Last news in Fakti

15 Декември, 2022 22:24 2 547 29

Георги Гьоков: На Кирил Петков няма да му се получи да извива ръцете на БСП

  • георги гьоков-
  • кирил петков-
  • извиване на ръце-
  • бсп

"На БСП никой не може да поставя условия, има ръководни органи, които вземат решения, а не Кирил Петков да задава тон и посока на БСП", заяви депутатът от левицата

Георги Гьоков: На Кирил Петков няма да му се получи да извива ръцете на БСП  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Условия за съставяне на кабинет, извиват ли ръцете на БСП от "Продължаваме промяната"?

"БСП няма как да бъде изнудвана, да ѝ се извиват ръцете. Може да се правят такива опити, както в случая г-н Петков, но няма да му се получи. Може би по този начин се правят други внушения в обществото. На БСП никой не може да поставя условия, има ръководни органи, които вземат решения, а не Кирил Петков да задава тон и посока на БСП", заяви депутатът от левицата Георги Гьоков в студиото на "Денят ON AIR".

Той уточни, че ръководството на БСП се е срещнало с "Продължаваме промяната" и ще се проведе втора среща, на която акад. Николай Денков ще представи приоритетите си.
"Учудвам се на техния ентусиазъм за канене на всички парламентарни групи, след като получиха покана от проф. Габровски и не се отзоваха", посочи Гьоков пред Bulgaria ON AIR.
Националният съвет на БСП е взел категорично решение, че с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" няма да подкрепи мандат, а с "Продължаваме промяната" ще разговаря при евентуално връчване на мандата.

"Всички са наясно, че партия самостоятелно няма да може да управлява и трябва да влезе в коалиция с други партии, за да може да се формира стабилно мнозинство. Никой не може да си прави илюзиите, че ще спечели повече от половината места в парламента, затова трябва да прави компромиси", отбеляза гостът.

Той сподели, че е работил в Министерския съвет с акад. Николай Денков и го смята за прекрасен човек, но БСП ще подкрепи евентуалните му политики, а не личността му.
Гьоков коментира, че служебното правителство се е изложило спрямо минималната работна заплата и заяви, че няма как да се говори за дупка в бюджета, защото има пари в държавата и бизнесът няма защо да протестира против минималната работна заплата. Посочи, че българският работодател страда от липсата на кадри, а кадри няма да има без заплащане.

"Чрез механизми за компенсация към работодателите са отишли 15 млрд. лв. и това е проблемът за дупката в бюджета. 15 млрд. получаваш в рамките на по-малко от година, няма ли как да се направи от работодателските организации жест към работниците, че минималната работна заплата трябва да се вдигне, колкото се казва от ЕС, колкото е размерът за нормалните държави. Няма приети страни в еврозоната, които са с под 500 евро минимална работна заплата", обясни гостът.
По думите му от "Продължаваме промяната" са заимствали много от социалната политика на БСП, защото всичко, което е записано в социалната сфера, е от програмата на левицата. И когато са започнали да я реализират, от "Продължаваме промяната" са видели, че хората харесват това и са решили, че така се печелят и избори.

"Може би взеха от заблудените леви гласове, от тези, които успяха да заблудят, че десни цели могат да се постигат с леви политики, защото, когато се афишираш като дясна партия, а подкрепяш социална политика, трябва да го обосноваваш със собствения си път в политиката", подчерта Гьоков.
"Смислените неща са тези, които приемаме като законопроекти. Парламентът изглежда като че ли боксува на едно място, защото някои неща се преекспонират, но парламентът не може да роди това, което му е основната цел по Конституция – правителство и това го прави в очите на българското общество ненужен и с нисък рейтинг", акцентира гостът.

Той смята, че всички трябва да очакват третия мандат, защото президентът може да го връчи на когото прецени, че има най-големи шансове да състави правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    21 5 Отговор
    хи хи хи
    бесепето си отива
    само нинова ще остане там като лидер на нищото
  • 2 честен ционист

    6 1 Отговор
    Бе няма.. Един телефон и на синчето ще му се наложе да освободи апартамента у Манхатън.
  • 3 Сатана Z

    10 11 Отговор
    Всяка мафиотска структура рано или късно се разпада.Киропитеците също ще се разбягат ако до два—три месеца не почнат да кусат с големия черпак от казана наречен Бюджет на РБ и Европейски фондове.
    Алчни са,това ще им изяде главите.
  • 4 Ако

    7 4 Отговор
    Някой си мисли, че баш БСП на Нинова ще даде нещичко от лявото политическо пространство на когото и да е... Довиждане, довиждане.. Не че ПП си струва нали..
  • 5 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    10 9 Отговор
    Гьоре Гьоков, извинете се ве, че отнехте Земята на Селяните ве, извинете се ве, веднъж завинаги официално извинение и €€€ Парично Обезщетение че сте ползвали Селската Земя, безплатно 45 години❗️
    Че сте я заграбили Земята Българска наново, с какво право и по кой закон?
    Върнете Земята ве, маскари❗️
  • 6 нннн

    21 3 Отговор
    Каква социална политика? Нали БСП въведе плоския данък! Нали ръководството на БСП се състои от милионери...
  • 7 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    12 6 Отговор
    Извивахте ръцете на Селяните, цели 45 години Ве, Гьонсурат❗️
  • 8 оня с коня

    9 5 Отговор
    Гьоков:"...Учудвам се на техния/ на партия ПП/ ентусиазъм за канене на всички Парл. Групи..."И нали уж ГЕРБ и ПП бяха "Токсични",пък някакси макар и такива ГИ КАНЯТ на Разговори?А ако откажат въпросните Поканени ГЕРБ и ДПС както и Възраждане да се срещнат с ПП,значи ли че Партията на Петков/Василев се оказва НАЙ-ТОКСИЧНА?По-нататък Гьоков предлага вдигане за пореден път на МРЗ,твърдейки че Пари затова има.Верно е че има,но какво ще последва?Ами последствията ще са :1/При държ. Служители с вдигане на МРЗ ще бъдат повлечени нагоре ВСИЧКИ останали Заплати до Средна и над нея,което се изразява в "Преразход на Бюджета около 260 МИЛИОНАлв,което пък представлява и Риск за ФИКСА.2/При Частния бизнес ще последва Логично СВИВАНЕ на Персонала т.е. увеличение на Безработицата,преминаване на значителна част в "Сивата икономика"/и така сме си първенци в ЕС по тоя показател/ и ВДИГАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА Произведената продукция ЗА ДА СЕ "ИЗБИЕ" тоя допълнителен Масраф на Фирмите.Ако някой все още не се сеща за последствията от всичко това,ето го и Жокера ми:ГАЛОПИРАЩА ИНФЛАЦИЯ!
  • 9 Истината

    10 6 Отговор
    Какви" извиване ли ръцете" бре. ПП си поставят условията. Никой не ви извива ръцете. Имате свободния избор да ги приемете или да не ги приемете. Аман от циркаджиите БСП! Големи драми, голямо преиграване!
  • 10 Пффф

    10 4 Отговор
    Аман от долни комунисти!

    Коментиран от #11

  • 11 Ами

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пффф":

    То горни няма. Що е кумунис всичкото е долно.
  • 12 Мнение

    10 4 Отговор
    Хайде...пак почнахте да бълнувате комунисти...Комунизъм в България няма!
    Прави са от БСП...Кирчо и Кокорчо всички оплюха,а сега условия поставят...Така не се прави!
    Даже платени тролчета си имат да ги плюят и в коментарите.
  • 13 ...

    10 2 Отговор
    БСП-то си отива, остава само Нинова.
  • 14 Бгг

    7 1 Отговор
    Гошко бспето ще направи всичко за да няма избори. БСП отиде при СДС лицемери продажни.

    Коментиран от #19

  • 15 Голем смех

    7 1 Отговор
    А бе, Гьока. Вас па кой ви брои за живи?...
  • 16 КОПЕЙКИН

    2 2 Отговор
    Абе забравихте аферата ОЛИМПИК застрахователното дружество което гръмна изгоря сумати народ и няяя виновен...Алооо Гешев аааа
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Зевзек

    4 3 Отговор
    Ало политиците, крайно време е да го разберете, не вие политиците псотавяте условията, а избирателите поставят условията. Партиите като не изпълнявате условията на избирателите губите гласове, затова БСП така се сринахте, защото не изпълнявате условията на българските избиоратели. България се промена. Идват нови млади избиратели, старите червени бабички измират. от старост,

    Най-щастливия ден за мен ще е когато БСП+ДПС+ГЕРБ са в опозиция с общо под 50 депутата.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 сблъсък на поколенията

    3 1 Отговор
    ДС изпратиха свои хора да придобият дипломи на Запад. Сега се връщат по гладни, по-алчни и по безогледни от съратниците които останаха тук.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Чичовци

    2 1 Отговор
    Наследник на Бкп-дс,самото бе се че е толкова подгизнало в корупция,убийства и плагиатство,че не е останало сухо петно по тях.Колкото и да отричате вашата идеология-покварна е заразила всичко заграбено-национализирано от вас-Мамини Миризливи...
  • 27 Дааа

    3 1 Отговор
    Кирил Петков не трябва да ви поглежда ,с вас е като без вас...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Минева

    0 0 Отговор
    И на БСП хартията няма да ви увеличат изборните резултати. Тъпаци никой млад човек няма да гласува за вас, може би само щерката на Ровч.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол