Last news in Fakti

1 Декември, 2022 09:33 1 581 36

Ивайло Мирчев: Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата

  • ивайло мирчев-
  • служебен кабинет-
  • интереса на страната

Не е лошо Националната агенция за приходите да направи проверка на "Лукойл" за последните 6-10 години за трансферно ценообразуване, коментира депутатът от ДБ

Ивайло Мирчев: Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата - 1
Снимка: БНТ

Имам съмнения дали служебното правителство работи в интерес на държавата. Това заяви пред БНТ депутатът от "Демократична България" Ивайло Мирчев по повод това дали рафинерията ще може да изнася преработени продукти от руски петрол. Мирчев каза още, че не е лошо Националната агенция за приходите да направи проверка на "Лукойл" за последните 6-10 години за трансферно ценообразуване.

"Защото да седнеш на една пресконференция с "Лукойл" и да обяснят те, че ако България не им разреши да изнасят петролни продукти, те ще затворят рафинерията. И правителство да каже - "Трябва да им разрешим износа", не ми се струва особено сериозно", каза Мирчев.

Според Мирчев "Лукойл" не е длъжен да работи с руски петрол и може да работи с чужд, като до началото на войната 60% от петролът, който се е преработвал в Бургас, не е бил руски.

От ГЕРБ няма никаква заявка, че можем да направим промените в съдебната система, които толкова искаме. И не защото сме се фокусирали върху съдебната реформа, а защото по голяма част от другите теми - еврозоната, Шенген, модернизацията на армията, имаме близки позиции поне на хартия, коментира още депутатът.

"По може би най-важната тема, ако бъде реформирана съдебната система, страната ще тръгне по съвсем различен път, защото се очаква съдебната система да оправи голяма част от останалите проблеми. Там с ГЕРБ нямаме единомислие и ходът на ГЕРБ го очакваме. Няма никаква заявка от тяхна страна, че ще бъде направен такъв", заяви Мирчев.

Според него е важно как ГЕРБ ще отговори какво ще се случи с първия мандат - да кажат защо не са реализирали първия мандат, ако те не го реализират.

Прекалено много неща ни различават с БСП, коментира Мирчев.

"По отношение на войната, еврозоната, бюджетните разходи, хартиената бюлетина. Те сами се раздалечиха от партиите, които преценихме, че България трябва да тръгне по друг път", заяви Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Категорично

    27 10 Отговор
    НЕ !!! А вредите ще са огромни за държавата и за българите !
  • 2 честен ционист

    53 9 Отговор
    Пък аз нямам никакво съмнение, че вие работите в чужд интерес, главно по югоизточно направление.
  • 3 Сух

    49 10 Отговор
    Вижте как са му отрязали главата на снимката, за да не му се вижда ниското чело.. Как може най лошия материал да ни управлява?!

    Коментиран от #11

  • 4 Плиткочелия

    46 7 Отговор
    Добре се оплетохме с това евроатлантичество !
  • 5 Ялчин

    20 13 Отговор
    Категорично НЕ, работи в интерес на ДПС-Герб връщат стари кадри във властта.
  • 6 Някоя си

    47 1 Отговор
    Основна цел на всички политици май е кой по долно ще продаде България....
  • 7 пппп

    53 7 Отговор
    Мирчев, не знам какви съмнения имаш, но със сигурност Ти работиш в интерес на американското посолство !! Ще си платиш за това буклук мръъсен
  • 8 Флатуриращият с вълци

    43 6 Отговор
    аз нямам никакми съмнения, че ДБ работи в интерес на държавата. Американската.
  • 9 Мутата

    34 4 Отговор
    на тоя дебил трепането му е малко
  • 10 обаче

    35 1 Отговор
    няма никакви съмнения в чия полза работите вие с ПП - единствено в своя и срещу гражданите си!!
  • 11 ами може

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Сух":

    явно другата част от същия материал ги избира, а и се самовъзпроизвежда
  • 12 Геша

    25 2 Отговор
    Ти имаш съмнения, а ние сме сигурни ,че вие работите за интересите на Козяк.
  • 13 Хаха

    19 1 Отговор
    Това ли ти наредиха да кажеш от Козяк. Как не те е срам ве?!

    Коментиран от #30

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Аз пък нямам

    13 0 Отговор
    Служебното правителство е държавата. А за кого не работи то, сигурно знаеш, но това, за което не работи, не е държавата. Ти също не си държавата, нито неин представител.
  • 16 аз съм сигурен

    15 0 Отговор
    А аз нямам съмнение, сигурен съм, че всички сте един дол дренки!
  • 17 Ние пък нямаме

    18 0 Отговор
    съмнения, че ти работиш само за тлъстия си търбух
  • 18 Най ерудираният ли е

    20 1 Отговор
    Този охранен мъж, който всеки ден гледаме по медиите най умният ли е от ДБ или най алчният сред тях за субсидиите на Сорос. Ти платено мекотело много добре знаеш , че с пари купихте изпаднали безработни или мързеливи младежи да гласуват за вас, че бяхте почти под линията, а сега говорите все едно половината българи са гласували за вас и искате да кажете че едва ли не без вас не може да има правителство и че сте фактор в политиката. Вие сте най противната партия която е имала България, и най анти българска партия, особенно водача ви, противен, подъл и най дълго хранен от Сорос. Предсрочни избори и вън всички чужди партии предали интересите на страната ни.
  • 19 НРБ

    14 2 Отговор
    То пък ПП работеше все в интерес на държавата !!??? Как не ви е срам да говорите по медиите, при положение, че точно ПП срина държавата за месеци, отрови живота на хората с висока инфлация и нестабилност !!?? Бойко бил крал...може и така да е, но за 12г остави след себе си инфраструктура и десетки други неща в държавата изгради , които вие също ползвате. Вашата партия сам далавери и кражби сътвори за месеци, без нищо довършена или направено в полза на народа !! Никога повече ПП в управлението !

    Коментиран от #29

  • 20 Сирене

    14 0 Отговор
    Не работи за твоята държава (САЩ).. Б о к л у к нещастен! Тоя е тумор за България.
  • 21 Мирчев

    13 0 Отговор
    ти ли ще определяш "Лукойл" от кого да купува суровина,колко и за кого да произвежда, на каква цена да купува и продава? Това иконэмика ли и каква? Не се крии зад някакви санкции на твоите господари.
  • 22 Комуняга

    11 0 Отговор
    Мирчев, га баща ти колеше и бесеше из Делиормана по времето на соца, Америка какви бяха.....Империалисти, фашисти......!
    Кажи бре, кво се правиш!
  • 23 Неуважаеми мисирки,

    12 0 Отговор
    Зщо непрекъснато давате трибуна на тая микропартия с микро депутати, КОИ СА ТИЯ, ЧЕ ДА КАЗВАТ КАКВОТО И ДА Е?! АРЕ КЪШКАТА.
  • 24 Бай Митко

    7 0 Отговор
    Браво Иво, браво! Ха кажи сега, ти какво си направил за родината си, за държавата и накрая за народа? Направил си едно голямо нищо. То за тебе най-важното нещо е служебното хапване, пийване и заплатката да върви дето ти ги осигуряваме ние за голямото нищоправене.
  • 25 фбр

    7 0 Отговор
    Първо си оправи ориентацията/ което е явно невъзможно/ пък после ни занимавай със съмненията си ! Боклук!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Кмитееа

    4 0 Отговор
    Всеки има право на всякакви съмнения. Но важното е, решенията, които се взимат от правителството, да са полезни за българите.
  • 28 НЯКОЙ

    0 5 Отговор
    Информацията в Евроком снощи, която беше предоставена от г-н Осман Октай ме потресе ! Знам че се говори, че държавата/властта/ ни е превзета от олигарсите-мафиоти, но това, че президента Радев е техен ла...ей ми дойде в повече! Доказателство за това е че свали правителството на Промяната, че служебният кабинет постоянно буквално плюе по тях, че Радев награждава със свещения орден "Стара планина" доказани престъпни елементи от прехода, че уволнява всички представители на властта в институциите, които не са от ГЕРБ и ДПС, че си затваря очите пред корумпирани лица във властта и т.н. и т.н. Да не говорим за путинските му пристрастия ! Гласувах за този човек - а той се оказа ....... Даже не спази завета на баща си "Сине, защитавай народа !" ЩО ЗА ЧОВЕК Е ТОВА ???
  • 29 Брейййй

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "НРБ":

    Браво бе! Ха изброй сега какви "десетки други неща в държавата изгради" постоянно возещия се в джипката Боко?
    За 12 годинки единствено пълнеше шкафчета и чекмеджета с кюлчета и евра.
    А колкото до вечно ремонтираните магистрали, някой друг можеше много по качествено да ги направи, щото Боко където и да отиде, каквото и да направи все си мислеше за бездънното чекмедже. Той горкият харчеше за 1 клм. мизерна магистрала пари, с които в Германия правеха 10 клм. перфектна магистрала.
    В тази нашата държава най-върви разтягането на локума.
  • 30 Само, че

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хаха":

    тоя е безсрамец. Няма ни чест ни достойнство. Той не е направил нищичко за никого. Цял ден се потрива и чете това което му дадат господарите му от краварника.
  • 31 Минева

    4 0 Отговор
    Кохортата работи за шефа си.
  • 32 Митю стомната

    4 0 Отговор
    абе 1 файтон хора сте, а вие ще определяте правилата, хайде скривайте се ти и ристю, цона, гнома, онази с накривената глава и още няколко каприза....
  • 33 Чичак

    0 0 Отговор
    Ивайло Мирчев: Имам вика съмнения .......кой му пука кво имаш бре смешник. Ти кажи освободи ли Росенец? Награбихте ли се, че след абордажа, ни общинска ни държавна земя в Росенец вече не остана.... Смотлйооо
  • 34 Чичак

    1 0 Отговор
    Смотаняк, ти ли ще кажеш на "Лукойл" с какъв
    петрол е длъжен да работи бе? Невероятни кретени се навъдихте ей....
  • 35 пенко

    0 0 Отговор
    ДАЙ СИ СМЕТКА НА КОЙ МУ "ПУКА " ЗА ТВОИТЕ СЪМНЕНИЯ ПА И ЗА ... ВАС !?!?!?!?!?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол