Last news in Fakti

4 Януари, 2023 22:50 1 161 10

Ивайло Шотев: ПП направи доста компромиси, имаме нов подход

  • ивайло шотев-
  • кабинет-
  • правителство-
  • пп-
  • мандат

Според него шансът за персонален кабинет на "Продължаваме промяната" е много нисък, но тя трябва да направи всичко възможно в даденото им време.

Ивайло Шотев: ПП направи доста компромиси, имаме нов подход - 1

"Това, което прави "Продължаваме промяната", е нов подход. Акад. Денков събра експертите не само на "Продължаваме промяната", но и на ДБ, в дискусиите се включиха също БСП и "Български възход". Ние се опитваме да намерим какво общо надпартийно ни обединява и диалогът да стартира отначало. Пътят на диалога е начинът, с който можем да стигнем до крайно решение или посока формиране на кабинет", заяви Ивайло Шотев от "Продължаваме промяната" в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му "Продължаваме промяната" е направила доста компромиси, за да стигне до приоритетите, които стоят за България. В декларацията те търсят подкрепа за нещата, които са важни за цялото ни общество. За партията е доста странно какво не може да се подкрепи в декларацията.

"Не е непременно лошо да представим пред българското общество теми, които ни обединяват. Нека да ги извадим на масата. Ако тази декларация не получи подкрепа и тези теми не бъдат припознати от народните представители, ходейки евентуално към нови избори, след неопределено време пак същите теми ще бъдат на масата. Затова е важно да ги дефинираме, да поставим срокове и да се обърнем към другите партии", отбеляза Шотев пред Bulgaria ON AIR.

Според него шансът за персонален кабинет на "Продължаваме промяната" е много нисък, но тя трябва да направи всичко възможно в даденото им време. От партията считат, че не е нужно да се вкарва персонален състав на кабинета. Той уточни, че ако не получат подкрепа в петък, ще върнат мандата другата седмица.

"Не е ясно кога ще бъде връчен третият мандат. Това, което е важно сега, е да положим максимални усилия да реализираме нашия мандат. Ако не можем да направим това нещо, поне да го има обединението. Дали ние сме хората, не е това най-важното. Не сме мислили в посока третия мандат", подчерта Ивайло Шотев.

Той смята, че всички в момента са се свили в тесните ядра и това не е държавническо поведение. От "Продължаваме промяната" считат, че трябва депутатите да се върнат на масата и да започнат да си говорят за важните неща, които вълнуват хората, за да намерят решение на проблемите им, а не да се изпада в окопни войни и чертаене на червени линии.

"За нас акад. Денков е прекрасен кандидат - човек с неоспорим авторитет и опит. Той успя да събере 6 партии в една стая. Това, което ще се гласува в петък, са приоритетите за България. Ако няма подкрепа за тези неща, това отново ще бъде на дневен ред, тъй като решенията не са били намерени, а те няма как да бъдат от служебния кабинет", изтъкна Ивайло Шотев.

Той уточни, че партията е в позиция на контрол над събитията и води дискусията, а за членовете ѝ е важно да остане нещо след тях. Той посочи, че това НС е започнало грешно, тъй като един от първите закони, който е бил представен пред народните представители, е бил Изборният кодекс и това е ясна заявка, че парламентарни мнозинства са си направили застраховка чрез премахването на машините.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нов подход за ко бе продажнико

    10 1 Отговор
    От паднала сбирщина лъжци и слуги на мафията, аз подход не чакам! Вредните за България ПП, трябва да се изхвърлят! Винаги така фърлям у нас отпадъка.
  • 2 честен ционист

    5 0 Отговор
    Общата им цел да ви набоцкат всички ги сплотява.
  • 3 горката България

    11 2 Отговор
    Тези от ПП наистина са в перманентен делириум . Дали е заради постоянната им злоупотреба с дрога или са родени със сериозни малформации , но изявленията им от ден на ден стават все по налудничави и несвързани . Очевидно е , че не само Кирчо има нелечими психиатрични проблеми но и голяма част от наглеците , които той успя да завре в НС имат същите (ако не и по тежки) такива . Изобщо - не се грижим в България за психично болните ли ? Грижим се и още как - правим ги Премиери , министри и депутати . Горката България !
  • 4 цялата ПП

    11 1 Отговор
    (прецакахме подмяната) е един КОМПРОМИС с човешката мисъл и отговорност! Е, НЕМА такива зловредни балъци в целия свят!!! Всичко им беше дадено в ръцете и те се изгавриха.
  • 5 нефелници надрусани

    5 1 Отговор
    До сега беше пица с малко кристали от горе , от сега яко кристали с малко пица .
  • 6 бай Даньо

    4 2 Отговор
    Промянаджиите добре дошли в България. Проблема не е в приоритетите а в личностите . Всяка политическа класа във всяка държава прави това което трябва да се прави в полза на държавата , както и да изглежда на ошашавеното простолюдие...И Герб и ПП ( че и БСП през призмата на идеята че най доброто за България е това което е добро за Русия) бихте направили едно и също. Но Киро и Кокора не са приемливи и цялата ви партийка от млади ентусиазирани евро комсомолци ( а защо не и обикновени комсомолци) след като мине под 10% ще бъде неприемлива. Не се учудвайте за поредната врътка на омаскаряването и задълбочаване на омразата в обществото сте виновни точно ПП ( Плюй в Палзвата). Генезиса на вашето падения да ви напомня някой !? Тия дето чоплим семки да очакваме ли добри идеи за България от ДПС ( и да ги подкрепим без да гледаме от кой идват) , а от "цара" !? Гьотерджийското омаскаряване и горене на мостове има цена. Добре дошли!
  • 7 Кококо

    4 2 Отговор
    ПП са супер несериозни измамници.Власта им беше в ръцете а те се хванаха за ковида и лизането.Повече власт няма да видят.Тези,които бяха гласували за Слави подкрепиха ПП и сгрешиха отново
  • 8 Дърводелец

    1 0 Отговор
    Новия подход на Парапета Продължава ще е забити пирони в парапета.
  • 9 Иноватор от ПП

    1 0 Отговор
    Иновацията от ПП е да станат задължителни кристалите и за останалите партии,за да има консенсус,диалогичност,между всички литмуси в НС.
  • 10 црррр

    0 0 Отговор
    Ивайло Шотев с шот от водка и швепс.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове