6 Декември, 2022 13:26 1 172 15

Гешев: Стрелба по сирийски мигранти не е имало, доказва го проверка на прокуратурата

  • иван гешев-
  • стрелба-
  • сирийски мигранти-
  • проверка

"Инцидентът със сирийски мигранти е отпреди два месеца. Дано не се използва ситуативно във вреда на България, защото не го заслужаваме", заяви главният прокурор

Гешев: Стрелба по сирийски мигранти не е имало, доказва го проверка на прокуратурата  - 1
Снимка: Нова телевизия

Британската медия Sky News публикува материал, в който България е обвинена, че полицаи на границата ни с Турция са стреляли по бежанец. Сайтът прикачва и видеозапис, от който според медията се вижда стрелбата по млад сириец.

"Стрелба не е имало и това е доказано след проверка на прокуратурата в Бургас. Инцидентът със сирийски мигранти е отпреди два месеца. Дано не се използва ситуативно във вреда на България, защото не го заслужаваме", заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг.

Относно влизането на България в Шенген обвинител номер 1 подчерта, че страната ни покрива стандартите за прием и е незаслужено да не бъдем допуснати. Гешев увери, че никой не иска да разпитва Марк Рюте за твърденията за престъпността у нас, информират от Нова телевизия.

По-рано, в речта си на Международната конференция STOP HATE SPEECH, главният прокурор заяви, че че езикът на омразата трябва да спре. "На форума обсъдихме речта на омразата и как да работим заедно, за да я спрем. Като главен прокурор за мен са важни различните аспекти на омразата, на проблемите, за да стигнем до решение. Самите ние се мразим в ежедневието си. Имаме проблем и в нашето общество, а с предубежденията си един към друг, създаваме опасности. Този форум според мен отваря възможности. Дали ще ги осъществим - за повече добро, по-добър свят, зависи само от нас!", заключи Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    14 1 Отговор
    Ами жалко,че не е имало стрелба!😢🥳🤡🥳😢
  • 2 Реалист

    8 2 Отговор
    Разбира се! Очевидно е от кадрите. Изстрела се чува от близо, а около тях няма полиция, никаква. Някой от тия любимци на западните журналистки се е прострелян сам. Как си представяте да снимат стрелба и после 10 -15 млади и яки мъже да стоят мирни и да носят на ръце някакъв, без дори и един кадър да са направили на полицая дето е стрелял? А и тоя полицай не е пострадал, сам срещу цялата групичка. Хайде де! Хубави работи, ама арабски, нещо като приказки от 1001 нощ! И кой дава гласност на тая свинщина? Английски списвачи! Да напомня само, че точно английски списвачи ни нарекоха из-мет преди Брекзит и ни обвиниха, че 9 милиона българи вече живеят в Англия и крадат лондонските къщи. И забележете при това дори не бяха проверили, че ние нямаме и 6 милиона всички по света барабар с бабичките и новородените. Но това не беше важно. Важното е че 9 милиона българи унищожиха Пикадили сърказ в Лондон. Та, сега имаме същия смърдящ кьор фишек. Чакаме Нидерландия да се изкаже в подобаващ стил. Ясно с кой играе!
  • 3 А шкафчето

    6 0 Отговор
    какво доказа ?

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Не е имало, а

    4 1 Отговор
    Трябва да има, няма да ги чакаме те да убиват полицаи
  • 6 Питащ

    4 4 Отговор
    А Гешов си мисли, че някой вярва на проверките на Прокуратурата? Брей, че наивник...!

    Коментиран от #9

  • 7 Никой

    5 1 Отговор
    След показаните кадри от НВ в сутрешния блок,видях един човек който се хваща от ляво на гръдния кош.После започна едно мятане по земята непресъщо за ранен , без видими следи от рана. После бързо премятане през рамо от здрав човек и с галоп напред.Първо при наличието на толкова паплач, защо само един го нарами като чувал при положение че е ранен.Друго озадачаващо,че изходната рана не се видя и отвора от такава рана е със силно кръвотечение.Има и още ,но засега толкова. Според мен записа е манипулативен за да се навреди на имиджа на България и улесни трафика на тази паплач.
  • 8 Че е монтаж

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "А шкафчето":

    На ръководителите наьпротестърите, финансирани от крими-олигархия
  • 9 На киро

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Питащ":

    Свидетялят на черепа ли да вярваме, някои вярват в това, в което искат, в чекмеджета и гардероби
  • 10 Барса

    0 1 Отговор
    Прокуратурата доказа и разни други неща?!
  • 11 поглед

    4 1 Отговор
    Това е театрална постановка. Измислен сцена с кордисан снимач. Стрелеца също кордисан, не се знае изобщо и накъде е стрелял- ако изобщо е стреляно около тези. Има поне 10 хипотези, никоя от които непотвърждаваща нещо такова. Чиста проба измама на публиката.
  • 12 Макс

    4 0 Отговор
    То и на Бойко чекмеджетата са отдавна , но още ни интересуват . Гешев си мисли че има давност от няколко месеца за тези работи . Няма такова нещо , отговорен за всяко престъпление е гл.прокурор. Гешев не е човека , който ще се справи с корупцията, убийствата , престъпленията на пътя, дрогата и дори с кокошарите. Оставка на Гешев за несправяне с престъпните организации и техните действия !
  • 13 Умен човека

    0 0 Отговор
    Верно бе как не се сетихме
    Или не се сетихме щото сме по тъпи и от тебе явно
  • 14 пешо

    2 0 Отговор
    тия примати за де ги спрете трябва да има трепане
  • 15 Тома

    1 0 Отговор
    А бе каскет кой ти вярва на прокуратурата начело с теб който се прави на луд
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол