Last news in Fakti

20 Декември, 2022 11:04 1 803 15

Адвокат е срещу раздаването на 300 лв. на ученик

  • ученик-
  • помощ-
  • пари

Размерът на еднократната помощ се определя ежегодно в закона за държавния бюджет за съответната година

Адвокат е срещу раздаването на 300 лв. на ученик - 1

Адвокатът Петромир Кънчев е на мнение, че еднократната помощ за всички деца от 1 до 4 клас, която държавата отпуска, е погрешна. Ето какво мнение изрази той в социалните мрежи:

Пускам новините и разбирам, че мога да получа 300 лева за моята второкласничка.

Ми не, не ми харесва това решение!

Смятам, че решението е погрешно защото:

1. Когато се раздава на калпак сумата ще е малка и недостатъчна.

2. Когато се даде на истински нуждаещи се бедни семейства, а не на всички сумата може да е реална помощ от 1000 лева на дете и това истински да се отрази на домакинството.

3. За какво точно се дава тази сума? Ако е за знание, нека да са ваучери за допълнително обучение и така да се съсипе мафията на частните уроци. Ако е за хуманирано подпомагане на ученика, нека са ваучери като парите за дрехи на администрацията, за да те отидат за биричка и наденичка, които детето няма да усети.

Против съм всяко раздаване на чисти пари на калпак!

Plovdiv24.bg припомня, че на семействата, чиито деца са записани в първи до четвърти клас, се отпуска еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, когато децата живеят постоянно в страната и не са настанени за отглеждане извън семейството. Помощта се отпуска независимо от дохода на семейството. Помощта се възстановява, ако ученикът не продължи обучението си през втория учебен срок до завършване на съответния клас, записаха депутатите.

Размерът на еднократната помощ се определя ежегодно в закона за държавния бюджет за съответната година, но не е по-малък от предходната година. Помощта се изплаща на два пъти, като 50 на сто от нейния размер се изплаща след влизане в сила на заповедта за отпускането ѝ, а остатъкът се изплаща в началото на втория учебен срок, ако детето продължава да посещава училище.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лиляна

    16 5 Отговор
    Ейй сто и педесет еврака много им се видеха ейй !?
  • 2 ТаУмВзе

    18 2 Отговор
    Предлагам Българчетата до 4 клас да плащат по 300лв на знаете КОИ!
  • 3 Иван Грозни

    15 3 Отговор
    Тука тиквата беше по прагматичен. Даваше само на неговите хора за поддържане на електората буден.
  • 4 Някоя си

    23 5 Отговор
    Според тоо адвокат трябва пак да подпомагаме индииския етнос.....е не... На кърлежи неща от моите пари да се дават....
  • 5 Както и да се раздават

    14 4 Отговор
    пак ще има ощетени...
    Но ми се струва, че на калпак е по-лесно. Пък въпросният адвокат по съвест може да ги даде, на който сметне за необходимо или да не ги вземе и да ги загуби ... за себе си...
  • 6 Хихихи..

    16 3 Отговор
    Ми той "адвоката" собствен джоб гледа,роден е да взима а не да дава,5 000 адвокати на дъното на Тихия са просто добро начало,казват янките..
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 комшията

    14 7 Отговор
    Това е едно добро решение на държавата. Всички деца трябва да са равнопоставени, без оглед на семейните доходи, ако искаме децата да са грамотни и полезни на обществото по-късно. Петромире, каквото ти е името, таковати е и мислемето-тъпо.
  • 9 Българин

    14 5 Отговор
    Тоя адвокат сигурно е от Столипиново.
  • 10 ще има достойни хора

    18 5 Отговор
    Вярвам, че семейства, които нямат нужда от тези пари, ще се откажат в полза на истински нуждаещите се. Лошото е, че в крайна сметка , постоянно подпомагаме онези, за които размножаването е основна цел.

    Коментиран от #11

  • 11 Надай се уо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "ще има достойни хора":

    на пияна жена.
  • 12 Ехаааа

    7 5 Отговор
    То е като пенсиите, на калпак. Любимото нещо на богатите. Държавата ги подпомага здраво. Поредният недомислен пияр! Баста!
  • 13 Гражданин

    8 3 Отговор
    Ами като не ги искаш просто не ги вземаш.Считам,че е дискриминация на едни деца да се дава ,а на други не.Трябва да си циганин или лъжец ,за да вземеш примерно детски надбавки.Считам решението на ПП за правилно,а дали ще се възползвам е въпрос на избор.
  • 14 Справедлив

    4 2 Отговор
    Платена публикация.Няма да се учудя ако такъв адвокат не съществува.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове