Last news in Fakti

18 Януари, 2023 20:29 1 704 15

Евгени Иванов, ВСС: Законът се кълчи заради Иван Гешев

  • евгени иванов-
  • всс-
  • иван гешев

Коментар за съдебните промени

Евгени Иванов, ВСС: Законът се кълчи заради Иван Гешев - 1
Снимка: БНТ

ВСС приема с резерви предлаганите промени в НПК, които включват и това как да бъде разследван главния прокурор. Това каза в студиото на "Още от деня" Евгени Иванов член на ВСС от прокурорската колегия.

По думите му този законопроект е важен, защото касае важна тема - предвижда сериозни промени в законите, които за пореден път касаят съдебната система, в частност прокуратурата и по-конкретно главния прокурор.

"Предлаганите промени са написани, само че ако се гледа чисто юридически, през призмата на Конституцията, тези промени са недобре направени. Защото законът се кълчи, за да може да се постигне това, което е написано", каза Иванов.

Той споделя извода, че за да се постигне това, което се цели, трябва да се промени Конституцията.

Не може обаче да разбере защо механизмът за контрол е заложен в Плана за възстановяване и устойчивост.

"Защо трябваше тези пари, които трябва да получим от Европа, да станат заложник на това неистово желание да бъде озаптен и отстранен главният прокурор, аз и досега не разбирам", каза Евгени Иванов.

Иванов коментира и проверката на прокуратурата срещу бивш вътрешен министър по сигнал за пране на пари. Той заяви, че не знае за кого става въпрос, но че в прокуратурата винаги са проверявали всички сигнали, независимо кого касаят.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНА Е

    12 4 Отговор
    ВСС ако приеме промените, означава, че са се осъдил на по 15. Год. Затвор
  • 2 Кремлъов

    15 1 Отговор
    Не бе, другарю.. Чака се становище от Москва.
  • 3 Абе да питам

    17 7 Отговор
    Какво прави главният прокурор в училище? Как може в учебни часове учениците да са замъкнати на среща с него? Има ли отговор МОН на този въпрос? Има ли общо с това, че директорката на училището в Търговище е изтъкната гербаджийка и общински съветник от ГЕРБ? Политика в училище?
  • 4 Наблюдател

    7 18 Отговор
    Лош човек е Гешев. Много лош. Взема че повдигна обвинение на МИЛИОНЕРИ и то наследници на известни фамилии от селяндурския период на България. Абе комунократуни, нали за да се повдигне обвинение трябва да се представят доказателства. Вие като наследници на шмекери, нали не си мислите, че като лъжете по наследство номерата ви ще минат? Язък дето харчихте крадените пари от тати, че част от вас да вземат американска тапия за авторитет. Боклук сте се родили и такива ще си умрете
  • 5 Даа

    18 3 Отговор
    Закона се кълчи заради Гешев Баце Сарая и вас с къщите по Гърция
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Иван

    8 5 Отговор
    Толко е елементарен ,че не може да разбере ,че дори да изкара мандата ,пак ще отиде в затвора
  • 8 Дедо Пене

    7 3 Отговор
    Този е ПАРЦАЛ на Каскета.За всичко друго говореше боне и за реформата в СЪДЕБНАТА СИСТЕМА и не му пука, че България може да загуби затова над 12млрд.евро, защото без реформа и тези пари отиват в чекмеджето
  • 9 Артилерист

    2 0 Отговор
    Харесвам и често употребявам и аз подобни народни думи, като в случая с това "кълчи". Някак си вяли, бледи, нереспектни звучат думи от рода на: изменя, променя, нагласява и др., в сравнение с това звучно-убедително КЪЛЧИ. За много работи сме такива заобиколни, овъртащи, хлъзгави, вместо да го "отсечем", както народа си го е рекъл. Например, да наречем промяната, прехода, демокрацията, разграбването, обедняването, олигарсите и др., директно с капитализъм, а? Не е ли много по-точно и по-съответващо? И г-н Иванов е прав с кълченето на закона, защото досега тези, които уж искат да сменят Гешев, правят най-различни кълчения, но не и това, което вероятно трябва, за да махнат Гешев.
  • 10 ДИЗАЙНЕР

    1 3 Отговор
    охранен шопар.....и нахален.....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 реформата

    2 1 Отговор
    В правосъдието се кълчи ,заради Гешев.Редовно правителство се кълчи,заради Бойко Борисов Кюлчев,който се бори за чекмеджетата си.Просто няма схема на измама ,в която да не участва.Няма измислен скандал,в който да не е инициатор за да не е той най-голямата маскара в държавата.Докога каскета ще пази сикаджията?
  • 13 реформата

    1 1 Отговор
    В правосъдието се кълчи ,заради Гешев.Редовно правителство се кълчи,заради Бойко Борисов Кюлчев,който се бори за чекмеджетата си.Просто няма схема на измама ,в която да не участва.Няма измислен скандал,в който да не е инициатор за да не е той най-голямата маскара в държавата.Докога каскета ще пази сикаджията?
  • 14 Докога

    2 1 Отговор
    ВСС ще се кълчи?Недосегаеми искате да останете с имоти и сметки е чужбина?Най-голямата корупция е при магистратите и политиците,затова не искате реформа плъхове.
  • 15 8765

    0 0 Отговор
    Некадърниците в лицето на Зарков са сътворили, такава некадърна недомислица ,която няма как да се приеме .Акцента единствено е ,как да свалят каскета за да сложат тяхна марионетка,която ще им играе по гайдата.Не могат да преживеят факта ,че Гешев посмя да посегне на червената мафия.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове