Last news in Fakti

11 Януари, 2023 06:55 2 369 11

Парламентът започва работа с гласуването на важни законопроекти

  • народно събрание-
  • депутати-
  • гласуване-
  • законопроекти

Очаква се още народните представители да гласуват на първо четене промени в Закона за хората с увреждания, Кодекса за застраховането, както и в Закона за пазарите на финансови инструменти

Парламентът започва работа с гласуването на важни законопроекти - 1
Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще гласува на първо четене промени в Закона за лечебните заведения, предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на депутатите тази седмица, публикувана на интернет страницата на парламента, предаде dariknews.bg. Очаква се още народните представители да гласуват на първо четене промени в Закона за хората с увреждания, Кодекса за застраховането, както и в Закона за пазарите на финансови инструменти.

На второ четене се предвижда парламентът да обсъди общ Законопроект за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията, промени в Закона за специалните разузнавателни средства, Закона за кадастъра и имотния регистър и Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

Като точка първа от предложения дневен за четвъртък е първото четене на промените в Закона за медиацията. Очаква се тогава депутатите да продължат с разискванията на първо четене на промените в Гражданския процесуален кодекс. Второто гласуване на промените в Закона за енергетиката, е предвидено като точка трета от предложения дневен ред за четвъртък. В проекта на програма за този ден е и второто гласуване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход и на Законопроекта за компенсиране на разходите на потребителите на моторни горива.

В предложения дневен ред за този ден е и проект на решение за възлагане на Министерския съвет за провеждане на преговори с правителството на САЩ относно сключването на Междуправителствено споразумение за изграждане на нова ядрена мощност в Атомната електроцентрала „Козлодуй“ с технология AP1000. Вносители на проекторешението са Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Очаква се в този ден депутатите да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронното управление.

Изборът на постоянните делегации на Народното събрание в международни организации е точка първа от предложения дневен ред за работа на депутатите в петък. За тогава е предвидено и разискването на две проекторешения за преразглеждане на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Първият проект на решение е за задължаване на Министерския съвет да предприеме всички необходими действия за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост. Той е с вносители Костадин Костадинов, председател на "Възраждане", и група народни представители. Вторият проект на решение е за задължаване на Министерския съвет да промени Плана за възстановяване и устойчивост в частта за енергетика и е с вносители Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и група народни представители. Предвидено е време и за редовен парламентарен контрол.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Провокаторите

    7 2 Отговор
    вече са си подготвили "изказванията" !
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 0 Отговор
    нищо ПРАВЕЩ
    ПАРЛАМЕНТ
  • 3 ха ха

    10 0 Отговор
    по добре да не работят , само нанасят вреди на населението
  • 4 Пачо

    3 2 Отговор
    Крайно време е да се гледа законопроекта за ТЕЛК.Решението ми за удължаване на ТЕЛК изтича на 01.11.2022 г.,а ще ми се гледа чак на10.05.2023г.7 месеца аз съм без пари с инсулинозависим диабет съм полиневропатия, увреждане на сърцето, ретинопатия, перде на окото и 50% нетрудоспособност.Това нормално ли е?
  • 5 Ти да видяш

    7 1 Отговор
    На първо четене ще се разглежда закупуването на нови 240 мерцедеса, 240 айфоня 21 PRO , 240 апартамента по 300кв.м. обедната разкладка от 240 кралски омара на ден и почивките в Дубай.На второ ще намалим заплатите на хората защото има бум на наднорменото тегло и ще повдигнем със 100% цената на баничките в пекарните.Ах на Мама сладурите дето съм отгледала!😁
  • 6 демокрация

    3 0 Отговор
    абе не е ли редно след като няма избрано от народа правителство да не се гласуват подобни “проекти” или промени във закона ???
  • 7 Анонимен

    3 0 Отговор
    Защо така всеки настоящи депутати анулират работата на предишните и се мислят нещо за повече мислят си че и те решават нещо но всъщност нищо има държави със закони от десетилетия а нашите хрантутници си търсят работа да ядат народни пари

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Докато всички до един в частният сектор не вземат да се присмиват на обикновенните държ.служители ,че вземат по ниски заплати от тях , нищо няма да тръгне ,......а то звучи гордо да си на държ.работа ,и ах тази шуро баджо, няма край ,социализмът продължава ,и за това за сега от ШЕНГЕН ни лишава.Истинските бели хора са ни притеглили ,и ни знаят и кътните зъби ,какво представляваме .Макар и хич да не ни искат ,ама хич ,Ами ние не сме за искане ,все пак заради страт.положение на Бг,и заради войната,нали да е по обединена Европа може да се насилят и догодина да направят компромис ,макар ,че ние не сме за Африка ,не за Европа.За никакъв чеп не ставаме ние ,освен да сме колония на някой ,и да вкара ред ,защото сами явно не можем нищо да направим освен ,да се дърлим,и ламтим за власт и пари.Изобщо както в спорта ,така и навсякъде ни е зле колективната игра.
  • 9 Болярин

    2 0 Отговор
    Какви важни законопроекти могат да гласуват тия ПАРАЗИТИ в НС ?!! Ако става въпрос за по-големи премии, заплати, бонуси, служебни коли, охрана и пр. БЛАГИНКИ - ДААААА ...
  • 10 Демократ

    1 0 Отговор
    3 месеца този парламент не свърши нищо,сега на края на мандата си се сети,че има работа и понеже е ясно че няма време за полезна дейност, оправданието ще е,че е нямало време.Този филм го гледаме от 2 години и 4 Парламента. НЯМА СРАМ,ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ?
  • 11 Наглост

    1 0 Отговор
    Какво стана с хеликоптерите за бърза помощ, какво стана с Бърза помощ с линейките, какво стана със специалните ковьози и линейни за проблемни бебчета,какво стана с лечението в чужбина на болни с тежки заболявания и т.н. Наглеците ще си купуват пак нови скъпи коли.Докато не се вдигнем задружно срещу тези нищо няма да променим. Ние,народът трябва да престанем да търпим тези безобразия.Нашите пари харчат тези неморални престъпници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове