Last news in Fakti

6 Декември, 2022 18:05 3 542 15

Строителна компания тероризира столичани с няколко проекта (СНИМКИ)

  • happy homes-
  • софия-
  • константин павлов

Местните се превръщат в заложници на амбициите на фирмата

Строителна компания тероризира столичани с няколко проекта (СНИМКИ) - 1
Снимка: Fakti.bg

Жителите на столичния квартал „Витоша“ се превръщат в жертви на строителната компания Happy Homes около два от проектите ѝ по протежението на улица „Йордан Радичков“.

Местните са подложени на ежедневни предизвикателства от строителната техника в изминалите няколко месеца, за което подават множество сигнали към Столичния инспекторат. Част от тях вече са донесли глоби на Happy Homes, по думите на кмета на район „Лозенец“ - Константин Павлов, цитиран от домсъвета на един от намиращите се в близост жилищни комплекси.

Павлов присъства лично на откриването на проекта за изграждане на светофари и разширяване на пътя, свързващ улица „Йордан Радичков“ с булевард „Симеоновско шосе“, в началото на миналата седмица. Именно там той е уведомил хората, че въпросната фирма е санкционирана, но без да уточнява как.

Направихме опит, за да се свържем с районния кмет, но той не отговаря на запитванията на ФАКТИ по темата.

Междувременно наш екип отрази протест на жителите на „Витоша“ през ноември 2021 г., когато автомобилните инциденти на споменатото кръстовище дадоха поводи за притеснение. През миналия август пък ви предадохме, че друга строителна компания е блокирала път в района, с което ограничи възможностите за придвижване на леки автомобили и камионите на сметоизвозването за същия този квартал. Всичко това само показва цялостната обстановка, в която столичани са принудени да живеят вече повече от година.

Една от последните прояви на строителните предприемачи бе форма на своеобразна вендета, по думите на част от хората, подавали сигнали срещу незаконната дейност на Happy Homes. Скоро след посещението на Константин Павлов започват вечерни измивания на улицата от калните наслагвания, разнасяни от камионите. Служителите обаче използват случая, за да обстрелват паркираните наблизо автомобили с инертните материали, за което пък има издадени констативни протоколи към полицията от част от потърпевшите. Разполагаме и със снимки, които показват състоянието и на пешеходната част от улица „Йордан Радичков“ в следствие на почистването.

Наш екип провери също така и състоянието на асфалтовата настилка след присъединяването на един от новите строителни обекти към ВиК инфраструктурата. Оказва се, че шахтите не са добре обезопасени, пътят е изкопан в средата и тежкотоварната техника предизвиква задръствания в сутрешните часове.

Отново опитите ни да се свържем с представители на Happy Homes удариха на камък.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    17 1 Отговор
    Племенника на торбата с лай ал йо Ваклин?

    Коментиран от #5

  • 2 ПСР

    18 0 Отговор
    В градската джунгла,наречена"Столица"правила не важат.Пачките ги форматират.Строителите наглеят ежедневно,защото са на върха на хранително-корупционната верига.Кметицата,Инспекторатът,РПУ-та...плахо се хилят и не вдигат телефоните си.Сигналите са хиляди,за шум,кал,затворени улици,мръсотия и разбита инфраструктура.Никой не ги отразява.
    Алчност на куб.Трагедия безкрай.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 От Село:

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "ПСР":

    Малко им е на столичани в повече!

    Коментиран от #7

  • 4 Идва пролет!!!!

    6 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПСР":

    Главите Горе!!!!!! Ремонтите тепърва започват!

    Коментиран от #6

  • 5 Строителите не са виновни!

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "мда":

    Всеки иска да живее в южните квартали хохохо
  • 6 ПСР

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Идва пролет!!!!":

    Да,ремонтите....извиняваме на столичани,за предизвиканите неудобства...не се споменава,че ще има поне един ремонт на ремонта.Но,проблемът основно е дивото и безумно жилищно строителство.Не остана градинка,дворче,алейка където да не се е случил бетонен мастодонт Това,къде ще паркират"добре дошлите",къде ще учат децата им,откъде ще прониква въздух...това там,както се вика по белчински.
  • 7 На тези южни квартали им

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "От Село:":

    казват малкото СЕНТ ТРОПЕ ! Сент от цимент и Тропе от тропам!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Мръсните строителни изверги

    5 0 Отговор
    трябва да бъдат умъртвени. Опропастиха България. Дано фалирате до един гнусни боклуци.
  • 10 Кореняк трето поколение

    5 0 Отговор
    Има още два и половин милиона провинциалисти в България, които още не живеят в София. Докато не се преселят тук така ще е.
  • 11 Край

    5 0 Отговор
    Още по лошо е положението с тъпоъгълния комплекс Кошер на бул. България. Срещу нещо Общината е дала на строителя да спре движението по едното платно на бул. България преди мол. България и сутрин задръстванията там са огромни. Ще има и огънати ламарини.
  • 12 никой

    3 0 Отговор
    Защо не дойдат да строят и в Дружба 2 около метрото,мисля остана една полянка незастроена още!
  • 13 123

    4 0 Отговор
    Интересен е и факта на затварянето на бул.8 декември от УНСС посока бул.Климент Охридски, станах 3 години БАРОКО са затворили булеварда, но на никого не му дреме има 100 тици сигнали в общината, отговора е : миии, хората строят..... Реално строежа е спрян от 2 години. Какво можем да кажем за кмета на Студентски, какво можем да кажем за РПУ то, като цяло какво можем да кажем за цялата мизерна кочина ,дето май не заслужава да се нарича държава.
  • 14 Хепи Хоумс София

    1 1 Отговор
    Здравейте, г-н Янкулов!
    Във връзка с постъпило запитване от Ваша страна по повод извършващо се строителство в столицата в района на ул. „Йордан Радичков“, Ви уведомяваме за следното:
    При изпълнението на подобен крупен инвестиционен проект, какъвто е строителството на обект в района на ул. „Йордан Радичков“, са неизбежни временни затруднения в трафика и придвижването на хора и автомобили в съответния район. Постоянното движение на тежка строителна техника около строящия се обект неминуемо създава допълнително натоварване по пътната артерия. Уверяваме Ви, че дружеството-изпълнител е изпълнило всички задължителни нормативни изисквания и е положило усилия да минимизира горепосочените проблеми. Неоснователни са твърденията за замърсяване и недостатъчно обезопасяване на шахти около обекта , тъй като са спазени всички задължителни изисквания за безопасност и опазване на околната среда при извършващо се строителство. Доказателство за това е факта, че до момента няма нито едно издадено наказателно постановление от Столична община. Почистването на инертните материали от обекта се извършва при спазване на задължителните стандарти и в отстояние от паркирани автомобили. Създадена е стройна организация за извозването им при постоянен контрол от страна на техническите ръководители на обекта. При приключване на строителството дружеството-изпълнител е задължено да отстрани неизбежно нанесените щети върху инфраструктурата около обекта.
    Надяваме се,
  • 15 Хепи Хоумс София

    1 1 Отговор
    Надяваме се, че с изложеното даваме изчерпателен отговор на поставените от Вас въпроси. С уважение, Хепи Хоумс София !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове