27 Декември, 2022 09:25 1 804 35

Иван Хиновски: Критични липси на природен газ няма да има

  • иван хиновски-
  • газ

Дълго време подценявахме Турция като опция - сега тя става голям хъб, добави енергийният експерт

Иван Хиновски: Критични липси на природен газ няма да има - 1

„Критични липси на природен газ няма да има. Дълго време подценявахме Турция като опция. Сега тя става голям хъб, който миксира газ от Иран, Азербайджан и Русия и го препродава. В момента много страни от Източна Европа купува оттам“.

Това коментира в предаването „Тази сутрин“ енергийният експерт Иван Хиновски.

„Около войната цената беше спокойна. След като „Газпром“ спря доставките, лятото цената скочи много високо. В момента цената е по-ниска от предвоенните времена“, обясни той.

„Доставките на втечнен газ трудно се регулират по произход. Идва карго с малтийски флаг, разтоварва го в Гърция, но може да е руски. Въпреки че се купува от турска компания, в микса може да има руски“, допълни Иван Хиновски.

„България изпусна една голяма възможност преди време. Може да превърнем в хранилище бившият резервоар на Галата. Това беше прекрасна възможност да имаме второ хранилище с по-малко капацитет от Чирен“, коментира още енергийният експерт.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 духайдуду

    18 1 Отговор
    липси на природен газ ЩЕ ИМА,но няма да са критични
  • 2 Русороби

    10 14 Отговор
    Какво стана с всемогъщото кранче дето господаря ви все го въртеше ??

    Коментиран от #4, #35

  • 3 Ще разберем това

    20 2 Отговор
    от ЦЕНИТЕ през януари и по-нататък..

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Критични липси

    17 2 Отговор
    няма да има,но е същото ,ако нямаш пари да си платиш СКЪПИЯ газ.Хахаха,смешен сте
  • 7 ТОДОР

    18 0 Отговор
    КЪДЕ Е ПРОСЛОВУТИЯ ГАЗОВ ХЪБ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #9

  • 8 гост

    3 13 Отговор

    До коментар #3 от "Ще разберем това":

    Така ли казаха от Кремъл , хахахах ?? Те и други неща казаха и то сто пъти , ама НИТО ЕДНО от тях не стана , напротив , става точно обратното ! За твое сведение цените не до януари , а до април вече са ясни , щото газа за тях е в хранилищата или поръчан и платен , чакащ транспорт !! През януари ще видим цените за април - май , това се търгува през януари - февруари !
  • 9 Слушах го Хинов

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "ТОДОР":

    Газовият хъб е в Турция. Купува от всякъде, и го продава като турски газ.
  • 10 Моарейн

    4 0 Отговор
    А некритични?
  • 11 гост

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Хихихи..":

    Кое кранче е в ръцете му , за райския газ с който да си иде без да се сеща като какъв у...род ще го помнят ?? Това кранче наистина е в ръцете му и скоро ще го използва !!
  • 12 Къв си ти бе недоносче?

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "Хихихи..":

    Мъка,мъка ...червена мъка по и руския газ!!
  • 13 Минго

    17 3 Отговор
    Това всички го знаем, че купуваме руска газ от Турция.

    Коментиран от #15

  • 14 Тони

    2 6 Отговор
    Това на снимката не е ли Асен Агов
  • 15 Така е

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Минго":

    Обаче пък е от скъпата...

    Коментиран от #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Делчева

    3 6 Отговор
    Господин Сидеров каза,че от първи октомври България остава без газ!Ще ви видя тогава!!!Каза го по Алфа -телевизията на истината!!!
  • 18 Да попитам

    13 1 Отговор
    Какво стана с прославутия хъб на Боко Тиквата от който открадна 2 млрд ? Кой ще ги връща? И още 2 млрд от несъстоялото се електронно правителство на Томислав Грозния?
  • 19 Прошко

    6 4 Отговор
    Много ми е тъжно.Нито една прогноза за апокалипсис не се сбъдна.Също и София не остана без парно.А па тези от дето се радваха сега нямат дръвца или ако има са скъпи.Държава с толкова тростотия и злоба трудно ще оцелее в 21в.

    Коментиран от #29, #32

  • 20 Сарс

    10 2 Отговор
    Добре че няма вече зими като преди 20-тина години че вече чирен щеше да е празен и да пляскаме с ръце.
  • 21 Как

    5 8 Отговор
    Онзи шашкънин президента ни каза че газ няма или ако има ще е на десетократно по висока от нормалната цена. А той е платен агент на КГБ.Трябва да знае че ако лъже ще го хванат.

    Коментиран от #22

  • 22 Димар

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "Как":

    Пардон.На ГРУ.Впрочем ед ите не бяха ли от КГБ а другите от ГРУ но го играят десни.И тези от запад ги подкрепят.
  • 23 23787

    12 5 Отговор
    Ако бяхме започнали да строим АЕЦ Белене 2006 година сега 16 години по-късно щяхме да имаме АЕЦ построена на цена по-ниска от сегашната само на строеж до тук печелба, щеше да произвежда ел. енергия, да създава работни места, брутен продукт, печелба и интелектуален потенциал...
    Кого ще таковаме, че не я построихме...???

    Коментиран от #28

  • 24 Фори

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Така е":

    Газта се продава на борсови цени.Дали ще купуваш от русия или Турция цената е същата.А и русия ни обяви за неприятелска държава. Няма да ти я продава с отстъпка.
  • 25 гост

    1 2 Отговор
    Има ама е ще е по 200 лв
  • 26 Веднъж предател и доносник

    3 0 Отговор
    Винаги предател и доносник!
  • 27 Едеоти сър

    8 2 Отговор
    "Доставките на втечнен газ трудно се регулират по произход." Изплю камъчето. Това си го знаем и без "експерти". Вождовете на ЕС лъжат, че идва втечнен газ от... някъде, от въздуха, а всичко идва от Русия чрез прекупвачи. Да купуваш същата стока от прекупвач, която преди това си я вземал директно от производителя и да тръбиш по цял свят, че това е голяма даравера, значи или си едеот или мислиш всички други за едеоти
  • 28 Моряка

    7 2 Отговор

    До коментар #23 от "23787":

    Затова пък Турция си строи руските АЕЦ-ове,печели от нашия Южен поток,а ние даже не сме обесили още Боко и Пасито,че и Кирчо и Кокорчо покрай тях.
  • 29 Акъл

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Прошко":

    Много правилно ,парно има, ток има ,пари за празниците има !! Как не увря на народа главата че ще има такива "Ясновидци" проРуски /Путински дето ще "пророкуват" нещастия и гибел .Народе прекалено си лековерен ,или просто да си мрънкаме че това ни е национална черта !! Сами си го просим и увеличението на всичко и какво ли не ....не купувайте като луди и цените няма да са високо като им заседи стоката ! Оня ден влязох в най-безсмисленият магазин дето знам "Д...мбо " Там боклуците са хиляди и напълно ненужни но се пазарува като за последно ! Защо станахте като коне с капаци ,те ви баламосват а вие кълвете !! От всичко има по много но има едни "наши хора" дето са пред и зад "всичко" те не създават блага те ВИ грабят ,ТЕ ви взимат ДДС,и си взимат същото ДДС !! В родината повечето е спекула и внос ,схемата е Ли...ъл" внася стока за 10 евра тук и иска 20 евра,10% за държавата ,20%за заплати,20% за режиини на магазините !!! И какво става внася немско масло ,взима ВИ парите за него двойно, от печалбата взима 50% и ги изнася в Германия ! ВИЕ се избивате да купите точно това и печели немеца който си е взел парите за производство а магазина печели двойно !! И парите се връщат в Германия схванахте ли ??Ако не аз не съм виновен! Весела нова година и Честита Коледа

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Митрофанов

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Прошко":

    Ама на ква цена ,пропускаш и на мене мие тъжно.
  • 33 Чичо

    2 0 Отговор
    "липсите на газ" не те засягат, когато нямаш пари даже за дърва.
  • 34 Чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #29 от "Акъл":

    А така де. Отвори му очите на "тоя народ", но не се увличай да му даваш наклон на к,,а, че не се знае дали няма последният да посети г..а ти.
  • 35 Болярин

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Русороби":

    То и едно кранче да завърти на руснака му е трудно - при IQ 00% ... А и защо ли тези, ватенките, се оказаха в изолация и санкции от цял свят ? Ами заради IQ, разбира се: армия от окупатори, мародери, рецидивисти и роднини на Чекатило !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове