1 Декември, 2022 10:38 1 170 11

Промените в Изборния кодекс: Ще има район "Чужбина", паравани сменят кабините

  • изборен кодекс-
  • район чужбина-
  • депутати

Депутатите започнаха окончателно гласуване на отделните изменения в изборното законодателство

Депутатите започнаха окончателно гласуване на отделните изменения в Изборния кодекс, съобщи БНР.

Досега мнозинството в НС гласува за запазване на район „Чужбина“. Остана и старият режим за разкриване на секции извън страната при 40 подадени заявления, като ГЕРБ не подкрепиха своите предложения за отпадане на район „Чужбина“ и за увеличаване на прага за разкриване на секции след подаден и минимум 100 заявления.

Завишаване на броя на заявленията подкрепиха само от БСП и един депутат от ДПС.

Единодушно, с 220 гласа "за", депутатите подкрепиха да няма вече кабини за гласуване, като те да бъдат заменени с паравани, като такива ще има и при хартиеното, и при машинното гласуване.

Мнозинството отхвърли предложението на „Демократична България“ за създаване на преброителни центрове, в които да се броят хартиените бюлетини след края на изборния ден.

Депутатите решиха още декларациите да продължат да се попълват пред изборните секции. Беше отхвърлено предложението на ПП за попълване на декларациите пред членовете на СИК.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 4 Отговор
    Ще гласуват на машината зад параван да може да си снимат разписката че да си вземат парите.Сега не им даваме да снимат и много се сърдят.
  • 2 Алеко Кнс

    19 1 Отговор
    Важно е герб да изгуби кметските избори , там гадовете са се окопали. На точно тези местни избори битката ще е жестока , не толкова като ражданска активност , колкото като номера и подливане на вода. Герб ги е страх да не паднат от власт по места. Аз лично отивам да гласувам , само и само да не са те , като за начало.
  • 3 Всяка

    12 2 Отговор
    промяна в законите е към по-лошо. Сега ще се купуват гласове още по лесно.
  • 4 123

    6 0 Отговор
    каквото и да си гласуват изменниците на народа вече му прелива чашата всячески си занимават с това как да се гласува и как да натамънят нещата та и живи и умрели да гласуват за да не изпуснат кокала ПРОДАЖНИЦИ вие сте на народна хранилка и не забравяйте кой ви е работодател занимавате се само с глупости а народа нека мизерства на пенсионерите по 70 лева а на вас по 10хилядарки заплати за нищо несвършена работа ЖАЛКО МНАГО ЖАЛКО ЗА ХУБАВАТА НИ РОДИНА ЗАЩОТО ДЪРЖАВА ОТДАВНА НЯМА

    Коментиран от #9

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    5 3 Отговор
    Избраните от район "Чужбина" от чужбина ли ще ни управляват ❓❓❓
    Не че и сега не ни управляват от чужбина‼️
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 4 Отговор
    Министрите , а и Премиерът може би, ако са от район "Чужбина" , по Скайп ли ще ни управляват ❓❓❓❓
    "НАРОДЕ ❓❓❓❓"
  • 7 Знайко

    5 0 Отговор
    Район "Чужбино добре", но също така броя на депутатите в даден изборен район. Да се определя на база на броя на гласувалите на предишните 2-3 парламентарни избора. Като броят на гласувалите ба предишния избор да е с по-голяма тежест от броя на гласувалите на предишните 2 и 3 предходни избори. А не на база на преброяванията на НСИ, както е сега.
  • 8 Вълк единак

    4 1 Отговор
    Българи разберете до като Борисов и Пеевски (двата шопара) са на свобода, България ще продължава да копае дъното.

    Коментиран от #10

  • 9 ГЕРБ=БСП=ДПС

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    Народа ни си получава каквото заслужава. Както се казва:

    "Пр0ст народ, слаба държава"

    В българския случай:
    "Робски доларо-рубладжийски народ, силна агентурна МАФИЯ и липса на държава."
  • 10 Дарвин

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Вълк единак":

    Те "Борисов и Пеевски" и Гешев са само върха на айсберга, видимата част на проблемите. Като ги вкарат в затвора, невидимата част от айсберга ще намери някой друг да ги замени.

    Да Борисов, Пеевски, Гешев ...
    мястото им е в затвора, но освен това трябва и да бъдат глобени и да им се конфискува цялото имущество и да им се даде само една порутена селска къща в си затънтените краища на българия. Където да нямат лекар, аптека ... И да гледат кози и кокошки и така да се препитават. И когато станат пенсионери, да ом се даде не минималната пенсия за трудов стаж, а по-ниската социална пенсия за възраст.

    Българи докато не се справим и не вкара е в затвора невидимата част от айсберга няма да се оправи България. За целта трябва истински разследване къде са отишли парите от всички далавери в магистрали, енергетика ... И всички замесени в енергетиката да бъдат съдени, а присъдите да зависят единствено от това колко от откраднатото са получили. Който е крал повече, т.е. получил е повече от откраднатите държавни пари да е с по-висока присъда.
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 0 Отговор
    А защо не се въведе и район
    "НЕГЛАСУВАЛИ" -
    60% негласували -
    60% празни банки в НС
    ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
    Поне ще има икономия от заплати на хрантутници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове