Last news in Fakti

21 Декември, 2022 13:52 4 145 68

Нинова: ГЕРБ, ДПС, ДБ, ПП и БВ блокират увеличението на минималната заплата. Нека хората знаят кой за чии права се бори

  • корнелия нинова-
  • увеличение-
  • блокиране-
  • минимална заплата

“БСП предложиха 50% от средната работна заплатата да бъде ставката за минималната. На първо четене нашето предложение мина с пълна подкрепа, между първо и второ четене ПП обявиха, че искат да се отнеме клас прослужено време, извънреден труд, нощен труд, тоест всичко, което се заплаща допълнително. Ако се направи това, заплатата ще падне дори под минималната сегашна работна заплата", обясни лидерът на левицата

Нинова: ГЕРБ, ДПС, ДБ, ПП и БВ блокират увеличението на минималната заплата. Нека хората знаят кой за чии права се бори  - 1
Снимка: БГНЕС

“ГЕРБ, ДБ, ДПС, Български възход и ПП блокират увеличението на минималната работна заплата”, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на извънреден брифинг заедно със синдикатите в парламента.
“БСП предложиха 50% от средната работна заплатата да бъде ставката за минималната. На първо четене нашето предложение мина с пълна подкрепа, между първо и второ четене ПП обявиха, че искат да се отнеме клас прослужено време, извънреден труд, нощен труд, тоест всичко, което се заплаща допълнително. Ако се направи това, заплатата ще падне дори под минималната сегашна работна заплата. Правим това изявление, за да знаят всички български граждани кой за чии права се бори и кой зад кой застава. Ние от БСП заставаме зад всички работещи хора”, заяви още Нинова, цитирана от БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    29 54 Отговор
    Ние ще запомним кой върна хартиената бюлетина

    Коментиран от #31

  • 2 Петьо Петров

    60 11 Отговор
    Да бъдем работещи бедни или да бъдем работещи сиромаси Без държава няма просперитет, но всичките леви партии барабар с БСП продадоха държавата.
  • 3 Уууууууууууууу

    54 13 Отговор
    Тези са ненормални...вместо увеличение ще правят намаление.Не гласувайте за тях никога!Лъжат...уж внасят увеличение,но хитро въвеждат понятието "бруто".Мошеници!
  • 4 българин

    19 22 Отговор
    ако това за пп е вярно,ще гласувам вече само за мафията!
  • 5 С чия

    28 9 Отговор
    помощ тропнаха един резил на стола на председател на Народното събрание ?
  • 6 Пич

    27 20 Отговор
    Интересно ще е , да видим , ако и предложат да стане вицепремиер на нещо си ( където има пари за отклоняване ) , как ще завърти приказката..... !!!
  • 7 стоян

    36 29 Отговор
    Милионерката кумунистка Курнела иска да раздава пари дето ги няма а ще ги взимаме на заем - Как стана тая работа всички управляващи социалисти да са все милионери и да реват че бедните били бедни
  • 8 Ади

    27 14 Отговор
    троловете на оня лъжец кирил петков да наскачат! А блеещите да гласуват за плащащите за лъжи! Идилията на глупака! 😃
  • 9 Истината

    23 21 Отговор
    Не ми казвай какво да помня ,защото знам какво правехте в миналото!!!!!!
  • 10 Минева

    23 31 Отговор
    Много злобна жена. Все брифинги и все едно и също говори - хората да знаели. Освен заплахи и поставяне на условия друго като общуване няма. Като управляваше ББ мяукаше, а сега непрекъснато зяе. Противна и злобна!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 макдоналдс тръмп

    10 24 Отговор
    този др.ът мин.дил няма ли кой да и просни кожата пред позитано да съхне
  • 13 Даржавата ТРЯБВА да е Н А Р О Д Н А !

    36 1 Отговор
    Народа ИЗБИРА управниците си а защо тогаз да не ИЗБЕРЕ НАРОДНО УПРАВЛЕНИЕ вместо тези Частни Групировки ?
  • 14 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    22 20 Отговор
    БСП са популисти и некадърници, и менте социалисти.

    Не вярват на БСП, могат да опорочен и най-добрата идея. Пример идеята на "плосъкия данък", е всички данъчни ставки(доход, корпоративен, ДДС, осигуровки ...) да се еднакви/плоски/. Но приетия от БСП "плосък данък", не е еднакви плоски ставки, пример пенсионнатафставка е около 20% и е репресивна, хората с високи доходи плащат по-високи процент осигуровки спрямо дохода си. ДДС ставката е 20%, богаташите собственици на фирми обаче си приспадат данъчен кредит, но обикновените хора не могат да го направят.

    В други държави истинските социалисти са въвели "ДАНЪК ЛУКС", у нас дори не се говори за въвеждането на такъв данък. Примерно може са ке въведе данък ЛУКС за бижута, за скъпи телефони, ТВ, автомобили с цена над 100 000 лева, яхти, частни самолети ...
  • 15 косъма

    14 19 Отговор
    Биволицата за кого се бори?
  • 16 Оххххх

    19 24 Отговор
    Бориш се само за собственото ти оцеляване.Направи нормалните хора на маймуни с изборния кодекс.Не проумя ли,че избирателите ви не са толкова неграмотни.Даже те се възмущават.Играеш заедно с ГЕРБ и ДПС.
  • 17 УРА,, УРА

    13 22 Отговор
    Дървените чутури от БСП не вдяват ли, че уверено вървят към политическа изолация?
  • 18 абре корни

    16 18 Отговор
    Тая се чуди как да реанимира умиращата си партия , която всъщност сама уби. Всъщност се чуди как себе си да реабилитира . Боркиня била за минимална заплата на чиновниците , държавните , за останалата популация това всъщност е само увеличение на данъците .
  • 19 Опа

    11 20 Отговор
    Сега вече можете да бъдете сигурни, кой увеличи доходите . И това не е БСП. Като гласувате, не го забравяйте. И за 12 години на управление на ГЕРБ и ДПС също доходите бяха низки. Правилно не приемат България в Шенген. Трябва много години да минат за да стигнем Румъния при 650 евро при тях и 350 в Бългрия
  • 20 Бамбука

    12 19 Отговор
    Госпожа "Рашидов - хартиена " бюлетина пращи от всекидневно повтаряне на едно и също, но мълчи като ............. на разпит за данъците пропуснати да бъдат платени от Лукойл в течение на десетилетия.

    Коментиран от #23

  • 21 Мирно

    28 1 Отговор
    Въобще не ни дреме какви игри играете, мразим ви безплатно и не ни пука за какво се борите, защото вашите заплати са 12.000лв тъй че вървете на м..... си
  • 22 ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС, Бг Възход -коалицията

    29 4 Отговор
    Не може да се увеличим заплатите защото купихме фърчила на рисунки за нови 3 000 000 000 лв.
  • 23 Нали мъжа и работи в Лукойл.

    16 10 Отговор

    До коментар #20 от "Бамбука":

    Като взима голяма заплата, какво ги бОли за приходите на държавата?
  • 24 Софиянеца

    23 9 Отговор
    Простокирчовците и простобойковците първо се разплащат с Козяк после какво остане за българите.
  • 25 4444

    10 15 Отговор
    Че то кой остана само Кори измамата, никой вече не вярва на тези лъжи, до вчера беше прегърната с Ококореното , Тъпото и Дамаджаната.
  • 26 акъл ли нема , нас ли баламосва

    15 11 Отговор
    Корнито като е такава боркиня за доходи защо не иска въвеждане на минимална почасова ставка , а иска увеличаване на минималната заплата , което всъщност ще доведе до увеличение на данъчните задължения на самоосигуряващите се , които никак не са малка извадка от обществото ?

    Коментиран от #58

  • 27 Емигрант

    9 22 Отговор
    Клас "прослужено време" ??? Това не съществува никъде в цивилизацията, това е комунистическа простотия ! При заплащането в България трябва да има клас "качество", това е критерият който показва кой колко е способен, отговорен и почтен към работата ! Човек може да има 30 години стаж, но да не може да даде качествен продукт колкото един с 1-2 години стаж, тогава достойно и честно ли ще е заплатен трудът на двамата след като единият ще получи повече пари заради дългият си стаж на некадърник и лешпер ? Комунист да дава съвети е престъпление, по всяко време и на всяко место в цивилизования свят, България удари дъното точно заради тези шмекери и измамници използващи простолюдието което развъдиха в държавата избирайки интелигенцията след деветосептемрвийската инвазия на руския окупатор !
  • 28 Голем смех

    9 23 Отговор
    То голяма борба да източи бюджета тая другарка. Ами направете 3 хиляди лева минималната и фалирайте държавата ! Съсипателят Гечев ли и дава тоя акъл?
  • 29 Пролетариите

    19 3 Отговор
    Како червен капиталист, ти защо ни предаде на още по-гадните пребоядисани в синьо капиталисти и внуците им?

    Коментиран от #35

  • 30 парадокс

    7 11 Отговор
    БСП-то няма да го има , но тая ще си ходи с позор от БСП-то .

    Коментиран от #45

  • 31 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    6 13 Отговор

    До коментар #1 от "Тома":

    "Ние ще запомним кой върна хартиената бюлетина."

    Аз пък помня кой(БСП и Мая МАНОЛОВА) ВЪВЕДЕ МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ.

    Помня кой(БСП) ВЪВЕДЕ сегашната ОСИГУРИТЕЛНА СИСТЕМА и

    кой(БСП) премахна НЕОБЛАГАЕМИЯ МИНИМУМ.

    И защото съм истински социалдемократ и защото съм противник на машините за гласуване никога няма да гласувам за БСП.

    Няма да гласувам и защото в България няма истинска социалдемократическа партия.

    Няма да гласувам, защото няма и истинска дясна партия, която е против взимането на държавен дълг и харченето му за купуване на избиратели чрез неизработени от икономиката пенсии и заплати, и несъбрани от държавата данъци и осигуровки. За сметка на това всичките ни партии популисти включително ГЕРБ крадът от залъка на деца, бъдещи внуци и правнуци и с откраднатото купуват пенсиотери.

    Коментиран от #39

  • 32 Опа

    14 4 Отговор
    Пука им на Герб, ДПС, БСП и Дб за народа, нали са несменяеми депутати в НС, а там си увеличават заплати два пъти годишно, не със стотинки а с хиляди. И докато не се изчегъртат тази паплач, нищо няма да се промени. Лапачи!

    Коментиран от #40

  • 33 Другарке,

    10 10 Отговор
    в европейската директива се говори за брутна минимална работна заплата. А класът прослужено време варира от 0,6 до 2 процента. Например , софийски университет е със ставка 1,2 процента, техническия университет с 2,0 процента, а националната библиотека с 0,6 . Е това е несправедливо. Една чистачка , ако е просветена ще отиде на работа в ТУ. От публичния сектор, има два вида служители- държавни без добавки, и бюджетни с клас. Ами това е несправедливо, и доста архаично. Обаче, Нинова без да разбира от трудово право, орева света.
  • 34 Абе тая пача,

    17 7 Отговор
    Няма ли най после да се разкара?Тая и ББ не мърдат,а държавата затъва,но те не са виновни.Трябва да има мандат за политици и след като изтече да се махат.
  • 35 Зевзек

    13 6 Отговор

    До коментар #29 от "Пролетариите":

    Няма по-галяма гад от бг комунист и от БСП-ар. РазБОЙКО и той е комунист. СДС-арите се оказаха милиционери внедрени от КГБ и ДС в синьото пространство.
  • 36 🇧🇬⚡️🇪🇺💯

    6 11 Отговор
    ⚡️:) вие ли ве Нинова, вие ли се борите за “права”, вие който
    отнехте/окрадохте Земята на Българските Селяни, четиридесет и пет години я ползвахте Българската Селска Земя Безплатно, четиридесет и пет години използвайте българските селяни, Българи, Помаци и Турци да ви работят Ангария на БКП/БСП/ДС, управлявайки с Терор/ДС Терор и като за Капак изселихте 300 000 Помаци и Турци в Туркието и им отнехте Имотите, вие ли се борите за кви права ве?
    Покайте се ве?
    Иде Коледа ще бързат да се кръстят по Черквите де що комунисти има и нема да покаят, пфу, покайте ве ей?
    Да не говорим за “приватизацията” след 1989 г., ?
  • 37 Ха ха ха

    7 11 Отговор
    А хартиената бюлетина? Вълкът рие ,рие но всичко се връща като бумеранг на неговата глава!!!
  • 38 Яяяяяяя

    12 9 Отговор
    Ами то само с популизъм не става драга! Въпросите са много? Дали има пари за тая работа, а и с това вдигане постоянно на минималната заплата май всички наближава да станат с такава! Когато се вдига минималната заплата би трябвало всички заплати и те да се вдигнат, защото маса народ започва да става сминимална заплата! Всеки иска от баницата но нокой не прави сметка, че една чистачка започва да взема колкото една медицинска сетра. Това на всички по калпак го знаем от комунизъма! И колко заем ще теглим за тая работа? И при пенсионерите е същата! на всеки по 70 лева. Тоя дето взема максимална пенсия му дават колкото на тоя с минимална. Що за идиотщини от социализъма още ще гледаме и слушаме! И оше нещо - защо има таван на облагане? който взема много - го облагат малко! И пак бедния да плаща! Вие няма да я оправите! От комунист икономика не става! А вие всички сте от БКП и наследници - БСП,ДПС, ГЕРБ всички комуняги и шестаци!

    Коментиран от #51

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    8 7 Отговор

    До коментар #32 от "Опа":

    "депутати в НС, а там си увеличават заплати два пъти годишно"

    4 пъти годишно депутатите си увеличават заплатите, на всяко тримесечие. А на народа пенсиите и минималната заплата я веднъж годишно я осъвременен, я не я осъвременят. Как не ги е срам от избирателите при тези високи заплати да ги осъвременяват толкова често, на всеки 3 месеца. Ама най-виновни са тези, които гласуват за алчните и некадърни мошеници да са депутати.
  • 41 не очаквах

    16 1 Отговор
    Ама изобщо не очаквах, партиите да се обединят точно за този пълен план. Как може, Бе? Как не ги досрамя? Защо не казаха: "българи, съжаляваме, няма пари. Ние също сме потърпевши, защото ще си намалим заплатите със 70%, за да я караме горе-долу като вас.
    Не ви чака нищо добро, ако може изнасяйте се в чужбина".
    Поне да си знаем. Ще видят избиратели през крив макарон.
  • 42 Негласуващ

    12 7 Отговор
    Подайте и те и на другарката Лъжа една кофа за сълзите че тоалетната хартия свърши, а нещо рев за вашата 12.000лв заплата не ви ли е малко а другаре протестъри
  • 43 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    5 9 Отговор
    Ами, че то всичко нощен труд, квалификация, професионален опит ... трябва да влиза в основната заплата. Единствено работата по време на празници и събота и неделя трябва да се заплаща допълнително. Като причината за това е за да не злоупотребяват с това работодателите и за да имат почивка работниците. Даже трябва още повече да увеличат ставките за работа в неделя.
  • 44 Анонимен

    2 8 Отговор
    Ей сега ще ми отнемат 20 годишното прослуженото спане по време на работа, срам нямат тези, ще трябва да работя сега до пенсия ?
  • 45 та защо така ?

    17 2 Отговор

    До коментар #30 от "парадокс":

    Какво лошо е казала и направила ?
    Просто питам, обосновете се ?
    И да знаете, че народът не се интересува от вътрешно партийните им проблеми. Там кой крив, кой прав, да се оправят. Но тя е права. България не са само тези, които се чудят как да си харчат парите, не са само тези, които не излизат от моловете, от заведенията, не са само и тези, които за празниците ще пътуват до къде ли не, извън страната. В България има мноооооого други, невидими за всеки човек, хора. Те плачат с децата си на празниците, те нямат лични пари, защото оцеляването на семейството е по-важно. Егоисти такива. Откъде се взехте? Колкото имате, искате още повече, и още, и още.....
  • 46 Ох,ох,ох

    6 8 Отговор
    Ти от колко години тръбеше,че ще увеличиш пенсиите и абсолютно нищо не направи

    Коментиран от #48

  • 47 Опа

    14 2 Отговор
    Тия дето предлагат да се премахнат допълнително заплащане за нощен труд и извънреден труд работят за олигарсите.
    Тогава да предложат да се премахне нощен и извънреден труд. Иначе работодателите ще карат работниците им да работят извънредно. Колко са дебилни в това Нс

    Коментиран от #52

  • 48 Много охкаш

    5 8 Отговор

    До коментар #46 от "Ох,ох,ох":

    И колко години импекса е на власт. Тиквоний 12 години акж спазваше закона, нямаше да сме на този хал. 2009г е година на тиква1 Румъния са зад нас, и последна година на тиквения режим сме след Румъния. Знаеш ли защо сме на 27 място ? защото ЕС няма 28ма държава.
  • 49 Сибирският бръснар

    16 1 Отговор
    Депутатите в българския парламент се самоназначават. Никой не ги избира. 20 % от избирателите гласуваха за тия негодници. И 2 % да са гласоподавателите, пак тия негодници ще бъдат избрани. Партийната мафиотска банда каквито лица напише в изборния сипсък, стадото на избирателите без да иска и без да знае, ей такива мутри избира. - Тия които днес са в НС. Тях изобщо не ги е грижа от интересите на стадото-трудещи се. А на партийната мафия имената се написват и спускат вече от Козяк, над 70 % от бройките от бъдещите слуги на сатаните от фашистгтон. Затова тая сган първо си оправи своите заплати, които веднага преизчисли спрямо средната раб. заплата. А 1 милион работещи на МРЗ им е все едно как ще преживяват. Изборната с-ма трябва да бъде коренно преобразувана. Който обещае преди изборите нещо за да го посочат с кръстче, ако не изпълнява обещаното, веднага да бъде изхвърлян доживот от НС. Да бъде съден като държавен изменник, и изменник на народа.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    5 10 Отговор

    До коментар #38 от "Яяяяяяя":

    "Това на всички по калпак го знаем от комунизъма!"

    Точно по времето на комунизма никога не е било на всички по равно. Беше всички сме равни, ама някои сме по-равни от другите. За по-равните имаше много по-високи заплати, че и привилегии като по-големи апартаменти, по-ранно пенсиониране, но за сметка на това с много по-висока пенсия. А за по-по-равните имаше хубави западни стоки, частни вили, хубави западни автомобили, държавни автомобили с шофьор, безплатни полети и то много до Ню Йорк, Вашингтон, Лондон, Париж, Виена, МАсква ... имаше и големи командировъчни.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Актовираха се Кирчо Добрев и и Свинара

    11 3 Отговор
    ГЕРГОВ, Завъртяха, нова,клеветническа кампания срещу Нинова и БСП!! Няма значение, че всичко е Лъжа, важно е да, се Плюе по Нинова!! После доказвай, че са, тиражирани лъжи!!
  • 54 ДимДар

    4 13 Отговор
    Минималната заплата вземат 440 хил.работещи.Всички останли трябва да платят по- големи осигуровки за да има за тези нискоквалифицирани работещи или нови кредити.Само за пояснение за кои се бори тази.Впрочем кредитите ще ги плащаме всички ние.
  • 55 Народът никога няма да забрави как го

    1 9 Отговор
    тикаше към война с Русия!!! Ти си изпята песен и мястото и на теб е зад решетките
  • 56 АСАН

    4 8 Отговор
    ИМА ЛИ ЕДИН ИМПЕКС И ЗА МЕН, МА КАКООО? КАКВО НИ ЗАЛЪГВАШ С МРЗ?

    Коментиран от #66

  • 57 Голямо Плюене по Нинова!! Изкарали са, .

    11 4 Отговор
    Голямокалибрените. Л. А.Й.. Н. О. М. Е. Т. И
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 позеленял

    7 1 Отговор
    12 години си гукате с герб и ; бизнеса ; и никакви реални подобрения , сега ви казвам 1000 лв минимална заплата , не 710 не 850 , а 1000 , оправяйте си формулите както щете , продължавате ли да си играете да тея са лоши ние сме добри ще пищите всички
  • 62 България

    2 0 Отговор
    Минималната заплата за румънците вече е 650 евро в България, замръзнала е на 355 евро, а средната заплата е почти 1400 евро, икономиката се развива бързо, чуждестранните инвестиции възлизат на десетки милиарди евро, къде сме?
  • 63 град Русе

    2 0 Отговор
    Аз съм от град Русе и работя в Букурещ в строителството, имам 1200 евро заплата плюс храна и квартира. Аз съм близо до дома на 60 км, дори не си струва да ходя по-нататък в Европа. Той има много добри заплати, за разлика от нас, особено в строителството
  • 64 Социолог

    0 1 Отговор
    Големия зор една разтурят БСП и да направят заплатите 300 лв десните партии!
  • 65 Тото

    1 0 Отговор
    ПП и ДБ разочароваха колосално!
  • 66 Хлъц

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "АСАН":

    Абе Хасаноглу,много български НИК имаш? Кое не ти харесва от думите на Нинова? Че ако наистина стане " тяхното" ще робуваш до живот,а след това и децата ти.Спрат ли тези доплащания,ще бачкаш за колкото ти даде чорбаджията.Ти примерно със стаж 20 г,ще получаваш колкото младока със стаж една година.И двамата яко прекарани.Зашото и той върви по твоя път.Колкото реши чорбаджията! Това ли искаш? Абе мозъчен планктон,не сващаш ли,че ви превръщат в законни роби.Сега иска- не иска се съобразява със МРЗ+ всички доплащания- защото е Закон! Отпадне ли ставаш роб!
  • 67 Марта

    0 0 Отговор
    ДБ се боратя за хонорари, не за права...
  • 68 Асен

    0 0 Отговор
    ДБ и ГЕРБ се доказаха отново като антисоциални партии
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол