Last news in Fakti

3 Декември, 2022 13:24 3 238 72

Росен Христов: „Лукойл” трябва да произвежда евтини горива и да си плаща данъците в България

  • росен христов-
  • лукойл-
  • цена-
  • бензин

Активно се работи по кардинално решение на проблема, разкри енергийният министър

Росен Христов: „Лукойл” трябва да произвежда евтини горива и да си плаща данъците в България - 1
Снимка: Нова ТВ

„Лукойл” трябва да работи, да произвежда евтини горива и да си плаща данъците, а ние да използваме тези свръхпечалби, които събираме, за да подпомагаме индустрията и потребителите. Целта на правителството е горивата да са достъпни, но парламентът решава дали да има отстъпки. Това заяви в студиото на „Събуди се” по "Нова телевизия" министърът на енергетиката Росен Христов.

По думите му държавата се опитва глобално да понижи цените на газ и на ток. "Паралелно с това има разработена система за компенсация за небитовите потребители. Битовите потребители са на регулирания пазар. За небитовите абонати в НС променихме системата за компенсации, а сега предстои и нова. Правим всичко възможно цените да са поносими, но няма вариант да ги върнем до нивата от преди кризата".

На въпрос има ли възможност да се намери механизъм, който да подпомага адекватно небитовите потребители, тъй като според МФ някои фирми имат сериозни печалби именно заради компенсациите. „Това е проблем, който идентифицирахме и ние. Но за съжаление, за да има помощ, тя или трябва да е еднаква за всички, или да няма въобще такава. Таргетирано подпомагане се счита за държавна помощ и се изисква одобрение от ЕК. Моето мнение е, че трябва да има някаква форма на диверсификация. Опитваме се да привържем компенсациите за небитовите потребители към изискванията на последната директива на ЕС за вложенията във възобновяеми източници, енергийна ефективност и намаляване на потреблението в пиковите часове”.

По думите му така ще се диверсифицират компенсациите, но няма възможност по финансов показател да се избират фирмите, които да бъдат компенсирани.

Той коментира и какво ще се случи с цената на бензина, когато в понеделник влезе изключението за България за руския петрол. „Не очаквам някаква сериозна промяна. За момента дерогацията, която приехме и с решение на МС влиза в сила от 5 декември, ще ни позволи за някакъв период да задържим настоящото функциониране на рафинерията. Нашата идея никога не е била да изнасяме гориво. Идеята е да задоволяваме вътрешния пазар. И както се вижда до момента без никакви ограничения българският пазар е задоволен изцяло с горива и те са на най-ниска цена от цяла Европа. Въпросът е, че това е временна ситуация”, посочи енергийният министър.

Христов подчерта, че активно се работи по кардинално решение на проблема. „Това е възобновяване на проекта за петролопровод Александруполис – Бургас. Това ще даде възможност да захранваме рафинерията с неруски газ по един много пряк път”, заяви той. И допълни: „Ние успяхме с преговори да убедим "Лукойл", че е по-добре да си плащат данъците в България. Тоест да си пренесат активната дейност у нас. Показахме им предимствата да плащат данъци у нас. Това сега е факт, а за да се случи - това означава рафинерията да работи и да има доставки на горива на приемливи цени. ЕС в момента купува петролни продукти с руски произход от Турция”, каза Христов.

„Ние защитаваме изцяло националния интерес. Тази дерогация е дадена, не заради една частна фирма, а за да може България да произвежда нефтопродукти и да задоволяваме вътрешния пазар. И това, което правим е да държим тази рафинерия отворена, за да имаме петролни продукти на по-ниски цени, да имат работещите в нея работа и да има един социален баланс”, отговори той на обвиненията, че се защитават интересите на една частна руска фирма, а не на България.

„Проблемът е, че не можем да доставим нефт от всякъде. Проблем е, че ако вземем контрола и национализираме предприятието – нямаме гаранция, че руската страна ще продължи да предоставя петрол. Идеята е „Лукойл” да работи, да произвежда евтини горива и да си плаща данъците, а ние да използваме тези свръхпечалби, които събираме, за да подпомагаме индустрията и потребителите”, категоричен е той.

„Целта на правителството е горивата да са достъпни, но парламентът решава дали да има отстъпки. Трябва да има социално справедлива програма, но е много трудно да го направим”, посочи енергийният министър.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сбруя

    18 6 Отговор
    Пари за осъвременяване на пенсиите на бабчетата и на дядките няма.

    Коментиран от #50

  • 2 Знаеш ,

    27 5 Отговор
    че няма да стане , не досаждай , корумпиран ! Гонен и от Нидерландия , и от Москва за " честност" .
  • 3 Българка

    27 21 Отговор
    Лукойл изнудва българската държава и граби всеки българин с изкуствено завишени цени на горивата. Свръхпечалбите на руската рафинерия са милиарди, а те се опитват да диктуват на държавата забележете с устни обещания, че щели да внесат 700 милиона данъци на държавата ни, но не сега. НЕ!!!!! Лукойл дължи на българите над 3 милиарда от свръх печалбите. Крайно време е за истинска данъчна ревизия, а не бутафорна, за последните поне 6 години. И крайно време да си освободим единственото пристанище в Росенец за танкери като се отмени престъпната концесия ,която правителството Радев подари на руския монополист!!!! И крайно време е да последваме примера на европейските държави и България да поеме оперативното управление в Лукойл! Не може частна фирма да изнудва, рекетира и поставя условия на цял един народ

    Коментиран от #29, #51, #53

  • 4 Госあ

    20 6 Отговор
    Кафе да му праат, не иска ли ? Лукойл затваря, кво има да коментират още ? Господарите им го затварят.

    Коментиран от #65

  • 5 Българка

    21 7 Отговор
    Този сламен министър не е енергиен експерт. Но поне да е средно интелигентен и не слага знак на равенство между оперативен държавен контрол при запазване на собствеността и национализация. Ако пък прави разлика, то е по-лошо. Значи нагло ни лъже и трябва да си ходи!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кфкфкфкфкфк

    3 7 Отговор
    Откакто служебното падна бензина и цената на газта кой каквото ще да говори истината се вижда
  • 8 Развийш ли

    11 13 Отговор
    Другаря Костов даде Нефтохим на Лукойл за жълти стотинки а го искаха Американски и Британски гиганти

    Коментиран от #24

  • 9 Лафонтен

    21 9 Отговор
    Роскооооо!Лукойл никога не е имало намерение да плаща данъци в България.И не лежи на тая котка и заблуждавай.Изхода е национализация като в Италия.В противен случай скъпи горива,от това висока инфлация,а колкото до данъците от рафинерията догодина,......я камилата я камилата.

    Коментиран от #11, #22

  • 10 Госあ

    24 4 Отговор
    Аве а американците кога ще почнат да си плащат въглеродните емисии и канадците златото което изнасят, А ?

    Коментиран от #19

  • 11 Госあ

    23 5 Отговор

    До коментар #9 от "Лафонтен":

    Национализация на американския ТЕЦ и Дънди е много по печеливша, не мислиш ли ?
  • 12 Абсолютно

    6 1 Отговор
    Много вярно го е казал! Всички други крайности обслужват чужди интереси, било западни, било руски!
  • 13 Анализаторр

    8 4 Отговор
    Национализация! И да ги питат преди това, защо не са си плащали досега.
  • 14 Като хване да се оттегли

    2 2 Отговор
    Ще стане най добре да плащаме гориво с 1 лв отгоре най малко и тогава като взема една летва и през гърба че много знаят такива като теб
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор
    Росенчооооо,

    " - Иванчо , какво ни дава кравата?
    - Нищо , госпожо ! Хората сами си взимат мляко, месо ..... "
  • 16 Коко

    5 1 Отговор
    Този само дрънка, а накрая нищо
  • 17 Шофьор

    8 6 Отговор
    Черен ваньо е виновен за това, че не даде Бургаската Рафинерия на ШЕЛ, а я даде за жълти стотинки на Лукойл и сега ни съдират по 9 кожи приватизатор болшевик

    Коментиран от #66

  • 18 Бегай !

    12 3 Отговор
    Мавъра на времето проведе търг и само руснаците проявиха интерес.Къде бяха западните лаладжий ? Тъпаци ! Тръгнали под вола да търсят теле.
  • 19 Пенчо

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Когато си избереш правилните политици. Тези сегашните всичките от парламента първо мислят за себе си, после за чуждите интереси/руски, американски, турски... /и ако остане за близки и роднини. За народа нищо. Всички са в кюпа

    Коментиран от #23

  • 20 Госあ

    7 3 Отговор
    Да затварят. Тъкмо селинджърите ще щъкат с колите си по малко в София.
  • 21 Никой

    7 9 Отговор
    Шенген ли ? На куково лято.С този руски анклав Лукойл и това руско пристанище в държава членка на ЕС. С непрекъснати подмятания от Радев,Нинова и кремълската кохорта че санкциите срещу Русия трябва да бъдат премахнати от ЕС и държавите членки да не са слепи дане виждат случващото си България.На " Лукойл " който генерира милиарди печалба им дадохте 80 милиона лева компенсации за ток.Защо ? Защото мантрата на левия капиталист е даваме компенсации на всички е морално извратена.Нали целта е да подпомогнеш,защо на богатия който може да си го позволи.Сега всички кремълски прислужници плачат обидени Шенген, защо?В същото време потриват доволно ръце,че още сме в Путинската прегръдка.

    Коментиран от #58

  • 22 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Лафонтен":

    Знаеш ли колко е ДЕСЕТ МИЛИОНА разделено на ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ❓❓❓
    Защо те питам ли ,
    защото шефът на Нестле БГ пред медиите заяви , че фирмата прави такъв годишен оборот и толкова
    ТИР-а извозват продукцята ( 40 камиона всеки ден са напортала) ‼️
    Питай някой шофьор как изглежда ТИР с товар за ХИЛЯДА лева ‼️

    Коментиран от #67

  • 23 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Пенчо":

    Къде са тия правилни политици ? Само простолюдие виждам. Подобно на чорбаджиите по турско.
  • 24 Казуар

    7 7 Отговор

    До коментар #8 от "Развийш ли":

    Я кажи западни фирми като купят Нефтохим който е застарял завод със съветски инсталации, какво ще го правят, как ще се правят ремонти. Или трябва да построят нов.

    Коментиран от #28, #33, #39

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Зевзек

    10 2 Отговор
    Ало министрите, не вие казвате какво трябва, а ние народа казваме какво трябва. А вие ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ КАКВОТО ВИ КАЗВА НАРОДА, а не някакъв измислен льотчици московски слуга. Или канадски мошеник, или балкански ЕДНОКНИЖНИК или крушовска селяндурка ... Като не изпълнявате , глоба и конфискация на нечестно спечвленито ви бигатство и затвор.

    Вие трябва да отговаряте, защо досега 20 години Лукойл не са плащали данъци. И виновните за това огромна ГЛОБА и ЗАТВОР. Независимо дали са руските собственици или българските чиновници, министри у депутати. И независимо дали е един Рубладжия и син на един правешки кмет.
  • 27 Браво Роско

    2 1 Отговор
    За 5 месеца започваш бавно да разбираш че си министър а не футболен коментатор.
  • 28 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 0 Отговор

    До коментар #24 от "Казуар":

    Каквото направиха със стотици наши заводи , като в Девня, Видин, Кремиковци, Варна ...
    Ликвидиране
    Рязане ,
    Препродаване на земята ....
  • 29 чичо стамат шумков

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Не може частна фирма да изнудва, рекетира и поставя условия на цял един народ============================ ==ТАЗИ ЧАСТНА ФИРМА РАБОТИ СПОРЕД ДОГОВОРА КОЙТО Е ПОДПИСАН МЕЖДУ НЕЯ И БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПРИ ПРОДАЖБАТА МА РАФИНЕРИЯТА.
  • 30 я па тия

    5 3 Отговор
    Ликойл да не се правят на ощипана мома, а като искат да изнася горива да преработват и нефт различен от руския. Ще може да изнасят обаче само произведеното от не руски нефт, а в крайна сметка и това е целта на срока на дерогацията, постепенно да премине на различна суровина, а не да пълни сметките на руски олигарси. Затова е посочен и срок, а не за вечни времена. Ако в този срок не пренастрои производството си просто ще трябва да спре да работи.
  • 31 ИмаТаковаДвижениеZaВъзражданеНаГЕРБ

    5 7 Отговор
    Целта на руZкото правителство на пРезидента е да сме колкото се може по зависими от руzкия фашистки режим на Путлер. Това е !
  • 32 Русия враг №1 на България

    8 4 Отговор
    Няма по голям душманин от руция, няма народ толкова да ни е грабил !!!

    Коментиран от #35, #38

  • 33 Зевзек

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "Казуар":

    А кой ти каза, че "Нефтохим е застарял завод със съветски инсталации".

    Руснаците го модернизирана и едва ли са го направили със съветски технологии. По-вероятно са го направили със западни или японски технологии, щото други в тази област няма.

    Съветски технологии има само в ядрената сфера. И във военната сфера, по-точно не са съветски, а са нацистки технологии доразвит от пленени германци и учениците им съветски инженери.

    Хитлер е ЗЛОДЕЙ, но и разви силно технологиите и човечеството. Хитлер и Фон Браун са в основата и на съветската=руската и на американската космически технологии.
  • 34 "ЛИЦЕМЕР"

    9 2 Отговор
    Най-противният министър, самата му физиономия е на мазник и маскара ! НЕ МОЖЕ това, НЕ МОЖЕ онова, само за нас винаги и навсякъде се чува НЕ МОЖЕ от политиците когато става въпрос за нещо добро, как за италианците МОЖЕ, за нас за да НЕ МОЖЕ, от девет планини вода ще докарат, за да докажат, че НЕ МОЖЕ ? МОЖЕ да имаме корупция, но НЕ МОЖЕ да приватизираме Лукойл ??? Ние не само не сме за Шенген, ние не сме и за ЕС, да ни изритват за да не ги излагаме с мизерия, бедност и ПРОСТОТИЯ !
  • 35 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Русия враг №1 на България":

    😀😀😀😀
    Все едно чета
    " Рейгън, враг номер едно на Тутраканската селищна система !"
    / имаше такъв надпис при соца/
  • 36 Резил

    6 3 Отговор
    Докога България ще се излага с такива некадърници във властта,той не може да говори даже правилен български,не разбира нищо ,но е руски послушко и затова руския президент Радев го е назначил. Руския анклав Росенец на българска територия е върховно национално предателство,ние докога ще търпим и ще плащаме грабежа?
  • 37 Възрожденец

    6 4 Отговор
    Пълно е с гни ди готови да се продадат на сибирския не нор мал ник за копейки, плюейки на род и родина !!!
  • 38 Знайко

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Русия враг №1 на България":

    Има: Римската империя.

    За Османската империя по-скоро ще се съглася, след като сме оцелели 500 години под нейно робдтво. А при Съветската империя почти загинахме само за 45 години съветско робство.
  • 39 чичо стамат шумков

    2 3 Отговор

    До коментар #24 от "Казуар":

    Я кажи западни фирми като купят Нефтохим който е застарял завод със съветски инсталации, какво ще го правят, как ще се правят ремонти. Или трябва да построят нов.==================================================== НЯКОГА ВЛИЗАЛ ЛИ СИ В НЕФТОЗАВОДА.ОТНОСНО ЗАПАДНИТЕ ФИРМИ,ИСКА ЛИ СА ГО .НО ИЗГЛАЕЖДА НЕ СА СЕ РАЗБРАЛИ С НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ ЗА КОМИСОННИТЕ.РУСНАЦИТЕ ДОСЕГА СА ВЛОЖИЛИ МИНИМУМ ОКОЛО 2 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ И НОВИ ИНСТАЛАЦИИ.
  • 40 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор
    Импийчмънт и ЗАТВОР ЗА ПРОДАЖНИЯ РУБЛОФАТМАК и бандата му крадци‼️
  • 41 Е, нали Бъргас-Александрополис

    3 2 Отговор
    беше мноооого опасен за екологията нефтопровод и мнооооого непечеливш нефтопровод, и ГЕРБ и "Синята коалиция" = сините талибани го закриха, като едностранно денонсираха международния договор между Русия, България и Гърция?

    Как така юе възобновявате този мноооого опасен за екологията и мноооого не-печеливш нефтопровод?

    Ами ако утре Русия победи (а Русия непременно ще победи) САЩ и нАТО в Украйна и ЕС клекне ( а ЕС непременно ще клекне в клозетна поза), КО ПРАИМ?

    Ще изнасяме руски нефт за целия свят през Александрополис, в разрез с интересите на Турция и на САЩ????

    Коментиран от #46

  • 42 анонимен

    4 1 Отговор
    Никой не може да ме убеди, че тоя НЕ Е ПРОСТ министър назначен за ПОСЛУШКО, не за да работи за България !
  • 43 Госあ

    3 4 Отговор
    Служебното сервилно правителство с патрон РУБЛЕН КРАДЕФ продължиха договора за пристанище Росенец за нищожен наем, това плодажно мекере трябва да е в затвора с цялата си шайка крадци и предатели!

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Бамбука

    1 0 Отговор
    Петролопровод да захранва рафинерия с не руски газ ? Класика с жанра - неграмотност !
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 А ДПС и Дебилна България (ДБ)

    7 1 Отговор
    искат да затворят Лукоил Нефтохим, под формата на "национализация", която на по-късен етап задължително ще прерасне в нова приватизация в правилните ръце. ДПС действа по инструкции от Анкара - само Турция да продава бензин, дизел, пропан-бутан, пропилен, тулоен, керосин и т.н. и т.н., произведени от евтиния руски нефт. А Нефтохим Бургас да спре производство за месеци, докато бъде пренастроен за скъп нефт от близкия изток и след това да произвежда на високи неконкурентни цени, така че да раздуе инфлацията още повече. И докато ДПС работи за интереса на Турция, Дебилна България (ДБ) откровено работи за подмазване на идващия нов американски посланик в София, който още от сега ги е наплашил много яко и на който искат първи да му оближат подметките.

    Коментиран от #59

  • 48 Васил

    1 2 Отговор
    Те произвеждат евтини горива ама като държавата сложи данъци акцизи скачат до небесата.

    Коментиран от #55, #68

  • 49 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "Госあ":

    Боли ме за росенец ве менте
  • 50 Лъжеш

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "сбруя":

    ма нго! Не направиха ли от 01.10.2022 г. пенсиите на дупедатите, министрите и на висшите държавни вредители на 3400 лв/месечно? Ама не си бил дупедат, министър и висш държавен вредител? - Ех, ма нго! Кой ти е виновен!?
  • 51 Мммда

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    А цистерните които потъват за Украйна като подарък платен от всеки един от нас(цената добавена към всеки литър гориво) какво ще кажеш.
    Цената е висока заради украйна
  • 52 Фори

    1 2 Отговор
    Така говори пред нас, но на четири очи с онзи шашкънин президента ни говори друго. Двамата правят планове как да запазят интереса на лукойл за да остане путин доволен и да ги възнагради с 4000 лв.За тези пари продават националния интерес.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бамбука

    2 1 Отговор
    Петролопровод - служи за транзитиране / пренос на петрол, а братчеда ще пренася газ. После не ни искали в Шенген. Нямам думи !
  • 55 Зевзек

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Васил":

    "държавата сложи данъци акцизи скачат до небесата."

    Като си толкова умен я кажи откъде да дойдат пари за над 2 млн. броя пенсии и над 0,8 млн. калинко чиновнически заплати всеки месец и за учителски, милиционерски, фатмашки, медици, депутатски, министерски, кметски ... заплати. Откъде пари за болници, ЖП линии, пристанища ...

    Кога българите ще го разберете, няма "безплатно" здравеопазване, образование, армия, полиция, депутати, министри, кметове... За всичко това се плаша с данъците и осигуровките, които насила плашаме.

    Като искате евтини горива, трябва да се съгласите на спиране на държавните пенсии, образование, здравеопазване ... И закриване на българската армия. Тези нови изтребители, танкове, кораби ... се плащат и с парите от акциза върху горивата. Права е Нинова като казва, че вместо да купуваме военни изтребители, можем да вдигнем пенсиите. Но Нинова е и мошеник, като не казва, че е за покупка на руски, а не на американски изтребители и като лъже, че я е грижа за 1 млн. бедни бг пенсионери.
  • 56 Шофьор

    5 1 Отговор
    Аз до 2008г редовно товарах от там битум, мазут и нефт, до тогава не беше даден и 1лв за ремонт, даже работниците бяха принудени да си купуват работни дрехи и обувки, сега не знам как е. Но ако черен ваньо го беше продал на ШЕЛ още тогава щеше да се промени всичко за да работи с арабски петрол това беше категорично заявено от ШЕЛ, но руснаците дадоха черен куфар с комисионна на ваньо
  • 57 Иван

    8 1 Отговор
    Този вицове ли разказва какви печалби и данъци ще използваш бе те 30 години не са платили стотинка и сега хоп и да плащат що не опитате Герб те много ги разбират нещата защо Лукойл не плаща данъци никога да питат мутрата Бойко
  • 58 Сер

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "Никой":

    е те ем на шенгена!
  • 59 чичо стамат шумков

    2 0 Отговор

    До коментар #47 от "А ДПС и Дебилна България (ДБ)":

    Никой не знае подробности относно договора подписан от КОСТОВ и руснаците при приватизацията на бившият завод НХК-БУРГАС(това е името на рафинерията по татово време.)Какви клаузи съдържа този договор е ,,тъмна ИНДИЯ,,.Да не се окаже ,че при евентуална национализация БЪЛГАРИЯ ще плати на ЛУКОЙЛ 3-4 пъти по голяма сума от тази за реакторите на АЕЦ БЕЛЕНЕ.Едва ли руснаците са си оставили ,,магарето в калта,,образно казано при сключването на договора.ВЪПРОСА С ЛУКОЙЛ -БЪЛГАРИЯ Е МНОГО СЛОЖЕН И НЕПРЕДСКАЗУЕМ ПРИ РАЗРЕШАВАНЕ.Това е фирма която има отношение към националната сигурност на БЪЛГАРИЯ
  • 60 Един друг

    4 1 Отговор
    На тоя министър трябва да му дадат кофичка и лопатка и да си играе на пясъка. Това е най-неадекватния министър, който България някога е имала.
  • 61 бл.134 в Zап. парк

    3 1 Отговор
    Смешки! Сега се репчите но като падне Украйна ще ви гледам ! ДА ПРОДАВАТ ЕВТИНО ГОРИВА!!?А , ЗАЩО НЕ СЕ ПРОДАВА ЕВТИН ХЛЯБ, ЕВТИНА ХРАНА , ЕВТИНИ ДЪРВА , ЕВТИНИ ДРЕХИ, ЗАЩО ТРАНСПОРТА НЕ Е ЕВТИН???
  • 62 Василев

    3 0 Отговор
    Американските централи(МИ1, МИ3)трябва да произвеждат евтина енергия, най малко защото използват евтини български въглища, но това не и пречи да ни продават на най високата цена!
  • 63 ОБЕКТИВНИЯ

    0 0 Отговор
    Кой и какъв е този МЯКАЩТ ИЛИТЕРАТ?
    МНОГО НЕЩА НЕ СА МУ ЯСНИ!
  • 64 Лукойл не е Русия

    0 0 Отговор
    Роско Боско не разбра че повече няма да има руски нефт за ЕС т.е ние се самообесваме за тавана Столчето ще бъде ритнато февруари със забраната на внос на дизел пропан бутан полипропилен урея и т.н.
  • 65 Вай-вай

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Май държавата имаше "златна акция" - онази с която да вземе крайното решение в управлението на Лукчо. Вярно без нефт няма работеща рафинерия, но ... Явно на някой не му ...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ???

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Може и да не си разбрал - те камионите са били с някой и друг празен кашон. Ква стока?
  • 68 Що ли?

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Васил":

    Цената на петрола е спрямо международния пазар и въпреки крайната цена, пак горивата са по-евтини у нас спрямо международните (да кажем европейските). Защо? Кой ще обясни откъде е тази разлика, при положение че Лук-а "надувал" цените? Значи излиза че и в другите държави не си поплюват. И да не забравим че нефта не е само горива!!!
  • 69 Христов

    0 0 Отговор
    за пандиза плачеш! Направо ревеш!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Дедо Нико

    0 0 Отговор
    А тоя трябва да смени катамарана с кану и да почва да гребе към СССР! Некадърник
  • 72 Ддффд

    0 0 Отговор
    Все Радев е виновен а такива като Бойко тиквата и герб къде красиха народа пак Радев е виновен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове