Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 12:18 1 940 13

Богдан Милчев: Хората, които управляват АПИ, не разбират от тази работа

  • богдан милчев-
  • апи-
  • катастрофи-
  • движение

В България организацията на движението е един от най-големите ни проблеми

Богдан Милчев: Хората, които управляват АПИ, не разбират от тази работа - 1

"Хората, които управляват Агенция "Пътна инфраструктура“, не разбират от тази работа.“ Това заяви Богдан Милчев, председател на Института за пътна безопасност в сутрешния блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“.

"Винаги, когато има промяна на времето, дори и през лятото, когато падне дъжд, шофьорите не могат да се адаптират изведнъж на новите условия и стават множество катастрофи. Трябва да се има предвид, че поддръжката на нашите пътища не е на необходимото ниво на безопасност, което се изисква“, заяви Милчев.

Той посочи, че организацията на движението в цялата Републиканска пътна мрежа има много грешки и знаци, които объркват шофьорите и стават катастрофи. Той добави, че най-голямата опасност, които крият дупките и неравностите е счупване на автомобила. "Целта на мобилността не е да се кара по лоши пътища, целта е да стига бързо и безопасно

Богдан Милчев каза, че най-важните компоненти за този сезон са зимни течности и зимни гуми, както и работещо парно.

"В България организацията на движението е един от най-големите ни проблеми. Тя е напълно сбъркана и принуждава шофьорите да не се съобразяват с нея и оттам стават импровизациите и катастрофите“, допълни още той.

Шефът на Института за пътна безопасност бе категоричен, че е нужна изцяло нова философия и концепция. "Пътищата ни не са безопасни и повече от 10 години стоим в класацията на Европа като най-опасната държава, в която опасността да загинеш е с най-висок риск. Имаме проблеми в три фактора – организационни, дефицити в законодателството и корупцията“, заяви Милчев.

По думите му Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата“ за кратък период трябва да предприеме конкретни действия, които са предложили от Института в своята пътна карта. "Българските граждани искат безопасна пътна транспортна система“, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 АБВ

    14 4 Отговор
    А ти по какво си специалист .ПО НИЩО един ла...р
  • 3 НЯКОЙ

    12 0 Отговор
    Г-н Милчев, посочете има ли НЯКОЙ, който в момента управлява НЕЩО в държавата, ДА РАЗБИРА от това, което би трябвало да върши ???
  • 4 Боруна Лом

    7 0 Отговор
    ЗА ТЕБЕ Е ЯСНО! АМА КОЗАТА — ПРЪЧ КЪДЕ Е?
  • 5 Циник

    9 0 Отговор
    Те разбират от това, за което са сложени: да източват бюджета и да пълнат касичките на определени партии и индивиди. И, трябва да признаем, много ги бива!!
  • 6 345

    9 0 Отговор
    Добре, че само пътищата са кофти, всичко друго е идеално.
  • 7 __!__

    10 0 Отговор
    Така е навсякъде в територията.Всеки е назначен по партийна линия ,или по роднинска или по приятелска.Важното е ШЕФА да е обграден от свои хора и да се задържа дълго години на поста.другото е без значение,взимат се едни заплати за едни хора които ходят на работа за присъствие само или изобщо не ходят пълно е с такива в държавните и общински администрации.
  • 8 Отвратен

    7 0 Отговор
    То в БГ много хора управляват без да разбират
    какво правят.АПИ не е по различа,като гледам
    по ТВ-та какво се случва.Всички са за пари само.
  • 9 1944

    4 1 Отговор
    комунетата завършили минно геоложкия откога са станали експерти по пътна безопасност? за един преател питам.

    Коментиран от #11

  • 10 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    За пътната "безопасност" се грижат 10-11 институции ! Това добре, защото за горските насаждения в България са само 14 /четиринадесет/ !?
    И........пътищата опасни и.....горите изсечени....... Ама институциите "работят" че "пушек се вдига", че и пари се трошат там – не само за заплати и бонуси .
    Впрочем, моля игнорирайте се от всичко лично за г-н Б.Милчев и се замислете за това , което пише и
    говори . Кое не Ви харесва ? Или Ви се нрави пълната безотговорност на всички – от Партийното събрание - ВЕЛИКИТЕ ЗАКОНОДАТЕЛИ - с по-вече от 60 допълнения и поправки на ЗДП и се стигне до Асан от Областната АПИ, който "валира" асфалта след запълване на пълната с вода дупка на пътя с големите ботуши !? Човек само като се огледа в собственото си населено място / да не говорим за републиканските пътища/ и вижда глупост до глупост със сигнализация и маркировка на улиците. Пример /само един/ – на около 30-50 метра преди "спящия полицай" има два знака : – А 12, вместо А 13 и забранителен В26, вместо Г 17 или Ж 19 !? И / поне в моята Община / никъде няма знак Б 1 !? Нищо, че има видимост , често с по-вече от 500 менра навсякъде от кръстовището. Навсякъде Б 2 СТОП !? И.........блюстителят на реда ...ВАРДИ......" Защо не спря ? = Акт за нарушение........ с последствоя..............
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Сирак

    1 0 Отговор
    Голям "капацитет" се извъди БОГдан....а за много хора е ясно защо го изритаха от МВР- за НЕКАДЪРНОСТ...Обикаля по студиата и ръси ли ръси мозъци.....Абе БОГданчо а я Аз да те попитам за една снимка дето едни лапешорчета с кола на Македонското посолство показват среден пръст на камерата на "Орлов мост"....забрави ли тогава какви циркове направи в КАТ и как се тресеше,че ще стане "международен скандал" ЗАБРАВИ ЛИ? или стана още по-ХЛЪЗГАВ.....забрави ли как на крака отиде при министъра на транспорта и се молеше на колене да те направи съветник???!!!!! Плиснал си легена БОБИИИИИ.....Щеше да си много смешен - ако НЕ БЕШЕ ТОЛКОВА ЖАЛЪК........А за хвалбите,как се става шеф на КАТ????- Като "риташ с правилния Човек- ЗАБРАВИ ЛИ????? Ние- НЕ!!!!!!!! Пълен БИТ КАРТОН!!!!!! А сега се намърда в НПО.....Дано там да Ти е добре.....

    Коментиран от #13

  • 13 Отврат

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сирак":

    Далтонист става пътен полицай ,Ако случайно е написал актове за червен светофар ще отоаднат в Съда -този и това е позор
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове