Last news in Fakti

8 Декември, 2022 11:06 1 856 56

ДБ към проф. Габровски: Ако съставите правителство ще работим с вас по конкретни теми. Но мандата няма да подкрепим

  • демократична българия-
  • николай габровски-
  • мандат-
  • подкрепа-
  • правителство

"Има теми, по които намираме общ език и това ще го развиваме, ако този парламент продължи да съществува при кабинет, воден от вас", заяви Христо Иванов

ДБ към проф. Габровски: Ако съставите правителство ще работим с вас по конкретни теми. Но мандата няма да подкрепим  - 1
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски провежда срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС. Разговорите започнаха с представители на ПГ „Демократична България“.

На срещата проф. Габровски подчерта, че е приел номинацията в опит да се успокои тона и да се намали радикализацията между партиите.

Той изтъкна, че евентуален провал на 48-ото Народно събрание да излъчи кабинет, ще е пагубно за страната, тъй като няма да има работещ парламент, който да приеме законите по Плана за възстановяване и устойчивост. Според него най-голям шанс за съставяне на правителство има с първия мандат. Именно заради това той се е съгласил да приеме номинацията.

"Дори той да беше при друга политическа сила, аз пак бих се ангажирал, за да не отиваме на избори", посочи той.
Съпредседателят на формацията Христо Иванов изрази уважение и адмирации към проф. Николай Габровски и заяви, че разчита кандидатурата му за премиер като акт на граждански дълг.

Въпреки това обаче, от "Демократична България" няма да подкрепят предложеното от него правителство, защото е с мандат на ГЕРБ-СДС.

"Тук сме, за да покажем добронамереност към Вас. Имаме решение от всички органи, че в тази конфигурация не можем да подкрепим правителство, което няма нищо общо с Вас и Вашите усилия, но смятаме че е коректно да разговаряме. Ако излъчите правителство и мисията ви свърши с успех, ще бъдем отворени да работим по конкретни теми, по начина, по който работим и сега с ГЕРБ. Има теми, по които намираме общ език и това ще го развиваме, ако този парламент продължи да съществува при кабинет, воден от Вас", заяви Христо Иванов, цитиран от БНТ.

Той изброи управленските приоритети на "Демократична България" - сигурността, върховенството на закона, подобряването на бизнес климата и модернизацията на страната.

Проф. Николай Габровски открои като приоритети приемането на законите по Плана за възстановяване и устойчивост и присъединяването към Шенген и еврозоната. Той декларира пълна подкрепа към "Демократична България" по въпроса за съдебната реформа.

"В мое лице ще срещнете само и единствено подкрепа във вашите инициативи. Законодателната реформа и антикорупционното право са приоритетите, за които аз, като гражданин, няма да правя компромис. Поемам ангажимент да търся конституционно мнозинство за сериозни промени в законодателството, касаещи правомощията и отговорностите на главния прокурор", увери той.

За членове на проектокабинета Габровски ще привлече експерти, отдалечени от партийния живот, каза още той. Очаква се съставът да стане ясен през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 14 Отговор
    Габровски е от крадливата шайка на Балтов.Държат го с компромати за кражби в Пирогов.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 сирене

    34 8 Отговор
    Дб заплашва, че ще работи.. Тия освен в столовата на парламента другаде нивгаж не са работили...
  • 3 др Гей Билтс

    20 3 Отговор
    Тема номер 1: Как да ваксинираме всички българи без мобилизация?
  • 4 Kaпитализъм

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ... в действие!!! Сърби ме ама няма да се почеша!!!
  • 5 честен ционист

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    СЗО ги държи и двамата.
  • 6 И сега кво?

    24 19 Отговор
    Въобще не трябва да се работи с ГЕРБ,каквото и да предлагат. Който се хване с тях ще бъде губещ.И докога ще гледаме мъчителни политически срещи и договорки? Повече от два месеца минаха от изборите. Докога ще се мотаят и партии и президент? Започват да се подиграват с хората.

    Коментиран от #42

  • 7 тцтцтцтцтц

    16 1 Отговор
    Ще лапате патката,но малко по-нататък !
  • 8 Търновец

    21 19 Отговор
    Аз отначало не можех да повярвам че Радев и Борисов действат в координация за овладяване на държавата и връщане мутрите във властта! Но след като служебното правителство върна уволнения от ПП директор на НАП Ивайло Здравков който е общински съветник на ГЕРБ в града и зам.председател на партията отново за директор , след като върна заклетата гербаджийка Евгения Недева отново за директор на РЗИ , чийто семейство заплашват със саморазправа гражданите при връщането на власт на ГЕРБ, след като върна всички гербаджийски калинки отново на ръководни постове , вече никой не се съмнява в думите на Асен Василев -" То е очевидна колаборацията между про руския троянски кон и измамник Румен Георгиев Радев и главатаря на тежката организирана престъпност в България Бойко Методиев Борисов"

    Коментиран от #14

  • 9 ИСТИНАТА

    11 15 Отговор
    КОНТАКТЬОРИ В СЯНКА ОБСЛУЖВАТ ВРЪЗКИТЕ НА РАДЕВ С ГЕРБ И ДПС

    Нужно ли е Бойко Борисов и Румен Радев да се срещат лично, за да съгласуват всичките си съвместни машинации за поредното овладяване на държавата? Нужно ли е президентът да ходи до сараите, за да получи инструкция по някой въпрос около ключови назначения на „наши хора“? Не, защото за целта отново са ангажирани „контактьори“. Разполагаме с ексклузивна информация как точно се случва потокът на информация и как се съгласуват назначенията на проксита на ГЕРБ и ДПС в кабинета „Донев“. И с двата лагера, ГЕРБ и ДПС, контактният център на президента е министерството на отбраната.

    РАДЕВ БОРИСОВ
    Главен контактьор между Радев и Борисов е лично министърът на отбраната Димитър Стоянов. Той е и един от малцината герои от катастрофалния служебен кабинет, на които е обещан същият пост в редовното правителство с участие на ГЕРБ - дори да е с третия мандат. През последните месеци емисари на ГЕРБ са засичани да влизат редовно в кабинета на Стоянов, въпреки че формално нямат никаква работа за уточняване точно с военния министър. След една от тези срещи през октомври на поста шеф на Агенцията по храните триумфално е възстановен кадърът от времето на ГЕРБ Христо Вълчанов /преди да бъде уволнен отново заради сигнал в Данс от трима от ПП/. В министерството на земеделието влезе и Тодор Джиков - бивш съветник на Десислава Танева в края на мандата ѝ начело на МЗХ до 2021 г. За уж временния шеф на тол система
  • 10 ИСТИНАТА

    13 15 Отговор
    За уж временния шеф на тол системата Георги Темелков, също потомствен ГЕРБ-аджия, назначен без конкурс, също е отдавна координирано през Стоянов да остане за постоянно. МРРБ министърът Иван Шишков пък устрои в строителния контрол Деляна Панайотова - дъщеря на бившия общински съветник от ГЕРБ в Хасково Антон Иванов. Шишков върна кадри на ГЕРБ и във ВиК холдинга:
    И докато Радев и Борисов публично обясняват, че даже не си говорят, фактите и действията осветляват задкулисното тясно партньорство.

    РАДЕВ ДОГАН
    По другата тангента – Радев-Доган – главен контактьор е зам.-министърката на отбраната Теодора Генчовска. Тя беше начело на МВнР в последното коалиционно правителство на ПП, ДБ, БСП и ИТН, от квотата на Слави Трифонов. И макар симбиозата между Трифонов и Доган да е известна на всички, все пак е любопитно, че Генчовска също е получила директен достъп до Сараите.
    По тази ос е взето решение да не се бави повече пълното овладяване на банката-кранче за спонсорите, които финансират ДПС за местните избори – ББР. На ключови длъжности са реставрирани Димо Спасов и Илия Караниколов, свързани с ДПС. Очаква се в УС да влезе отново и Валери Маренски, който отпусна скандалния кредит, или по-скоро подарък от 150 милиона към фирмата на вълка.
    Председател на Надзорния съвет е Росен Карадимов, известен с близките си отношения с ДПС още от времената на тройната коалиция. По това време Делян Пеевски и Цветан Василев са на върха на пирамидата за овладяване на Б

    Коментиран от #17

  • 11 Някой си

    18 6 Отговор
    На снимката виждам един дрът комунист/очилат/ още един потомствен комунист Бойкикев прекръстил се на иванов а ня третия, не го знам какъв е, но щом седи на една маса с комунисти, не е читав????!!!

    Коментиран от #32

  • 12 Боруна Лом

    13 1 Отговор
    БЕЗРОДНИЦИИИ!ДАНО ИМА НАКАЗАНИЕ ЗА ВСИЧКИ ВИИИ!
  • 13 Димитър

    10 16 Отговор
    Време е Демократична България да се приземи и стъпи здраво на земята, защото с отказа си за подкрепа и участие в редовно правителство и работещ парламент обслужват интересите на служебните правителства на другаря президент Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип. С тази си тъпа политика и инат до дупка ДБ рискуват да не влезнат в следващия парламент и да обвиняват хартиената бюлетина, а не себе си и глупава та им вътрешна политика. Значи управлявахте заедно с най старата и кагабейската партия Бсп, Дс, която ограби държавата създаде криминалните групировки и Олигархията, която е дълбоко свързана с руските служби и техния бизнес а с Герб не можете?? Стига сте се държали като присъдружни партии на най старата и кагабейската партия Бсп, Дс обслужвайки интересите на президента Радев и неговите кагабейски служебни правителства. Ако отидем на следващите парламентарни избори плащани от данъкоплатеца ще поискаме оставите на ръководствата на Демократична България. Стига хитрели и мишкували по Андрешковски. България трябва да има редовно правителство и редовен парламент.

    Коментиран от #24, #28

  • 14 Импийчмунт каун

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Търновец":

    И заедно с тиквун в затвора в една килия!!!
  • 15 Факт

    6 15 Отговор
    Баце НЕУПРАВЛЯВАЩИЯТ колкото и да се гъне е бита карта , абсолютен политически труп - шайката ще бъде изолирана даже и от антиконституционната турска партия ДПС както се случи не много отдавна , когато мутрата на два пъти изгуби !
  • 16 Габровски

    16 3 Отговор
    За нищо не става
  • 17 Истинската истина!!!

    15 5 Отговор

    До коментар #10 от "ИСТИНАТА":

    Истината приятелю е, че докато, не направим с "нашите" комунисти както румънците с тяхните /справка Чаушеску на площада/ тая "държава" нашата някога била БЪЛГАРИЯ, а сега се разрушава от руската подлога крадеф няма да се оправи!

    Коментиран от #22

  • 18 Ива

    11 9 Отговор
    ДБ - не бъдат ли изчистени прокурора-мафиот и сикаджията тази клета държава ще си остане дълбоко закопана в калта - Шенген през крив макарон ! Мислете и гласувайте българи !
  • 19 Габровски

    14 2 Отговор
    Ко са правиш на отворен, за 40 минути може всички да ти се изредят и да се приключва
  • 20 Лекар, за нищо друго не става

    13 3 Отговор
    Освен за лекар, ама повечето и за това не стават
  • 21 Куклите

    10 7 Отговор
    Куклите на конци на сикаджията и шайката онзи ден се увеличиха с още един ! Прах на ТУПАН са излиянията на професора - за да престанеш на доказаните престъпници от шайката и мутрата - означава само едно - същият като тях си , позор , позор !
  • 22 Смотан,

    13 6 Отговор

    До коментар #17 от "Истинската истина!!!":

    комунистите родината изградиха, атлантиците на ред рушат

    Коментиран от #49

  • 23 НПО-храненичетата

    11 4 Отговор
    Тия ДБ-ейци егати въшките са , гледат някъде да се прикачат и да цоцат . Кво и кого , и в какво ще подкрепите , бандитчетата , крадците , некадърниците , съсипчиите на правосъдната система и държавата , абе подкрепете ги по темата Гешев направо .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Дааааааа

    14 1 Отговор
    ще работим вика с вас по конкретни теми .....с ДБ не се работи, а ги работиш на задна, като се хванат за радиатора
  • 26 Неделко

    12 4 Отговор
    Клетият професор , сигурно с пълни джобове и много , много гузна съвест ( ако изобщо има такава , което е много съмнително ) На какво са заприличали уважавани хора ? Мислете и гласувайте българи !

    Коментиран от #44

  • 27 ббрр

    15 5 Отговор
    Какъв е смисъла ДБ и ПП да казват половината истина за Габровски.
    Самия факт, че се е съгласил да бъде ЛИЦЕ на КРАДЦИ, лъжци ЗА КАКВО ГОВОРИ???
    Или за Зависимости или за споделяне идеология, методи и ПРОСТАЩИНА или за нереализиран човек в ЖИВОТА.
    Той и менгеле е бил водещ експерт.
    Като знаем от чие име се представя, как да сме сигурни в хуманизма и човешкото му

    Коментиран от #33, #36

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Митко

    6 9 Отговор
    нещо си се пообъркал! Във "Комуни.стична бъл.Хария" на прекръстените кому.няги няма един 1 демократ! Същите са като ония "цоц.алистите" ама със сто и кусур годишна история, и ходещи начело със слугата им крадев на Шипка, и бузлуджа!!! Да се кланят, на майка им русия!
  • 30 Джони

    10 2 Отговор
    ДВ, като коне с капаци сте!!
    Заедно с ПП!!
  • 31 Извод

    3 8 Отговор
    За огромно съжаление държавата е в пипалата на октопод , алчен и зъл и българите нищо не предприемат , за да се отърват от смъртнота му хватка ! Мислете бре абдали , факти за шайката пред очите ви навсякъде около вас !
  • 32 Христос

    13 0 Отговор

    До коментар #11 от "Някой си":

    Не се е прекръстил на иванов защото баща му се казва иван
    Бойкикеви са роднините по майчина линия
    Но христо наистина не струва нищо

    Коментиран от #47

  • 33 Не сравнявай Менгеле

    9 2 Отговор

    До коментар #27 от "ббрр":

    с никой! Я се просветли кой е направил най точният атлас, на човешкото тяло, и още куп други открития!!!!
  • 34 Дааааааа

    10 2 Отговор
    ще работим вика с вас по конкретни теми ...с терористи като ДБ унищожаващи българската икономика не се преговаря. Те се......знаят.....
  • 35 Въпрос

    4 11 Отговор
    Мутрата от сик ЩО не управлява ? Само питам ...
  • 36 Джони

    0 7 Отговор

    До коментар #27 от "ббрр":

    Ама и ти не виждаш по-далеч от носа си!
  • 37 отц Винеградии Гроздов

    8 1 Отговор
    ПП=ДБ=БСП=ГЕРБ=Радев= ФАШТ. Как неусетно ударихме дълбоните и продължаваме да потъваме...
  • 38 Иван Томов

    8 2 Отговор
    Неправилно е президента да се пришива към решетников
    Нашият президент е специализирал в сащ трябва човек да е много наивен за да не може да допусне че службите в америка не са го вербували
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Минева

    0 7 Отговор
    Ще решава ББ, не Табровски. Не се овъргалвайте в мръсотиите на ГЕРБ
  • 41 Естествено

    4 1 Отговор
    Тоя не е безпартиен, щоме кандисал на Греб. И не е независим, щом е масон!
  • 42 Браво бе "умен"???!!!

    1 5 Отговор

    До коментар #6 от "И сега кво?":

    Нали заради такива Умни...опа Ибрици като теб си натресохме Гумен Крадеф, и шайката му п.п. бкп$бсп и други некадърни и алчни уроди, да ни досъсипят?!!! Я слез до магазина, или иди на някоя бензиностанция, и виж ЦЕНИТЕ!!!!!

    Коментиран от #52

  • 43 Един минъор с взрив!

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "Поета с тоягата":

    "Всички комунисти под земята!" Девиз на мини Бобов дол... Хубав девиз, и няма да пеете "ние майки нямаме, нас червеното знаме роди ни!!!"

    Коментиран от #46

  • 44 "Клетият професор"

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Неделко":

    е офшорен милионер ! И всички го знаят.
  • 45 АБЕ БОКЛУЦИ , ЩО НЕ ПОДКРЕПЯТЕ НАЙ ГОЛЕМ

    1 0 Отговор
    ИТЕ БОКЛУЦИ БЕ БОКЛУЦИ ?
  • 46 Ъхъъъъ

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Един минъор с взрив!":

    нас червеното знаме роди ни!!! и със Рйстю сроди ни...
  • 47 Някой си

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Христос":

    Благодаря ти за информацията! Ама все тая виждал ли си джанка да роди круши?????
  • 48 БОЙКО ЩО НЕ ПРИЦЪСТВА НА

    2 3 Отговор
    СРЕЩЕТЕ С БОКЛУЦИТЕ И БОКЛУЦИТЕ ? НАЛИ Е ЛИДЕР НА БОКЛУЦИ !
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 НАГ

    2 0 Отговор
    Ако имахме краставици щяхме да направим таратор ама нямаме кисело мляко...ДБ
  • 51 Европейска България????

    2 0 Отговор
    С 500 лв праг на бедност? хахахаха ....алооо Шенгенския
  • 52 И сега кво?

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "Браво бе "умен"???!!!":

    Знаеш ли колко ми е гот и кеф, че ГЕРБ са първи и не могат да управляват? Пожелавам им пак да спечелят изборите! Ха,ха,ха! Пак ще пръснат сума ти пари за купуване на гласове абсолютно нахалост.
  • 53 Никой

    0 2 Отговор
    Ще търси експерти по кръстовища както един толуп или ПП ГЕРБ ще му ги предложи.Но зад рамото на горкия професор винаги ще наднича Меси.Дори ако греши ,ще дава наставления в медийния ефир както оня ден смрази горките водещи по НВ.Милите как само се вдървиха като звънна Меси и сигурно виждаха в мъглата как топлите им местенца изтиват. Нали се сещате ,че Домуса ще откликне на молбата .
  • 54 Предложение

    0 1 Отговор
    Предлагам всички,които халюцинират комунисти,координации между президента и Бойко и че Радев бил руснак да си запишат спешно час за консултации при Габровски!Нещо си им има!
    Човекът е специалист,ще се почувстват по-добре,а нас няма да ни занимават с халюцинации!
  • 55 мухаха

    1 0 Отговор
    Може би ДБ очакват по Проевропейски и Пронатовски кандидат издигнат с третия мандат на Янев и Румен Петков!
  • 56 Асен

    1 0 Отговор
    Разбира се темите, по които ДБ би работило са тези, които могат да им донесат дивиденти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол