Last news in Fakti

18 Януари, 2023 19:50 1 209 27

Тома Биков за случая Nexo: Вече говорим за обръчи от партии около фирми

  • тома биков-
  • nexo-
  • корупция-
  • герб-
  • бсп

Аферата Nexo има много по-мащабни измерения

Тома Биков за случая Nexo: Вече говорим за обръчи от партии около фирми - 1
Снимка: БНТ

От 2 години насам не само не сме отказвали каквито и да било срещи, а сме искали такива, дори с формации, с които сме политически опоненти. Ще се отзовем на поканата на БСП. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„За мен по-важното е какво ще се случва на тази среща. Ние проведохме доста срещу преди два месеца, проведохме и гласуване. В НС се оформи едно мнозинство. Лично за мен участие в правителство с мандат на БСП и с приоритети, които те залагат, ми се струва доста трудно“, призна той.

„Ние не сме се вторачили в това в кого е мандата. Определени стратегически приоритети на БСП бихме подкрепили. По отношение на геополитическите теми - не. Когато предложихме правителство на проф. Габровски, БСП казаха, че това правителство е на ГЕРБ и не биха го подкрепили. Това ми направи много лошо впечатление“, разкри Биков.

„Аферата Nexo има много по-мащабни измерения, от това което знаем. Там има очевидни взаимодействия от тази корпорация с българската политика. Друг проблем е дали Сметната палата е изследвала тези служители са давали всяка година дарения от 20 000 лева и дали това са били бонуси, дадени за тази цел. Това е корпоративно финансиране на партия. Доскоро говорехме за обръчи от фирми около партиите, сега – за обръчи от партии около фирми. Деструктурира се цялата дейност на парламента“, обясни депутатът от ГЕРБ.

„В тази ситуация шансовете за правителство не са големи. Г-жа Нинова продължава със своите приоритети, които са различни от нашите“, каза още Тома Биков.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бухахах

    22 3 Отговор
    Ей лешник на е излезе че герберски милиционери са ги давали тия пари нарочно..
  • 2 12340

    25 4 Отговор
    Има вид на луд
  • 3 тртр

    30 3 Отговор
    Гнусни внушения! Собствените си престъпления(обръчи от фирми с отчисления в партийни каси) ги преписва на ПП. Кьовеши да вземе да разгледа Барселонагейт, шкафчета, КТБ, самолети с фурми и пр. Пред толкова много тежки престъпления си затвори очите.

    Коментиран от #9

  • 4 Баба Вуна

    21 2 Отговор
    Бойко верно ли ще иде на среща с Корнелия и лидерите на другите партии? Корнелия ясно каза лидерска среща.
  • 5 Град Симитли

    24 2 Отговор
    Ти кажи за кюлчетата ве, дьонме лигаво!
  • 6 Чудя се

    18 4 Отговор
    как може такива лаици да коментират нещо, което не разбират. Nexo е платформа за дигитални финанси, което е бъдещето. Лицензирана и регулирана от ЕС. Не е ощетила никого в България. В САЩ , в отделните щати имат различни закони. В Ню Йорк нямали регулация.Просто една предизборна Борисова, за да я дъвчат, а бюджет не задължиха служебното правителство да внесе.

    Коментиран от #14

  • 7 а ъъъ

    24 2 Отговор
    Тази хибрид между невестулка и сурикат като го видя незнам защо предизвиква у мен неистовото желание да го зашлевя с правата лопата по врата.
  • 8 икйииуй

    20 2 Отговор
    Простия пожарникар и разбойниците от ГЕРБ са грабили по около 10 милиарда на година. За 12 г. всеки да сметне какви щети са нанесли на всеки. И точно тези мръсници сега излизат и говорят за схеми? От това по голямо нахалство има ли? Само за една година от как ги изгониха от властта брутния вътрешен продукт на България се е повишил с около 15 милиарда лева. Толкова не са успели да откраднат ГЕРБ крадците и сега лъжат и мажат за да се доберат до власта и да грабят. НА тези лъжци не бива да се вярва никак, имат си и прокуратура и мисирки с които обработват хората.
  • 9 Това е европейска

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "тртр":

    прокуратура, която издирва само престъпления с еврофондове.

    Коментиран от #17

  • 10 Обръчите около ГЕРБ

    23 1 Отговор
    И Тиквата кога?
  • 11 Минева

    16 0 Отговор
    Верно ли вече говорим за обръчи от фирми???
  • 12 Луд

    24 2 Отговор
    за връзване ! Че и нагъл поплювко мазен .
  • 13 Баба Вуна

    11 1 Отговор
    Значи да ви кажа сега! Абсолютно е възможно 8 Гербера с Американски паспорти да са пуснали жалби в 8 Щата в САЩ против НЕКСО и прокурорите там е нормално да разследват. Аз лично знам за два Гербера с американски паспорти, бившата жена на Бойко и бифшия мъж на Цветелина Бориславова (която беше любовница на Бойко,, в момента бившата жена на Бойко е омъжена за бифшия мъж на Цветелина Бориславова. И в крайна сметка е важен крайният резултат от разследването. А колкото до ДБ и ПП няма никакви доказателства за гласувани лобистки закони в полза на НЕКСО. В България копане на крипто валути и фирми търгуващи с крипто валути трябва да бъдат забранени с закон.
  • 14 седвеа

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чудя се":

    Ползват това че хората не разбират от темата и лъжат колкото могат. Пускат го по новините излиза и прокуратурата намесват и краварите и от нищо правят нещо. Казват че сестра ти е лека, а пък ти ходи доказвай че нямаш сестра. Така работят калинките от ГЕРБ. А ако ги питаш някои от тях дори не могат да кажат какво е крипто актив. Толкова са необразовани. Пълни лъжци. За изборите искат да излъжат хората да гласуват пак за тях и да крадат както преди.
  • 15 ГУЖУ

    11 1 Отговор
    ка пут бойчето ще свали ли процент ,досега бръмчеше на 40% ,сега в предизборната да падне на 30%
  • 16 ИСТИНА Е

    16 1 Отговор
    Те са давали по 20 хил., лв., а шаиката ви директно е рекетирсла фирми за милиони пари
  • 17 тртр

    14 1 Отговор

    До коментар #9 от "Това е европейска":

    ИМЕННО. ИМА ИНФО ПО ДРУГИТЕ МЕДИИ, ЧЕ ГЕРБ ИСКАЛИ КЬОВЕШИ ДА РАЗСЛЕДВА НЕКСО. Нека Кьовеши първо се заеме с милиардите, които ГЕРБ "усвои" от еврофондовете.
  • 18 Тома

    10 1 Отговор
    Бичето много го уважавам защото искаше да вкара боко тиквата в затвора но го хванаха в гей скандал и всичко свърши
  • 19 !!!?

    13 3 Отговор
    Държавата на Радев - обрачи на мутри, на шарлатани, на шмекери, на шушумиги, на шпицкоманда на Кремъл, на русофилски шпиони, на фигуранти на Фигуранта !!!?

  • 20 Марис

    10 6 Отговор
    Теленце, визуално изглеждаш много зле последно време, каква ли е причината?! А, забравих да питам къде ти е броеничката и какво броиш с нея, топките на тиквун или топките на сокола?!
  • 21 кази нещо

    6 0 Отговор
    П-тьо Маринкен Наместен....С парчем-хюмски с лак. ...
  • 22 Дрифт

    8 0 Отговор
    дрън, дрън и хвърляне на фишеци по медиите, но вие крадливи боклуци продължавате да ограбвате народа. Всички до един сте за доживотен затвор без право на замяна заради геноцида над българите.
  • 23 Хихихи

    3 0 Отговор
    Без значение, но някои млади, внуци де, бабаите им крадоха, деди също и днес 33 годишните ми говорят и ни съветват за морал, и батето в чудо, ако знае, кво ставаше по предприятията, то няма за кого, все комуняги и мошеници баба дядо
  • 24 Анонимен

    0 1 Отговор
    В пп са внуците им в НС. Нищо не става, ако деди не е бил директор по живково, баба и деди крадливи. За да отидеш да живеете в София в НС, деди баба гепе, внуче и той.
  • 25 пенсионер

    6 0 Отговор
    Не били компютри, а били компоти. Биков, на колко чифта панталони изтърка в колената за да лазиш и да защитаваш, това, което не може да се защити, защото е фалшиво и невярно, защото е лъжа. Косата ти побеля да се търкаляш в чуждата мръсотия. Как гледаш вечерно време децата си?
  • 26 На ибриков с 200

    5 1 Отговор
    Крадци лъжци гроб/дпс събирани от кол и въже с 200 . ибриков къдревата сю и коци ангелова са мата харита на 100% .
  • 27 Деси флашката

    3 0 Отговор
    Аз се чудех как Томето след книгата за шайката отиде директно в нея, а той бил за Инстанбулската конвенция. Така става като се.бъзикаш с милиционерите на служба в СИК.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове