Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 15:52 1 719 52

Корнелия Нинова: В държавата се случва пълзяща еднолична власт на президента

  • президент-
  • еднолична власт-
  • служебно правителство

Ден по ден в българското общество се наслагва – добрият президент, лошите партии и абсолютно некадърния парламент, казва лидерката на БСП

Случи се това, за което предупреждаваме от преди месец и се обърнахме към вас тогава с молба за срещи и разумен разговор по най-важния въпрос за страната – бюджета. Проведохме такива срещу между групите. Постигнахме минимум съгласие, резултат обаче няма. Случи се това, което също предвиждахме и сме изразявали публично. Президентът Радев заложи капан, вие скочихте в него с двата крака и той щракна. В продължение на 5 часа днес се замеряхте с обвинения и обиди – кой какво правил миналата, по миналата и преди 15 години. И след 5 часа решение няма. Решение за народа и икономиката няма. Това беше капана. Това заяви от парламентарната трибуна Корнелия Нинова, съобщи пресцентърът на БСП.

Гя посочи и утре какви ще са изявленията на служебния кабинет и президента Радев – „Ето аз им дадох възможност. Ето внесох продължаване на бюджета. А те лошите партии и още по-лошите депутати ви съсипаха. Не могат да вземат решение“. Това е голям политически въпрос. Ще се разберем и за брутен вътрешен продукт, и за баланс търговски. За всичко можем да се разберем, правили сме го. Имаме разум за това всички ние тук. С това другото няма да можем да се справим. Защото ден по ден в българското общество се наслагва – добрият президент, лошите партии и абсолютно некадърния парламент.

"За 10-ти път поставяме въпроса – имаме ли чувство за защита на парламентарната демокрация? Имаме ли чувство за самосъхранение като партии, които представляваме хората. Защото служебното правителство не представлява никого. То е назначено от един човек. Ние каквито и да сме тук лоши или добри – представляваме хора след себе си. И нашата цел би трябвало да е да изразяваме мненията и желанията на тези хора", допълн лдеркта на социалистите.

Нинова директно попита: Какво се чу от колегите от ГЕРБ, ДБ и „Възраждане – „Бюджетът на предишното правителство бил страшно лош. Ама дефицити, дългове, катастрофа финансова“. Първо – той наистина е подкрепен от всички вас – защо тогава сте го подкрепили като е бил лош? Второ – като е толкова лош тогава защо президента Радев предлага той да продължи да действа? Трето – като е див популизъм как така 20 млрд. се превърнаха по време на това управление в безплатни детски градини и ясли, увеличаване на пенсии, на минимална заплата и майчинство, увеличаване на ваучерите за храна на работниците. Популизъм е когато говориш и обещаваш нещо – излъгваш хората и не го вършиш. Ние го говорихме, обещахме и свършихме.

"И сега пред какво сме изправени? Пред катастрофа. Някои от вас твърдят, че ако служебното правителство внесе бюджет – тук ще се развихрят популистки предложения между 1-во и 2-ро четене. Уважаеми, колеги – то и по това тяхното, което е внесено сега пак ще има предложения между 1-во и 2-ро четене, и пак ще се развихрите. Каква е разликата? Второ – служебният кабинет не можело и не бива да внася бюджет, защото зад него няма трайно политическо мнозинство. С кое трайно политическо мнозинство служебното правителство превзе държавата сменяйки от директор на агенция до чистачките във всички ведомства, служби и каквото се сетите. Превзеха държавата. С кое мнозинство, с кои политически кадри и партии овладяха държавата за няколко месеца? Кое политическо мнозинство им възложи да правят търгове за газ за след още 10 години, хайде самолетите тук минаха с едно политическо мнозинство. Но знаете ли колко неща се случват без политическо мнозинство? Нямате ли интуиция какво се случва в държавата – пълзяща еднолична власт. Подхвърлят ни се тука провокации и вие се хващате", каза още Нинова.

Колеги, това, което днес правите ГЕРБ, ДБ, „Възраждане“, тези които не искате да има нормален бюджет. Това е публично общо харакири на политическите партии. Това е признание, че не можем да се справим с управлението на държавата, с бюджетирането и с осигуряването на хората и икономиката на нормален живот. По причините, които изтъкнах досега. Законът трябва да е над всичко и той задължава служебното правителство да внесе бюджет. Добър или лош – те да преценят. Първото нещо, за което настояваме е да се изпълняват законите на България. Второто нещо е като внесат бюджета да намерим колективен разум и да видим приемаме ли го, одобряваме ли го, влошаваме ли го и да го гласуваме. Трето – да дадем чрез тези две действия на икономиката предвидимост и предсказуемост, на хората спокойствие и на държавата – сигурност. Обратното е хаос, катастрофа и още една крачка към унищожаването на парламентарната демокрация. Така завърши изказването си Нинова


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 13 Отговор
    Много се излага напоследък.Сигурно е от възрастта.

    Коментиран от #28

  • 2 С голямо

    24 5 Отговор
    темпо при това и навсякъде !
  • 3 питащ

    20 9 Отговор
    Ти не си добре. На крива круша.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 4 5+5

    30 8 Отговор
    брей ти да видиш... каката дава вид, че много ги разбира нещата, ама пак друг виновен.
  • 5 Уйнела

    30 11 Отговор
    Съдейства хартиена бюлетина на ГЕРБ и Тиква да подменят вота на българските граждани.
  • 6 КРАДЛИВА И ЛЪЖЛИВА

    32 7 Отговор
    Алчна за васт и да командори. Иска да се изкара най-загрижена за народа. Какво направи като беше на власт? Сложи другари пенсионри с меко козана лоша репутация. Обещава и лъже на килограм.
  • 7 СОФИЯНКА

    17 3 Отговор
    ИМА нещо ТАКОВО нарича се ОВЛАДЯВАНЕ на ДЪРЖАВАТА от мутро мафията
  • 8 Браво

    20 31 Отговор
    Браво на президента! Ако не е той, досега да се е разпаднала държавата.

    Коментиран от #29

  • 9 Вън от БСП

    23 9 Отговор
    Гербаджиика , Седесарка.
  • 10 НЯКОЙ

    18 8 Отговор
    Нинова сама си вкара автогол, като стана част от "хартиената коалиция" с ГЕРБ и ДПС - тези които вече са подръжници на кохортата на Радев ! Сега и да напада Радев и служебните, никой няма да застане на нейна страна - нито свои, нито чужди ! Предаде предишните си коалиционни партньори - никой не прощава на предателите !
  • 11 Тахумба

    7 5 Отговор
    Случвала се власт. Ха, ха! И тая е юристка, явявала се е на изпит по български език и литература. Българио мила,...
  • 12 Корнелия

    7 6 Отговор
    Хора разберете ме правилно. Социално слаба съм. Трябва да изуча децата си в чужбина, няколко апартамента в нашата Родина и в банката ми да има милиони до амина.
  • 13 кой ни го казва

    19 1 Отговор
    кой го казва, жената която го посочи за президент.
    и която му заяви преди да влезе в мандат, че ще го следят да не кривне.

    Др. Нинова ще посмеете ли да поискате ............. на РР
  • 14 Биволицо грозна

    16 5 Отговор
    Готова си на всичко само и само да си във властта. В бсп са пълни некадърници, щом допуснаха една алчна биволица да ги командва години наред.
  • 15 Заминаваш си за Крушовица

    13 2 Отговор
    Там да си председател на мъжа си.
  • 16 ТрябваДаЗапочне

    11 11 Отговор
    С извинение трябваше да е това изказване за това, че доведе този надут пуяк от кръчмата, кафенето по анцунг и заедно с Решетников ни го натресохте. Залог сега е парламентарната република, държавата. Вашо дело е тази политическа безизходица. Проклети да сте!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Никой

    11 8 Отговор
    Кохортата на зелените чорапи иска да дирижира някакъв народен хор ,оркестър без име в българската политика,който да прави глупости под бурните овации на русофилската публика. А композитора пРезидент Радев да седи отзад и да ги ръчка ,ако случайна решат да сътворят нещо полезно в българската или европейска политика,не в руска полза.Кретените със зелени чорапи така виждат бъдещето на българската политика и изхода от дупката, в която страната се намира ? Как иначе да го виждат освен като в казармата. Велики мислители са тези червеноглави зеленочорапести гномове.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 .......

    7 11 Отговор
    Радев не е виновен,че политиците се карат.
    По телевизията казаха,че го помолили да забави връчването на мандата,за да се възтанови диалога между политиците.Кака Корни не е гледала телевизия.
    Ние обикновените хора също не сме виновни,че те се карат,но си стоим наказани без правителство,на инфлация и без шанс за увеличение на заплатите.

    Коментиран от #31

  • 23 Добро същество

    4 0 Отговор
    Може ли да бъда уреден да работя в политиката или не, ама без да се извършват против мен някакви манипулации?!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Боже

    8 1 Отговор
    Сетила се Мара да се по......бара.Тя обаче в момента активно подпомага този процес.
  • 26 Епа

    2 1 Отговор
    Ягодово Берковица
  • 27 Минева

    4 5 Отговор
    Така е. Ти обаче подкрепяш крадльовците и нападаш тия, които те вкараха във властта и финансираха социалните мерки. Асен и Кирил водеха ориентирана към хората политика още в служебния кабинет. Тогава много хора искаха този кабинет да остане за редовен. РР ги намрази, защото отстраниха от ключови позиции негови хора, а също и защото те вкараха във властта. Сега, каквото и да предлагаш в парламента е все тая.
  • 28 Бсп

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Напротив, тя е единственият човек, който казва нещата с истинските им имена. Радев трета година управлява и всичко е разруха и хаос.
  • 29 Че, тя се разпадна

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Браво":

    И то благодарение на него
  • 30 Човек за реализации и др

    3 0 Отговор
    Аз за да започна да се радвам на живота ама ИСТИНСКИ ,значи трябва живота му да бъде уреден у позитивна посока!
  • 31 Напротив

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от ".......":

    Трета година, откакто вдигна юмручи
  • 32 сирене

    8 5 Отговор
    Нинова е поредната самозабравила се... Подай оставка е, дай шанс на БСП да бъде.. Закопава цялата партия, само и само да до - напълни бузите.
  • 33 Поправка като справка

    2 0 Отговор
    Аз за да започна да се радвам на живота ама ИСТИНСКИ ,значи трябва живота ми да бъде уреден у позитивна посока!
  • 34 АМиСега

    4 3 Отговор
    Каката няма добър ход и остава номерът на Моника Люински.
  • 35 ГОРСКИ

    7 2 Отговор
    Нещо не ти ли пълзи под полата, алчна жена!!!!!!
  • 36 пенко

    7 1 Отговор
    АМИ -ТОВА Е ПРАВИЛНО И МНОГО ПО-ДОБРЕ ОТ ГЛИСТИ И ТЕНИИ В ПЛЯМПА МЕНТЯ РИСТА + ЕДНА КРАВА СТРЪВНИЦА- С "ВЕЧНИЯ " ГЕЧЕВ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 37 АННА МИЛА

    3 4 Отговор
    БСП ФОРЕВЪР
  • 38 Мимч

    13 1 Отговор
    Абе Корнеле,много грешки виждаш в президента,ама нали ти го избра и го харесваше,а сега го виниш и критикуваш Ами все едно себе си виниш и критикуваш.Има нещо гнило тук от цялата работа..
  • 39 Матей преображенски

    1 7 Отговор
    Кордела сякаш много не се радва за успеха на своето бивше протеже,румбата я върза на фльонга и вече е обсебил властта еднолично.Той се кефи и къпе в славата на диктатор,формално не поема отговорности,които се размиват между служебните правителства и НС.А напролет,когато нато се изтегли от района,ще има свеж полъх от североизток,румбата ,кордела и вся остальная ще бегат презглава,криминалитета ще се охантави къде да се крие и т.н.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Протест на социалистите

    5 3 Отговор
    На Позитано срещу председателката и хартиената бюлетина?
  • 43 ха ха

    7 2 Отговор
    колко време разигравате тея сценки с герб , и вашите сметки преливат и техните , та затова пискате за фалшивата демокрация , но не смеете да погледнете хората в очите защото знаете колко злини сте им сторили , не заслужавате и въздуха който дишате
  • 44 БСП и Нинова на сметището

    6 4 Отговор
    Курнела избра Радев, Курнела избра Веждито, Курнела избра да пОДКРЕПИ геноцида на Герболяците.
    Сега като лъжливото овч. вика помощщщ...
    Мя Курнело що не остави мнозинството дето свали Правителството, да си направи ново.Ама не, веждито та веждито.Ако беше си затраяла, сега или щеше да има Правителство или щяхме да сме на дни от ИЗБОРИТЕ.
  • 45 Тази ми харесваше докато се

    7 3 Отговор
    репчеше на Боко, но сега ми падна в очите, излезе куха лейка. Нали тя избра Радев, сега го плюе, но като вола, рие върху себе си. Скоро ще я сменят и тогава газ ще пикае!?

    Коментиран от #47

  • 46 така така

    5 0 Отговор
    Е ти какво ще направиш по въпроса??? Само с бръщолевене ли мислиш да я караш..? Задействай се иначе ще те пратим на село ти!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 КонсерваторЪТ

    0 0 Отговор
    Тома Белев е доказан грантаджия , който само пречи на развитието на България.А и е в тежък конфлинт на интереси , защото жена му е представител на WWF за БГ.
  • 49 да и дадем думата

    1 0 Отговор
    Тази жена е вредна за обществото по принцип. Все пак заедно правиха машинациите, а после се оказа че е получила по-малко от очакваното. Нека изслушаме самопризнанията и.
  • 50 какво ги чакаме?

    3 0 Отговор
    И Кордела и пРезидента и цялата шайка на румбата са за затвора
  • 51 Ники чука

    2 0 Отговор
    ПРИТИСНАЛИ СА Я ОТ НЯКЪДЕ ЧЕ ЩЕ ИЗВАДЯТ НЯКОЙ КОМПРОМАТ ОТ МИНАЛОТО И ТЯ СВИ ПЕРКИТЕ
  • 52 ние не сме балъци

    1 0 Отговор
    Всъщност трика може да не е в модифициране резултатите онлайн, а при броенето. Например всеки трети за ГЕРБ се записва за ПП, а всеки пети за ГЕРБ за ДБ. По този начин, при преразпределението се прехвърлят гласове за шайката. Просто Кирчо трябва да бъде принуден да предаде кода за разшифриране. Взема се извадка от машините основно в София и се гласува на сухо с примерно 1000 за ГЕРБ, 1000 за ПП и по реда на номерата и се вижда крайния резултат. Възможно е да се подадат 100 гласа за ГЕРБ в малките населени места и да се види % гласували и т.н. Защото при комунизма кутиите бяха два еднакви облепени с еднакви бандероли, но в едната бяха поставени правилните бюлетини. И след дълъг и изтощителен ден, кутиите се оставяха на "сигурно място" и садаха да вечерят и после председателя на комисията вземаше "правилната кутия".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове