Last news in Fakti

2 Декември, 2022 09:47 1 251 35

Никола Минчев: Няма да предложим кабинет

  • никола минчев-
  • кабинет-
  • гласуване-
  • изборен кодекс-
  • бюлетини

Имаме на 180 градуса различни виждания от БСП по темата за напредък на изборния процес, намаляването на купения и корпоративен вот и това сега се връща назад

Никола Минчев: Няма да предложим кабинет - 1

Голямото завръщане на хартията се случи. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" и заместник-председател на Народното събрание Никола Минчев пред bTV за промените в Изборния кодекс на второ гласуване.

Той посочи, че машините за гласуване се превърнаха в скъпоструващи машини, след завръщането на хартиената бюлетина. С връщането на хартиената бюлетина много назаден план минава дигитализацията на изборния процес, добави Минчев. Промените в Изборния кодекс били едно от условията на ПП изобщо да предложат правителство на малцинството. Тази стъпка обаче няма да се сбъдне и когато приключи окончателното решение с промените в Изборния кодекс, при положение, че не ни се е сбъднал условието, няма да предложим кабинет на малцинството, подчерта Никола Минчев.

Той добави, че Изборният кодекс е важно законодателство, но изборният процес е в основата на самата демокрация. Имаме на 180 градуса различни виждания от БСП по темата за напредък на изборния процес, намаляването на купения и корпоративен вот и това сега се връща назад, недоволен е Никола Минчев.

Той е възмутен още от БСП, които имали друга позиция през 2020 г. за машинното гласуване, а сега се обърнали и поискали да се върне хартиената бюлетина. БСП преминаха от лагера на политическите сили, които искат да се борят с корупцията от близкото минало, те се връщат към старата практика на изборни машинации. Тази практика ПП не могат да я приемат, категоричен бе Никола Минчев.

На него не му се вижда възможно всички партии да са в управлението, без да има опозиция. Около ГЕРБ има мнозинство, защото техните предложения минават най-лесно, коментира още Никола Минчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сух

    15 1 Отговор
    Супер
  • 2 И правилно

    17 2 Отговор
    Накрая триглавият змей ще се самоизяде ! Не след дълго !

    Коментиран от #25

  • 3 Грую

    20 6 Отговор
    Че ,кой ви е искал правителството!?Те в селото не го искат то за поповата къща пита.То бива наглост и дебелоочие но това минава всякакви граници.Вземайте си дърмите и кой откъдето е изпълзял.
  • 4 дедогошо

    18 4 Отговор
    Чудесна новина!!! Айде довиждане и сбогом! Кажете здрасти на бай Ставри, за там сте, заедно се Деббилите на България.
  • 5 Цезариус

    12 3 Отговор
    Яяяяяяя, рибешка глава - и говори?!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Близо 50 милиона французи

    12 5 Отговор
    Тази пролет гласуваха с хартиени бюлетини. Явно не им е проблем да броят всяка една бюлетина. Доколкото знам, Франция има държавен софтуер за отчитане на резултатите.

    Преди 15-20 години пробвали да въведат машинно гласуване, но многосъмнения в сигурността на машините имало и процесът бил спрян. Макрон преди година предложил предварително машинно гласуване заради Ковид, сенатът отхвърлил искането.

    Що така французите още са на хартия и броене на бюлетини една от една от доброволци?

    Коментиран от #30

  • 8 ПЕЕВ

    16 4 Отговор
    МИНЧЕВ СЕГА ФЛАШКИТЕ ЩЕ ГИ НЯМА И ПП СИ ОТИВА.
  • 9 Киро

    13 4 Отговор
    Целия демократичен свят се е отрекъл от машините, само Ганьо пак най умен и кадърен от всички.Ако това е нивото на Харвард по добре е да го закриват веднага, че като гледам нашите харвардци ,свят ми се завива.Че то Симеоновската школа вади кадри с пъти по добри от тях.

    Коментиран от #22

  • 10 Е и,какво от това

    12 2 Отговор
    Само напразно говорехте.Какви бяха тези приказки за потентност и импотентност.Крайният резултат определя кой,кой е.Вие бяхте и си останахте аматьори .Ама сега,искате да изкарате не,че не можете,а не искате.Ама не можете.И хиляда пъти на избори да ни пратите,само се харчат държавни пари.
  • 11 а ъъъ

    6 8 Отговор
    Путлерастията е доволна и штастлива.

    Коментиран от #13

  • 12 Ура, най-после

    11 2 Отговор
    ще се отървем от простите продажници.
  • 13 Неграмотник

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "а ъъъ":

    В българската азбука има буква Щ.Която се пише в твоя случай. Ти да не от харвардското котило!?Те са на това ниво.
  • 14 Протестиращ

    10 2 Отговор
    Левите либералчета ПП и ДБ са импотентни и затова не могат да направят правителство.
  • 15 СофиАнецО

    10 1 Отговор
    И на кого ще накривите, като няма да предложите кабинет? Още едни ощипани като ИТН. Откъдето дошли, там отишли!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 12345

    9 1 Отговор
    Вие и да предложите, няма кой да го подкрепи.
  • 18 Въйййй

    6 2 Отговор
    Ами сега ,ко шъ прайм.Чакай за всеки случай да го преместя в другия крачол.

    Коментиран от #23

  • 19 Ленчито-от-кого-е-трудна?

    7 2 Отговор
    Само да не забравите да си вземете флашките и да си ги сложите там на едно тъмно място, дето само парапет влиза!
  • 20 НЯКОЙ

    2 4 Отговор
    "Аз съм прост и вие сте прости", казано от лидера на простите ! В този тур простите победиха и сега се радват, че умните и интелигентните не можаха да ги надвият ! Радвайте се като за последно, защото простотията има едно важно свойство - ДА СЕ САМОЗАКОПАВА !

    Коментиран от #24

  • 21 ддр4

    3 4 Отговор
    Няма да предложите кабинет, ама на другите избори с хартии ГЕРБ ще изманипулират резултатите, както правиха 12 год., и ще загубите много гласове. Сега и да направите кабинет, ГЕРБ, ДПС, Възходът и Нинова ще съборят кабинета.
  • 22 стига!

    2 5 Отговор

    До коментар #9 от "Киро":

    В целия демократичен свят няма такива машинации и фалшификации, каквитосе правят от ГЕРБ.

    Коментиран от #35

  • 23 ддр4

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "Въйййй":

    Колкото и да го местиш от крачол на крачол, мъж няма да станеш. Истинските мъже не се занимават скрачоли.

    Коментиран от #34

  • 24 Една

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "НЯКОЙ":

    Прости,прости колко да сме прости,щом в България нещата бяха по-добри и се развиваха.Интелигентни и умни,че и почтени,ама колко кадърни,щом всичко замря в развитието,а целта им беше да уредят своите хора на важни позиции,а сега реват по всички медии,защото им дойде "като гръм от ясно небе",че "простите "ги издържаха само седем месеца.
  • 25 Ааааааа,

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "И правилно":

    Четириглавия се самоизчегърта...!
  • 26 Простото Киро

    7 3 Отговор
    "Никола Минчев: Няма да предложим кабинет"
    Урааааааа!!!

    Коментиран от #27

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 вън БСП

    2 3 Отговор
    БСП никога не са били от реформаторите. Вълкът козината си мени, но нрава не. През последните 2 години винаги твърдях това. На ПП изобщо не им прави чест, че въпреки всички действия на БСП те все още гледат с надежда към тях.
  • 29 ЗнаеНещоНинова

    2 2 Отговор
    Така упорито да се борят за хартия е защото са разбрали нещо докато БСП бяха във властта, макар и за кратко. ПППП сега явно ще загинат още на следващите избори.
  • 30 Буци толупа

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Близо 50 милиона французи":

    Искаме си хартиените бюлетини,подправените протоколи,500 хил.недействителни бюлетини,сменените чували,костинбродските печатници,корпоративния и купения вот,индиянските нишки пред секциите.....

    Коментиран от #32

  • 31 пенко

    3 0 Отговор
    ДЕФЕКТНИТЕ "АГЕНТИ " НА ЦРУ ОТ ПиПи СЕ УАПАА ПО Г..О , А ЦРУ СЕ УАПА ПО ЛАКЪТО !!! НЕМА ВЕЧЕ МАЛУЕР " ПЕГАС " ЗА МАНИПУЛИРАНЕ НА ИЗБОРИТЕ У БГ !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 32 Ти май пак

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Буци толупа":

    Си ял от Кирчовите пици.Хем си извънаредно обратното на остър хем нагъл.Не само французите ,в цял свят гласуват така.И ти най големия умник ще откриваш топлата вода.Голям си шегаджия.
  • 33 ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Вие и не можете напълно неспособни за всичко .Никога не сте мислили да го направите
  • 34 Ха,ха

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "ддр4":

    Ти ли бе съединител ще ми даваш наклон.Бегай при при твоите некадърници от Харвард и не разсъждавай за неща,които са ти пълна мъгла.
  • 35 Ти кога

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "стига!":

    Си излязъл от село,че да знаеш?Гледай си кокошките и не се мъчи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове