Last news in Fakti

24 Декември, 2022 10:35 2 151 30

Анализатор: Кремъл търси варианти за пауза във военните действия

  • николай кръстев-
  • русия-
  • украйна-
  • руска агресия

Оттук нататък има две стратегически направления, в които трябва да се действа чисто военно

Явно е, че Кремъл търси варианти за спиране на военните действия в Украйна. Явно е, че Кремъл се нуждае от стратегическо прекъсване на военните действия, за да се прегрупира и подготви за нови.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria журналистът и международен анализатор Николай Кръстев.

През последните часове научихме, че дори и главата на римокатолическата църква се е заел с посредническа функция да се предаде послание на руския президент за прекъсване на войната. Разбира се, никой не иска война докрай, но войната трябва да бъде проведена докрай, за да се покаже на Русия, че не може безнаказано да действа на чужда територия. Ако се даде възможност те да имат един или няколко месеца почивка, това означава те да се подготвят и отново след няколко месеца да станем свидетели на втора подобна военна операция.

Оттук нататък има две стратегически направления, в които трябва да се действа чисто военно. Едното е през Херсон до Запорожието и южната част на фронта, т.е. да се затвори Крим и да се прекъснат връзките му с Руската федерация. Другото направление е да се раздели Донбаския регион на две части. В момента там са ситуирани усилията.

Очакванията са през пролетта да се влезе в решителната фаза на военните действия.

Кремъл в момента започва да сваля възрастта на хората, които ще бъдат мобилизирани в руската армия – от 21 стават на 18 годишни. Горната граница става от 50 на 55, дори на 57 години. Тези хора не са готови да водят военни действия. Това е едно пушечно месо. Хора, на които не се знае каква ще им бъде съдбата. С тази мобилизация войната влезе във всеки един руски дом. Това влияе в процесите вътре в руското общество. Виждате, че на Путин му се наложи да посрещне и да успокои майките и съпругите на мобилизираните. Колко е пропагандна тази среща е друга тема.

Фактът, че заговори за война означава, че той признава, че се водят военни действия. Путин отменя своето годишно обръщение към съвета на федерацията, пряката линия с гражданите на Русия, годишната пресконференция. Това означава, че Путин, като че ли не е готов да се сблъска с руското общество и медиите, защото някой все ще събере кураж да го попита какво става на фронта. А там новините за руската армия не са от най-добрите в момента и Русия търпи поражения, което се вижда.

Визитата в САЩ и начинът, по който протече показва, че Украйна е готова да върви докрай. Остана един детайл, който е с възможност да бъде тълкуван – изразът за справедливия мир. Дали някой не иска да се спре войната сега в този момент, какво означава справедлив мир?

Всичко това показва, че не само САЩ, а и техните съюзници, като България, ще застанат на страната на справедливостта.

В Беларус в последно време ставаме свидетели на прехвърляне на военна техника от Русия. Откриването на Северния фронт може да бъде наистина риск за Киев. Губейки суверенитета си в съюза с Русия, армията на Беларус се превръща в своеобразен корпус в състава на руската армия. Трябва да бъде подсилена границата между Украйна и Беларус.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасковски каунь

    34 9 Отговор
    Коледни напъвания от боба да се снесе нещо евроатлантическо.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българин🇧🇬

    32 12 Отговор
    Българите не сме със САЩ само колонялния политически,, елит" е със САЩ и шепа шумни колабороционисти. Българите сме на страната на Русия която търси справедливост

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Анал лизатор

    19 5 Отговор
    Кофти е да анализираш нещо, от човек,който прави, каквото си поиска.
  • 5 Русофил

    8 29 Отговор
    Кремъл нищо не търси. Той праща хора да умират за него.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Русофил

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Българин🇧🇬":

    Заповядай при нас. Защо не идваш?

    Коментиран от #10

  • 8 сирене

    13 2 Отговор
    търсил дядя Вова той, баба си ... пълни глупости . Католическия папа ще обяснява на православни християни бабини деветини, логиката на ЕКСПЕРТЪТ е колосална

    Коментиран от #15

  • 9 Николай Кръстев!!! АНАЛ Лизатор!!!!

    22 6 Отговор
    Зеленски търси повод за Пауза, във Войната, а не Москва, и Путин!! Защо войниците от ВСУ се движат между цивилните в Бахмут!! Защото Руснаците пазят Руснаците, иначе Бандеровците отдавна, щяха, да бъдат почистени от Бахмут!! Укрите се крият между цивилните!!
  • 10 Може и аз да дойда.

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    Внимавай какво ще ми предложиш в замяна
  • 11 МВР И ДАНС СЕ СКРИХА

    7 1 Отговор
    Главният прокурор Гешев разполага със собствена банда за ТЕРОРИЗЪМ от град Перник убиват хора сега в Бобов дол ! Нека отрече!.................................................... Мирослав Германов
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 9689

    14 3 Отговор
    Този анализатор не е добре.Лъже като 300 ц......а.
  • 14 "Експерт и анализатор"

    18 5 Отговор
    Тоя защо не оди нЕкъде да копа !? Визитата в САЩ показвала решителността на Украйна !? Стига бе ! Показа само от кого е ръководена и финансирана кликата в Киев ! На прост език Ние от САЩ ще воюваме до последния украинец !!!

    Къде ги намирате такива "спецове" да "анализират" ? В тая война руснаците в ракети и артилерия им разказаха играта, а не стигала жива сила !? СмЕх !!!
  • 15 Фори

    4 8 Отговор

    До коментар #8 от "сирене":

    Путин е тотален атеист. Като са го назначавали в КГБ са правили проучване и ако имаха и най-макото съмнение че е религиозен нямаше да го назначат. Религиозноста му е само привидна ПР акция.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 оня

    8 3 Отговор
    Нямат спирачка тези лиЗатори:))
  • 18 АЙДЕ ГЪЧ

    7 3 Отговор
    Анализатор: Кремъл търси варианти за пауза във военните действия......................МНОГО АНА.ЛЛИЗАТОРИ СЕ НАВЪДИХА...........ПРАЗНОДУМЦИ.!
  • 19 Иван

    6 1 Отговор
    Типично по български, човека разбира от всичко. Не е луд който яде баницата, а който му я дава:))) Поздравявав Ви с празниците и Ви желая от все сърце, обективност, безпристрастност, честност /без копи-пейст/, смелост, отговорност и винаги да стигате до истината.
  • 20 Добрия чичко с цилиндъра

    5 8 Отговор
    На руските мекерета русофилите им се завъртя сопола около врата след поредния звучен шамар от САЩ

    Коментиран от #22

  • 21 Българин

    6 3 Отговор
    Джендър мисирката какво ще каже за мобилизацията на Зеленски: при петата поред пълна мобилизация възрастта се сваля от 18 на 16 години, а горната граница още от третата е 60 години, при четвъртата мобилизира жени.
  • 22 Учуден

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Добрия чичко с цилиндъра":

    Що бе дженди, твоя господар Байдън пак ли се е ръкувал с невидими или пак се изгубил в Белия дом:) Краварника вече само смях може да предизвика:)
  • 23 ти ли бе

    6 2 Отговор
    лапяч Европатарок го лапни целия при попа....
  • 24 Даже и предлагат на зеленчука

    8 4 Отговор
    „Ръководството на Украйна има всички възможности да "сложи край на страданията" на населението в страната, като изпълни исканията на Русия за разрешаване на конфликта“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков“
    .......... ....... .......
    Ам чи то и на децата е ясно, че това е единственото решение (а първото предложение на руснаците винаги е най доброто), ноооо..... зеленчука според притчата ще изяде торбата със солта, ще изяде боя с тоягата и накрая ще си плати кат поп!!!!
    Каузата му е обречена и ще завърши с Трибунала в Мариопул!!!
  • 25 Хахаха

    4 2 Отговор
    "Губейки суверенитета си в съюза с Русия, армията на Беларус се превръща в своеобразен корпус в състава на руската армия."...лизатора на анали да замени Русия със САЩ и Беларус с България или която и да е държава от ЕС и ще познае за пръв път в живота си.
  • 26 А сега де

    9 3 Отговор
    Само на мен ли ми се струва, че всички американски подлоги мязат на гейове?
  • 27 Абе

    6 3 Отговор
    Според споменатия аналлизатор само САЩ могат да водят бойни действия на чужда територия.
  • 28 Тиква

    6 2 Отговор
    Голем анали затор и този! Позор от такива напъвания.
  • 29 сноу

    3 1 Отговор
    Кольо,кольо-о...как може да ти дойде такава безумица ...точно на тебе путин ще каже, като как ще продължи СВО..Не се ли усещате бе аналнизатори, че вие не сте дори прашинките от вятъра в тая глобална игра..
  • 30 пенко

    1 1 Отговор
    ПОРЕДНИЯТ --- А НА Л ЛИЗАТОР !!!!!!!!!!!!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове