Last news in Fakti

8 Декември, 2022 18:59 1 224 26

Корнелия Нинова: Гешев да оповести резултатите от проверката на оградата по границата

  • ограда на границата-
  • трети мандат-
  • правителство

От БСП не изключват възможността да има правителство с третия мандат

Ако всяка институция си свърши работата, можем да покажем реални резултати. Това е политическа присъда за несвършена работа." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в bTV по повод решението на Европейския съвет България да не бъде приета в Шенген.

Тя бе категорична, че страната ни отдавна е изпълнила техническите условия. "Това решение е обидно, унизително като държава и хора втора ръка. От друга страна, трябва да се вслушаме в бележките, най-вече по темата миграция“, допълни Нинова, цитирана от "Фокус".

Лидерът на левицата посочи и стъпки, които според нея трябва да бъдат изпълнени, за да може България най-сетне да стане част от Шенгенското пространство. Нинова призова главния прокурор Иван Гешев най-накрая да оповести резултат от проверката за строителството на оградата по границата. "Да има осъдени, ако има откраднати пари, това е върховенство на закона“, добави тя.

Тя добави, че е дълг на служебния кабинет да внесе бюджет за догодина, в който да предвиди бройки и заплати за граничните полицаи, както и средства за оградата и припомни, че от БСП предложиха и увеличаване на наказанията за каналджийство. "Този закон все още не е приет“, каза Нинова.

От БСП не изключват възможността да има правителство с третия мандат, но темата все още не е обсъждана от органите на партията. Според нея, това ще се случи след решението на президента Румен Радев. Тя бе категорична, че редовно правителство вече е наложително.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре како

    14 9 Отговор
    Аре да кажеш колко оръжие ще пращате на бандерите и колко руснаци смятате да погребете с тях за кефа на Щатите,за оградата после ще се обясняваш?
  • 2 Анна

    22 0 Отговор
    Хубаво сте разказали половината интервю, а другата половина? Питаха я за ония дето са й се обаждали от ПЕС да си свали кандидатурата. И тя отговори в прав текст, че е получила писмо от някаква евро другарка, която казала че е недопустимо че БСП е била против Истамбулската конвенция. Че това не било социалистическо и че трябва да се реши проблема. Корнелия заяви, че евросоца бил обезпокоен от отказа ни да позволим на децата да избират пола си от списък с 16 пола и то преди да са навършили 18 год, забележете. Вижте интервюто пред Ризова, каза го в прав текст. Гласа й трепереше. Завърши интервюто с призива да пазим децата си. Разбирате ли какво става!? Хора!!!
  • 3 Бамбука

    7 15 Отговор
    Госпожа "Вежди и хартиена" бюлетина преиграва. Вие също допринесохте за това решение с неадекватните си предложения, със заиграването си с другите две партии бомбандирайки Изборния Кодекс. Занимавайки обществото и ЕС със собствения си егоизъм как да оцелеете.

    Коментиран от #7

  • 4 Търновец

    11 14 Отговор
    Аз отначало не можех да повярвам че Радев и Борисов действат в координация за овладяване на държавата и връщане мутрите във властта! Но след като служебното правителство върна уволнения от ПП директор на НАП Ивайло Здравков който е общински съветник на ГЕРБ в града и зам.председател на партията отново за директор , след като върна заклетата гербаджийка Евгения Недева отново за директор на РЗИ , чийто семейство заплашват със саморазправа гражданите при връщането на власт на ГЕРБ, след като върна всички гербаджийски калинки отново на ръководни постове , вече никой не се съмнява в думите на Асен Василев -" То е очевидна колаборацията между про руския троянски кон и измамник Румен Георгиев Радев и главатаря на тежката организирана престъпност в България Бойко Методиев Борисов"
  • 5 ГД БОЕЦ

    8 18 Отговор
    Когато в онзи юлски ден на 2020 г. лицето Иван Стоименов Гешев с отряд въоръжени жандарми нахлу в президентството и бе решен да арестува коварния двуличник Румен Георгиев Радев, ние хилядите които се събрахме пред президентството предотвратихме това ! Сега всеки от нас съжалява че бяхме толкова наивни и подведени! Руския петоколонник Радев , просто е искал неограничената власт която Буда тогава имаше! Сега се примири с това , да я разделят с него! Всички ние хилядите които се събрахме тогава , всеки от нас би пречупил на две ръката с вдигнатия му ✊! Тогава само ни използва за да се спаси и да взема от Буда част от властта! Но дните му са преброени ! Ние от ГД БОЕЦ няма да го оставим и за минута!
    Битката продължава до вкарването на кауна заедно с Буда в затвора !
    Боец срещу мафията!
  • 6 УжАсен

    8 14 Отговор
    Вече 6 месеца отново управляват служебните на Резидента Румен Радев! В началото на месец юни , бе свалено правителството на Кирил Петков по негова заповед! И оттогава като теглим чертата фактите са - газа поевтиня 3 пъти, тоест с 300% а на Българския пазар намалението почти не се усети! Ел.енергията от 1 юли за битовите абонати поскъпна 5,6% без ДДС. След нова година отпада отстъпката от 25 стотинки на литър за гражданите! Приеха увеличение на акциза на цигарите , който поскъпват средно с 30 стотинки на кутия след нова година! Парното тази зима с 32 % нагоре спрямо миналата! От юли месец международните цени на барел петрол на международните пазари се срина с 78% а тук намаление на колонките почти не се усеща! Вместо да предприеме някакви мерки, Радев влезе в колаборация с Борисов , върна калинките му на ръководните постове и разделиха властта! Оставка и импийчмънт !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Баба Вуна

    10 8 Отговор
    Защо олиото в Германия е 1.30евро а в България е 2.70евро? Къде са евтиния хляб и евтините дърва на Корнелия Нинова.

    Коментиран от #25

  • 9 Прaв си

    6 14 Отговор

    До коментар #7 от "Без ЧЕНГЕН в ШЕНГЕН!":

    ПП и ДБ срещу мафията на Буда, Крадев,Техноимпекса и Доган!
    Победи ли мафията -пада завинаги България!
    Така че мислете хора!

    Коментиран от #15

  • 10 Прозявам се..

    15 7 Отговор
    За 60 годинки разбрах че с Русия сме Добре,срещу Русия сме Зле.Ма вие ли говорете философствайте си..
  • 11 Въпрос

    6 15 Отговор
    Някой може ли да посочи поне едно нещо, което е свършила тая лелка? Освен да мрънка и да прави интриги аз друго не помня. Жените нямат работа в управлението

    Коментиран от #13, #21

  • 12 Бамбука

    5 12 Отговор
    Как никой не я попита каква дата сме днес ? Да поздрави студентите с празника. Мислила за България. Без бъдещето на децата ни, няма бъдеше.

    Коментиран от #23

  • 13 Даде на Тулупа на тава властта

    5 16 Отговор

    До коментар #11 от "Въпрос":

    С хартиени бюлетини.
  • 14 нека бойко покаже златния си медал за

    7 8 Отговор
    ЗАВЪРШЕНО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ С ПЪЛНО ОТЛИЧИЕ , КАКТО И САМАТА ДИПЛОМА -ИЛИ ЗАЙЦИТЕ ГИ ИЗЯДОХА !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Орел

    6 6 Отговор
    Да каже и за евтините дърва и олио по 2 лв.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гешо Иванов

    2 11 Отговор
    А ти коя беше че ще ми казваш дали да оповестявам или да се правя на луд?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Перо

    3 10 Отговор
    Неосъществени популизми за гласове,но ще гризне повече дръвцето от последните избори! Нека пак да направи съюз с дявола за постове!
  • 21 дъртия

    10 3 Отговор

    До коментар #11 от "Въпрос":

    В УПРАВЛЕНИЕТО НЯМАТ РАБОТА НЕ САМО КУРНИ а и КИРЧОВЦИ, КОКОРЧОВЦИ, НАСТИМИРЧОВЦИ, РРЕФОРМИСТИ, ГНОМЧЕТА ит. н. дето РАЗСИПАХА РОДНАТА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #26

  • 22 жгфрд

    0 12 Отговор
    Показаха си същноста БСП+ГЕРБ+ДПС = мафия. Всеки трябва да им се изхрачи в муцуните, а като направят правителство, да се пренаредят жълтите павета.
  • 23 Анна

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бамбука":

    Ако беше гледал интервюто щеше да разбереш, че точно за бъдещето на децата ни иде реч и че за това тия от ПЕС са скочили срещу нея, защото е отказала да изпълни заповедта да гласуват за Истамбулската конвенция. Има донус в Европа срещу БСП че не спазват директивата за 42 та пола и трябва да бъдат наказани. Гледай интервюто. Ако това е европейското ляво, леле мале какво я чака Европа! Не съм фенка на Корни, даже ме дразни, но заради тая й позиция против конвенцията има пълната ми подкрепа.
  • 24 Сирене

    0 4 Отговор
    Нинова да подава оставка!
  • 25 първо кажи

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Баба Вуна":

    Къде са евтините горива на ГЕРБ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове