Last news in Fakti

12 Декември, 2022 15:49 3 032 42

Радев към Шарл Мишел: Блокирането на България за Шенген подкопава европейските принципи за солидарност и единство

  • румен радев-
  • шарл мишел-
  • блокиране-
  • българия-
  • шенген

Инициираният от Шарл Мишел разговор е по повод подготовката на редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 15 декември, както и на юбилейната среща на върха ЕС – АСЕАН на 14 декември

Радев към Шарл Мишел: Блокирането на България за Шенген подкопава европейските принципи за солидарност и единство - 1
Снимка: БГНЕС

Решението България и Румъния да бъдат лишени от членство в Шенген не е справедливо и подкопава европейските принципи за солидарност и единство. Това заяви президентът Румен Радев във видеоконферентен разговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел.

Инициираният от Шарл Мишел разговор е по повод подготовката на редовното заседание на Европейския съвет, което ще се състои на 15 декември, както и на юбилейната среща на върха ЕС – АСЕАН на 14 декември. По време на двата форума в Брюксел страната ни ще бъде представлявана от българския държавен глава, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

По повод очакваната дискусия между европейските лидери за разширяването на Шенгенското пространство президентът Радев заяви, че е неприемливо да се поставят допълнителни изисквания за членство, като обвързването с темата за върховенство на закона, които са извън обективните критерии за прием. Във връзка с увеличаващия се миграционен поток към Европа президентът заяви, че ефективната реформа на Шенгенската система следва да включва присъединяването на държавите, разположени на външната европейска граница, а не блокирането им. „Трябва да се засилят усилията на предна линия“, призова Румен Радев. Президентът заяви, че страната ни продължава да инвестира значителен финансов и човешки ресурс за охраняване на границата. Държавният глава изрази надежда въпросът за разширяването на Шенген да продължи да бъде приоритетен и по време на шведското председателство на Съвета на ЕС, което започва през януари догодина.

Във връзка с предстоящата дискусия по енергийните въпроси президентът Румен Радев заяви, че следва да се обсъди възможността за разширяване на газопреносните мрежи с партньорите на ЕС за достъп до допълнителни ресурси, особено до терминали за втечнен газ.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    21 22 Отговор
    Ти и такива като теб, пРезиденте подкопават и демокрацията , и свободата, и европата !!!
    Ти и твоите нови апапи - ОПГ герПдпссдс !!!
  • 2 Голем смех

    20 20 Отговор
    Зеления чорап едва ли е в състояние да убеди някой за каквото и да било. Слаба ракия.
  • 3 Адам Хилтън

    33 7 Отговор
    Изнудването да спрем 4-те блока на АЕЦ Козлодуй, условията да разпуснем армията си и да нарежем СС-23 (единствената ни реална защита в случай на модерна война) - това изобщо не подкопа мита за "европейска солидарност." Не само лицемерие, но колониален манталитет вилнее в Брюксел - те открито изразиха, че не за втора ми за трета ръка европейци ни смятат.
  • 4 Вова император на Третия Рим

    7 11 Отговор
    В Новия СССР ще бедете равни сред равните.
  • 5 Не щат

    22 5 Отговор
    единство с корумпирани !

    Коментиран от #11

  • 6 Анелия Андреева

    18 3 Отговор
    Шарл Мишел не се интересува от това.
  • 7 НЯКОЙ

    18 0 Отговор
    Политиците не са това, което трябва да бъдат - подготвени общественици, интелигентни и най-вече родолюбци ! Ще трябва да наемем Диоген да издири такива - стига случайници, простаци и шпиони на чужди държави !
  • 8 По-точно

    21 1 Отговор
    Шарл Мишел е белгийски политик!
    А Радев трябваше да разговаря с Марк Рюте министър-председателя на Нидерландия и Бундесканцлерът на Австрия Карл Нехамер!!!!!!!!!
  • 9 УРА,, УРА

    15 9 Отговор
    Никой не ни е виновен, че след толкова критични доклада за корупцията в България политиците нехаеха и лъжеха, че се справяме. И сега "олеле". Сега вината е в европейците, но никога в нас. Радев и ББ много взеха да си приличат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Търновец

    22 8 Отговор
    Аз отначало не можех да повярвам че Радев и Борисов действат в координация за овладяване на държавата и връщане мутрите във властта! Но след като служебното правителство върна уволнения от ПП директор на НАП Ивайло Здравков който е общински съветник на ГЕРБ в града и зам.председател на партията отново за директор , след като върна заклетата гербаджийка Евгения Недева отново за директор на РЗИ , чийто семейство заплашват със саморазправа гражданите при връщането на власт на ГЕРБ, след като върна всички гербаджийски калинки отново на ръководни постове , вече никой не се съмнява в думите на Асен Василев -" То е очевидна колаборацията между про руския троянски кон и измамник Румен Георгиев Радев и главатаря на тежката организирана престъпност в България Бойко Методиев Борисов"
  • 13 ГД БОЕЦ

    17 7 Отговор
    Когато в онзи юлски ден на 2020 г. лицето Иван Стоименов Гешев с отряд въоръжени жандарми нахлу в президентството и бе решен да арестува коварния двуличник Румен Георгиев Радев, ние хилядите които се събрахме пред президентството предотвратихме това ! Сега всеки от нас съжалява че бяхме толкова наивни и подведени! Руския петоколонник Радев , просто е искал неограничената власт която Буда тогава имаше! Сега се примири с това , да я разделят с него! Всички ние хилядите които се събрахме тогава , всеки от нас би пречупил на две ръката с вдигнатия му ✊! Тогава само ни използва за да се спаси и да взема от Буда част от властта! Но дните му са преброени ! Ние от ГД БОЕЦ няма да го оставим и за минута!
    Битката продължава до вкарването на кауна заедно с Буда в затвора !
    Боец срещу мафията!
  • 14 Радев, изтървахте влака!!!

    21 5 Отговор
    Радев, пропуснахте Ти и Твоето некомпетентно служебно правителство златния момент България да влезе в Шенген!!! Сегаэи да му говориш на Шарл Мишел, нито е момента, нито е вече тема на разговор нашето членство!
  • 15 Никой

    14 9 Отговор
    Руски непрокопсанико, обърни внимание на собствения си гълъбарски проект ,който назначи да управлява държавата.Хората от Карловско страдат от неадекватните действия на държавата.Твоите мекерета колаборационисти умело преиначават ситуацията и насъскват народа и хората срещу украинските руско говорящи бежанци. Умишлено не споменават пробитото ти неспособно правителство да се справи единствено виновно за несвършената работа към поетите ангажименти на хората от Карловско.
  • 16 ИСТИНАТА

    19 7 Отговор
    Вече 6 месеца отново управляват служебните на Резидента Румен Радев! В началото на месец юни , бе свалено правителството на Кирил Петков по негова заповед! И оттогава като теглим чертата фактите са - газа поевтиня 3 пъти, тоест с 300% а на Българския пазар намалението почти не се усети! Ел.енергията от 1 юли за битовите абонати поскъпна 5,6% без ДДС. След нова година отпада отстъпката от 25 стотинки на литър за гражданите! Приеха увеличение на акциза на цигарите , който поскъпват средно с 30 стотинки на кутия след нова година! Парното тази зима с 32 % нагоре спрямо миналата! От юли месец международните цени на барел петрол на международните пазари се срина с 78% а тук намаление на колонките почти не се усеща! Вместо да предприеме някакви мерки, Радев влезе в колаборация с Борисов , върна калинките му на ръководните постове и разделиха властта! Оставка и импийчмънт !
  • 17 Незабавен арест и публичен процес

    14 10 Отговор
    Изненадата е, че няма изненада!
    Лъснаха им задниците!

    На шарлатанина пРезидент Радев!
    И на кучкаря на Путин Борисов!


    Оказа се, че в Шенген е приета не България, а Хърватия!



    Но в Хърватия са нямали шарлатанин за пРезидент!

    Но в Хърватия са нямали за премиер кучкар на Путин!

    Но Хърватия не е със Съвецко въоръжение, несъвместимо с НАТО!
    Но Хърватия не е със стърчащи МОЧА и Альоша!
    Но Хърватия не е не е с незаконен Парламент, с привилегироване на водачите на листи! Които обикновено са руски шпиони!
    БВП на глава от населението в Хърватия е 17 398,77 USD (2021 г.)
    БВП на глава от населението в България е 11 634,97 USD (2021 г.)

    Казано по разбираемо.
    След три мандата на кучкаря на Путин-комуниста Борисов и на шайката му ГЕРБ,
    хърватинът е с 55% по-богат от българина!

    БЪЛГАРИЯ УМИРА!

    Кучкаря на Путин Борисов
    е канцерогенен!
    С 600 000 метастази,
    гласуващи за ГЕРБ!

    Единственото спасение е прокурорска хирургия!
    И терапия с ПП и ДБ!

    Коментиран от #42

  • 18 България без Човешки Права

    15 4 Отговор
    България не спазва елементарни Човешки Права, бягам 7 пъти в чужбина заради терор от мутри на Борисов и никой неможе да ме спаси!
  • 19 Бамбука

    18 2 Отговор
    Щом и по време на втория мандат Президента не е разбрал, защо не ни искат в Шенген, положението е сериозно. Между другото, как би реагирал той самия , ако Рюте бе употребил по негов адрес "лицемерен" ? Ние искаме да влезем в клуба, а не Нидерландия в България. Апропо, Рюте ходи на работа с обществен транспорт или пеша, за разлика от нашите с лимузини.

    Коментиран от #23

  • 20 Христо

    6 7 Отговор
    Аман ви от тез европейски принципи за солидарност. Видехме ги. Всичките политици от евросъюза напълнихте цяла Европа с таз пап плач. Голема солидарност големи псевдоценности. Почнаха да хлопат тез солидарности и сега всеки се спасява сам. Холанците и австрийците се усетиха. Ние кога?
  • 21 Рейтинг

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Стойко":

    Има ерозия в доверието към Румен Радев! Рейтингът на Радев се е сгромолясал тотално! 34И това е заради неговите действия през последната година, а не че Асен Василев казал, че президента си говори с Борисов!
  • 22 ТаУмВзе

    9 6 Отговор
    И фуражката не стопли, че Никой не ни бръсне!

    Коментиран от #24

  • 23 Мнение

    16 1 Отговор

    До коментар #19 от "Бамбука":

    Президентът много добре е разбрал защо не ни приемат в Шенген, но се прави уж на неразбрал, на обиден и на възмутен. Просто интересите на едни олигархични кръгове, които не искат в България да има върховенство на закона са по-важни за някои управляващи, защото са издигнати от тях!
  • 24 Хахаха

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "ТаУмВзе":

    Ние сами не се бръснем помежду си.
  • 25 Анонимен

    14 1 Отговор
    Никакъв Шенген не заслужава България след като денонощно нахлуват мигранти на територията и българските трафиканти ги "разхождат" от граница до граница с бусове, линейки и автобуси ! Има ли хванати организатори на трафика - КАТЕГОРИЧНО НЕ ! Заловените шофьори са само служители на трафикантите, а трафикантите се знаят - кланът АЛГАФАРИ ! Както останаха мафиотите от СИК, ВИС и Мултигруп така ще си останат и АЛГАФАРИ свободни и недосегаеми ! А този Радев става вече нетърпимо нагъл, ние нямаме защитена граница той заговорил за ПОДКОПАВАНЕ НА ЕВРОПЕЙСКИ ПРИНЦИПИ, ами през тази тел на границата ще минат цели влакови композиции напреко, такива дупки и "порти" има, а живата ни охрана там я видяхме колко е обучена, даде вече и жертва ! 200 млн. пръснати по джобове за граница с една бодлива тел, Гръм с 200 млн. бетонна стена щеше да вдигне на цял Тексас на границата с Мексико ? Овехтял президент от към мозък трябва да му се изземе разрешителното да управлява вече какъвто и да е самолет !
  • 26 Иван

    11 4 Отговор
    Румен Радев и Бойко Борисов, който ни ръководят последните 12г., са родени и образовани по времето на Тодор Живков. Вижда се, че се е създало крадливо, нагло и некадърно поколение. Какъв Шенген, бе идиоти, туй все едно е да те скъсат на изпит по Висша математика и да се жалваш на професора, то се прави, ама се спира и се отива да се чете и следващият път.
  • 27 Донбасслав

    4 3 Отговор
    ... То пък едни принципи.
    Ти пи.каем на измислените популистки двойни принципи.
    Аре у лево., По Точно Аре у Изток, че първо от там Изгрява Слънцето, и Второ от там е Починала и досега върви Цивилизацията.
  • 28 Истинският шарлатанин!

    11 2 Отговор
    Радев нали викаше:" Мутри вън!" Шарлатанин и ти ли излъга бедния български народ!!! Сега какво викаш? - "Мутри, елате пак на власт!" ЛИ???
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Радев политинженера

    4 4 Отговор
    Ни бута към неговата родина майка-Русия.
  • 31 Никой

    8 3 Отговор
    Този шарлатанин измами маса народ със вдигнатото юмруче и каза ,че иска да изгони мафията от управлението. След това рязко смени курса. Очевидно се вижда злоупотребата с власт и единомислието с Борисов. Гълъбарското му правителство назначи отстранени и уволнени кадри на ГЕРБ почти във всички области.Това ли беше изчегъртването на ГЕРБ от президента .Ако онези са шарлатани то той е по големия тях.Борисов само потрива ръце и доволно се цвили.

    Коментиран от #37

  • 32 Ламбо

    5 1 Отговор
    Докато се гушкате с борисов няма Шенген , борецо против мутрите .
  • 33 Анонимен

    1 0 Отговор
    Има хора за Русия. Много млади завършиха езикови, ориеха ги в пловдив английска филология, отказаха се и учат международни отношения в Русия. Бабите им се хвалят. Добре били, на общежитие, една година изучавали руски език. Що мислите млади хора, че преди които са учили и завърлили в СССР и бяха учители на нашите деца, нима не бяха нещо повече, лъжете се, много умни и учтиви, живи са, от дград са, но са ги изпратили по разпределение и т. н и бяха уволнени и назначени непосредствени. Има ли значение запад юг, ако си пиянка и си прост и неучтив с децата на бг.
  • 34 Истината

    4 0 Отговор
    Преди няколко години чакахме пред КАТ и чух, как един родопчанин обясняваше и разказваше, бил в коми, било много хубаво. Построили си огромна къща на село и в града и днес къщи празни. Децата ни са в германия, поддържахме ги с колети, но решиха и се преместиха в Лондон, носят храна. Доволни са, но ние сме сами, но за русия, Коми, кво ни бе зле. Огромна държава и това, което говорят тук, нищо общо няма. Харесва му Коми. Явно е бил дървосекач и всички го слушаха докато чакахме да минем пред КАТ.
  • 35 4169

    3 1 Отговор
    пак си оставаш най тъпата държава да бягаме от тук
  • 36 Българин

    2 0 Отговор
    Добрутро Пено !
  • 37 Дърт

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Никой":

    Всяка фуражка фелдфебел- школнически модел, независимо от цвета зелен или син, стяга главата и пречи на мисловния процес. Може да докара на власт творенията на генетиците от ДС и КГБ обединени мутанти мутромилиционери и конформистката паплач.
  • 38 А бе,

    4 0 Отговор
    тоя Шарл Мишел май е мека китка !
  • 39 Тити

    5 2 Отговор
    Радев Шенген не титла а по заслуги а България нищо не е направила за да се случи.
  • 40 Не плачи

    3 2 Отговор
    като многострадална Геновева! Докато си на власт - Шенген през крив макарон!
  • 41 хммм

    2 0 Отговор
    Блокират ти главата, рундьо!
  • 42 Балък

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Незабавен арест и публичен процес":

    Е точно ПП и ДБ не са хубав пример за оправяне на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол