Last news in Fakti

9 Януари, 2023 14:34 1 778 10

Шефът на СОС: ЦГМ да си влязат в ролята. Ще предложа да отпадне глобата при невалидиран билет

  • столичен общински съвет-
  • георги георгиев-
  • цгм-
  • дефекти

Лично аз съм поставил задача на ръководството на ЦГМ, които днес бяха при мен на оперативка, достатъчно рано, понеже още през лятото приехме тази тарифна политика, да започне разяснителна кампания за софиянци какво и как ще се промени. Това не се случи, заяви Георги Георгиев

Шефът на СОС: ЦГМ да си влязат в ролята. Ще предложа да отпадне глобата при невалидиран билет  - 1
Снимка: БГНЕС

Вдигнал съм жълт картон на ръководството на Центъра за градска мобилност, от които очаквам в спешен порядък да си влязат в ролята и всички дефекти на системата за електронно таксуване в градския транспорт да бъдат отстранени своевременно. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, цитиран от БТА.
По думите му въвеждането на нещо ново винаги води до неудобство, въпросът обаче е това да не става за сметка на сигурността на пътуванията.

"Това, от което аз съм изключително недоволен, е изпълнението на доброто решение на Столичния общински съвет от страна на Центъра за градска мобилност. Лично аз съм поставил задача на ръководството на ЦГМ, които днес бяха при мен на оперативка, достатъчно рано, понеже още през лятото приехме тази тарифна политика, да започне разяснителна кампания за софиянци какво и как ще се промени. Това не се случи", заяви председателят на СОС.
Георги Георгиев ще предложи на СОС да отпадне глобата при липса на валидация. "Надявам се в края на февруари да бъде прието", заяви той.

„Това няма да попречи на статистиката, няма да бъде в толкова добър и пълен обем, разбира се, но системата, която е изградена- с камерите за наблюдение, с възможностите за контрол на трафика, дават достатъчно други данни. Накратко, не искам да причинявам неудобство на столичаните, за да улеснявам ЦГМ", заяви още той.

По отношение на картата за една линия Георгиев обясни, че в СОС има 61 души, с комитети и комисии, които работят по определен въпрос. „В ръцете си държа подписите на експерти-съветници по транспортните теми от всички политически групи в СОС, включително подписа на колегата Бонев, който е забравил сякаш, че е подкрепил да отпаднат картите за една линия. Аз много уважавам мнението на експертите, затова в един колективен орган е много важно да търсим диалог и да се вслушваме в по-подготвените от нас. Виждаме обаче, че в момента има недоволство на гражданите и вместо да бъдат улеснени, те срещат трудност в това да закупят или да бъдат стимулирани, чрез липсата на избор, да купят годишна карта. Това предстои да бъде обсъдено, начело с тези колеги, като се запознаят с твърденията на хората от ЦГМ и да се решат дали ще се променя нещо", коментира още Георгиев, след което обясни, че се води яростна битка с ПП да не се вдигат цените на билетите. „Помните на какво бяхме подложени, включително получихме писмо от МФ с предложение да вдигнем цените на билетите, за да се справим с вдигането на цените на горивата с 300%, но това не бива да се отразява на българските граждани. Аз ще си поговоря внимателно с всички колеги, имаме вносители от ГЕРБ, БСП, Патриоти за София и колегата Бонев, за да чуем и да видим дали наистина това сега е най-доброто решение, според мен не трябва да се пипат цените на документите за пътуване", обясни още той, след което добави, че ако е на мястото на ЦГМ ги предложил трупането на точки при всяка валидация, което да доведе до отстъпки при цените на пътуване.

Георгиев уточни, че системата за таксуване работи успешно, и че 6 млн. пътувания са платени с дигитални билети през изминалата 1 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жорко

    17 1 Отговор
    Само с лапане не става!
  • 2 Боруна Лом

    15 1 Отговор
    ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ! ПЕТ ПЪТИ НЕ МОГА ДА РЕГИСТРИРАМ БИЛЕТА ОТ ШОФЬОРА!
  • 3 Боруна Лом

    11 1 Отговор
    ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ! ПЕТ ПЪТИ НЕ МОГА ДА РЕГИСТРИРАМ БИЛЕТА ОТ ШОФЬОРА! И КАКВО ЩЕ РАЗЯСНЯВАШ КАТО НЕ Е ЕФИКАСНО И НЕРАБОТЕЩО!НЕ ТЪРСИ ВИНОВЕН, ТИ СИ ВИНОВНИКА! КАДЪРНИ НЕКАДЪРНИКО
  • 4 Вече започнах да пътувам гратис

    15 0 Отговор
    "Да го дуат бедните", както каза министър Василев!
  • 5 пино

    18 0 Отговор
    И така някои глави дали не почват да узряват за това, че са създали батаци? Много поздрави на 61 експерти от1л5 млн жители на София - ама те видите ли всичко, ама всичко разбирали. Що не направите потребителско проучване ама да е публично, вземете една камера застанете в средства за масов транспорти питайте, ама за да не манипулирате излъчвайте директно.. А, за "перфектната система за гласуване" имате позрави от Божидар Божанов „знаете за кой става дума“.
  • 6 Валиде

    9 0 Отговор
    Все по-уверено държавници и общинари като съгласувано възприемат принципа за "масовизация и еднаквост", който уж отричат като отживял в соцвремето. Разбира се, в името на бюджетни изгоди и за сметка на масовия и пестелив пътник или шофьор. Защото и като автомобилни водачи плащаме за винетки, за застраховки, за данък имущество дори без да се взема предвид колко време/разстояние си на пътя, държавата дори слага застрахователни прагове уж загрижено (вместо да следи пирамидалните фирми!?) и така убива всякаква нормална уж пазарна конкуренция. Да не говорим пък и за конкретния случай на "валидации", каквито при натъпканите возила са силно възпрепятствани, щото кой ще посмее да си предава скъпата карта от ръка на ръка, особено с препоръчваните лицеви маски и опасения от вирусно предаване.
  • 7 🪵🪵🪵🪵🪵

    0 0 Отговор
    На Борисов ,не мина номера.
    От всяко обществено действие,да
    се пълни чекмеджето.Сигурно,
    ще ударят винетките,или кой ги
    знае.Обещавам да гласувам за
    ГЕРБ,ако регулира човешки ЧСИ и
    махне сградна инсталация.
  • 8 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    10 0 Отговор
    Общинарите, ставате смешни неваридиран билет, означава неплатено пътуване, т.е. пътуване без билет. По-скоро първоначално намалете глобата до равностойността на 3 билета, т.е. 6 лева или пък 10 лева. Хем ще има глоба, хем на нередовните няма да им съдирате кожата.

    Рибата се вмирисва откъм главата, кмета и общинския съвет са най-виновни. Това да има 2 вида билети 30+ и 60+ е глупаво. Трябваше да има един билет примерно от 1 лева или 1,50 лева и когато човек достигне 5-7 лева за деня /т.е. 5 прекачвания/ следващите пътувания да са безплатни. Градския транспорт не е за да прави печална Фъндъкова, а за да се стимулират хората да не ползват лични автомобили.

    Коментиран от #10

  • 9 111111

    0 0 Отговор
    61 "експерта" са сътворили Това?
  • 10 Часови

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП":

    Не само че е глупаво да има "времеви билети", но е и абсурдно, като се имат предвид тапите в трафика в София, поради задръствания вследствие катастрофи, планови/аварийни ремонти, непочистено от дъжд/сняг, осгуряване безопасност на наши и чужди висши държавници/ екскорти, повреда на самото превозно средство и др.п. И всеки пътник- дете/млад/стар ли задължително да носят точен часовник (телефонен или ръчен), за да са "в час"!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове