Last news in Fakti

6 Декември, 2022 07:54 1 396 22

Калоян Методиев: Това служебно правителство стана опасно за развитието на страната ни, то не знае как да управлява

  • калоян методиев-
  • служебно правителство-
  • опасно-
  • страната-
  • управление

Границата ни е разграден двор. В момента държавата ни е заложник в една война със сериозни европейски страни, а това граничи с национално предателство, смята още политологът

Калоян Методиев: Това служебно правителство стана опасно за развитието на страната  ни, то не знае как да управлява - 1
Снимка: БГНЕС

Политическите партии трябва да намерят алгоритъм за излизане от кризата. Това каза в предаването "Това е България“ на Радио "Фокус“ политологът Калоян Методиев. Те трябва да се обединят за премахване на статута на служебния кабинет. Това НС трябва да го направи чрез една промяна в Конституцията, за да се успокои страната ни. Всички политически партии трябва да се обединят в момента за това, посочи политологът. По мнението му, моделът в момента с използването на служебен кабинет е катастрофален не само заради корупционните скандали и чистките, злоупотребите с власт, но и ни вкарва в изолация с ЕС. Той даде пример със статуса във Фейсбук на служебния премиер и заканите, които той отправя срещу Австрия и Холандия.

"Според мен, това служебно правителство стана опасно за развитието на страната ни, то не знае как да управлява. С това разпалване на антиевропейски настроения напомня на авторитарни лидери, които търсят последното спасение в шовинизма. Знаем как свършват подобни режими. Но защо трябва да преживяваме подобно развитие и у нас. Трябва да се върнем към стабилността", каза Калоян Методиев.

Според него, границата ни е разграден двор. В момента държавата ни е заложник в една война със сериозни европейски страни, а това граничи с национално предателство, смята още политологът.

При цялото това положение на държавата ни политическите партии са разбити и разединени и гледащи по-скоро собствения си дневен ред, отколкото голямата национална картина, каза Методиев. Приоритет за тях трябва да е българското общество, за да се успокои развитието му. Да се успокоят нещата с европейците, да се стегне границата, парламента да започне да приема закони. "Няма в момента стабилност и предвидимост в нито едно от политическите решения. Двата месеца, които бяха щедро отпуснати от президента, бяха едно загубено време. Трябваше да се даде първият мандат веднага след изборите. А не да се печели време със служебния кабинет и той да си разиграва коня. Това е загубено време за държавата", каза още Методиев. Разговорите започват от днес. От тоя момент вече може да се говори за политическа промяна. Това е последната възможност на ръководителите на партии, за да може да се спре политическия инженеринг на президентството. Защото няма гаранция, че кризата няма да се задълбочи. Докато съществува центърът за дестабилизация вътре в президентството, няма да има успокояване в страната ни. Няма да има развитие пред страната ни.

"Апелът ми към политическите партии е да седнат и да мислят държавнически и после всеки да представи собственият си проект. Трябва да се намерят базовите неща, свързани с успокоение, работещи институции, икономическо развитие и общочовешки ценности, за да догоним останалите европейци. В противен случай, ще се потопим и ще останем една сива зона между Ориента и Европа, затворени в Шенгенски сандвич. Това ще ни отдели и културно, и икономически, и социално, ще се комплексираме окончателно като слабото звено в ЕС. Трябва да направим усилия да се измъкнем от ситуацията, в която се намираме", добави политологът Калоян Методиев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брюкселската зелка

    21 1 Отговор
    Ми направете редовно ве мъпет
  • 2 завод

    17 1 Отговор
    "антиевропейски настроения"не са,а една държава на робовладелци и експлоататори,страната на червените фенери не може да ломоти срещу България. Това е грозно и недопустимо. България не е антиевропейска,а анти-Рюте-вска.
  • 3 маке

    23 5 Отговор
    Поредния дебил...
  • 4 ами

    16 9 Отговор
    всеки след кирето и ленчето ще е по-добър премиер

    Коментиран от #10

  • 5 Защо

    19 2 Отговор
    публикуват мнения на един напълно компрометиран гражданин, изгонен за некадърност от президентството?
  • 6 А бе,

    18 0 Отговор
    тоя е новия Харизанов !
  • 7 резервист

    19 3 Отговор
    Заради такива като тебе, драги сме на това дередже. Жалко че си кръстен та такъв "държавен глава" като цар Калоян. Той не се е подмазвал на никоя "велика европейска държава". Я да мълчиш на коневръза! Да не би през българия да минава половината наркотик за Европа или да се произвежда друга една половина за САЩ? Или може би държавен глава подава оставка заради КОРУПЦИЯ? Жалък подмазвач! Ти ли разбиташ от управление на държава?!
  • 8 До сега

    9 4 Отговор
    само борчове и огромни разходи , уволнения и назначения на опитни в далавери и кражби ! Абсолютен хаос , който ще поднесе катастрофални последствия !

    Коментиран от #20

  • 9 ИмаТаковаДвижениеZаВъзражданеНаГЕРБ

    7 10 Отговор
    От зелен чорап, милиционер, шофьор и барман не става политик !!!
  • 10 Руско-българска мафия!

    0 9 Отговор

    До коментар #4 от "ами":

    Така е за Д(п)С, ГЕРБ, пРезидента и руZия ! Не успяха да ги купят.
  • 11 Фикус

    4 0 Отговор
    ...то не знае как да управлява. НЕ ЗНАЕ,ЗАЩОТО НЕ СЕ Е ЯВЯВАЛО НА ШОФЬОРСКИ КУРС ПРИ ТРЪМП.
  • 12 той пък ТИКВАТА И ГАБРОВСКИ ДА НЕ БИ ДА

    4 3 Отговор
    ЗНАЯТ КАК ДА УПРАВЛЯВАТ - ЗНАЯТ КАК ДА КРАДАТ ОБАЧЕ !
  • 13 А БЕ КОЙ Е ТОЯ ПОМИЯР КАЛОЯН БЕ ?

    7 0 Отговор
    .............................................
  • 14 Генерал-майор проф. д-р. инж.

    4 2 Отговор
    След вчерашното изказване на г-н Румен Радев и изказването на Явор Гечев и Александър Пулев мога смело да кажа само едно - Продължаваме Позора никога повече няма да бъдат част от Парламента !!! Радвам се, че все повече хора ги разбраха що за хора са - аматьори и шарлатани !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 🇧🇬🇪🇺

    1 3 Отговор
    Калоян Методиев е на 100% точен в изводите си за Радев и Служебното Правителство.
    За ЕС, исторически погледнато границата на Европейският Континент преминава по интернационалната река Дунав и плавателна “артерия” в Европа.
    Реално погледнато р. Дунав е геостратегическата граница на м/Ориента и Оксидента на Балканите, тоест Европейският Континент.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ГЕРБ=БСП=ДПС

    1 0 Отговор
    Мнозинството от депутатите не могат да мислят, защото са научени да не мислят. Научени са да се подчиняват и да служат на "вожда". Трябва да се промени изборната система, да се намали броя на депутатите и половината депутати да се избират мажоротарно. МАЖОРИТАРНО избраните депутати да нямат право да се кандидатират за министри, кметове ... преди да им изтече 4 годишния мандат.
  • 19 Минева

    1 0 Отговор
    Разкарайте крушевата кобила
  • 20 Знайко

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "До сега":

    "...който ще поднесе катастрофални последствия?"

    Народа, ще си понесе последиците за начина по който гласува вече над 30 години. Нокой не ни е воновен, че гласуваме за МОШЕНИЦИ и некадърници и се надяваме те да постъпват като честни хора.

    Радев, Борисов, Костадинов... са поредните ... за които гласувахме. Не говоря за всички българи, говоря за мнозинството БЪЛГАРИ. Така както телефонните измамници мамят пенсионери, така и политиците го правят последните 20 години. Докато пенсионерите продължават да са наивни, страхливи и алчни няма да се оправи България.

    Коментиран от #22

  • 21 Баце

    0 0 Отговор
    Лизача на Кака Куриииии
  • 22 говоря за мнозинството

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Знайко":

    За кое мнозинство става дума? 20%, които с помощ от машините в последните минути на изборния ден станаха близо 40% не са мнозинство. Никой не ги избира. Тези, с повече от две мозъчни клетки, вече разбраха, че изборите нищо не решават и не гласуват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол