Last news in Fakti

6 Януари, 2023 12:44 1 018 25

Радев: Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички възможности с втория

  • румен радев-
  • парламент-
  • скорост-
  • закони-
  • втори мандат

"Парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене, а има важна работа за вършене", подчерта държавният глава 

Радев: Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички възможности с втория - 1
Снимка: БНТ

Не искам да говорим за трети мандат, преди да са изчерпани всички възможности с втория. Ще обявя решението си за третия мандат, ако се стигне до такъв, в срок. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като стана ясно, че депутатите са отхвърлили декларацията на "Продължаваме промяната" с управленски приоритети.
"Това беше един опит на ПП чрез тази декларация да се потърси по-широка подкрепа. По-важното за мен е, че парламентът явно се дави все повече в скандали и предизборно говорене, а има важна работа за вършене", коментира той, цитиран от БНТ.

В парламента казват, че проектозаконите по Плана за възстановяване са приоритетни, а те не се движат с необходимата скорост, някои не са и тръгнали. В парламента непрекъснато се говори, че и Шенген е приоритет, а двата важни закона - антикорупционният и за отговорността на главния прокурор, също не се движат, подчерта Румен Радев и каза, че това може да провали постигнатия ни успех на дипломатическия терен.

"За първи път през тези 11 години България получи ясна подкрепа и дата за Шенген - най-късно октомври тази година, но за да се възползваме пълноценно, е критично важно тези два закона да бъдат приети", призова президентът.

Ако няма парламент сега, следващият ще разглежда тези закони най-рано през май или юни, каза още Румен Радев.
Президентът участва в ритуала по водосвет на бойните знамена и знамената светини на Българската армия на пл. "Свети Александър Невски". Държавният глава прие почетния строй на представителните части на Българската армия и ще положи венец пред паметника на Незнайния воин.

"Националната сигурност е фундаментът за просперитета на всяка една държава и не се гради за година или две. Не трябва да се сещаме за нея, когато някъде около нас има повишаване на напрежението (...) Надявам се, че най-сетне ще се прояви разум да има една систематичност, дългосрочна стратегия и ясна визия за развитие на въоръжените сили. Най-важният елемент в националната сигурност са хората в армията - тяхната мотивация, подготовка и оборудване - нека не го забравяме", подчерта президентът.

На въпрос на БНТ относно състоянието на бойната ни авиация, Румен Радев отговори, че Министерството на отбраната прави всичко възможно да осигури летателна годност на изтребителите МиГ-29 и тази година. По думите му обаче бойната ни авиация е "под санитарния минимум" и ще минат години, докато окомплектоваме цяла боеспособна ескадрила.

"Дотогава ние трябва да намерим вариант. Вариантите, по които работят в МО, са изтребители втора ръка на лизинг от съюзническа държава. Продължават опитите и се надявам да има успех, защото най-важното е да съхраним хората, така че като дойдат новите самолети все някога, да има кой да ги поддържа, обслужва и най-вече да има кой да лети на тях", каза Радев.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 След

    17 5 Отговор
    като днес в Парламента старите хиени не приеха декларацията , нещата са ясни !
  • 2 нннн

    11 2 Отговор
    Парламентът щом се дави и не върши работа, трябва да приключи бързо и да вървим на избори. Абе, КОЙ ще плаща ,,давенето"? Такава ,,работа" ме съм чувал да се заплаща?
  • 3 МИЛЕН ОТ ПП

    8 4 Отговор
    ДАВАИ ТРЕТИЯ МАНДАТ ЧЕ ГЕРБ ДПС И ВЪЗРАЖДАНЕ ЧАКАТ И КАКВО СИ МИСЛЯТ ЧЕ ШТЕ СТАНЕ ЕДНО НИШТО
  • 4 у1фф

    15 2 Отговор
    Радев се съюзи с ГЕРБ и ДПС, извъртя се уж борецът срещу мафията, Нинова също им полегна.
  • 5 ТаУмВзе

    7 2 Отговор
    Зависи от заповедите на Козяк, кво ще правят слугинските кукли да. Сметай тия на козяк, ква филмара им е да се оправят с такива същества. ХАХАХАХХАХ
  • 6 Шапката си е шапка

    9 2 Отговор
    И къде ги виждаш тези възможности, зелен чорап.
  • 7 Баба Вуна

    6 4 Отговор
    Дай третия мандат отново на Корнелия бе, Чорап червен. Кои има да го мислиш.
  • 8 Изборите са на ход..

    5 8 Отговор
    Време е дадем зелен светофар на Коцето и Възраждане.Направихме Дългия цар,пък той и за пъдар не става..Уверен съм че ако има нещо Ново и що-годе Истинско,като открита политика с ясни цели в БГ,това е партия Възраждане.

    Коментиран от #10

  • 9 12340

    9 1 Отговор
    Радев: Не искам да говорим за трети мандат, преди да дойде Димитровден или Коледа 23та..... !?
  • 10 МИЛЕН ОТ ПП

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Изборите са на ход..":

    ВЪЗРАЖДАНЕ Е ПЪТ БЕЗ ИЗХОД ЗАПОМНИ ТОВА ПРИЯТЕЛ
  • 11 Благой от СОФстрой

    6 2 Отговор
    Така изглеждат мъжете в БГето като тези около тоа на снимката и на акъл де!

    Коментиран от #13

  • 12 Баба Вуна

    1 7 Отговор
    ДБ, ДПС, ПП и Возхода разполагат със 121депутата. Обаче Чорапа ако даде третия мандат на Возхода ПП и ДБ няма да се съгласят да участват. Третия мандат трябва да се даде на ДБ.
  • 13 МИЛЕН ОТ ПП

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "Благой от СОФстрой":

    А ЖЕНИТЕ КАТО ДЕСИСЛАВА АТАНАСОВА
  • 14 ристю ботюв по

    7 3 Отговор
    Топка нарочно топката путлерасткия резидент

    Коментиран от #16

  • 15 Българин

    3 6 Отговор
    Гласувахме за Радев и България спечели.
    Сега ще гласуваме за ВЪЗРАЖДАНЕ, за да спечели отново България.
  • 16 Боев

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "ристю ботюв по":

    За Русия и Путин сме.Какъв е проблема?
  • 17 1111

    3 3 Отговор
    РЕЗИДЕНТЕ ТИ СИ ВИНОВЕН ЗА ХАОС В СТРАНАТА ТИ СВАЛИ РЕДОВНО РАБОТЕЩО ПРАВИТЕЛСТВО ТИ СЕ СЪЮЗИ С МАФИЯТА А СЕГА БАВИШ ДА РАЗТУРИШ БАРДАКА И ПРОДАЖНИЦИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ДА СИ ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИТЕ ЗАПЛАТИ БЕЗ ДА ВЪРШАТ НИЩО В ПОЛЗА НА ХОРАТА---РЕЗИДЕНТЕ СИ СИ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК ЖАЛКО ЧЕ И ТЕБ И БАБКА ВИ ПРЕИЗБРАХМЕ -СРАМОТА ПРЕДАТЕЛИ
  • 18 Зеленият чорап викаше мутри вън, а сега

    6 1 Отговор
    Пирува с мутрите вътре! Този надмина по лицемерие и кражба и Боко Тиквата! Разкарай се негоденик пропаднал!
  • 19 Изненадан

    4 2 Отговор
    Не чу ли,че ще върнат веднага втория мандат,тъй като мутрите в Парламента гласуваха задружно против програмата на ПП.Още днес искали да го върнат,ама администрацията на Президента казала че е много зает и не може.Май е забравила да каже на президента , пък той няма ПР и затова говори небивалици в разрез с действителността. МАЙ ИГРИЧКИТЯ ПО ТРЕТИЯ МАНДАТ ТРЯБВА ДА СЕ ДОИЗКУСУРИ. ТАКА Е, КАТО МУТРИТЕ СА ВЪТРЕ, ВМЕСТО ВЪН.
  • 20 Ше..бека вече

    6 0 Отговор
    се взе на сериозно. еля.к некадърен, за нищо.
  • 21 Страх мамо страх!

    5 0 Отговор
    това нищо навсякъде ходи със сто гавази!
  • 22 българка

    5 0 Отговор
    Нали точно това искаше, ДРУГАРЮ ?
  • 23 Зеленият чорап

    3 0 Отговор
    Аз съм таткото на ,,шарлатаните,,
  • 24 Да не би

    1 1 Отговор
    ПП да има вариант Y - ще състави кабинет, въпреки изявленията за тъй наречената Декларация за подкрепа?
  • 25 хммм

    1 0 Отговор
    Все още е възможен кабинет с 2-рия мандат!! Правилно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол