31 Декември, 2022 13:25 5 573 89

Договорът с "Газпром" изтича днес и не е подновен. Засега

  • газпром-
  • договор-
  • природен газ

Дали са приключили отношенията предстои да видим, уклончиво заяви Деница Златева

Договорът, който България имаше с "Газпром", изтича днес и не е подновен. Синьо гориво по този договор страната ни не получава от пролетта, когато Русия спря доставките с аргумента, че София отказва плащания по исканата от Москва схема в рубли, въпреки изряден одговор.

Все още не е решено дали страната ни ще търси арбитраж заради недоставените количества руски газ, стана ясно от вчерашното изказване на директора на "Булгаргаз" Деница Златева, съобщи БНР.

"Дали са приключили отношенията предстои да видим, но търговски отношения между "Булгаргаз" и "Газпром" по силата на изтичащия договор няма да има от 1 януари2023 г.", каза Златева. От думите ѝ обаче остана съмнението, че окончателно скъсване с руската компания не е решено.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    61 16 Отговор
    Добре че Господ е българин и е топло.
  • 3 Последния Софиянец

    33 10 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Търси бе!Кой ти пречи?
  • 4 Да си върнем руските анклави

    46 48 Отговор
    Росенец и Камчия!
    Да изгоним Лукойл за неплащане на данъци, както отдавна направиха румънците!
  • 5 Ебалрог

    72 14 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Търси обезщетения, и финландците така търсиха и намериха, че те трябва да плащат неустойки на газпром. Но ти търси де
  • 6 Копейкин Костя

    24 30 Отговор
    Правителството чака Десовия да се върне от Виена , да получи инструкции от Митрофанова и след това ще подпише!
  • 7 Хаберий

    53 17 Отговор
    Днес Путин е разрешил газта от неприятелските държави да се плаща във валута в определена банка.Нашите да се поразмърдат преди НГ!

    Коментиран от #35, #53

  • 8 Който не плаща

    50 17 Отговор
    правилно, не получава газ. Доста е просто.
  • 9 Друго си е

    40 17 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Да олижешшш нечий английски задни части, някак ти харесва извънредно много.
  • 10 Русофил

    7 12 Отговор
    Подновен е, ама не съобщават.
  • 11 Запомнете

    51 11 Отговор
    ги тези червени играчи със съдбата на България и на българския народ ! И вчера договор за Козлодуй с доставка през 3 - 4 фирми ! А френската шапка ЕdF , купува от Русия !!!

    Коментиран от #17

  • 12 Васил

    25 29 Отговор
    Не мога да разбера защо още се занимават с тази пропаднала компания в скоро време даже в регистрите няма да съществува.
  • 13 Русофил

    24 28 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Българите живеят в 16-а губерния си, ама не си признават. Управляваме ви, работите за нас, плащате ни данък, даже езикът ни го учехте задължително в училищата. Какво повече - да ви натоварим на
    корабите и да ви продадем. И това можем, ама никой не иска да ви купи. Пак си избирайте продажници.

    Коментиран от #19, #47

  • 14 Наблюдател

    24 28 Отговор
    Тя Европа се срина след като ГАЗПРОМ едностранно промени договорите и ограничи доставките. Или НЕ? Европа си напълни хранилищата и ще изкара зимата без сътресения, а разликата се калкулира счетоводно и накрая Русия, като се оттърве от кагебейчето ще се издължи до цент. Там компромис не се прави. Та недейте кара нашенските комунофекалийки второ поколение да се гърчат пред неудобни въпроси с ясен отговор на публични места

    Коментиран от #18

  • 15 Макробиолог

    22 10 Отговор
    Нищо загадъчно няма --Путин ще ни изпраща """азерски"""" евтин газ,ако не му спъваме транзита от Турция.....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Коцето Фекалки

    27 7 Отговор

    До коментар #11 от "Запомнете":

    Чакай, чакай, газпром беше изгонен от Кико и Коко, не омаловажавай заслугите им
  • 18 Марш

    39 21 Отговор

    До коментар #14 от "Наблюдател":

    Хахахахах, тъ-панар, не Газпром ограничи доставките, а ЕС - нали не искаха руски газ? Ама тия хранилища кой ги напълни, а безмoзъчно създание? Газпром до последно подаваше газ, докато англо-американците не взривиха газопроводите. И май не ти идва на ум, че зимата едва сега започва?

    Коментиран от #22, #45

  • 19 Абе льохман

    17 20 Отговор

    До коментар #13 от "Русофил":

    Не стига че си щатска колония от 30 години,ми тръгнал на "губерния" да ми се прави.Белене за вас,идва ви касовата бележка! От Североизток..

    Коментиран от #27

  • 20 Така е

    20 9 Отговор
    Ако не е шега, днес императорът е отменил плащането в рубли от вражеските държави на газта.Свършват парите явно.

    Коментиран от #42

  • 21 От ПП с "любов" !!!

    24 13 Отговор
    Мекеретата направиха всичко възможно този договор да не се изпълнява. Къде поради команди от Козяк, къде за процентите на посредниците от които и те яко блажат. Лошото е, че плащаме и вероятно ще плащаме доста повече за същата газ която пак може да се окаже руска, ама по друг "поток" ! Обидното е, че "хора" с доказани престъпни намерения го направиха това ! Още по обидното е, че има още електорат (на Народ) който се е справил пак да гласува за тях !
    Ама то си е казано - Всеки народ си заслужава сатрапите !!!
  • 22 Кико

    21 24 Отговор

    До коментар #18 от "Марш":

    Ако не сте забелязали Газ има и на други места по света освен Русия. А че те си правят каквото им скимне ги слагате графа несигурен търговски партньор. Така че Русия не е вездесъща в търговията с газ а и много други стоки. Изключвам може би водката защото там си е семеен бизнес :)

    Коментиран от #29, #34

  • 23 ТаУмВзе

    20 5 Отговор
    Аре Балтията са! Официален ФАЛИТ и тва е. Путин ОБЯСНИ. Сега да видим нашичките Продажници, от къде ще Крадът. Хо хо хо!

    Коментиран от #69

  • 24 Газовик

    12 3 Отговор
    Ще ни бричат на сухо !
  • 25 Русенец

    21 4 Отговор
    Идват ли танкерите от САЩ?

    Коментиран от #84

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Русофил

    8 13 Отговор

    До коментар #19 от "Абе льохман":

    Ти живееш в губернията. Бачкай и трай.
  • 28 Цензура

    27 12 Отговор
    Ясно е какво ни чака - няма да подновим договорът (поне докато не изринем тая политическа пaплaч) и ще плащаме тройно и четворно по-скъп газ (вероятно пак руски, но получен чрез посредници), а за капак Газпром ще ни осъди да им платим и тоя газ, който е трябвало да вземем по договор, но не сме го поискали, защото договорът е от вида: "Вземи или плати".
    Намеците на тaя че ще търсим арбитраж, доказва само тоталната и некомпетентност. Газпром имаха точно същия казус с Финландия - същият типов договор и по същият начин финландците се зъбеха и отказаха да плащат. Резултатът го знаем, международният арбитраж отсъди в полза на Газпром. Промяната на банковата сметка (реално БЕЗ промяна на начинът на плащане) не е никаква причина за промяна или прекратяване на договорът. Който работи на трудов договор, преподписва ли го, ако си смени банковата сметка или просто подава информация за новата си сметка в счетоводството?
    Накрая освен, че сме купували по-скъп газ, ще трябва да плащаме и тоя, дето сме отказали да вземем. Разбира се и такива като тя, и кирчо и кокорчо и клиkата им, ще се измъкнат безнаказани !!! Един милиард обезщетение за Газпром - кво толкова за богата България, нали така?

    Коментиран от #80

  • 29 Пор Чвор

    21 7 Отговор

    До коментар #22 от "Кико":

    Офффф пак ли тази дебилна опорка... Газ има и на Уранус мойто момче, ама като ти го докарат няма да го искаш заради астрономическата цена пън интендед
  • 30 Русенец

    30 13 Отговор
    Никой не е искал да плащаме в рубли. Просто трябваше да си отворим сметка в рубли. Щяхме да си плащаме в долари, банката ги прехвърляше по другата сметка и вичко щеше да си е точно. Но, пропагандаторите не го обясняват това, а продължават да мътят главите на хората с това плащане с рубли.

    Коментиран от #33

  • 31 Румен Решетников

    19 13 Отговор
    Хаяско I-ви явно го е закъсал откъм презряна западна валута, щом ще я взема от неприятелски страни! Денги нет, товарищи, денги надо... 😂
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Марш

    25 8 Отговор

    До коментар #22 от "Кико":

    Ти би ли се съгласил да ти плащат заплата по ЗАПОРИРАНА (и то по искане на работодателят ти) банкова сметка? Значи "запада" запорира сметките на Газпром в определени банки, ама иска да получава газ, който да плаща по същите запорирани сметки? Щото сигурно руснаците са идиoти?
    И откъде според тебе ще вземаме газ след 10 години? Колко газ има Катар, тая държава точица на картата? А знаеш ли, че залежите на САЩ свършват до 8-10 години, а и Норвегия натам отива? От Австралия ли ще го мъкнем? Най-големи залежи на газ имат 1. Русия, 2. Иран и 3. Туркменистан !!! ТОВА Е !!! Ама такива като тебе си мислят, че като забиеш една тръба някъде, където ти падне, бликва или газ или петрол... нали?

    То затова ЕС има загуби от над трилион само заради по-скъпите горива. Сигурно щото Русия сама си наложи санкции.

    Коментиран от #36, #40

  • 35 Не си разбрал явно

    20 7 Отговор

    До коментар #7 от "Хаберий":

    Според новата схема Газпромбанк открива специални сметки в чуждестранна валута и рубли за разплащания с чуждестранни клиенти. Купувачът ще може да преведе средства по първата сметка във валутата, посочена в договора за доставка на синьо гориво, банката ще го продаде на Московската борса, след което ще кредитира рубли по сметката на купувача на газ и ще плати на Газпром от него.

    Същото е както и преди. Преди ЕС спекулираха, че се иска плащане директно в рубли. Те сега вече е разписана схемата по ясно и е както твърдеше Газпром !!! Плащаш във валута, но плащането е ВАЛИДНО когато Газпром си получи РУБЛИТЕ !!!
    С това най яко спекулиранха един канадец и е дин министър завлякъл съдружниците си във фирмата която е работил преди време !! А иначе Фсичко е вЕрно, а !?

    Коментиран от #81

  • 36 Трай бе

    14 22 Отговор

    До коментар #34 от "Марш":

    Забравяш за Сев.Африка ,Алжир и Египед.Нови находища Израел,даже Турция.Скрийй се с твоята руска пропаганда.

    Коментиран от #43

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Какъв арбитраж

    12 1 Отговор
    та ние сме уязвими отвсякъде!?Приказки,мечти,поне от кумова срама няма ли да съобщите цената която ни се предлага,или ние сме по-прости от вас?Мислете,но истината е друга!
  • 40 ТаУмВзе

    8 10 Отговор

    До коментар #34 от "Марш":

    И на връх нова година си се запердашил за тия пусти копейки!
  • 41 Руска телевизия

    16 15 Отговор
    Интервюираха руски пенсионерки.Едната взимаше 350 лв пенсия и се чудеха на цените .Гладория Баткооо.Великата държава рассия.Ще се мери с белите хора.Бягат презглава за Щатите.Официално има 5 милиона в Германия 1,5 милиона.Щото в рассия емного убаво

    Коментиран от #46, #49

  • 42 Ти обаче пропускаш

    12 1 Отговор

    До коментар #20 от "Така е":

    най важното, а то е че в определена от тях банка и така няма да мажеш да им крадеш парите и играеш пак по техните правила.
  • 43 Марш

    20 6 Отговор

    До коментар #36 от "Трай бе":

    Не съм чувал за място на име ЕгипеД. Сега ще потърся по картата.
    Ти се скрий, защото нямаш понятие от газодобив. Тези находища изобщо не са толкова нови, но се проучват от 7-8 години поне. Само дето техният доказан обем го изчисляват не в кубични метри, а в кубични футове. Сещай се защо. Ако го обърнеш в метри, ще видиш, че залежите са скромни пред руските. Ако ЕС разчита само на въпросното находище между Египет и о-в Кипър, то ще стигне за 2-3 години. После? Същото и азерското находище, което като доказани залежи се равнява на добивът на Газпром за 8 месеца. Такива наивници като тебе не подозират, че над 50% от "азерският" газ, идващ към ЕС, всъщност е руски.

    Коментиран от #51

  • 44 некъф

    18 4 Отговор
    Платете си задълженията за миналите месеци, че да не се стига до съд и да ни натресат лихви, съдебни разноски и адвокатски хонорари! Газпром да достави недоставеното количество. И сметките да са пито- платено.
    Имайте предвид, че ако сега се снишите и не платите нищо, Кремъл ще ви натътрузи лихви за цялото време на неплащане. Не забравяйте Белени и колко милиарда отсъди съдът.

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ушeв

    15 13 Отговор

    До коментар #41 от "Руска телевизия":

    Хахаха, при руските цени в магазините и като се има предвид, че държавата поема битовите сметки на потребителя, 350 лв е все едно 600 лева тука !!! На кой ги разправяш тия глyпости? Всеки може да провери в Интернет какви са руските пенсии, какви привилегии имат пенсионерите и какви са цените в хипермаркетите им, колко струват газ, ток и т.н. Я ми кажи защо в Щатите 15 милиона нещaстници живеят по улиците? Потърси видеа от Сан Франциско, от Филаделфия и т.н. потърси и видеа от руските градове, да видим колко бездомници ще намериш...

    Коментиран от #50

  • 47 Гост

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "Русофил":

    Аз учих задължително английски, значи не сме губерния, а подобие на западняшка колония.

    Коментиран от #72

  • 48 некъф

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "некъф":

    поправка- БеленЕ.
  • 49 Гост

    15 12 Отговор

    До коментар #41 от "Руска телевизия":

    Минималната пенсия в Русия е различна за различните области, както и цените на стоките им. И да знаеш, че е по-голяма от българската, а цените им са доста по-ниски от нашите.
  • 50 некъф

    13 16 Отговор

    До коментар #46 от "Ушeв":

    А СТИГА СИ ВЕЛИЧАЛ РАША! Ясно е, че днес ви плащат в двоен размер и се престаравате
  • 51 некъф

    10 13 Отговор

    До коментар #43 от "Марш":

    Оф! Руските залежи сякаш са бездънни, според теб и си мислиш, че никога няма да пресъхнат. Разликата е, че в др страни инфото се изнася периодично в медиите, а в Раша инфото се крие. СССР никога няма да признае, че залежите им са на привършване.
  • 52 Слепок

    15 8 Отговор
    Кофти. Докато имаше договор и той не е изтекъл Русия не можеше да ни съди. Но сега вече ще може. И изхода е ясен - ще ни осъди да и платим невзетия газ.

    Коментиран от #67, #71

  • 53 ХА ХА

    7 8 Отговор

    До коментар #7 от "Хаберий":

    То това го пишат путинофилските тролчета още от осем месеца, ама се оказа, че чак сега влиза в сила! Дали ще си призначт лъжите? Едва ли, поп-скоро ще измислят нови и ще обвиняват запада, че лъже, нормално за тях!
  • 54 Ддр

    13 7 Отговор
    Путин клекна, вече се моли да му купуваме газа в каквато валута искаме :):):)

    Коментиран от #57, #59

  • 55 Антикомунист

    9 6 Отговор
    Дребният шебек нали от днес е подписал указ да плащаме с валутата , която е по договора. И д......е ще дава вече като бонус само да му купуват газта.

    Коментиран от #62

  • 56 Коцето Фекалки

    9 5 Отговор
    Не ни трябва газ на нас, ни петрол, ни ток. Ние сме на доизживяване тук, като свърши сезона на Черешката, затварям кочъка
  • 57 ртъуфг

    9 8 Отговор

    До коментар #54 от "Ддр":

    Отивай да четеш внимателно- НИЩО в условията за плащане НЕ СЕ ПРОМЕНЯ. Пак "Газпромбанк", пак специални сметки и т.н.- 100% същата схема както и в момента... Указа от началото на годината касаеше фирмите които купуват газ като вашата "Булгаргаз" (тоест как да си платиш газа по текущите договори), сегашната добавка към Указа касае изплащането на ДЪЛГОВЕТЕ и НЕУСТОЙКИТЕ които следва да си събере "Газпром".
    У вашият случай вие ДЪЛЖИТЕ на "Газпром" около $1,7-1,8 МИЛИАРДА по схемата "take or pay" и тъй като това НЕ са пари за "текущи доставки", а технически са ДЪЛГ + НЕУСТОЙКА + ЛИХВИ е нужно уточнение как ще си плащате...

    Честито- кефи ли ви още управлението на кирчо и кокорчо?

    Коментиран от #63

  • 58 сирене

    6 5 Отговор
    е ся един милиярдов съд и сме фалит... ПП доволни, "свършихме си работата"
  • 59 сирене

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Ддр":

    неее, може да си уредим дългът в Евро или Долари ... но без газ. Разбиашли мой човек, за това на училище се ходи...
  • 60 Арбитраж

    4 1 Отговор
    Това не е ли работа на редовно правителство?
    Пак хвърляне та думи
  • 61 Баро

    8 4 Отговор
    Низнам кво сме купували от газпром ама колата ми върви два пъти повече с азерския съвсем сериозно

    Коментиран от #65

  • 62 Баро

    8 2 Отговор

    До коментар #55 от "Антикомунист":

    Дребния шебек е подписал за валута щото свърши ха договорите и март ще има пак само рубли незнам кой ше му се върже газпром приключи беше квото беше
  • 63 Баро

    7 1 Отговор

    До коментар #57 от "ртъуфг":

    Технически дали ще има кой да му дигне телефона на москвичния жужак
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 да бе, да

    3 5 Отговор

    До коментар #61 от "Баро":

    Внушаваш си. Азерският газ е руски. Провери, ако не вярваш, за какво количество руски газ е сключил договор Азербейджан с Газпром. След спирането на руския газ, единственото което ми се случи, че ми скочиха сметките, а услугата и стоките не станаха с по-високо качество. Нашите да не се правят на улави, ами да сключват дългосрочен договор с Газпром, че тази зима може да изкараме криво-ляво, ама за следващата не се знае.

    Коментиран от #70

  • 66 Синджир

    5 1 Отговор
    Оставете ги в девета дупка на кавала тези руски бандюги убийци мислете за България!!!
  • 67 Баро

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Слепок":

    Незнам как тече газ през затворен кран

    Коментиран от #78, #86

  • 68 ГАЗОВ ШУТ ЗА ПУТИН

    6 1 Отговор
    Конектора с Гърция ни е достатъчен...

    Коментиран от #85

  • 69 Умнико

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "ТаУмВзе":

    Тази година не ти ли показаха откъде крадат. И ще продължават.
  • 70 Баро

    4 1 Отговор

    До коментар #65 от "да бе, да":

    Толкова съм наясно с колите че няма как да си внушавам това което казваш не означава че газпром не е продавал боклук на българия и да подпишем договор пак газ няма да видиме русия доказа че абсолютно не надежден бизнес партньор аз лично криза не виждам всичко е по две и заплатата ми е по две поне при мен разлика няма
  • 71 8765

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Слепок":

    Ние превеждахме парите по договор а пък Путлер ги връщаше.Сега ще вземе на босия цървули.Ха,ха.

    Коментиран от #73, #79

  • 72 Баро

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Гост":

    Що лъжеш толко плитко
  • 73 Баро

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "8765":

    Утлер иска да бъде световен шефдиригент обаче няма данни
  • 74 Сарс

    0 1 Отговор
    Масово софиянци са против Русия и всичко свързано с нея. Газ имало и ще има. Ами да им вдигнат парното и топлата вода така че топлофикация София да може да е на печалба а не на загуба с 1,2 милиарда лева и да чака държавата да я дотира, и транспорта да стане както в цяла България, до село на 12 км от общински център билета да е 6 лв., и веднага ще спрат русофобските коментари.

    Коментиран от #76

  • 75 един , не го знаеш

    1 1 Отговор
    Много ми е интересно колко данъци са платили чуждите ЕРП-та , Дънди прешъс и френските дружества които ни приватизираха водата ... за един приятел питам ...
  • 76 ...

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "Сарс":

    Против Русия са само "новите софиянци" , които за нов айфон ще продадат и майка си ...
  • 77 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Тaзи "ИГРА" e cтaр нoмeр нa "брaтушкитe", oщe oт 80 гoдини нa ХХ вeк, нo кoмунягитe нe му дaвaхa тoгaвa глacнocт. Cпирaхa ни гaзa нa 1 Януaри c aргумeнтa, чe трябвa нoв дoгoвoр зa нoвaтa гoдинa ...Тoгaвa пoлзвaхмe някoлкo дни гaз oт Чирeнcкoтo гaзoхрaнилищe, дoкaтo през това време нашата делегация водешe пaзaрлъкa в Мocквa...с чатала на шията. Същият номер ни го приложиха през 2009 г. по времето на министър Петър Димитров...
  • 78 Слепок

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Баро":

    Не е нужно да тече за да се плаща. Вземи прочети малко ...
  • 79 Слепок

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "8765":

    Да ама не. Правиха опити ама не по новите правила. Оди да видиш как Газпром осъди преди месец финландците за 300 000 000 евро за не взет газ о договор. Същото ни чака и нас - само дето сумата ще е 1.7-1,8 милиарда.
  • 80 Морски

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Цензура":

    Не си много наясно с материята - промяна начина на плащане не означава само промяна на сметката. Може да се промени и валутата на плащане (какъвто е и конкретния случай). Недей да шумиш в област, която ти е мъгла.
  • 81 Морски

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Не си разбрал явно":

    Това което пропускаш обаче е най-същественото в случая и съм готов да се обзаложа, че 99% от хората не са наясно с него. А то не е сложно - курсът между евро и рубла. Руската банка има право самостоятелно да го определя и на него не могат да влияят купувачите. Точно там е врътката и затова ЕС не се съгласи.
  • 82 123

    1 2 Отговор
    Ще плащаме яко защото краварите ни командват
  • 83 Гражданин

    1 2 Отговор
    Когато не си плащаш на вересия не дават газ.А продавачът определя как и в каква валута ще става плащането малоумници .Евроатлантизъм и солидарност къща не хранят.Това ми напомня за еди виц-Един мъж мразел бръснаря си и за да му направи мръсно преди да отиде да се постриже си забил гвоздей в главата за да му повреди машинката.
  • 84 Γαζολινα

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Русенец":

    По река Янтра пътуват шлеповете.Тичайте да ги видите.
  • 85 някой

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "ГАЗОВ ШУТ ЗА ПУТИН":

    Забрави за конектора , ами си замий д у п .. .. , и бегом към Босфора да просиш от Ердоган руска газ. Това което ви разправяме от години , че ще се случи , без да сме експерти като Васко Филипов , е случи се .

    Коментиран от #89

  • 86 Така мисля

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Баро":

    Смучеш от другият край на тръбата , докато пусне.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Генчо,Пенчо,Атанас и АЗ

    0 0 Отговор
    Оставяме си пак зависими,този път ще е от турците съдебният хъб който искат да наложат на ЕС.турската и руската политики са едни и същи империалистически!Турците и руснаците да господстват на три континента!Целите им управляват средствата,методите и действията ИМ!!!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове