28 Декември, 2022 17:22 1 765 47

Манолова за казуса с Грозев: Комисията по сигурност към НСО да предприеме действия за неговата защита

  • мая манолова-
  • христо грозев-
  • нсо-
  • мерки за защита

"Срамно е за Левицата и парламентарните партии, които мълчат, да се снишават и да не дадат институционална защита на български гражданин и журналист", коментира лидерът на "Изправи се, България"

Манолова за казуса с Грозев: Комисията по сигурност към НСО да предприеме действия за неговата защита - 1
Снимка: БГНЕС

"Призоваваме парламентарните партии вместо да излизат с лицемерни декларации за подкрепа, да предприемат реални действия като да бъде създадена парламентарна комисия, която да изясни фактите и обстоятелствата свързани със заплахата към него спрямо дейността му. Комисиите да изслушат самия Христо Грозев..., а също и шефа на ДАНС, ДАР и съответните служби за сигурност. Парламентарните партии да не се държат все едно няма парламент, когато става дума за посегателство върху свободата на словото и правото на свободно изразяване, които са ценности, закрепени в Конституцията на България и Европейската харта за правата на човека."
"Срамно е за Левицата и парламентарните партии, които мълчат, да се снишават и да не дадат институционална защита на български гражданин и журналист."
Това написа лидерът на "Изправи се, България" и бивш омбудсман Мая Манолова във Фейсбук профила си относно казуса с обявения за издирване от Русия български журналист Христо Грозев. Тя призова още българските институции да не мълчат, а да му дадат закрилата, от която се нуждае - комисията по сигурност към НСО да оцени степента на застрашеност и да предприеме адекватни действия за неговата защита.
По думите на Манолова парламентарната ваканция не може да бъде извинение. Щом българските граждани работят, и парламентът следва да се свика, за да защити един български журналист.

Ето и целия пост на Манолова:

След публично обявените опасения за живота и сигурността на разследващия журналист Христо Грозев, който е български и европейски гражданин, като всеки един от нас, призоваваме българските институции да не мълчат, а да му дадат закрилата, от която се нуждае - комисията по сигурност към НСО да оцени степента на застрашеност и да предприеме адекватни действия за неговата защита.
Призоваваме парламентарните партии вместо да излизат с лицемерни декларации за подкрепа, да предприемат реални действия като да бъде създадена парламентарна комисия, която да изясни фактите и обстоятелствата, свързани със заплахата към него спрямо дейността му. Комисиите да изслушат самия Христо Грозев, ако се налага и онлайн, а също и шефа на ДАНС, ДАР и съответните служби за сигурност. Парламентарните партии да не се държат все едно няма парламент, когато става дума за посегателство върху свободата на словото и правото на свободно изразяване, които са ценности, закрепени в Конституцията на България и Европейската харта за правата на човека.
Парламентарната ваканция не може да бъде извинение. Щом българските граждани работят, и парламентът следва да се свика, за да защити един български журналист.
Срамно е за Левицата и парламентарните партии, които мълчат, да се снишават и да не дадат институционална защита на български гражданин и журналист.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хаха

    39 3 Отговор
    Мара общата е пусната общо ползване по всякакъв начин, като за услугите и ще плаща Президента.
  • 3 на майка ви питката

    59 6 Отговор
    само циганина костоff все още не е защитил небългариня агент на ми-6

    Коментиран от #14, #28

  • 4 ти си никоя, ма

    53 2 Отговор
    А в качеството си на каква тая Мая казва кой каво да прави? Я марш!

    Коментиран от #42

  • 5 ТаУмВзе

    44 3 Отговор
    Блъфче е тва соросоидче грозев ей! Ако някои в Кремъл е искал, щеше да изчезне безследно. Но трябва да леате дружно клекнали. Хахаахх
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гошо

    40 1 Отговор
    Ристе да заминава за Русия ,това е шанса му жив да остане , обречен е , обявиха го за европеиски великомъченик, паднал в защита на евроатлантическите ценности Жив не им трябва вече на спонсори си
  • 9 Българомразец

    4 23 Отговор
    Вместо да защитим Митрошпионова ние сме се хванали за някакъв си... Грозев.
  • 10 Бегай !

    43 1 Отговор
    Всичкото скраб реве за някакъв си никаквец.Показателно лумпенизиране.
  • 11 ХиХи

    35 1 Отговор
    За мен една голяма гроздова, пък гроздю към сибир
  • 12 БОЦ - ко

    30 0 Отговор
    НАФТАЛИН и политика,
    Мая се изп...и.. ка
  • 13 отшелника

    27 2 Отговор
    Кой набара Ристе става милионер , бъзик бе ,кой ще даде милиони за тая въшка ,но може да се замисли да си напише завещанието ,все пак плюва срещу заредени автомати ,смъртоносен навик на една въшка да излиза на челото !
  • 14 Я го знам ...

    31 1 Отговор

    До коментар #3 от "на майка ви питката":

    Сега е наред Поплюнкалиев- Пастирката.Само гледай !
  • 15 горски

    29 3 Отговор
    Голям джангър....
    САЩ като имат стотици хора в списъците,никой тук не отваря приказка.А
    сега ще си изпотрошът краката да тъпат в защита на човек,който даже не живее в България от години.
    За ЦРУ и турските служби може,за руските не може.......
  • 16 длкои

    29 2 Отговор
    Майо, ти от джоба си ли ще платиш ма парцал? Заради този платен предател няма ние българите да му плащаме сметката. Като е работил за чужди служби и е драскал платени лъжи за Русия, сега да се крие като мишка. Понеже се мислят за безнаказани лъжат кои колкото може и като им потърсят сметка за лъжите почват да хленчат. Няма да му плащаме охрана на този отпадък на заплата в чужди служби и разузнавания. Да се крие докато е жив, че докопат ли го братушките ще стане само на шпионин. Да се оправя сам. Га яде кюфтетата не рева сега реве.
  • 17 Мечкаря последният българин

    2 27 Отговор
    Срам ме е ,като ,чета тука крякането на кремълските папагле. Какъвто и да е е наш сънародник, и има доказан журналистически авторите по света и доста от анализите и прогнозите му са повече от точни. Оказва се ,че някакви сибирски татаре примати и техният робовладелски грабител хан са на почит отколкото нашите сънародници. О неразумни юродее поради що се срамиш да се наречеш Българин айде в Татарстан ама и те напролет подготвят референдум за окончателно отделяне от кочината.

    Коментиран от #41

  • 18 Не УМЕН ПУ.РУ.ФИЛ😕

    1 12 Отговор
    Моля,защо всички институции и хора са в защита на журналиста....а само ПУ.РУ.(...🐀🐀..)са против.....те българи ли са или ру.КИ катетри ТА се засягат....

    Коментиран от #25

  • 19 Тома

    15 1 Отговор
    Ако не бяха руснаците да съобщят че търсят този грозев никой нямаше да знае че той е разследвашт журналист и работи като такъв.За първи път го чуваме
  • 20 Манолова и тука ли си буташ Гагата!!

    20 1 Отговор
    Тоя е работил за Чужду държави и Служби не за България!! Нее Работа на НСО да пази Чужди шпиони!!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ганев

    11 0 Отговор
    НАСТЪПАНАТА ЖАБА ОТТДАВНА Е АУТ НЯМА ВЕЧЕ КОЙ ДА ДАВА КИНТИ ХАЗАРТНИЯТ БОС И ТОЙ РАЗБРА ЧЕ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО
  • 23 петър свети петър

    13 1 Отговор
    този е излязъл на финалната права да е мислил когато се е правил на .жеймс бонд ха-ха-ха
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БЕНОВСКА

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Не УМЕН ПУ.РУ.ФИЛ😕":

    и аз за първи път чувам ,че това моше е журналист
  • 26 Мим

    13 0 Отговор
    Майче,изобщо не ти прочетох статията,само заглавието и ми стана ясно,вече от коя страна си минала.Тоя си е предател и да си го защитава този за който работи....За България е допренесъл само щети....
  • 27 6789

    12 0 Отговор
    Аферист и терорист! Никой не преследва набедения за журналист грозев за нелепите му треторазредни пасквили, а за организирана терористична дейност в полза на чужда държава. Истината, обективната истина е натикана в нечии дълбоки джобове и засипана със сребърници...Майчето и тя бърза, да не пропусне ветреца, че току-виж замирисала...Пълна скръб!
  • 28 вичо шердена

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "на майка ви питката":

    той бат ваня е гявол голем гявол да знаш ша си кюта и ша си арчи париците
  • 29 Тодор

    10 0 Отговор
    Христо Грозев е сътрудник на MI6. Белингкат е организация която извършва "проучвателна" дейност и огласява информация, която по някакви причини официалните британски специални служби не желаят да правят от свое име. Работата на Грозев съдържа риск, както за всеки който се занимава със същото. Журналистиката е прикритие ва дейността му, но отдавна тук тайна няма. UK носят отговорност за осигуряване персоналната защита на Грозев, а не България. Формално той може да е и български гражданин, но проблемите му не са от това или от обичайна журналистическа дейност. Грозев осъществява специални операции срещу Руската федерация и затова е обект на издирване от тях. Повтарям, британците да го защитават, защото той работи в техен интерес
  • 30 Не скъпа , ГАДЮЦИТЕ трябва да

    7 0 Отговор
    ЗАПЛАТЯТ за гадуриите си ! Запада получаваше всичко и на занижени цени от Русия и се нахвърлиха срещу нея за да я ЗАДУШЪТ ! И Грозев работеше усърдно за това ! От Братушка , станал той ГАДЮШКА ! А такива дълго не съществуват ! На Запад - Уморените коне , които знаят подробности по обвиненията , се изписват " ЗА САЛАМ " ! МИ 6 все още не е показало къде са СКРИПАЛ, Кой какво наля в чая на Литвиненко , къде се е закачила в банята под душа - ВРАТОВРЪЗКАТА на БЕРЕЗЬОВСКИ ! Принцип има такъв : " Меньше знаешь - Легхче СПИШ !" . Будь УМНЪЙМ !
  • 31 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    10 1 Отговор
    Освен Путин , 90% от населението там е готово да ИЗРАВНИ Германия и всяка страна изпращаща ОРЪЖИЕ за ВСУ. ПУТИН е единственият който все още ги УДЪРЖА РУСИЯ да не превърне Европа в ПЕПЕЛ ! Съзнават ли го нашите АВАТАРИ и Евро ЛАКЕИ - Н А Д А Л И !
  • 32 Асен Генов знаете ли ?

    7 0 Отговор
    Той боядисваше паметника на Съветската Армия в София ! Сина на Карловският КМЕТ воюваше в АТО , срещу ДОНБАС. Ген.Калчо ТАНЕВ военен аташе в Киев по Специални Операции - Заявки Доставки ! ВСИЧКИ СА ПОД ОТЧЕТ ! " Незабудим - Непростим !"
  • 33 аралампи паничкин

    6 0 Отговор
    Мая, на кой ли не се е продала! Ама вече никой Я НЕ ЩЕ. ОСТАРЕ И ПОГРОЗНЕ. ЧАО.
  • 34 Джеймс Бонд

    3 0 Отговор
    Като те копират бездарници и лаици, свършват зле.
    Бонд. Джеймс Бонд.
  • 35 В такъв сложен момент , мръсните

    7 0 Отговор
    " ПЕТНА " излизат на яве ! ГАДЮШНИЦИТЕ , ПОДЛОГИТЕ , ПРЕДАТЕЛИТЕ, ДВУЛИЧНИЦИТЕ, ТЪРГАШИТЕ, КЕРЕПИРДЖИИТЕ, БЕЗКРУПОЛНИТЕ, КРИМИНАЛА и СЪПОДВИЖНИЦИТЕ ! ! ! Много ШЛАКА за чистене , между нас се е разстлала ! Как ще я РИНЕМ ?
  • 36 Всички наши ПРАВИТЕЛСТВА са

    7 0 Отговор
    Грозевска порода !
  • 37 А къде е Джулиан Ассандж ?

    3 0 Отговор
    Защо Сноудън не смее да се ЗАВЪРНЕ ? Защо всички СМИ са ЧАСТНИ ?
  • 38 Гост

    4 0 Отговор
    Майче къде беше се навряла в миша дупка когато народния ни съд разреши екстрадиране на БЪЛГАРИН по искане на сащисаните кравари. Е това е държавата ни за едни мащеха а за други платени от сегашните ни господари защитници. Тоя който защитават сега кой му плаща да не би да работи без пари. Който плаща той поръчва музиката. След като си се продал за пари ще си береш плодовете.
  • 39 Една

    5 0 Отговор
    И ти ли ма, Майо, клекна на “партньорите”? И ти ли на тях чакаш да те “изберат” за депутатин?
  • 40 Жълтопаветник

    1 0 Отговор
    Коя точно си ти ма? Да давали. Аз пък казва да не дават! Шефовете му да си му ореждат оцеляването.
  • 41 Жълтопаветник

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Мечкаря последният българин":

    От кога циганите се смятате за българи?
  • 42 сноу

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ти си никоя, ма":

    ...че тя има ли някакви качества..освен да подскача като папагал..
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    1 0 Отговор
    НАС КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ ОТ АЙДУЦИТЕ БЕ ГОСПОЖО???????
    НЕ РЕВИ НА ЧУЖД ГРОБ. ПОГЛЕДНИ КАКВО СТАВА В БЪЛГАРИЯ. НАЛИ МИЛЕЕШ ЗА НАРОДА.
    ТОЗИ ГОСПОДИН ПО ПРОИЗХОД МОЖЕ БИ Е БЪЛГАРИН НО ОТ ОТДАВНА Е ЗАБРАВИЛ БЪЛГАРИЯ И МИСЛИ И РАБОТИ ЗА ЧУЖДА ДЪРЖАВА.
  • 47 Изправи Се България

    0 0 Отговор
    С тая физиономия, един kypне можете да изправите другарки Манолова.Камо ли България
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол