3 Декември, 2022 05:57 916 13

Йордан Терзийски: Машините тотално се обезсмислят

  • йордан терзийски-
  • продължаваме промяната-
  • изборен кодекс

Промените в Изборния кодекс са огромен риск, смята депутатът от "Продължаваме промяната"

 Йордан Терзийски: Машините тотално се обезсмислят - 1

"Антирекордът с битката за Изборния кодекс в малките часове на нощта, освен срам за парламента, е огромен риск, който се поема с приемането на тези промени в Изборния кодекс. Ние поставяме на карта един от най-важните закони в страната, приемайки Изборния кодекс на тъмно - без особено много дебати по темата. Законът, който беше внесен от БСП, беше тотално различен. Между първо и второ четене той претърпя огромна метаморфоза. Колегите от БСП излизаха и предлагаха прекратяване на дебатите".

Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в студиото на "Денят ON AIR".

Според него целта е била бързо приемане този Изборен кодекс, независимо на каква цена.

"Така тотално се обезсмислят машините. Бяха купени машини за 80 млн. лв., ние в зала не чухме нито едно основателно притеснение. Успяха да намерят 3 случая в цяла България, в които разписките не отговарят на броя на машините, но след проверка, се оказва, че все пак машината е права и грешката е в човека. Целта е да се капарират следващите избори и както имаме чували с пари, да се напълнят с бюлетини и флашки", допълни Терзийски в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му в момента машините се ползват просто като принтери.

"Поставяме под въпрос легитимността на тези избори оттук нататък, защото това е нещо фундаментално. Как да убедим хората, че техният глас е важен и че той ще бъде отчетен. И не е много ясно кой точно ще гледа видеозаписите. БСП използва като параван възрастните хора, които не можели да гласуват, но в крайна сметка се видя, че това не е проблемът", подчерта народният представител.

И отрече те самите да са купували машините.

"Нямаме членове в ЦИК. Звучи конспиративно, че има кодове. От "Сиела Норма" заявиха, че това е невъзможно. Машините не са включени в мрежа. Такива конспиративни теории са лесно продаваеми. Това е големият проблем, БСП седяха гузни в зала и не излязоха да защитят своя законопроект, а именно промените в Изборния кодекс, защото те знаят до какво ще доведат едни такива промени. Те знаят, че ще възстановяват практики от миналото, срещу които са се борили, което е най-големият парадокс", добави Йордан Терзийски.

Попитан дали ще има пари за строителите, той отговори: "Миналата година министър Караджов отказа да поеме отговорността да направи тези плащания без санкции на парламента, защото той много добре знаеше, че тези възлагания са незаконни. И ако направи тези плащания - той подлежи на санкции. Тогава ние взехме следното решение - направихме 50% плащане, същевременно стартира и проверка на ведомствена комисия. Оказа, че 79% от възлаганията са незаконни. Основни ремонти се прикриват като текущи."

Той призова ДНСК да излезе с доклада си и да се покаже какво е отчела проверката. "Да плащаме за нещо, което в крайна сметка е незаконно или некачествено - кой ще понесе отговорността след това", изтъкна Терзийски.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вук

    3 6 Отговор
    Дадоха стотици милиони за тези принтери от нашите данъци и сега ще ги бракуват.
  • 2 Ти да видиш

    10 0 Отговор
    И тия отекоха в канала,някой да пусне водата да не вони
  • 3 Слугите на краварите се размърдаха!

    13 1 Отговор
    Я разкажи Асенчо как назначи Спецов за шеф на НАП? Как вие за няколко месеца обрахте доходите и спестяванията на хората чрез инфлацията!
  • 4 Последния Софиянец

    4 6 Отговор
    Щом няма да има отчет на машината тя се превръща в скъп принтер.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 1020

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Та то това е целта. Избори са им нужни, за да си легитимират властта. Но честни избори - в никакъв случай.
  • 6 Изпращач

    11 0 Отговор
    Сбогом момчета от ПП,няма да ни липсвате.Вашите 5 минути циркова слава приключиха.
  • 7 ГЕРБ

    9 1 Отговор
    Не вие се обезсмисляте .Като няма машини няма фалшиви флашки и най важното няма ПП
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТКО

    5 0 Отговор
    А досега като не се брояха разписките и бяха без значение беше ок нали...ха ха ха толкова за глупави ли мислите хората....!!!!!
  • 10 Именно това е целта!

    5 0 Отговор
    Какво не е разбрал тая джендър?
  • 11 мамулче от ПП

    4 0 Отговор
    Статийка №4 с неистов рев за "Мадуровките".
  • 12 пенко

    1 0 Отговор
    НЕ УСПЯХТЕ ЦРУ АГЕНТЧЕТА --САМО СЕ УСРАХТЕ !!!!!!!!!!!! ПА И ТОЗИ ОТ МОСАД--Л. -СЪЩО !!!!!
  • 13 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор
    Данчо уважаеми, ето ти "едно основателно притеснение".. не опростачвайте гласуването на избори с тяхното приравняване към процедурата с вендинг машината за закуски, с касата в магазина или с банкомата, но явно сте от умствено изкълчените чалга-почитатели на шебека Слави!!!
    След машинното, следва електронно гласуване, защо пък не и електронно бракосъчетание...? Тъкмо ще се реши проблемът с ДЖЕНДЪРСКИТЕ сватби, ха-ха-ха!!! Сериозно; гласуването на избори е отговорен граждански акт и личното присъствие, попълването на бюлетината и подписът са израз на уважение към вота. Това не трябва да се заменя с механично натискане на бутони по монитора, защото се омаловажава гласуването! Не е случайно, че междуправителствените договори, разните писма, меморандуми и т. н. се подписват собственоръчно на хартия.
    Отделно, че тези "машини" ще се ползват много рядко, а струват милиони и милиони.... (близо 128 000 000 ЛЕВА). ИМA МНOГOКРAТНO ПO-EВТИНИ НAЧИНИ ДA CE КOНТРOЛИРAТ ИЗБИРAТEЛНИТE КOМИCИИ!!!
    Нaкрaткo: глacувaнeтo c мaшинa e ПРOCТAЩИНA, КAКТO И ЧAЛГA-КУЛТУРAТA прoпoвядвaнa oт шeбeкa Cтaниcлaвчo...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове