Last news in Fakti

8 Декември, 2022 16:53 1 450 35

Външният министър: Продължаваме до края борбата за Шенген. Никога не сме имали по-голяма подкрепа

  • николай милков-
  • борба-
  • шенген-
  • до края-
  • подкрепа

Последната ми информация беше, че Австрия бе съгласна за определяне на дата за месец март както за България, така и за Румъния. Оставаше Нидерландия, която не бeше съгласна с определянето на твърда дата, коментира Николай Милков

Външният министър: Продължаваме до края борбата за Шенген. Никога не сме имали по-голяма подкрепа  - 1
Снимка: БГНЕС

Последната ми информация беше, че Австрия бе съгласна за определяне на дата за месец март както за България, така и за Румъния. Оставаше Нидерландия, която не бeше съгласна с определянето на твърда дата. Това коментира пред журналисти в парламента служебният министър на външните работи Николай Милков след решението България и Румъния да не влязат в Шенгенското пространство.

"Трябва да видим какво е решението и какво точно предполага и дали има други допълнителни варианти, защото ние продължаваме до края. Имаме и един Съвет на 15-и и 16-и декември, който е Среща на върха на ЕС, на който този въпрос ще го поставим пак", обясни външният ни министър, цитиран от novini.bg.

Изпълнили сме си условията, никога не сме имали по-голяма подкрепа от 25 държави, плюс Европейската комисия и Европейския парламент, напомни още Милков.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СМС от Ванга

    18 0 Отговор
    Месец март, година неизвестна.
  • 2 Холандците

    19 0 Отговор
    Тате ще ви купи колело ама друг път.
  • 3 ддт

    12 0 Отговор
    българи -палячовци
  • 4 Българин

    13 2 Отговор
    Алооо вий Държава нямате всичко продадохте и в Шенген ще ли да влизат

    Коментиран от #6

  • 5 БОЗА

    8 0 Отговор
    Сега ще се появят едни разбирачи,дето :"то зимното слънцестоене,па руснаците и ковидо,па междунаросното положение,ма ние,ако бяхме,па те щяха",а накрая ще се изокат и "специалистите по теория на вълната(де мериносова,де друга"...всичко ще ви обяснят...нАучно де се вика... ;-))))



    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БеГемот

    5 0 Отговор
    Всичко е точно и последната стена сме измазали и пак ни щът да вземат майка България при хубавото...
  • 8 Никола Милков И тоя гледа, като Отвлечен

    10 1 Отговор
    От Марсианци, Дърто ченге!! Чугунени глави!! Какъв Шанген бе Чугун къде е "върховенството на зкона"??? Гешев лие, "върховенството на закона" или мафиотския кодекс на СИК, прилаган от Борисов!!???
  • 9 НЯКОЙ

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "ИСТИНАТА":

    Добре казано и е ИСТИНА, но слепите не я виждат или не искат да я видят !
  • 10 Стойко

    7 3 Отговор
    Вече 6 месеца отново управляват служебните на Резидента Румен Радев! В началото на месец юни , бе свалено правителството на Кирил Петков по негова заповед! И оттогава като теглим чертата фактите са - газа поевтиня 3 пъти, тоест с 300% а на Българския пазар намалението почти не се усети! Ел.енергията от 1 юли за битовите абонати поскъпна 5,6% без ДДС. След нова година отпада отстъпката от 25 стотинки на литър за гражданите! Приеха увеличение на акциза на цигарите , който поскъпват средно с 30 стотинки на кутия след нова година! Парното тази зима с 32 % нагоре спрямо миналата! От юли месец международните цени на барел петрол на международните пазари се срина с 78% а тук намаление на колонките почти не се усеща! Вместо да предприеме някакви мерки, Радев влезе в колаборация с Борисов , върна калинките му на ръководните постове и разделиха властта! Оставка и импийчмънт !

    Коментиран от #22

  • 11 ИСТИНАТА

    5 4 Отговор
    КОНТАКТЬОРИ В СЯНКА ОБСЛУЖВАТ ВРЪЗКИТЕ НА РАДЕВ С ГЕРБ И ДПС

    Нужно ли е Бойко Борисов и Румен Радев да се срещат лично, за да съгласуват всичките си съвместни машинации за поредното овладяване на държавата? Нужно ли е президентът да ходи до сараите, за да получи инструкция по някой въпрос около ключови назначения на „наши хора“? Не, защото за целта отново са ангажирани „контактьори“. Разполагаме с ексклузивна информация как точно се случва потокът на информация и как се съгласуват назначенията на проксита на ГЕРБ и ДПС в кабинета „Донев“. И с двата лагера, ГЕРБ и ДПС, контактният център на президента е министерството на отбраната.

    РАДЕВ БОРИСОВ
    Главен контактьор между Радев и Борисов е лично министърът на отбраната Димитър Стоянов. Той е и един от малцината герои от катастрофалния служебен кабинет, на които е обещан същият пост в редовното правителство с участие на ГЕРБ - дори да е с третия мандат. През последните месеци емисари на ГЕРБ са засичани да влизат редовно в кабинета на Стоянов, въпреки че формално нямат никаква работа за уточняване точно с военния министър. След една от тези срещи през октомври на поста шеф на Агенцията по храните триумфално е възстановен кадърът от времето на ГЕРБ Христо Вълчанов /преди да бъде уволнен отново заради сигнал в Данс от трима от ПП/. В министерството на земеделието влезе и Тодор Джиков - бивш съветник на Десислава Танева в края на мандата ѝ начело на МЗХ до 2021 г. За уж временния шеф на тол система
  • 12 Знаменосец

    5 1 Отговор
    Час по скоро се умитайте! Вън и България от ЕС! Това туморно израстване! Ние сме втора ръка хора за всички Европейски г. ове! Направете референдум да видим резултатите и да се отделим като самостоятелна и нормална държава! Защо въобще се съобразяваме с г. йски мнения!
  • 13 ИСТИНАТА

    3 1 Отговор
    За уж временния шеф на тол системата Георги Темелков, също потомствен ГЕРБ-аджия, назначен без конкурс, също е отдавна координирано през Стоянов да остане за постоянно. МРРБ министърът Иван Шишков пък устрои в строителния контрол Деляна Панайотова - дъщеря на бившия общински съветник от ГЕРБ в Хасково Антон Иванов. Шишков върна кадри на ГЕРБ и във ВиК холдинга:
    И докато Радев и Борисов публично обясняват, че даже не си говорят, фактите и действията осветляват задкулисното тясно партньорство.

    РАДЕВ ДОГАН
    По другата тангента – Радев-Доган – главен контактьор е зам.-министърката на отбраната Теодора Генчовска. Тя беше начело на МВнР в последното коалиционно правителство на ПП, ДБ, БСП и ИТН, от квотата на Слави Трифонов. И макар симбиозата между Трифонов и Доган да е известна на всички, все пак е любопитно, че Генчовска също е получила директен достъп до Сараите.
    По тази ос е взето решение да не се бави повече пълното овладяване на банката-кранче за спонсорите, които финансират ДПС за местните избори – ББР. На ключови длъжности са реставрирани Димо Спасов и Илия Караниколов, свързани с ДПС. Очаква се в УС да влезе отново и Валери Маренски, който отпусна скандалния кредит, или по-скоро подарък от 150 милиона към фирмата на вълка.
    Председател на Надзорния съвет е Росен Карадимов, известен с близките си отношения с ДПС още от времената на тройната коалиция. По това време Делян Пеевски и Цветан Василев са на върха на пирамидата за овладяване на Б
  • 14 Дани

    2 0 Отговор
    Кой и Кои са виновните ? Народе...
  • 15 Търновец

    7 2 Отговор
    Аз отначало не можех да повярвам че Радев и Борисов действат в координация за овладяване на държавата и връщане мутрите във властта! Но след като служебното правителство върна уволнения от ПП директор на НАП Ивайло Здравков който е общински съветник на ГЕРБ в града и зам.председател на партията отново за директор , след като върна заклетата гербаджийка Евгения Недева отново за директор на РЗИ , чийто семейство заплашват със саморазправа гражданите при връщането на власт на ГЕРБ, след като върна всички гербаджийски калинки отново на ръководни постове , вече никой не се съмнява в думите на Асен Василев -" То е очевидна колаборацията между про руския троянски кон и измамник Румен Георгиев Радев и главатаря на тежката организирана престъпност в България Бойко Методиев Борисов"

    Коментиран от #24

  • 16 пак прекарани

    1 0 Отговор
    има едно определение за всички Български политици - ПОМЯPИ
  • 17 Стойко

    2 3 Отговор
    Когато в онзи юлски ден на 2020 г. лицето Иван Стоименов Гешев с отряд въоръжени жандарми нахлу в президентството и бе решен да арестува коварния двуличник Румен Георгиев Радев, ние хилядите които се събрахме пред президентството предотвратихме това ! Сега всеки от нас съжалява че бяхме толкова наивни и подведени! Руския петоколонник Радев , просто е искал неограничената власт която Буда тогава имаше! Сега се примири с това , да я разделят с него! Всички ние хилядите които се събрахме тогава , всеки от нас би пречупил на две ръката с вдигнатия му ✊! Тогава само ни използва за да се спаси и да взема от Буда част от властта! Но дните му са преброени ! Ние от ГД БОЕЦ няма да го оставим и за минута!
    Битката продължава до вкарването на кауна заедно с Буда в затвора !
    Боец срещу мафията!
  • 18 Азиим

    2 1 Отговор
    До сега само управляващите и бизнеса ореваха орталъка за Шенген, на болшинството българи им е все тая! Но е добре, че ни отхвърлиха, което е звучен шамар в лицето на властта!
  • 19 Пенсионер

    3 1 Отговор
    ,,Имам една мечта." Да си взема пенсията в евро, и като се засиля по шенгенски, да спра чак в Португалия. Даже зад Португалия, щото съм атлантик.
  • 20 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Евро-атлантическите изтривалки отново бяха употребени от господарите си. Този път даже в лайнята на украинска бяха газили.
    Няма дъно за моралното падение на евро-атлантическа България.
  • 21 де го чукаш, де се пука

    1 0 Отговор
    И как ще се "борите", като Путин ли или като всички български политици за които реално се отнася оценката на Еврпопа? В биорбата за разслоение на обществото отдавна сте успели. За разлика от политиците, на които изощо не им пука защото целите им родове са в Щенген, най доволни от решението са потърпевшите. Тези, които нямат средства да отидат до съседната област, а какво да говорим за Шенген. Вси1ки изредили се в управлението, без изключения, докарахте народа да се радва на такив безумия, а сег ще продължавате да се "борите"! За какво по точно?
  • 22 Коко

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    Добре написано, ноооо без съдържание. Един съвет, прочети малко икономика.
    Разбирам, че желаеш да е леко и меко, но правилата се определят от много фактори.
    Не е Румен Радев . Нито Бойко Борисов
    Ако беше инфлацията само в България
  • 23 Шенгенец

    1 0 Отговор
    Борбата е безмилостно жестока !
  • 24 УРА,, УРА

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Търновец":

    Браво за коментара!! Проблемът е, че болшинството българи са упоени от лъжите на политиците. В Европа много добре виждат какво става тука и резултата е налице.
  • 25 Нокаут

    0 0 Отговор
    Продължавате като Пульо размазан от Кличко!
  • 26 Бгг

    2 0 Отговор
    ПолитИди+оти.
  • 27 Анонимен

    2 0 Отговор
    Каква борба бе. Ти да не си пехливанин. Малко твърдост трябва.
  • 28 Ком

    2 0 Отговор
    За "демократичният запад" българската територия е мястото където да складират поканените от Меркел.
    А причините за не приемане в Шенген са Православието и анти-джендър идеологията на българите.
  • 29 Само питам

    3 0 Отговор
    Защо оная ма@муна Урсула не помогна,нали и купихме ваксините,нали се включихме в санкциите срещу Русия и сега страдаме заради това! Защо оня Г@й Макрон не помогна,нали се нагъзихме за Македония!

    Коментиран от #30

  • 30 причината

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Само питам":

    1. "Време е да си върнем контрола над "путинския анклав" - "Лукойл""
    2. Над пристанището "Росенец"
    3. Над СОК "Камчия" - база на спецназ "Алфа".
    -------------------------
    Иначе "ще гледаме "Шенген" през крив макарон"
  • 31 Хахаха

    1 0 Отговор
    Не е имала никога по голяма подкрепа, затова пак е без Шенген. И с малка и с голяма подкрепа резултатът е същият.
  • 32 Иво

    2 0 Отговор
    Xa xa xa неверни са вярващите .СМЕШНИК
  • 33 Пенчо

    2 0 Отговор
    Какъв темерут трябва да си, да искаш да се намърдаш там където си нежелан. Явно гьонсуратлъка е водеща сила на нашите политици.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 не е вярно

    1 0 Отговор
    Аз и мнозина други изобщо не ви подкрепяме. Победния край е кря на клона на високо дърво.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол