Last news in Fakti

2 Декември, 2022 13:05 1 103 18

Депутатите пак се изпокараха заради машините за гласуване

  • депутатите-
  • караница-
  • машини за гласуване

Повод този път стана решението, че машините вече стават "специални кутии за машинно гласуване", бюлетините от тях ще се броят на ръка, а към протоколите на секционните комисии вече няма да се прилагат протоколи с данните от устройствата, защото такива няма да има

Депутатите пак се изпокараха заради машините  за гласуване   - 1
Снимка: БГНЕС

Отново напрежение в пленарната зала. Повод този път стана решението, че машините вече стават "специални кутии за машинно гласуване", бюлетините от тях ще се броят на ръка, а към протоколите на секционните комисии вече няма да се прилагат протоколи с данните от устройствата, защото такива няма да има.

Това предизвика недоволство от "Продължаваме промяната". Михал Камбарев поиска думата по процедура срещу начина на водене, но показа от телефона си клип от Рудозем, информират от novini.bg. На него човек на ДПС държи списък, в който отбелязва кой е гласувал, каза депутатът от ПП.

Това ядоса не само водещият заседанието Кристиан Вигенин, който го скастри, че не може да говори каквото си иска по процедурите, но и ДПС.
Връщайки се към мястото си, Камбарев бе пресрещнат от депутати от ДПС, които му викаха и се опитваха да му вземат телефона, но Йордан Цонев ги разтърва.

"Това бе последната възможност данните от машината да бъдат прикачени към изборните книжа с надеждата да се предотвратят грешките, независимо дали са умишлени или не", скочи Кирил Петков и видя мотивация, която да прикрива напълно информацията от машините. "Реално вече машините почти нямат никакъв смисъл, коментира съпредседателят на ПП. Изборният кодекс стана просто една хартиена процедура, където машините не могат да отпечатат протокол като поне малка гаранция, че изборът ще е честен", каза Петков.

"Не се цели връщането на хартиената бюлетина, а убиването на машините протоколи", категоричен е Настимир Ананиев. "С премахването им се затвърждава, че се подготвят манипулации при преброяването, което ще е на ръка от хора, които ще са уморени след 12-часов работен ден."

Даниел Лорер обяви: „БСП, ГЕРБ и ДПС връщат хартията. Тази коалиция е полудопечена до момента, защото не направиха останалата част на услугата на ДПС – да гласуват новите броячки. Срамно е, че наричащите нас лъжци, хвърлиха 80 млн. лв. на боклука.“

Той нарече това „Коалиция БЕРПС“.

Надежда Йорданова от “Демократична България“ смята: „Коалицията ГЕРБ, БСП и ДПС отне един способ за отчитане на нашия вот. Това е една тъмна пелена върху начина на преброяване и отчитане на гласовете.“


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Закс

    14 0 Отговор
    Бях си отдъхнал, че цирка с гласуването свърши, а то можело значи ощеее ...
  • 2 Карат се за money..

    12 0 Отговор
    Тая Гнусна Сган само затова се Кара Истински..
  • 3 Трак🇮🇹🇮🇷🇩🇪🇧🇬🇺🇦🇯🇵

    8 4 Отговор
    БКП и държавна терористична сигурност в лицето на етническата ЦИ-ГАНСКА ОРГАНИЗАЦИЯ ДПС се разбесняха заради изнесените доказателства за престъпните им схеми и се пъчат докато не си изядат боя в НС колкото и еврейската комунистическа ВА-ГИНА като ментор от катедрата да плюе по ПП. Народа като ги обгради довечера и ци-ганите им и турците им няма да ги спасят а онзи грозен коч с кривата глава който 42 г не научи български език ще го носят на ковчег към село борино
  • 4 Последния Софиянец

    8 10 Отговор
    Радев да ни поведе да разтурим този бардак и да обяви Президентска република.

    Коментиран от #7

  • 5 Радееев

    10 1 Отговор
    раздавай мандатите и да се махат. тези нищо няма да свършат за народа!
  • 6 Предложение

    9 0 Отговор
    Да въведат тест за наркотици за депутатите и така онези където правят скандалите няма да могат да влезнат,за да се правят на интересни.
  • 7 Слабичък е..

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Добронамерен и Слабичък..
  • 8 Българка

    4 10 Отговор
    ".. се подготвят манипулации при преброяването, което ще е на ръка от хора, които ще са уморени след 12-часов работен ден."

    Мен лично, ако бях член на избирателна комисия , тези думи ме обиждат. Тоя Нестимар ли е, какво е, обижда и нарича манипуланти 150 000 български граждани ( толкова са в изборните комисии). На всичко отгоре във всички комисии има и негови хора. Как го разбирате вие подобно държание?!? За мен и повечето нормални хора , подобни изсказвания са много, ама много съмнителни. За какво е целия този вой и театър, да не би да е защото без "пипнатите" машинки ще видят заедно с Кокорчовците, НС през крив макарон.

    Коментиран от #11

  • 9 Гнусната

    8 4 Отговор
    тройка се изплю в лицата на читавите български граждани , за да продължат както до сега да манипулират и купуват гласове , да са във властта и чрез схеми и далавери да прилапват милиарди ! Позор !
  • 10 Защо Бе

    7 0 Отговор
    Защо продължават да се карат? Нека се съберат абсолютно всички в парламента и да се избият и да направят поне едно добро за Българския народ
  • 11 Офф..

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Българка":

    Кво тий "българското" па на тебе? Ако си ми жена шта рендосвам без умора,ма кат зная че си бабурняк на 108,кво да та правя?!

    Коментиран от #14, #17

  • 12 Де е Киро на кирия

    3 3 Отговор
    Ми сега.....какво ще правимЕ?! Оттекохме в канала!!😡😠😠🤥🤥🤥🤥
  • 13 хартиена измама

    5 2 Отговор
    Народе събуди се не ни вали дъжд а пикаят върху нас.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Истината е

    2 1 Отговор
    В тия комисии поне 2 жени познавам, че са с психически отклонения. От психодиспансера са с телкови решения, но децата им са в систвмата, а другата щерка й завърли в Германия. Човек не би следвало да се смее на болести, но те главите им са в лудницата. Цяла чанта с лекарства ни показват. Българите са всички с психични отклонения.
  • 16 Истината е

    1 0 Отговор
    В тия комисии поне 2 жени познавам, че са с психически отклонения. От психодиспансера са с телкови решения, но децата им са в систвмата, а другата щерка й завърли в Германия. Човек не би следвало да се смее на болести, но те главите им са в лудницата. Цяла чанта с лекарства ни показват. Българите са всички с психични отклонения.

    PS. Iтези жени са в изборни комисии. По 130 лева им дали.
  • 17 Българка

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Офф..":

    Вероятността да си с наднормено тегло 165см тинейджър е много по-висока от интелектулния ти багаж.
  • 18 Ком

    0 0 Отговор
    Гадно е, че президентът предаде Българския народ. Трябваше преди 15 дни този отвратителен парламент да е в миналото.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол