27 Декември, 2022 22:09 14 979 51

Три катастрофи, в които загина и последната надежда в МВР

  • катастрофа-
  • катастрофи-
  • кат-
  • мвр

Четирима души се простиха с живота си заради полицейска протекция на безотговорни шофьори

Три катастрофи, в които загина и последната надежда в МВР - 1
Снимка: БГНЕС

Три жестоки катастрофи в последните месеци извадиха на светло неефективния контрол на безопасността по пътищата, както и чадъра над безотговорни, но платежоспособни шофьори. Някои политически сили и прокуратурата се активизираха веднага да говорят за промяна в законодателството, а главният прокурор Иван Гешев не пропусна да си направи пиар, срещайки се с близки на жертви на катастрофи, пише Доротея Дачкова в коментар за вестник СЕГА.

В катастрофата на бул. "Черни връх" в София на 5 юли загинаха 2 момичета, имали нещастието да са на тротоара, докато Аудито на Георги Семерджиев прелита край тях със 151 км/ч. На 25 септември на Околовръстното на София загина френски гражданин. И в този случай шофьорът Димитър Любенов кара с много над разрешената скорост след употреба на алкохол и наркотици. Третата катастрофа е от Шумен. Тя се случи 3 дни след тази на Околовръстното - на 28 септември, на кръстовище в центъра на града. При нея загина 22-годишно момиче, а 18-годишният водач Жечко Кюркчиев е шофирал с много висока скорост. И тук въпросителните не са малко. Колата на Кюркчиев мистериозно изгоря на паркинг на МВР, а първоначално обявената за положителна проба за наркотици на младежа се оказа отрицателна. В крайна сметка разследването бе иззето от Шумен и поверено на Софийската градска прокуратура и националното следствие, които работят и по другите две катастрофи.

Делото "Семерджиев" вече е в съда и дори тръгна по същество тази седмица с първите разпити. Съдебната зала гарантира публичност, каквато по останалите две дела все още нямаме. Ако разследващите работят и по тях със същото темпо, би трябвало също скоро да ги видим внесени в съда.

Семерджиев отговаря пред съда за 5 престъпления - освен причиняване смъртта на двете жертви за шофиране след употреба на наркотици, за притежание на метаамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни табели. Ако вината му се докаже, го заплашват до 20 години затвор. Освен това близките на Хариет Стефанович - едно от загиналите момичета, предявиха 5 граждански иска срещу подсъдимия за общо 1,25 млн. лв., които съдът прие да разгледа паралелно с наказателния процес. Близките на другата жертва - Христина Дилева, не предявиха искове за вреди, но също встъпиха в процеса като граждански обвинители - т.е. те ще защитават обвинението наравно с прокурора.

Неотдавна прокуратурата разказа какво е установено по делото - на 5 юли Семерджиев шофирал джипа си "Ауди" след употреба на метаамфетамин. Летял със 166 км/ч в района на хотел "Хемус". В барчето между двете предни седалки на колата държал 0.65 г метаамфетамин. Навлязъл с тази висока скорост в кръстовището на червено, при което челно ударил такси. Нито таксиметровият шофьор, нито Семерджиев имали техническа възможност да спрат. След удара джипът се отклонил напред и надясно и със скорост от 151 км/ч ударил първата пешеходка, намираща се на бордюра. След това джипът се ударил в металната конструкция на асансьора за метрото и се разкъсал. Предната му част с около 60 км/ч ударила втората пешеходка. Двете млади жени загинали на място.

На видеозаписите се вижда, че 17 секунди след катастрофата Семерджиев излиза през предната дясна врата на колата и бяга. В джипа остават телефони, ключове, дясната му маратонка. Стъписващ детайл е, че по дрехите на Семерджиев е открита ДНК от двете жертви. Не защото е опитал да помогне, а защото е пипнал изцапаната си с кръв кола и след това се е избърсал в дънките си, обясняват разследващите.

Първото заседание на делото по същество мина в понеделник. Прелюбопитни показания даде бившата полицайка Симона Радева, за която разследващите твърдят, че е установено, че е помогнала на Семерджиев да се укрие в апартамента си след катастрофата. Жената призна, че е помогнала на Семерджиев да се укрие, като му е занесла стълба, за да влезе в дома си без ключове. Радева не е привлечена към наказателна отговорност. Тя твърди, че е силно да се каже, че познава Семерджиев. А ние няма как да не се запитаме - ако за бегъл познат е склонна да разнася стълба посред нощ, без да го разпитва защо, какво ли е вършила за приятелите си?!

"Радева казва, че случайно познава Семерджиев от една проверка. Служителите на автомивката (неговата автомивка, б.а.) заявяват, че тя всеки ден е била там, имали са я за шеф. Включително един от свидетелите заяви, че много често клиенти са плащали на нея. Ако се познаваме случайно, няма да знам къде живеете и няма да се возя в автомобила ви. Тя потвърди, че се е возила няколко пъти в джипа му и че Семерджиев е много добър шофьор", посочи пред Нова тв адвокат Пламен Димитров, който представлява близките на една от жертвите.

На мястото на катастрофата странно се озова и шефът на софийската военна прокуратура Адалберт Кръстев. По неговите думи - по случайност.

В колата на Семерджиев са намерени и полицейски лампи, ползвани и преди катастрофата. Установени са многобройни контакти със служители на МВР, явно е притежавал лампите, казват от прокуратурата. Всички служители на МВР, които имат някакво отношение към случая, например спиралите го месец преди инцидента, са разпитани, обясни зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров. Отделно от делото за катастрофата тече и разследване за полицейски чадър над Семерджиев, където се установява дали лица от МВР са го покровителствали. "Там е доста по-сложно разследването", твърди Тодоров. Има разследване и за икономическата дейност на Семерджиев. Проверява се каква дейност са извършвали фирмите му, плащани ли са данъци, има ли данни за пране на пари и как той си е позволявал високия стандарт на живот.

Полицаи има замесени и в случая с катастрофата на Околовръстното, за която е обвинен Димитър Любенов. Оказа се, че 39-годишният мъж, който има общо 28 наказания за нарушаване на правилата за движение по пътя, е бил ескортиран от полицаи, когато на 25 септември удари с поршето си със 195 км/час излизащ от локалното платно на Околовръстното на София "Форд". Загина 64-годишен френски гражданин, а 62-годишната му жена се озова в болница с опасност за живота. На Любенов беше повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт, а не както за другите две катастрофи - по непредпазливост. За умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков е обвинен и Кристиан Николов, но вече 2 инстанции постановиха, че той е виновен за непредпазливо деяние. Полицаите бяха отстранени от длъжност, а прокуратурата предприе действия срещу тях едва преди дни. На Любка Гечева и Георги Малински от столичното 6-о Районно управление бяха повдигнати обвинения. Срещу Марински има три - за подкуп, за неизпълнение на служебните задължения и за това, че не е помогнал на пострадали при катастрофа. Прокуратурата няма доказателства Гечева, да е участвала във взимането на подкупа, затова към нея няма предявено такова обвинение. Тепърва ще видим ще стигнат ли тези обвинения до съда и дали ще издържат там. По-рано МВР обяви, че прокурор е отказал двамата да бъдат арестувани. Прокуратурата контрира, че това не е така.

Преди дни съдът отхвърли молбата на Любенов да излезе от ареста. Съдията се мотивира, че не намира какъвто и да е довод за промяна на мярката, тъй като има достатъчно данни, че обвиняемият е съпричастен към катастрофата и има реална опасност да извърши ново престъпление. В определението си съдия Тони Гетов се позова на експертиза, от която става ясно, че Любенов е употребил едновременно алкохол и кокаин и въпреки че е съзнавал в какво състояние е, се е качил на колата и е карал със 195 км/ч. Освен това няма данни да се е опитал да предотврати инцидента, изобщо не е натиснал спирачката и не е променил траекторията на автомобила. "В последните две години е бил многократно наказван за превишена скорост, което показва, че това не е изолиран случай", посочи още съдът.

Съдът не се съгласи и с доводите на защитата, че и полицаите, които вероятно са го ескортирали, носят вина за катастрофата, тъй като той е увеличил многократно скоростта, след като те са спрели да карат след него. Пред съда Любенов се разплака и каза, че иска да си види детето, че то често боледува и не може да ходи на детска градина, че майка му е болна от диабет и трябва да се грижи за нея. "Обвиняемият е трябвало да съобрази, че има болна майка и малолетно дете, преди да се качи на колата след употреба на алкохол и наркотици, а не сега да ги използва като оправдание", посочи съдия Гетов. Апелативният съд потвърди определението му.

Напрежение между МВР и прокуратура имаше и по шуменския случай. И по него отдавна разследващите не са коментирали нищо.

Ще се потули истината за жестоката катастрофа от 28 септември, при която загина 22-годишната Светломира Станчева. Това чу главният прокурор Иван Гешев от шуменци по време на посещението си в града по повод инцидента. БНТ излъчи на живо срещата на Гешев в края на октомври.

Тежкият инцидент стана на кръгово кръстовище в Шумен. Според обвинението 18-годишният Жечко Кюркчиев е карал с "Волво" с 93,86 км/час при разрешени 50, пренебрегнал е и правилата за поведение при наближаване на кръстовище. В момента Кюркчиев е под домашен арест, след като се оказа, че първоначалната положителна проба за наркотици се оказа невярна - младежът е шофирал "чист". В публичното пространство циркулират информации, че момчето съвсем не е случайно. Разследващите обаче досега не са обявявали той да е роднина на някой "специален".

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обвърза този случай с друг - за разследването за ловното стопанство "Паламара". И обясни как МВР е събрало доста факти по "Паламара", когато наблюдаващ прокурор е бил командирован от Варна в Шумен. След това наблюдаващият прокурор е сменен и работата замира."Има основание окръжният прокурор да има, меко казано, недобри чувства към областния директор на МВР", обясни Демерджиев. Той призова главния прокурор Иван Гешев да инициира дисциплинарно производство срещу подчинения си, в противен случай щял да сезира правосъдния министър. Нищо от това засега не се е случило.

Колкото до изгорелия джип от катастрофата, експертиза е показала, че той се е самозапалил. И това е твърде съмнителна случайност, като се има предвид, че колата е прибрана на паркинг на МВР по разпореждане на прокуратурата. Доказано е, че е от акумулатора, който е дал на късо, въпреки че пожарникарите са срязали двете клеми, а записите от камерите показват, че никой не е доближавал колата. За случилото се с волвото се води отделно разследване.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    26 11 Отговор
    Така и така POLICE 33 звучеше чуждо и префарцунено. Всички ще са под шапката на бъдещото НКВД.
  • 2 Ъхъ

    55 22 Отговор
    Путин е виновен!

    Коментиран от #3

  • 3 Не бе,

    62 44 Отговор

    До коментар #2 от "Ъхъ":

    злия запад и фащ са виновни, че сме жалки, крадливи прошляци, без никакъв морал и отговорност!
    Путлер ще си носи отговорността, но не забравяй, че нашата прокуратура и следствие са по РУСКИ модел!
    Капиш ???

    Коментиран от #14, #28, #44

  • 4 Коментар

    10 70 Отговор
    Статията има за цел да ни настрои срещу МВР ли?
    Ами честно казано,на който не му в чиста работата рано или късно се проявява и няма нищо скришно.След Семерджиев те си направиха чистка.

    Коментиран от #8, #26, #36, #49

  • 5 БСП ДРУГАРИТЕ

    42 8 Отговор
    Няма проблеми наши ора са
  • 6 ПОЛИЦИЯТА ЕКСКОРТИРА ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ

    108 3 Отговор
    СРЕЩУ 200 ЛЕВА - ЦЕНАТА ОСТАВА СЪЩАТА И ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА !
  • 7 Нашта полиция пази НИ

    67 0 Отговор
    както беше казал Веско Маринов. Ама кои сме тези ние дето ги пази сега разбираме.
  • 8 МВР са

    77 4 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    бухалка на мафията.

    Коментиран от #19, #21

  • 9 50 не е = на 50

    69 12 Отговор
    Покрай сухото гори и мокрото! Колко свестни хора работят в системата и ежедневно си вършат работата както трябва и колко мизерници срамят пагона и службата в МВР!???

    Коментиран от #16, #17

  • 10 Заради 100 дебила

    57 3 Отговор
    Ще го отнесем всички ,започва на 25 13 часа ме спира мильоционера ,пил ли си ,наркотици взимал ли си ,викам му а ве ало аз съм на 57 ,мога ли да се напия на обяд и да се надрусам .И той оп имаш глоба от миналата година за скорост + 20 км оп фиш и т.н
  • 11 гегег

    53 1 Отговор
    за
    мвр няма елементаро уважение от шофьорите защото за 20 лева си колуваш полицай за повече съдия или прокурор/ не може да очаквате от просолюдието да оважава закона при положение че те могат да си го кипят за никви кинти
  • 12 Студопор

    45 3 Отговор
    Общо взето сценария на "Под прикритие" се пренесе в реалния живот. Само ни липсва един плешивец, дето да върви насам-натам и да разправя как ще ни смаже.
  • 13 Опааа

    76 2 Отговор
    И милиционери и престъпници да не се притесняват! Присъди няма да има! В кочи ната всичко се урежда с пари!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Студопор

    84 5 Отговор

    До коментар #9 от "50 не е = на 50":

    Хайде пък ти само да не ми разправяш колко свестни работят в системата!
    Ако ги имаше, системата нямаше да е тая клоака, дето е! Хора като Семерджиев щяха да са в панди за, а Гешев нямаше да е главен прокурор.
    Не му обяснява как корумпирани те са единици но заради тях се петно името на добрите, защото ако беше така - свестни те щяха да изловят корумпираните и да изчистят системата от тях.
    Да, ама не! Защото 99,9% от ченгетата са продажби, корумпирани, комплекси рани мижитурки, които са готови на всичко за 20 лева. Ако имаш познати и те се държат добре с теб, защото се познавате, това е друг въпрос.
    Ае стига!
  • 17 Студопор

    72 4 Отговор

    До коментар #9 от "50 не е = на 50":

    Само да не ми разправяш тия врели-некипели! Ако имаш познат, дето се държи добре с тебе, защото си пиете ракията, това не значи, че не трови живота на нормалните хора. 99,9% от полицаите са корумпирани комплексари.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 далекоглед

    38 1 Отговор

    До коментар #8 от "МВР са":

    Бухалка на мафията са разни НПО които безпрепятствено влизат навсякъде .МВР е ниска топка .Търси прокуратура съд НАП КОМПИ.Мафията си прави политически партии и през тях взема властта респективно МВР.Това което правят са отделни полицаи и забележете все млади каквито призиви има постоянно за млади и честни.Да ама са други.Причинатс не е във възрастта а в мотивацията.
  • 20 точно така

    23 4 Отговор
    доста пикантна статия
    в стил НОЩЕН ТРУД от 90-е

    едно време АННА ЗАРКОВА ги пишеше такива.
    съвпадението на фамилиите е случайност
  • 21 Хмм

    4 34 Отговор

    До коментар #8 от "МВР са":

    Пълни глупости!Мафията е против МВР,защото не могат да си разнасят кристалните пици на спокойствие и да си вършат престъпленията на воля.Никой нормален няма да седне да пише против полицаите.Те ни пазаят и живота си рискуват даже.
    Във всяка система някой път влиза някой,който се пробва да престъпи законите,но такива рано или късно си заминават.

    Коментиран от #24, #43

  • 22 50 не е = на 50

    20 2 Отговор
    Кварталният ни е супер свестен! Е, младо е момчето, може да не се е " овълчило" още, да не е влязло в другите 50%, но кой да знае? То най–добре е да не опираме до нуждата от тези служби, но знае ли човек? И ...ракия не пия, но ми е по– спокойно като патрулката минава редовно в квартала, даже и нощно време. По подразбиране– не живея в огромното село, но не и в малко село.
  • 23 Продавач на мартеници

    22 2 Отговор
    За кокошка няма прошка - за милиони няма закони!!!! Куче влачи рейс и т.н. А бе къде е батко /Славушко/? Чалгата, чалгата тя да е жива и богатите те да имат пари че в затвора не е като на хотел! Семкаааа ще изгниеш у панделата и ще те направят от Цска съквартирантите. :)))
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ако някой

    44 0 Отговор
    такъв "връзкар" ми затрие детето, ще се погрижа лично да го изпратя да му се извини, където е в момента, без да чакам българското правосъдие.

    Коментиран от #38

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 МВР Е ОПГ

    41 1 Отговор
    Когато осъзнае българския гражданин какво найстита представлява МВР тогава губи всякаква надежда че има закони и справедливост във България

    Коментиран от #33

  • 30 Още ли търсят отговорния?

    38 0 Отговор
    А какво стана с делото за смъртта на Милен Цветков?!
  • 31 Фен

    18 1 Отговор
    Не ни е нужна война само от катастрофи с автомобили търпим повече жертви от колкото в някой локални войни по света.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 През октомври

    11 2 Отговор

    До коментар #29 от "МВР Е ОПГ":

    Истината е грозна, затова нека си говорим за Демокрацията.. моля!
  • 34 ууу

    27 2 Отговор
    ЦЯЛОТО МВР ДА СЕ РАЗПУСНЕ !!!!!!!!!!!!! ДА ЗАПОЧНЕ НАЗНАЧАВАНЕ НА НОВИ , НЕ РАБОТИЛИ В МВР ЛИЦА !!!
  • 35 Пародия

    35 2 Отговор
    Само мога да се смея на бедняците. Щом допуснахте да има полицайки като Симона и бездействахте при Стависки, при Милен Цветков, при Лютви Местан, то не се оплаквайте, ако следващата жертва е вашата кръвнина!
  • 36 Суха съчка

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Няма нужда да настройва срещу МВР 80% смятат че в системата се влиза с връзки за големи облаги и голяма аванта.

    Коментиран от #37

  • 37 Коментар

    6 6 Отговор

    До коментар #36 от "Суха съчка":

    Е,има тенденция към добро и да се оправят.В последно време се взеха в ръце и доста чистки направиха.Това ми беше мисълта.
    Иначе мечтата на пресъпниците си е да няма хич полиция и главен прокурор обаче за нас обикновените хора ще стане много зле ако ги разпуснат.Ще стане страшен хаос.
  • 38 Пич,

    12 0 Отговор

    До коментар #25 от "Ако някой":

    Не мога да ти опиша колко съм съгласен с теб. И лично аз няма да спра само с "връзкаря".
  • 39 байгън с колелото

    13 2 Отговор
    Каскета е назначение на мутрата от Банкя,и приятел на пашата,маджо,брендо,осемте джуджета и сие затова ще сме все на опашката в ЕС
  • 40 Татко ти

    18 0 Отговор
    Гулаг,Белене и показни разстрели на бандити и корумпирани държавни служители ще оправят положението.Всичко друго е без файда.
  • 41 9689

    18 1 Отговор
    Само тотална чистка.МВР стана мафия при мутрата и цвъки-празната кратуна.Прокуратурата също е мутренско образование.Не бъдат ле вкарани в затвора мутрата,Гешев иоще много престъпници няма да има държава.

    Коментиран от #51

  • 42 Патурко

    10 1 Отговор
    НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ НИ ПАЗИ!!! СПЕТЕ СПОКОЙНО ОВЦЕДУШНИ ПАТРИОТИ!
  • 43 Гошо

    29 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хмм":

    За 33 г. живот, откакто съм пълнолетен само веднъж съм търсил помощ от МВР и какво стана, ами полицаите бяха на страната на бандита, защото се представи и той за бивш полицай, заплашваше че ще ме стреля и т.н. Кукендерите се изнизаха, но не преди да ми поискат да подпиша декларация, че нямам нужда от тях. На сцената с удар в глата ми от към гърба, на който не можах да реагирам, отделно присъставаше и униформен полицай, който беше само това - присъстващ телом. Изводи и заключения няма да правя вместо вас. На който му звучи близко и познато, да сложи плюсче.
  • 44 тя когато

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "Не бе,":

    нашата полиция беше по руски модел, си работеше перфектно, ако помниш.
  • 45 собственост на виновника

    13 0 Отговор
    8-10 години затвор за катастрофа, завършила със смърт по вина на шофиращия наркоман/пианица.

    12-15 за смърт ма дете. И конфискация на колата, независимо дали е собственост на виновника.

    Питам се дали може стане това в БГ стези протекции
  • 46 незнайко

    7 0 Отговор
    Тоя Семерджиев не са ли го ОБЕСИЛИ ВЕЧЕ ??? Ако бяха го НИХЕЛИРАЛИ сега всичко щеше да е забравено !!!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 хихи

    6 2 Отговор
    За България надежда няма Вие за МВР ривете!!
  • 49 Каква чистка???

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Каква чистка, два месеца и половина след Семерджиев случаят се повтаря на Околовръстното и схемата за покритие на виновника е същата. Дори полицайката, участвала в събитията, прилича на Симона - същият тунинг на фейса.
  • 50 Така е.

    1 0 Отговор
    Докато съдебната системане започне да работи както трябва, КАТ и с Божията помощ няма да се справи ! Още повече и защото броя на пътните полицаи е същият колкото е бил и през 1989г. ?!
    Помните ли как преди няколко години с решение на съда бяха обявени за "незаконосъобразни" над 200 000
    електронни фиша, защото снимките от мобилните камери е можело да бъдат от манипулирани от катаджиите ?!
    И всичко това, защото доста адвокати, прокурори и съдии бяха "влезли в кадър"...
    В другите държави отдавна са сложили десетки хиляди камери по улиците и пътищата, а в България
    стационарните все още са под 50(петдесет)...
  • 51 Така значи ?!

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "9689":

    МВР и Прокуратурата били виновни а "независимият" съд целият в бяло !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове