Last news in Fakti

5 Януари, 2023 05:58 1 398 5

Христо Проданов: Възмущаваме се от кражбите и безобразията, които стават при това служебно правителство

  • христо проданов-
  • бсп-
  • правителство-
  • мандат

Мандат на „Български възход“ е реална опция да се случи кабинет, смята депутатът от БСП

Христо Проданов: Възмущаваме се от кражбите и безобразията, които стават при това служебно правителство - 1
Снимка: Евронюз България

За да станат всички останали приоритети, първото условие е да има парламент и работещо правителство. Ние наистина желаем да има редовно правителство. Отнесохме се уважително към поканата на ПП, но смятаме, че за да постигнеш някакви политически приоритети не трябва да слагаш на масата това, което смяташ ти за важно, а е необходимо да се вземе това, което ни обединява.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от БСП Христо Проданов.

В програмата на ПП има залегнали някои от нашите приоритети, но има и червени линии като например продължаването на предоставяне на оръжия за Украйна. Водихме разговори за отпадането на тази точка, но явно това за тях е приоритет.

Други въпроси, които не ни удовлетворяват бяха свързани с данъчната система, с данъчното облагане, с това които групи хора да бъдат подкрепени – ние смятаме, че основно, че тези които имат нужда трябва да получават помощ, а не на калпак и всички. Практически нямахме много време да обсъдим тези въпроси по-обстойно.

Разговорите са чисто по политики и не беше необходимо председателят на БСП да бъде там.

Ние сме една от възможните опции за получаване на третия мандат, но и преди сме заявявали – каквото си прецени президентът Радев, това да направи. Ако мандатът дойде при нас ще направим всичко възможно да се получи политическо съгласие, за да може по политики да се преведе страната през кризата и да се създаде редовно правителство.

Надявам се, че партиите са осъзнали, че тази задънена улица е път за никъде и е пагубна за България.

Ние сме вкарали в деловодството на парламента над 30 законопроекта, един от които е изборният кодекс. Това, че така е подреден и приет, не означава, че това е наш приоритет.

Националният съвет на БСП трябва да се произнесе по всички евентуални хипотези за третия мандат – от кого да се търси подкрепа и дали БСП да подкрепи предложения кабинет.

Смятам, че с „Български възход“ може да се преговаря по политики, така че това е една от реалните опции да се случи правителство.

Не се страхуваме от служебните правителства – възмущаваме се от кражбите и безобразията, които стават в момента от това служебно правителство, което се самозабрави. Още при постъпването те започнаха политическите чистки и гонения и слагане на абсолютни калинки в голяма част от администрациите. Първият законопроект на служебното правителство и специално на Радев беше за вторите F-16. Това е политика, която ще се случи след 10 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    Само Бе се пе Трябва да Краде! Иначе през другото време, съдейства на герберастията да Краде. После се делка с доган.
  • 2 Хранилка за БКП отрочета

    5 1 Отговор
    БКП няма да имат и 4% на следващи избори.
  • 3 Ььььььь

    5 0 Отговор
    Чакаме да разберем къде и на кого преведоха 800к от ВМЗ Сопот коментирай “кражбите и безобразията”
  • 4 КРАДЛИВА И ЛЪЖЛИВА

    1 0 Отговор
    Хаха Слагали чиска и гонения, слагане на калинки! Не думай, тя Курката така се беше развихрила, че не останаха хора в партията без пост и пост в държавата без заслужил човек от партията! И горските смени! На всеки човек намираше пост, дори и на вмирисаните компроментирани пенсионери със славно корупционно минало. А за корупцията на това българо-убиствено правителство може да се напише учебник! Лицемери!
  • 5 някой

    1 0 Отговор
    За нищо не ставате, Проданов!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове