Last news in Fakti

12 Декември, 2022 09:57 1 485 7

Георги Георгиев, ПП: Беше разигран много неприятен театър от БСП и "Възраждане" за оръжията за Украйна

  • георги георгиев-
  • пп-
  • театър-
  • бсп-
  • възраждане-
  • оръжия за украйна

Депутатът предположи, че третият мандат би отишъл при БСП или "Български възход"

Георги Георгиев, ПП: Беше разигран много неприятен театър от БСП и "Възраждане" за оръжията за Украйна - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Високият тон в парламента и скандалите стават все по-чести и обичайни. Темата за оръжията за Украйна взриви пленарната зала в петък. Сега е нова седмица с нови очаквания. Днес номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски ще върне папката, а сигналите са, че тя ще е със състав на кабинет само от експерти.

"За нас г-н Заков е изключителен експерт в предходното правителство. Той не е член на партията, така че предполагаме, че се прави опит заради това той да бъде в това правителство, но това не променя факта, че това е мандатът на ГЕРБ и те стоят зад това експертно правителство, така че ние няма да го подкрепим", заяви Георги Георгиев от "Продължаваме промяната" в студиото на "България сутрин".
Той смята, че експертът е едно, но друго е политиката, която ще се провежда, а тя се формира от парламентарните групи, които я съставят и определят мнозинството, което ще избере кабинета, дори той да е от експерти, затова е по-важно кои дават подкрепата.
"Вероятността да мине кабинетът в сряда е малка и тук подготовката е да се случи кабинет с третия мандат. Просто се подготвя ситуацията, така че обществото да е съгласно да подготви какъвто и да е кабинет с третия мандат", каза гостът пред Bulgaria ON AIR.

От "Продължаваме промяната" очакват да видят дали ще има вето на промените в Изборния кодекс и само при наличието на такова партията е готова да състави правителство при връчен втори мандат.
"Ние говорим с всички. В този парламент има по-добра диалогичност от предишните 3. Дори с ГЕРБ разговаряме на всички теми, които са свързани с дневния ред. Има разговори, те най-често са в председателките съвети", уточни Георгиев.
Според него по-скоро ще се сформира правителство с третия мандат, като предположи, че той би отишъл при БСП или "Български възход".

"В петък беше разигран много неприятен театър от БСП и "Възраждане" по отношение на оръжията за Украйна и бяха използвани много тежки думи и действия, които не бива да бъдат допускани. Не може в заседание, което е обявено за закрито, демонстративно да извадиш телефона и да снимаш. Това е явно погазване на закона", категоричен е депутатът.
Той посочи, че министърът на отбраната ясно е докладвал какъв подход е избран, така че под никаква форма да не бъде застрашена България и това, което изпращаме за Украйна не е никакъв проблем за страната.
"Най-важното е да изберем правителство, ако не можем, то тогава остават всички закони, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост", заключи Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нннн

    30 2 Отговор
    Добре стана, че видяхме как ГЕРБ, ДПС, ПП, ДБ и БВ гласуваха да ПОДАРИМ оръжие на Украйна. Същите преди това гласуваха за Еврозоната. Надявам се, българите да го запомнят поне до изборите.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Геша

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "нннн":

    Ще си го запечатаме в съзнанието.
  • 4 байгън с колелото

    17 0 Отговор
    Стига с тия подаръци бе бок---и Иван Костов и фондация като подариха танкове на македонците ни намразиха,а българите обедняха щото бок---а костов оряза пенсиите на половина, а той вземал сега 4000лв.
  • 5 стоян георгиев

    12 1 Отговор
    Фшистката коалиция не зачита мнението на народа (НЕ на оръжието за киевският режим)! Типично за шепа фашисти!
  • 6 марокански Москвич

    14 0 Отговор
    ПП и ДБ са шепа нещастни фашисти! 🤬

    Коментиран от #7

  • 7 сноу

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "марокански Москвич":

    А-а..не ще да са нещастни ...това са съслите в долапа и най дебелия комат лапват те, а за зелените трошички са готови и мама БГ да забравят...Е...от тати са по доволни ,че никога не им е споменавал, че България я има щото Русия е ляла кръв...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол