Last news in Fakti

10 Декември, 2022 05:44 2 551 20

Никола Минчев: Категорично ПП да подкрепи проектокабинета на ГЕРБ

  • никола минчев-
  • продължаваме промяната-
  • герб-
  • правителство-
  • мандат

Това нито е израз на желанието на ПП да отиде на предсрочни избори, нито е проява на неуважение към проф. Габровски, заяви зам.-председателят на Народното събрание

Никола Минчев: Категорично ПП да подкрепи проектокабинета на ГЕРБ - 1
Снимка: БНТ

"Продължаваме Промяната" категорично няма да подкрепят проектокабинета на ГЕРБ.

Това заяви пред БНТ зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев.

Една от тезите, които се лансират, за да мине правителството на Николай Габровски в Народното събрание е, ако кворумът е по-нисък, посочи Минчев. Това обаче би означавало скрита подкрепа, заради което ПП ще влязат в зала и всичките им 53 депутати ще гласуват против, посочи той.

"Това нито е израз на желанието на ПП да отиде на предсрочни избори, нито е проява на неуважение към проф. Габровски, който е един изявен специалист от уважавана професия. Проф. Габровски в крайна сметка е кандидат-премиер на ГЕРБ, като ПП ясно сме заявили, че няма как да дадем подкрепа за правителство с мандата на ГЕРБ".

На въпрос ще предложат ли ПП кабинет с втория мандат, Минчев заяви, че ще положат усилия, но имат нужда от ясни гаранции, че правителство на малцинството на ПП и ДБ ще може да работи.

"Към момента стъпката с Изборния кодекс не беше уважена от политическите сили. Разбира се, има и последен шанс, ако президентът наложи вето върху кодекса и промените се върнат в пленарна зала. Надявам се президентът да намери юридическите и политическите аргументи да наложи вето".

Разривът между ПП и БСП е именно във връзка с изборните правила, припомни Никола Минчев.

"Важно е да се каже, че БСП извървя един път, при който на 180 градуса промени мнението си за машините, защото това беше една от политическите сили, които в началото на 2021 гласува за масовата употреба на машините. Година и половина по-късно гласува заедно с ГЕРБ и ДПС, за да бъдат отстранени машините".

Минчев изрази симпатия към Явор Божанков и позициите му за военната помощ за Украйна и Изборния кодекс. Уточни, че след изключването му от ПГ на БСП той става независим депутат и ПП няма как да го поканят да се присъедини към тях.

Вярно е, че Кирил Петков и Асен Василев набраха популярност по време на първия служебен кабинет на президента Радев, но ПП никога не е била президентска партия, заяви Никола Минчев. Той коментира и изказването на Румен Радев по техен адрес за "шарлатанията".

"Не е нормално и за мен лично е абсолютно неприемливо президентът или който и да е политик да квалифицира така цяла политическа партия. Една политическа партия не са само политиците - това са всички български граждани, които виждат реализацията на своите идеи чрез тази партия. От тази гледна точка президентът когато нарича по този начин ПП, това се отразява и на българските избиратели, които са ни подкрепили", каза той.

На въпрос дали ПП и ДБ ще издигнат общ кандидат за кмет на София, зам.-председателят на НС заяви, е това е най-добрият вариант.

"И не само за София, а за един максимално широк спектър от градове - да обединим усилия и да дадем на демократичната общност най-добрия вариант за демонтаж на модела ГЕРБ в местната власт. Това обаче е един дълъг процес, който в момента тече и не сме стигнали до конкретни имена. При всички положения това е пътят".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 тцтцтцт

    7 5 Отговор
    Категорично-много важно ,така да се каже !
  • 3 ФАКТ

    20 10 Отговор
    НЯМА ГЕРБЕРИСКИ МИНИСТЪР ДО СЕГА ,КОЙТО ДА НЕ Е ЗА ЗАТВОРА !!!

    Коментиран от #17

  • 4 ЛИНБАПА

    20 12 Отговор
    И това мекотело от пернишко го гласяха за министър председател.
  • 5 Мишел

    16 1 Отговор
    ????
    Някой има голям мерак правителство на ГЕРБ все пак да бъде подкрепено от някоя партия.
  • 6 Глей кво

    12 11 Отговор
    Това че си главест не значи че си умен
  • 7 Хахаха

    34 0 Отговор
    Алооо ФАКТИ, забрави ли сте да напишете заглавието правилно !

    Коментиран от #9

  • 8 Това момче

    15 10 Отговор
    От прекратяваме промяната не знае ли че следващите избори те ще прекратят съществуването на партията си

    Коментиран от #18

  • 9 МНОГО ПЪТИ

    12 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хахаха":

    Прави се умишлено . Има хора , които четат само заглавията и са лесно манипулируеми. После разнасят лъжи за ПППП.
  • 10 Дрън дрън та пляс

    14 1 Отговор
    Нещо ви куца заглавието
  • 11 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ШАНТАРАМА":

    САМО И ЕДИНСТВЕНО ПЪРВИЯ ЧОВЕК(HE E СИГУРНО) В ГEРБ(ГAHЮ ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ) МОЖЕ ДА ОПРАВИ НЕЩАТА
  • 12 Агата Кристи

    5 2 Отговор
    Тоя винкел си е чиста ламарина...
  • 13 Дам

    6 1 Отговор
    Минчев не съм пристрастен към никой но много ъъънкаш и мънкаш на Гешев му тече мисълта,бръснач.
  • 14 Гошо

    7 0 Отговор
    Тоя,дето е писал,явно е спал. Заглавието е грешно. Учудих се и прочетох половината глупости на Минчев,смисъл половината статия. Ами не спете като пишете. Излагате се,Факти.
  • 15 Я виж тиииии . . .

    3 0 Отговор
    Как Подмяната се подменя. Инак са много принципни. В слугинството де и антибългаризма.
  • 16 ха ха

    4 0 Отговор
    завистта е велика сила - ами ако професора направи правитество и се гласува, какво ще стане с ПП, което очаква втори мандат?! а този недосмаслек мамино синче по-добре да не се появява,че съсвем ще откаже хората да ги подкрепят, ако той им е интелектуалния елит!
  • 17 факт е също

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ФАКТ":

    че съвкупно мошениците от кировото правителство трябва да ги изпреварят и си заемат местата там и през пресооя си да вземат да изучат Конституцията и законите на държавата!
  • 18 също така

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Това момче":

    някой може ли да каже защо ПП не се регистрира още като партия, а ползваНастимир карикатурата - очевидно не вижда необходимост поради отпадане при следващи и ли по-следващи избори, защо да се хаби
  • 19 Избирателите БГ

    3 0 Отговор
    Този от "Детската градина" пак ме говори глупости както Просто Киро и Асенчо крадеца!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове