Last news in Fakti

21 Януари, 2023 12:16 4 076 300

Тодор Тагарев: Спокойно можем да дадем танкове поне за един батальон на Украйна, вместо да ги държим по складовете

  • тодор тагарев-
  • танкове-
  • украйна-
  • батальон-
  • складове

"Човек трябва да мисли стратегически. Стратегическото мислене не е да брои танкове в складовете, а да разбере кой е най-добрият начин да се гарантира сигурността. Много страни вече отлично разбират, че най-добрият начин да си гарантират трайно сигурността и да се предотврати за продължителен период от време заплахата от руска агресия, е като се помогне на Украйна", посочи военният експерт 

Тодор Тагарев: Спокойно можем да дадем танкове поне за един батальон на Украйна, вместо да ги държим по складовете - 1
Снимка: БГНЕС

"България би могла спокойно да предостави танкове поне за един танков батальон на Украйна, вместо да ги държим по складовете и след 2-3 до 5 години да ги даваме за скрап". Това заяви пред БНР военният експерт Тодор Тагарев, бивш служебен министър на отбраната.

"Ние можем да дадем много неща. Спокойно може да дадем 30-40 танка, това по никакъв начин няма да ни повлияе негативно. Имаме доста оръжия в складовете. Можем да предоставим артилерийски системи, ракетни системи за залпов огън. За една контранастъпателна операция на украинците ще им е необходима авиация. /.../ Не толкова публично, но сигурно продължават разговорите за предоставяне на авиация на Украйна. Излезе непотвърдена информация, че Нидерландия обмисля да предостави Ф-16 на Украйна, но много по-лесно би било България да предостави своите МиГ-29. Ясно е категорично, че ние не можем да поддържаме МиГ-29 в перспектива. България може да има принос и с МиГ-29, и с част от самолетите Су-25. За следващата среща това ще излезе като един от основните въпроси в "Рамщайн"", изказа мнението си той в интервю за предаването "Събота 150".

"Човек трябва да мисли стратегически. Стратегическото мислене не е да брои танкове в складовете, а да разбере кой е най-добрият начин да се гарантира сигурността. Много страни вече отлично разбират, че най-добрият начин да си гарантират трайно сигурността и да се предотврати за продължителен период от време заплахата от руска агресия, е като се помогне на Украйна", посочи Тодор Тагарев.

Според него срещата в американската военна база "Рамщайн" има ключово значение. Той подчерта, че на нея е обещано огромно количество техника за Украйна.

Натискът спрямо Германия относно танковете "Леопард 2" продължава, подчерта военният експерт. Той по-скоро е оптимист, че тези танкове ще бъдат предоставени на Украйна.
"Американците дават огромно количество помощ на Украйна. Експертите преценяват кое е най-нужно и коя помощ би била най-ефективна. Вероятно преценката е, че на Украйна са нужни танкове, но те е по-добре да бъдат предоставени от европейските съюзници на САЩ, вместо да се пребазират танкове от континенталната част на САЩ до Европа, които освен това имат доста по-скъпа експлоатация", коментира Тодор Тагарев.

Цялата тази помощ е, за да даде възможност на Украйна да създаде потенциал за контранастъпателна операция и да освободи окупираните територии, обясни експертът.

Според него за да не се усложнява експлоатацията на такива танкове, е добре те да бъдат от един или най-много 2 вида:

"Аз си представям "Леопард 2" и Т-72 и различни негови модификации. /.../ Тук се отваря една ниша за българска помощ".

Русия няма никакви шансове да изтощи Запада икономически, категоричен бе още военният експерт. По думите му обаче стратегическата цел на Русия е да всее раздор и да разбие единството на Запада, с което до момента не успява.

Украйна успя да освободи не малка част от окупираните територии, припомни Тагаев и посочи, че в момента има баланс по фронтовата линия. По думите му Русия е успяла да спре контранастъплението към момента и се опитва да създаде потенциал за ново настъпление.

За да може Украйна да постигне своите цели обаче е необходим по-голям настъпателен капацитет, каза той и подчерта:

"Би било твърде нелицеприятно за демократичния свят, ако не може да осигури техническата помощ на Украйна и остави Русия да направи ново настъпление. Времето е кратко".


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 133 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а може ли

    349 33 Отговор
    спокойно да ви изпратим вас боклуците да се биете за украйна,ей така за спорта,да ви видим що за стока продажна сте

    Коментиран от #44

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 А бре,

    283 27 Отговор
    Тагаренко, бре марш в окопа !

    Коментиран от #10

  • 4 ТаУмВзе

    275 24 Отговор
    Имопомрачен слугинаж на Хранилката!
  • 5 12345

    309 26 Отговор
    Тагарев и ние спокойно можем да ти бием шута от България защото ни набутваш във война дето не е наша.

    България трябва да е неутрална, това не е наша война.

    А иначе другаря Тагарев е ясен иска да изкара центове и топло местенце.

    Номенклатурен нагаждач.

    Коментиран от #208

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нов Евроатлантик

    129 14 Отговор
    Да се изпъчим и ние !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фиу , Ей

    279 14 Отговор
    Това да не ти е бащиния бе? Ми продай си имотите вземи заеми и купи танкове. И ги давай където искаш.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 българин

    196 17 Отговор
    А може ли да ти дадем ТИКВАТА ПРОСТА!!!!

    Коментиран от #19, #80

  • 13 Българка

    37 121 Отговор
    Така ,добре е да дадем на Украйна трехника и припаси, за да се защити и освободи от руския агресор, но питам водят ли се разговори на нас от НАТО да ни предоставят пак като помощ модерни заместители

    Коментиран от #30, #35, #219

  • 14 Даваме

    121 8 Отговор
    но нищо не взимаме!

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    121 10 Отговор
    КОЙТО сее ВЕТРОВЕ ще пожъне ОРГАНИ

    Коментиран от #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Магарев

    207 15 Отговор
    Долен , мръсен продажник!
  • 18 Весо

    201 11 Отговор
    Изпрати своите пари в Украйне не чуждите двуличник!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    173 8 Отговор
    тодуре, ходи дай майка си на украниците, не дей раздава нещо което е държавно и не си го плащал ти

    Коментиран от #28

  • 21 Алея на ангели

    189 14 Отговор
    Предател Тагарев ти на коя държава служиш? Ако слушахме експерти като теб досега да сме станали територия на която се водят активни военни действия!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Люба куРнизеч

    149 10 Отговор
    Мисир е тоя. Подлога
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 пооо

    137 12 Отговор
    Тагарев, маменцетоДаТиЕбна продажна!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Макробиолог

    76 14 Отговор
    Стратегически погледнато Русия използва 2-3% от личния състав на армията си,военната и промишленост е държавна,работи на 24/7 режим и в момента произвежда 4 пъти повече ракети /хиперзвук в това число/от САЩ...извода е че завод 10 е едно недоностче,стратегически да увеличим пр-вото на лютеница и толкоз.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ами

    18 110 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Изтървахме вече златния момент и ние да превъоръжим нашата армия със съвременно западно въоръжение безплатно като предоставим цялото си старо от съветско време на Украйна срещу замяната му с западно. Много страни направиха това, а нашите политици се ослушваха и играха популистки представления. После ще има да плащаме много милиарди за ново въоръжение и отделно ще плащаме милиони за утилазацията за старото. Както винаги тук политиците не гледат националния интерес, а собствения си интерес, При покупка на ново оръжие може да се докопат до комисионни за тях, а в случаи на замяна не може да има такива. Пи утилазацията на старото въоръжение пак ще има обществени поръки и съответно пак може да има комисионни за политиците. Защо да искат тогава замяна на въоръжението ни от съветско време с аналогично западно?

    Коментиран от #230, #252

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Баба Вуна

    66 14 Отговор
    И като дадем танкове какво от това? За танковете трябва Дизел и боеприпаси. Нашите трябва ясно да заявят че тежка военна техника ще предоставим на Украйна само след подписване на мирен договор между Украйна и Русия.
  • 33 Истината

    20 132 Отговор
    Русофила не може да бъде едновременно умен и честен. Ако е умен, то ще е подлец. А ако е честен, ще е глупак. Умният и честен човек никога не може да бъде русофил.

    За да бъдеш путинист и да подкрепяш агресията против Украйна, не е достатъчно да бъдеш само подъл или глупав, нужно е съчетание на тези качества. Ако човек е подъл но умен то той не може да не разбира че путинският режим ще изгуби войната с Украйна и с целият свободен свят. И, че да го подкрепяш е неизгодно а в перспектива и опасно. А на честният, макар и немного умен човек честността няма да позволи да подкрепя убийствата и престъпленията, които армията на Путин извършва в Украйна.
    Само подлите глупаци могат са се радват на бомбардировките и убийствата, вършени от руската армия и да вярват в успеха на безумната военна авантюра на Путин. Т.е. за да си путинист трябва да си подъл глупак.

    Коментиран от #39, #174, #295

  • 34 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    128 13 Отговор
    Можеш да дадеш само своите лични танкове, ако имаш такива!
    Нашите НЕ ПИПАЙ с крадливите си некадърни продажни ръчички!
  • 35 Баба Вуна

    92 8 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    САЩ безплатно нищо не дават
  • 36 Хохохо

    97 12 Отговор
    Отпадък предател подлога....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Истината

    20 115 Отговор
    Русофилите трябва ясно да разберат, че защитавайки фашистка Русия поемат лична отговорност за престъпленията извършвани от Путин и армията му в Украйна. Подкpeпяйки Путин, те подкрепят yбийството на ykpaински деца и тяхната кръв ще бъде по ръцете им! Подкpeпяйки Русия, те подкрепят държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mях зависи дали ще сmанат съyчасmници на агресори и yбийци!

    Коментиран от #48, #54, #72

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Аман

    22 39 Отговор
    Това и русофили и русофоби са отвратително племе хора. Едните разправят как трябва да помогнем на Украйна, ама не искат да ходят на място да покажат как се управлява помощта на живо на фронта, а другите мразят Запада, ама не им се ходи до Русия, хем дават паспорти след година максимум… ама като ги питаш защо не и двата вида еднакви оправдания дават и бият задна.
  • 42 Америкакият лакей

    103 12 Отговор
    Петков тайно е доставял боеприпаси и дизелово гориво за фашистка Украйна, а през цялото време отричаше и лъжеше българския народ...

    Този неуравновесен и зависим от ЦРУ тип при възможност би жертвал българите като пушечно месо подобно на другия наркоман в Украйна!

    Коментиран от #45, #180

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Българин

    11 75 Отговор

    До коментар #42 от "Америкакият лакей":

    И правилно е направил въпреки усилията на руските роби Радев и Нинова!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Коментар

    86 8 Отговор
    До Тагарев, вземи един Калашник, отивай да се биеш….
  • 48 Провери

    45 8 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    какво означава фашизъм. Злобата не е добър съветник.

    Коментиран от #52

  • 49 мучо

    50 8 Отговор
    и ти "титане на мисълта" заставаш начело в танка на командира.......само при това условие!
  • 50 Наблюдател

    14 74 Отговор
    Пymuнucma е смъртно обuден на нopмалният свят и иска той да бъде победен и унищожен.
    Защото му е внушено, че ЕС, НАТО и САЩ или накратко koлekmuвния 3апад е виновен, че не е могъл са се peaлuзupa.
    Че заради тях той е беден и нещастен нeyдачник. Затова са и изпълнените със 3лоба и омpa3а коментари на путинистите и cmpacmната им защита на Русия и Путин, от които очакват да накажат вuновнuците за пpoваленият им живот.

    Коментиран от #58

  • 51 Българин

    89 10 Отговор
    Спокойно можем да пратим Тагарев в Бахмут вместо да го хрантутим цял живот!

    Коментиран от #53

  • 52 Истината

    17 64 Отговор

    До коментар #48 от "Провери":

    Фашизма днес е в Русия!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ...

    60 7 Отговор
    Няма да е лошо вас да изпратим , ние плащаме вие давате ,че и от грантовете смучете.
  • 57 аре гледай си

    31 10 Отговор

    До коментар #44 от "Софиянец":

    пенцията от соца бе отрядника на бкп че ти изтича срока на годност
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Чики-Рики

    76 7 Отговор
    Какви складове бе Тагарев?!Това да не са картофи? 30-40 можем да дадем спокойно!?Ти изобщо знаеш ли колко танкове, всъщност има в наречените от теб ,, складове,,,а!? Много лесно започнахте да раздавате !? Лесно е да се прави помен с ,,чужда,, пита!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Учуден

    50 7 Отговор

    До коментар #53 от "Българин":

    Ти не беше ли българка вчера??? Ама тая смяна на пола вече ви стана ежедневие на атлантиците.
  • 63 бягай бе

    40 7 Отговор
    Тагар-а !!?Цар ли си?!По мангалския език!
  • 64 Няма да ги дадеш

    55 8 Отговор
    защото не са на баща ти.
  • 65 Госあ

    44 8 Отговор
    И защо да подаряваме работещите си танкове останали от Русия ? За да останем без тях, А ? Друг е въпросът за морала. Простолюдието няма такъв.
  • 66 Истината

    10 60 Отговор
    Всеки втори 152 и 122 мм. изстрелян срещу руските терористи е български! Всеки четвърти 7. 62 мм. патрон също! Ако занисеше от руските слуги Радев и Нинова това нямаше да се случи и досега Украйна щеше да се превърне в един огромен концлагер а психопата Путин щеше да се готви да завземе Грузия и Молдова.

    Коментиран от #79

  • 67 Тъй,тъй,

    50 5 Отговор
    Тоя от бивш служебен министър,се кани да стане настоящ служебен министър.И това не е стратегическо мислене,а мислене в своя полза.Истинският стратег,ще мисли за народа и обществото,за род и родина.
  • 68 съдията Дред

    65 7 Отговор
    Тоя експерт , ако се запише доброволец в Украйна, ще даря на Украйна пари за униформата му , снаряжение и въоръжение. Офертата важи и за Чехлю Синоптичкин, както и за Монката паси. Ще им купя билети за влака, ще ги изпратя, дори ще им връча и по една мишка със суха храна за три дни.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Луд

    41 8 Отговор
    Може и Ф-16 да пратим...що да не?
    Апропо...тези танкове някой плащал ли ги е....че бая бройки имаме от тях?
  • 71 По добре

    53 9 Отговор
    България да предостави краварофили за един танков батальон на Украйна, Тошко ще ги води /въпреки че ако се стигне до там ще прати майка си да го замести/.

    Коментиран от #155

  • 72 ха ха

    10 35 Отговор

    До коментар #38 от "Истината":

    Те вече са съучастници. Наистина помогнали сме на Украйна в първите дни, но можеше да е далеч повече и по-благоприятно за България.
  • 73 Мдаа. .Ми

    50 6 Отговор
    Тези от продължаваме педеристията ще объркат още повече всичко!
  • 74 АРЕС

    26 5 Отговор
    Изро..... ум.... в страшни мъ......
  • 75 Подкрепяш Путин

    9 56 Отговор
    Подкpeпяш yбийството на ykpaински деца, тяхната кръв ще бъде по ръцете ти! Подкpeпяш Русия, подкрепяш държава агресор и терорист, чияmо армия върши геноцид и военни престъпления! Оm mеб зависи дали ще сmанеш съyчасmниk на агресори и yбийци!

    Коментиран от #78, #91

  • 76 сирене

    29 6 Отговор
    мдам Германия и САЩ няма нищо да дадат, но за нас с нашите О-способности не е проблем. Явно си искаме високата инфлация, харесва ни!
  • 77 Събирай тлантиците

    44 6 Отговор
    И заедно с танковете занимавайте и вие
  • 78 много

    21 8 Отговор

    До коментар #75 от "Подкрепяш Путин":

    постове и клипчета са ти в главата, вземи помисли малко преди да твориш тия белетристики... Войната както е известно на всички е бизнес. Хора на планетата има бол, на никой влстоимащ не му дреме. Свиквай
  • 79 тц тц

    35 7 Отговор

    До коментар #66 от "Истината":

    Дай 26 000 евро на немска преса да ти отпечата коментара, както направи Кирчо, там може и някой да ти се върже:)
  • 80 Сск

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "българин":

    Не! Боко си го задръжте!
  • 81 Истината

    10 44 Отговор
    Психопата Путин и руските зомбита започнаха войната за да поправят "най-голямата геостратегическа катастрофа на 20 век" а именно разпадането на СССР. И вече започнаха да получават СССР. Изолация, дефицит, задълбочаваща се технологическа изостаналост, хиляди ГРУЗ 200, репресии срещу противниците на войната..... И накрая путинова Русия ще свърши така, както свърши СССР!

    Коментиран от #86, #97

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Уууууууууууууу

    50 7 Отговор
    Продажник!Ние да не би да сме виновни за онази война там,че репарации във вид на гориво и танкове да плащаме?!Ние ли ги карахме да нарушават Минските споразумения и да пращат на "х" руснаците?!
    Днес танкове,утре друго...изнесохте ни държавата и ни съсипахте срещу дребни центове!Рискувате и живота ни като можете в чужда война да ни въвлечете заради дребна сума!Нас никой не е нападнал.А ако ни нападне после няма с какво да се защитим.
  • 84 Перо

    50 7 Отговор
    Тоя селтик и съветски възпитаник много късно е решил да става отявлен демократ, но за сметка на данъкоплатците! Нека да плати по пазарни цени танковете, от джоба си и да ги подарява на когото си иска! На престъпен превратаджииски режим ще подарява български танкове, като че ли са му бащиния!
  • 85 Българин

    8 53 Отговор
    Крайно време е проруската пропаганда и подкрепата за Русия да бъде третирана като заплаха за националната сигурност на България с всички произлизащи от закона последствия!

    Коментиран от #111, #156, #183, #256

  • 86 Некъпан джендър от ЕС

    24 6 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    Ироничния ти ник ме кефи:)))

    Коментиран от #90

  • 87 Бягай на фронта ... тагурчев

    42 6 Отговор
    Мдааа…..

    Иначе ние почти не можем да помогнем с оръжие, но като военна помощ може да се предложи жива сила и военни специалисти, значи имаме бай Баце бивш командир от възродителния процес, бивши военни министри за командири(Тагурчев например) или за бойци разполагаме с много яcтpeби като Пacи, Чexльоу, AлЙо, Иво Инджeв, Kpемтодорова и т.н. жълтопaветняци, ДъeБъ-apи и пияни професори даже, които могат да спретнат рота, че и батальон даже!!!
    А ще изкарат и некой лев... бaйизkykyригал е развързал кесията!!!! И така постигаме две цели... хем помагаме на укрите, хем и ние се отърваваме от боклука!!!
    Стига са дитирамбили от кревата... бегом на фронта!!!
  • 88 Наблюдател

    7 34 Отговор
    Когато някой има проблеми с всички, големият проблем обикновено е самият той. Когато Русия има проблеми с целия нормален свят значи големият проблем е самата Русия. И този проблем трябва да бъде решен в полза на нормалността.

    Коментиран от #99

  • 89 Ивелин Михайлов

    32 6 Отговор
    Според най-големия Исторически парк в света до Варна трябва да пратим Тагарев с един калашник нс фронта!
  • 90 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    7 27 Отговор

    До коментар #86 от "Некъпан джендър от ЕС":

    Не лъжи, подмита руска к...а си!

    Коментиран от #93

  • 91 Чезни ве

    20 7 Отговор

    До коментар #75 от "Подкрепяш Путин":

    Предател
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 🇺🇦🚾🚮

    9 8 Отговор

    До коментар #90 от "Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾":

    🇺🇦🖕🖕🖕🖕🚾🚮
  • 94 Ивелин Михайлов

    28 6 Отговор
    ВРЕМЕ НИ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Зелен Демократ

    27 6 Отговор
    Тоше, те обикновените граждани не само, че могат и без Нас с тебе, ами даже ще си живеят много по-добре добре , така че трай си и тихо!
  • 97 И ко тана...

    19 6 Отговор

    До коментар #81 от "Истината":

    Истината е, че ти НЕ СИ УМЕН... знаеш си, нали!!!
  • 98 Империята на Zлото

    7 32 Отговор
    Е заплаха за цялото човечество и трябва да бъде унищожена. А руснаците да се изолират и подложат на депутинизация. И едва когато се излекуват от имперския бацил и манията за величие и станат нормални хора да бъдат допуснати до цивилизования свят.

    Коментиран от #103

  • 99 123

    39 6 Отговор

    До коментар #88 от "Наблюдател":

    Ако не бяха велика Русия и Путин сега нормалността ни щеше да е пореден локдаун, 15-и бустер, зелен сертификат на челото и глоба за разходка в парка!

    Коментиран от #108

  • 100 Голям рев

    31 7 Отговор
    На тлантиците Русия идва и никой не може да я спре
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Бесен- _Язовец

    6 25 Отговор

    До коментар #95 от "Я надуй на":

    Това е задължение на путлерасите!

    Коментиран от #106

  • 103 Империята

    26 6 Отговор

    До коментар #98 от "Империята на Zлото":

    На злото е фащ и тъпите глобалисти и джендартлантиците но краят ви идва цървули
  • 104 Жокера

    39 6 Отговор
    Който мисли че ще победи Русия.
    Е психично болен.
    Не пращайте смърт а мислете за Мир.
    Тези от парламента са за тояга.
    Народе съботи се.
    Нацията изчезва с тези.
    Крадци и продажници.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Надувай

    17 5 Отговор

    До коментар #102 от "Бесен- _Язовец":

    Не мрънкай после ще се молиш но няма
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Наблюдател

    6 32 Отговор

    До коментар #99 от "123":

    Русия винаги е освобождавала народите! От свободата им, от територията им, от имуществото им, от живота им!

    Коментиран от #112

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Бесен- _Язовец

    8 40 Отговор

    До коментар #105 от "Реалност":

    Русия е най-мръсната и до погнуса отвратителна страна в цялата световна история. Там са селектирани чудовищни
    морални ypoди, при които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лйната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #115

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 нннн

    43 6 Отговор
    Спокойно можем да изпратим един Тодор Тагарев на Украйна да го ползват като тъпо оръжие.

    Коментиран от #125

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Чезни ве

    19 6 Отговор

    До коментар #110 от "Бесен- _Язовец":

    Миразлак мършав
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Баста 🇺🇦

    12 10 Отговор
    Ушатия пак ще реве като настъпана=монахиня, че няма да имаме с какво да се защитаваме.
  • 121 Българин

    7 31 Отговор

    До коментар #109 от "Да живее РУСИЯ":

    Програмата за депутинизация в България вече е готова.
    Депутинизацията на русофилите ще премине през няколко етапа като на всеки ще се държи изпит. Първо по българска история обхващаща периода от 681 година до днес. Депутинизацията ще завършва с дипломна работа - демонтаж на съветски паметник и монтирането му в музея на тоталитарното изкуство!

    Коментиран от #127, #132

  • 122 Нормален свят

    29 5 Отговор

    До коментар #118 от "Госあ":

    Сина ти зет да ти доведе а дъщеря ти снаха.Това ли ти е нормалният свят ве джендър
  • 123 Демократ

    32 6 Отговор
    Утре,когато Русия потърси отговорност от българите за действията на политиците им,тозипомияр ще се скрие зад руското знаме като бащата на Соломон Паси😁

    Коментиран от #130

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Малък весел гей

    25 6 Отговор
    Тагарев пък все дава,какво е негово,че да раздава?Голям раздавач стана с общото.

    Коментиран от #134

  • 127 Прабългарин

    17 5 Отговор

    До коментар #121 от "Българин":

    Пробвайте да видим как ще стане

    Коментиран от #133

  • 128 Госあ

    15 6 Отговор
    В тва смешно пропагандно сайтче нема никъв смисъл да се коментира. Аре, ментето ше ме замести.

    Коментиран от #131

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Тиранин

    7 27 Отговор

    До коментар #123 от "Демократ":

    Утре ще има ли Путин и путинска Русия бе путлерас неграмотен и недо клатен? Русофили със сигурност няма да има!

    Коментиран от #135, #141

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Българин

    8 22 Отговор

    До коментар #127 от "Прабългарин":

    Ти ще си в първите редици, путлерас.

    Коментиран от #294

  • 134 Наблюдател

    5 22 Отговор

    До коментар #126 от "Малък весел гей":

    Русофолите сте все такива!
  • 135 Бай той Толстой

    9 5 Отговор

    До коментар #130 от "Тиранин":

    Ще има дебелофили за милата тимама.дъщеричкабимаш ли?

    Коментиран от #143

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 ловец и рибар

    24 5 Отговор
    няма ли съд за доказани предатели? къде са танковете които дадохме на С.Македония? а те за благодарност бият Българи ,палят Българско имущество и ни мразят
  • 138 Българин

    25 7 Отговор
    а бе онуфри ти не расбра ли че българин няма място в тоа конфликт. маи вие всички сте агенти на КОЗЯК начело с президента.
  • 139 Истината

    7 26 Отговор

    До коментар #131 от "МОЙ":

    Да хвалиш Русия означава да хвалиш руската агресия, избиването на мирни жители, убийствата на деца и разрушаването на градове!

    Коментиран от #145

  • 140 Някой

    22 6 Отговор
    Или да вземем да се отървем от теб, няма смисъл да те държим на склад??
  • 141 Макаренко

    10 3 Отговор

    До коментар #130 от "Тиранин":

    Моето момче,тикурли си търсиш?
  • 142 Илиан

    6 5 Отговор
    И вие с тях
  • 143 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    5 17 Отговор

    До коментар #135 от "Бай той Толстой":

    От руските к...и няма да се вредят!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Чепчо

    14 4 Отговор

    До коментар #139 от "Истината":

    Бе я бегай,молец.
  • 146 ТагаревШибаняк

    21 5 Отговор
    Спокойно можеш да се разглеждаш като покойник. ХамериканскоПедерасчеНещастно.
  • 147 Наблюдател

    6 21 Отговор
    Когато един луд фюрер начело на нация от маниаци, смятащи се за велики се опитват със сила да наложат на цялото човечество своето разбиране за морал, правила и световен ред всеки призив за неутралитет и пацифизъм означава единствено путинизъм и подкрепа за руският агресор!
    Украинците се нуждаят от помощ за да се защитят от агресора. Да не се помага означава да им се каже: предайте се, приемете робството и подчинението и целунете руския ботуш.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Само питам

    7 19 Отговор
    Защо русофилите изпадат в истерия след всяка новина, че Украйна ще бъде снабдена с оръжие? Политиците от Запада знаят, че лудият фюрер от Кремъл трябва да бъде спрян. И това ще стане като се помогне с оръжие на украинците в борбата им срещу руските агресори! Ако Западните политици бяха като Радев, Нинова, или Костя Копейкин, досега Украйна щеше да бъде превърната в един огромен концлагер, Буча щеше да е повторена във всеки украински град а Молдова и Грузия щяха да са следващите в списъка за "денацификация" .

    Коментиран от #173

  • 151 Ти си

    15 4 Отговор
    Експерти мексперти , за мен това е директно вмешателство във войната . Ако неразбирате в момента тече прокси война между САЩ и Русия като първите въвличат все повече и повече страни ( чрез изнудване , компромати и директни заплахи) докато не се превърне в световен конфликт....
  • 152 Наблюдател

    6 13 Отговор

    До коментар #149 от "1111":

    Почваме с русофилите!
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Тъпънарев

    15 4 Отговор
    Ще дадеш,когато купиш и седнеш в него нещастноид.
  • 155 зор да местата

    12 4 Отговор

    До коментар #71 от "По добре":

    батальона се строява за послледен път!Първи генералите/менте/,Мони-марокански с евро-барабанче и да дава тон за песен и другите по списъка....На опашката са новите и на лоста ...
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Доктор Рачо Петров

    6 14 Отговор
    Лекувам русофили от патологична омраза, истерия и българофобия. По стара и изпитана рецепта. Гарантирани резултати!

    Коментиран от #236

  • 158 Търновец

    18 5 Отговор
    Можем да дадем на Укрите Тодор Тагарев, Соломон Паси и Баце както и надуваемата лодка Херо Мустафа, а Доган и Шишо също може да дадем
  • 159 Ти и макйа си би продал

    18 5 Отговор
    вместо да я държиш в къщи, bloкук продажен !
  • 160 Истината

    6 15 Отговор
    Същността на доброто е: да опазваш живот, да развиваш живот, да изведеш живота до най-висшата му стойност. Същността на злото е: да увреждаш живот, да възпираш живота в неговото развитие. Русия върши Зло и с право я наричат Империята на злото. И всички, които я подкрепят всъщност служат на Злото.
  • 161 Жупел

    19 5 Отговор
    Проклета долна предателска измет! Теб те подаряваме на Кадировци.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Нуклеар

    18 4 Отговор
    Наври цялото си семейство,деца,и род в този батальон и се изметете в украина докато можете и не е късно.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Нямам думи !

    24 5 Отговор
    И тоя бунак започна да раздава танкове и кво се сетиш.В момента имаме 80 танка,а имахме 2300 !!!За авиацията не ми се говори ! Мамфред Вьорнер на времето каза,че е чест за него да бъде в България - Най-силната държава в югоизточна Европа ! И т.н.Каквото си направиш сам и друг не може да ти го направи !
  • 166 Само питам

    5 22 Отговор
    Какво е общото между медузите и русофилите?
    А/ И двата вида са слузести, пихтиести и отблъскващи
    Б/ И двата вида са отровни за хората
    С/ И двата вида нямат мозък

    Коментиран от #197, #240

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Да, ама друг път

    18 6 Отговор
    Тагарев, дръж си устата затворена - много дяволски катран има в душата ти.
  • 169 Шиболет

    16 5 Отговор
    Запомнете имената на предателите. Ще потрябват в скоро време
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 А50

    13 4 Отговор
    Що пък спокойно не ти пръснем гьона, Тагарев
  • 172 Истината

    6 17 Отговор
    Русофила не може да бъде едновременно умен и честен. Ако е умен, то ще е подлец. А ако е честен, ще е глупак. Умният и честен човек никога не може да бъде русофил.

    За да бъдеш путинист и да подкрепяш агресията против Украйна, не е достатъчно да бъдеш само подъл или глупав, нужно е съчетание на тези качества. Ако човек е подъл но умен то той не може да не разбира че путинският режим ще изгуби войната с Украйна и с целият свободен свят. И, че да го подкрепяш е неизгодно а в перспектива и опасно. А на честният, макар и немного умен човек честността няма да позволи да подкрепя убийствата и престъпленията, които армията на Путин извършва в Украйна.
    Само подлите глупаци могат са се радват на бомбардировките и убийствата, вършени от руската армия и да вярват в успеха на безумната военна авантюра на Путин. Т.е. за да си путинист трябва да си подъл глупак.
  • 173 000013

    16 4 Отговор

    До коментар #150 от "Само питам":

    Питащия , сега аз да те попитам какво още чакаш та неотидеш в окопите да защитаваш Украйна от лудия фюрер от Кремъл а дращиш тук прокламации
    и умозбъркащини които са ти бабили от недиите в главата ?
  • 174 Някой

    12 4 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    Тази глупост я пльокал под всяка статия. Сигурно не е измислена от теб, щото то и за глупост трябва акъл. Получил си я на листче от американското посолство и имаш таргет (по американски ти пиша, че да не разбереш) колко пъти на ден да я изпльокаш под някоя статия. Сигурно, към края на деня си събрал като за 1-2 долара надник.
    Мъка, мъка.... Тръгнали з морал и акъл да ми говори, а щом тур тези думи, посяга към тълковния речник...
  • 175 Бесен- _Язовец

    4 20 Отговор
    Русофилите отново са изпаднали в истерични припадъци, пяна им избива на зурлите!

    Коментиран от #179, #279

  • 176 А ве

    15 4 Отговор
    Тагарев после каде ще бягаш и ще се криеш
  • 177 От чужбина

    20 5 Отговор
    Ами нищо не казваш за броя украински войничета които ще загинат на фронта? Или докато има такива ще се продължи с напомпването на оръжия. Говориш за "Насъпателен капацитет" - ами това означава и брой живи хора, войници. А питате ли ги украинците дали са съгласни да умират заради някакви наркомани дошли на власт с преврат? Дори да победи, Украйна ще е безкрайно задлъжняла, и изобщо не си мислете, че Русия ще плаща репарации. Как си представяте евентуалната украинска победа??? Сигурно Путин ще се покаже на екрана и ще каже - Признаваме, победихте ни! Или украинската армия ще стигне до Москва!!! Айе спрете се малко с фантазиите! А да кажеш нещо, че от ЕС искат по-високи вноски от държавите членки??? Това е за да се финансира войната в Украйна. Т.е цената на войната се стоварва върху всички народи в Европа. Един път чрез данъци, и втори път чрез високите цени на енергия и на всичко...Ще спечелят само най-силните в света. А най-вероятен сценарии е премахване на управляващата украинска хунта и връщането на Украйна под контрола на Русия. Възможно е Полша да завземе западните територии, за което Русия няма да претендира. Възможно е повече протести и бунтове из Европа, защото цените ще продължат да растат, а качеството на живота да спада. В Америка също не са съгласни да се наливат пари в Украйна, и да не достигат пари за справяне с вътрешни проблеми. В крайна сметка щом се изключат системите, Украйна умира за няколко седмици. Вероятността Путин да бъде отстранен

    Коментиран от #189

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 Някой

    21 3 Отговор

    До коментар #42 от "Америкакият лакей":

    Да де, но щом е действал въпреки решението на народното събрание, то тогава е извършил престъпление. Де го каскета сега? Пак се спотайва на топло, вместо да ходи да го арестува този агент на САЩ.
  • 181 Наркомандо

    24 4 Отговор
    Да им дадем и валутния резерв, няма смисъл са събира прах в банката. Да им дадем и живота си, и без това не струва в тази козяшка клоака
  • 182 Аве ейй

    14 4 Отговор
    Тлантиците идва краят ви ще се чудите каде да бягате
  • 183 TV Бобов дол

    10 3 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Колега изказването ти звучи като цитат от книгата 1984 на Оруел .
    Чудя се как нашето общество може да се остави да го докарат до това състояние ?
  • 184 9622

    21 3 Отговор
    В миналите години се изпратиха танкове и за Македония , които също не ни трябваха, а сега как е тя с нас?Както виждам голяма любов!
  • 185 Муаха-ха-ха-ха...

    13 3 Отговор
    Фамилията му определя образа и вижданията.Куха дървена посуда.

    Коментиран от #257

  • 186 Тъпото

    17 3 Отговор
    Направо се качвай на първият танк и води батальона.Ще ти направим паметник за поколенията.Когато тръгваш се покажи от люка да имаме твоя образ за паметника.
    Около него ще има ялея с цветя.
  • 187 Андрешко

    11 3 Отговор
    Виждаш само до върха на носа си,подлого
  • 188 Аз съм от ссср

    12 7 Отговор
    Най добре да те дадем теб и да започваме да се чистим от американските слуги.

    Коментиран от #190

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Българин

    5 8 Отговор

    До коментар #188 от "Аз съм от ссср":

    Като емигрираш в Русия може да се чисти от всичко!
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Наблюдател

    7 21 Отговор
    Руското генно инженерство е водещо в света. Още преди 150 години то е направило кръстоска между предател, мошеник, лъжец и руска проститутка и я е нарекло "Русофил"! .
  • 193 Стоян Александров

    21 5 Отговор
    Това изкаване, рова изказване, ТОВА ИЗКАЗВАНЕ НА ТОЗИ ЧОВЕЧЕЦ Е ТОЧНО КОПИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД...КАКВО ПАДЕНИ, КАКЪВ ПОЗОР, ДУМИ НЯМА ВЕЧЕ....ДУМИИИИ. САМО ЕДИН ИСТИНСКИ ПРЕДАТЕЛ И ЕНИЧАР МОЖЕ ДА КАЖЕ ТОВА...БЪЛГАРИИИИИИ, БЪЛГАРИИИИ ТОЛКОВА НИСКО СМЕ ПАДНАЛИ, ЧЕ ВЕЧЕ ДЪЛБАЕМ НА ДЪЛБОКО....ЛЕЛЕЕЕЕЕЕ НИЕ СМЕ БИЛИ МНОООООООГООООО ЗЛЕ БЕ !!!!!
  • 194 Аззаззз

    20 5 Отговор
    Тодоре, безроднико, хайде като искаш да даваш дай нещо твое! Не наше. Купи нещо с твои пари пък го давай на украинците. Много сте такива разбирачи на подаряване на чуждо за лична изгода.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Истината

    6 15 Отговор
    По-неприятен и отвратителен от обхванатият от манията за величие и уникалност руснак е неговият покорен и доброволен задунайски роб!
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този не го харесвам

    21 4 Отговор
    Този ми е толкова противна личност, че просто нямам думи. Готов е всичко да даде на укронацистите само и само да се хареса на краварите, а че по този начин ще обезоръжи изцяло България хич и не му дреме. Явно мисли за укронацистите, а не за сигурността на България. В този ред на мисли, за какво ни е този ? Излишен е за всеки истински българин.

    Такива като този са за затвор, защото работи против сигурността на България. Всички държави се въоръжават само ние се разоръжаваме и то тотално отделно, че по искане на евро-атлантическите ни "приятели" си унищожихме и армията, която сега я има я не 20 000 и е по-малко и от ловните дружинки.

    Коментиран от #205

  • 199 От чужбина

    6 4 Отговор

    До коментар #189 от "Истината":

    Нещо по-умно можеш ли да съчиниш? Нали ужким имаш някаква глава...или мислиш само с долната такава, ако изобщо и нея я имаш и ползваш за нещо де :)))
  • 200 ФИГУРАНТ ЮМРУКОВ РЕШЕТНИКОВ

    3 16 Отговор
    НЕ СИ ДАВАМЕ СТАРИТЕ ОРЪЖИЯ ЗАЩОТО ИСКАМЕ ДА СМЕ СЛАБА ДЪРЖАВА И ЗАВИСИМИ, ВАСАЛИ, РОБИ НА ВСИКИ КОЙТО НИ ПОЖЕЛАЕ!

    Коментиран от #275

  • 201 митко

    15 3 Отговор
    ГАНЬОВСКА държава с много ПРЕДАТЕЛИ И ЛАКЕЙ!
  • 202 Иви

    12 3 Отговор
    Що не си затвориш смръдливата уста бе !
  • 203 Как ще ви трепаме по улиците

    13 3 Отговор
    бедна ви е фантазията. И в чужбина ще ви намерим. Няма прошка.
  • 204 скрапа

    8 3 Отговор
    е в основата на мисленето на всеки експерт-фурашка !
  • 205 От чужбина

    15 3 Отговор

    До коментар #198 от "Този не го харесвам":

    По-лошото е, че почти всичките партии дружно врякат в една посока. Това означава, че са на една и съща зависимост, една и съща хранилка. Сега се надпреварват кой да се покаже повече пред господаря. Е на това му се вика падение! Я вижте как унгарците си защитават интересите. Турците също.

    Коментиран от #222

  • 206 Сигурно и мене ще изтрият,

    19 3 Отговор
    но все пак предлагам Тагарев да е начело на баталиона, заедно с Киро, Асен и всички от ПП, Дай България, ГЕРБ и БСП депутатите, които до сега не са дали нищо на Украйна и спокойно могат да изпълнят евроатлантическия си дълг. А българслият народ да си отдъхне малко от тези продажници, че не се диша вече в държавата от тях.
  • 207 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 208 Този арпаджик тагарев

    15 3 Отговор

    До коментар #5 от "12345":

    е за топло местенце, в трудов лагер, до живот. С длето и чук ще осмисли жакия си, престъпен животец, в направа на павета, за пътната настилка. Разбира се с норма, а вечер да изучава наказателния котекс на РБ, с изпит.
  • 209 Айде стига

    13 3 Отговор
    Стига вече сте давали трибуна на тези продажници, вчера другия продажник каза да си дадем всички самолети, на нас не ни трябвали НАТО щяло да ни пази, днес този танкове дава,не ни трябват, как поредния предател не е поискал дайте и държавата да дадем, то без друго сме дали хотелите за
    мигрантите, какви са тези индивиди ,хора не мога да ги нарека, няма ли кой да им спре изявите по медиите, няма ли закони за продажници и предатели

    Коментиран от #226

  • 210 Наблюдател

    4 3 Отговор
    "Ролята на България във войната в Украйна ще бъде много, много високо оценена в учебниците по история", смята съветникът на украинския президент Михайло Подоляк.
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Бхк

    4 3 Отговор
    Тошко африкански...
  • 213 Ангеларий

    11 3 Отговор
    Тагарев е идиот.
  • 214 РАШКАТА ТЕХНИКА Е БЕЗАНАЛОГОВ БОКЛУК!

    6 10 Отговор
    ЗАЩО ПО УЛИЦИТЕ Е ПЪЛНО СЪС ЗАПАДНИ КОЛИ, А ТАНКОВЕТЕ И САМОЛЕТИТЕ СА НИ ОЩЕ РУСКИ?

    Коментиран от #225, #253

  • 215 Не!Не можем

    12 4 Отговор
    да дадем,и няма да дадем оръжие на никого срещу Русия! Ние сме Българи,благодарни на нашата Освободителка Русия! а продажните родоотстъпници ги чака само една участ -с....!
  • 216 Сух

    8 4 Отговор
    Предателите на България трябва да бъдат изправени пред народен съд!

    Коментиран от #246

  • 217 СТОРИ МИ СЕ, ЧЕ Е МЕРЦЕДЕС?

    5 7 Отговор
    КАРАЛ СЪМ 8 ГОДИНИ МОСКВИЧ 408И И СЛЕД НЕГО ОПЕЛ КОРСА 1.2 ОТ ПЪРВИЯ МОДЕЛ! СТОРИ МИ СЕ ЧЕ НАПРАВО СЕ КАЧИХ НА МЕРЦЕДЕС?

    Коментиран от #229

  • 218 Цензура

    14 3 Отговор
    Член 98 от НК:

    Чл. 98. (1) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
    (2) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.

    КОГА прокуратурата ще си влезе в ролята и ще започне да се самосезира при подобни изявления? За какво стратегическо мислене говори тоя и кой го излъга, че е "военен експерт", щом не разбира, че нацистка укpoпия реално вече е изгубила войната? ВСУ е разгромена и изтребена почти напълно откъм жива сила, загубите и досега от началото на конфликта са 75%, а 200 000 руски резерви дори още не са се включили. Вече нямат и кой да мобилизират - освен момчета на 16-17 или хора на 50+ или жени... То неслучайно от 3 месеца ВСУ не са напреднали никъде по фронта, дори и с километър, но най-стратегическите им укрепени райони - единият падна вече, а другия е на ръба...
    Е, когато руснаците спечелят войната - какво правим? Малко ли се накиснахме досега с помощта си за укpoпия, че и танкове да им даваме и самолети - последните ни боеспособни? Тука изобщо не говорим дори и за моралния аспект !!! Даваме оръжие на тия, които тероризираха и продължават да тероризират нашите братя в Бесарабия, за да стрелят по тези, благодарение на които нас изобщо ни има още като народ !!! Ако зависеше от мене такива като тагарев щяха да бъдат

    Коментиран от #227

  • 219 Водят се преговори

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    за настаняването ти в психодиспансер, за пожизнено лечение.
  • 220 КАТО ОЛИГОФРЕНИ СМЕ СИ ДОБРЕ.

    2 7 Отговор
    ААА, С ВЪОРЪЖЕНИЕ ОТ ПРЕДИ 60 ГОДИНИ И ТО РУСКО, МНОГО СМЕ СИ ДОБРЕ!

    Коментиран от #255

  • 221 Един Човек

    12 3 Отговор
    "Би било твърде нелицеприятно за демократичния свят, ако не може да осигури техническата помощ на Украйна и остави Русия да направи ново настъпление. Времето е кратко". - Кой, кой свят Тодоре ? - Демократичния ? А знаеш ли колко войни запали този демократичен свят и колко милиони загинаха от неговите демократични бомби ? Милиони хора още напускат родината си и бягат от ужасите , които им донесе в родните им места този демократичен свят. Как живееха либийците при Кадафи, и как живеят сега? Демократичен свят? Заучени фрази, повтаряни от папагали.
  • 222 Този не го харесвам

    9 3 Отговор

    До коментар #205 от "От чужбина":

    Прав си, че почти всичките партии дружно врякат в една посока С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА ЕДНА И ТОВА Е "ВЪЗРАЖДАНЕ". Колкото и да ги плюят това е истината и който не я е видял и осъзнал е слепец.
    ВЪЗРАЖДАНЕ е единствената Българска партия в парламента. Останалите са американски и една турска.
    Нека плюенето на ВЪЗРАЖДАНЕ от всички анти-българи, индивиди със замъглени и промити мозъци започне сега.

    Същото е като днешното оплюване на Апостола на свободата Васил Левски и обявяването му за терорист. За нас българите той е патриот, а за всички анти-българи е терорист. Българи вие съгласни ли сте с опитите за подмяна на българската история и опитите да ви втълпяват, че не е имало турско робство, а е имало "османско присъствие"? Аз не съм съгласен. Какво е било това "присъствие" при което османските 4удовища са отнемали българските деца от родителите им?
  • 223 От чужбина

    12 3 Отговор
    Ако искате или ако искаХТЕ да помогнете на Украйна, то беше редно да се изпратят военни лекари, военно-полеви болници, медицинско оборудване и материали. В краен случаи е допустимо пращането на ОТБРАНИТЕЛНИ оръжия. Така или иначе рано или късно войната ще свърши и трябва да имаме "очи" за преговори с всички страни. При такава помощ никой НЕ може да ни обвини в нищо, без значение кой ще е победител в конфликта.

    А тези дето врякат срещу Русия, нека да кажат - КАК си представят евентуалната украинска победа? Напишете, опишете какво си представяте, логически свързано и обосновано.
  • 224 Ееееех тагаpчик

    11 3 Отговор
    Стига бля, бля лозунги... вокзала и на фронте ... yкрия се нуждае най вече от пyшечно месо... а от тебе файда нема и фира да отидеш!!!
  • 225 Салкъмчо

    8 4 Отговор

    До коментар #214 от "РАШКАТА ТЕХНИКА Е БЕЗАНАЛОГОВ БОКЛУК!":

    "ЗАЩО ПО УЛИЦИТЕ Е ПЪЛНО СЪС ЗАПАДНИ КОЛИ, А ТАНКОВЕТЕ И САМОЛЕТИТЕ СА НИ ОЩЕ РУСКИ?" Аааа, не така. Имаме и американски самолета, обаче са невидими. Стелт бе. Извън земна технология шъ знайш. Пък и скоро може да получим още руски танкове, защо да ги харчим тия. Както вървят нещата...................
  • 226 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 227 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 Мерцедес

    8 3 Отговор

    До коментар #217 от "СТОРИ МИ СЕ, ЧЕ Е МЕРЦЕДЕС?":

    Как ти се стори бе джанъм, като не си карал Мерцедес?
    Там , от където можеш да минеш с Москвича, можеш ли да минеш с Мерцедеса ? Съседката пита.
  • 230 Крас

    7 5 Отговор

    До коментар #30 от "Ами":

    Голям наивник.
    Посочи кой на кого е дал оръжия безплатно.
  • 231 Българин

    6 11 Отговор

    До коментар #227 от "Цензура":

    Няма по противно създание от доброволният руски роб. А русофоби няма. Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб е всеки, който е против
    маниакалната идея, че Русия има мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските п римати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.
  • 232 Ганчо зубидрен

    5 5 Отговор
    Аз съм съгласен да изпратим всички Т 72/Су 25/Миг 29 за Укр... но да бъдат заменени 1 към 1 с чисто нови Лео 2 а7/А 10 последно поколение и Ф 18 супер Хорнет...едно към едно.
    Обаче мендилите в парламента, няма да са съгласни, няма да падат комисионни...
  • 233 Истината

    6 3 Отговор

    До коментар #227 от "Цензура":

    Спомените на Буров са пълен фалшификат изфабрикуван от агента на ДС Михаил Топалов - Памукчиев.
  • 234 Ха-ха-ха🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾🇷🇺🚾

    5 4 Отговор

    До коментар #227 от "Цензура":

    Вече си записан в Програмата за депутинизация в България!
  • 235 Диамантената ръка

    5 9 Отговор
    Много тъпи парчета сме, можем да дадем на нато старото си въоръжение и да го сменим с ново, а само се ослушваме и гледаме в тавана...
  • 236 Да знаем как

    5 4 Отговор

    До коментар #157 от "Доктор Рачо Петров":

    ги постигаш тези работи. Пращаш жена си в леглото на фердинанд и така генерал стана. Айде фъш, джендарианец некъпан.

    Коментиран от #262

  • 237 Бягай на фронте тагаручко

    9 4 Отговор
    Тагурчик стига бля, бля лозунги... вокзала и на фронте ... yкрия се нуждае най вече от пyшечно месо... а от тебе файда нема и фира да отидеш!!!
  • 238 5000лв за маска

    6 5 Отговор
    Големи техници са германците ..правят опели , мерцедеси ...но защо не могат да правят ракети като руснаците ...или всеки прави това в което е най добър .
  • 239 министърче дашно

    6 3 Отговор
    баш като заРков при кикито
  • 240 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 241 От чужбина

    6 3 Отговор
    Тази война рано или късно ще свърши. Въпроса е какво ще стане след това? И както вече казах, щеше да е добре ако бяхме помогнали на Украйна с болници, медицински материали и лекари. Така който и да е победител няма да ни обвинява нас в участие или безучастие в конфликта. Обикновените украинци със сигурност не искат войната. Самите те са на половина руснаци. Тази война им е натресена от вън чрез една управяваща хунта дошла на власт чрез преврат.Явно е, че обществото и там е разделено в мненията си, подобно на българското - русофили и русофоби. Такова разделение е почти безсмислено.

    Вероятно добрия изход от конфликта ще е Украйна да престане да съществува като държава. Ако продължи да съществува ще е безкрайно задлъжняла и дори богата на плодородна земя и ресурси, населението ще е бедно и това ще е предпоставка за бъдещи конфликти. Така се оказва, че добре западните територии да отидат към Полша, за което Русия вероятно няма да има претенции. Там населението до голяма степен са поляци или техни потомци, ще попаднат в ЕС и ще са доволни. Същото важи и за малки територии с унгарци и румънци. Русия взема източните части, където населението в по-голяма степен се чувстват руснаци. Тези дето са наливали пари и оръжия в Украйна ... пият по една студена вода.
  • 242 Баба Ванга

    4 8 Отговор
    Каквото стана със СССР това ще стане и с Русия. Каквото се случи с привържениците на нацистка Германия, това ще се случи и с русофилите!
  • 243 Мим33

    6 5 Отговор
    Това е един долен,мръсен български продажник.Ада е за него..

    Коментиран от #258

  • 244 Гюлю

    7 3 Отговор
    Поредният нац.пред...л! Да не са твои ,че да ги даваш и то спокойно! Я заминавай в укр.на фронта ,щото след изборите ви чака затвор!!!
  • 245 дядото

    5 4 Отговор
    а не трябва ли цялата ша.й.к.а фашизирани елементи да бъде пратена по дяволите.бавно,но сигурно плъзгат родината към война и трета национална катастрофа,както дедите им преди десетилетия.
  • 246 Моряка

    3 4 Отговор

    До коментар #216 от "Сух":

    Прав си Сухи.Народен съд.Този бивш съветски възпитаник(както повечето от Атлантическия клуб) се пъни да ни вкара в Третата Св.В,която ще бъде термоядрена,т.е.ще заличи България от лицето на земята.т.е.- национално предателство.В Нюрберг подобните на него ги бесеше един американски сержант,но на скрито, само пред няколко подбрани
    фотографа.Но нашите софийски сеирджии едва ли ще се съгласят.Най удобно място да го разлюлеят беше Мавзолея,ама сините талибани непредвидиво го разрушиха.Имаш ли готов резервен вариант?И не забравяй,че този тип върви в комлект с оня зъбльо,Шаламанов.А той е трътлест,ще му трябва по шилоко прострнствъо.Спейс,както казват новите ни братя.
  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 АБЦОЛЮТНО ДЪРВО.

    5 4 Отговор
    МАСКВИЧ - 1360 , 55 К.С. ОТ 0 ДО 100 ЗА МИНУТА И ПОЛОВИНА АКО ИЗОБЩО ГИ ВДИГНЕ И САМО С ПОПЪТЕН ВЯТЪР? ЕКСТРИ - МАНИВЕЛА ЗА РЪЧНО ПАЛЕНЕ, РЪЧНА ПОМПА, КОМПЛЕКТ ИНСТРУМЕНТИ И РАЗХОД 12/100!
  • 249 Павел пенев

    7 5 Отговор
    Съгласни сме но ако и ти заминеш с танковете като танкист. Украйна ти е горе долу позната, нали там си учил, но като ти гледам акъла- нищо не си научил. На американците не им трябват образовани предатели.
  • 250 Истината

    5 12 Отговор
    За да бъдеш путинист и да подкрепяш агресията против Украйна, не е достатъчно да бъдеш само подъл или глупав, нужно е съчетание на тези качества. Ако човек е подъл но умен то той не може да не разбира че путинският режим ще изгуби войната с Украйна и с целият свободен свят. И, че да го подкрепяш е неизгодно а в перспектива и опасно. А на честният, макар и немного умен човек честността няма да позволи да подкрепя убийствата и престъпленията, които армията на Путин извършва в Украйна.
    Само подлите глупаци могат са се радват на бомбардировките и убийствата, вършени от руската армия и да вярват в успеха на безумната военна авантюра на Путин. Т.е. за да си путинист трябва да си подъл глупак.

    Коментиран от #268, #278, #287

  • 251 Бесен- _Язовец

    5 10 Отговор
    Всички комунисти под земята! Всички путинисти на концерт на Йосиф Кобзон! СЛАВА УКРАИНЕ!
  • 252 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 253 Павел пенев

    3 4 Отговор

    До коментар #214 от "РАШКАТА ТЕХНИКА Е БЕЗАНАЛОГОВ БОКЛУК!":

    Какво ще избереш? Руски танк на 35 години или западна кола на 30 години?
  • 254 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 255 Напълно си се препокриваш

    5 4 Отговор

    До коментар #220 от "КАТО ОЛИГОФРЕНИ СМЕ СИ ДОБРЕ.":

    със съдържанието от заглавието. Ти въобще служил ли си войник? Имаш ли понятие от оръжие и военна тактика? Не, грам не разбираш от нищо. Хибриденплъшок наидръжка от козяк.
  • 256 Донки Хот и Сан Чопанса

    8 5 Отговор

    До коментар #85 от "Българин":

    Вземи се определи българин ли си, българка ли си или 13 или 16 пол или каквото там ти набиват в главата американските ти приятели.

    Коментиран от #296

  • 257 прав си

    3 4 Отговор

    До коментар #185 от "Муаха-ха-ха-ха...":

    Той е за КЕЧ-а ! При Наналковата бригада на пътя с количката....
  • 258 Истината

    3 8 Отговор

    До коментар #243 от "Мим33":

    Единствените долни и мръсни продажници сте путлерасите!
  • 259 ФАКТ

    8 4 Отговор
    МУНЧО, ВОЙНА НЕ СЕ СПИРА С ДАВАНЕ НА ОРЪЖИЯ, А С ДИПЛОМАЦИЯ, КАКТО ПОЖАР НЕ СЕ ГАСИ С БЕНЗИН, А С ВОДА! В ЛИЧНО КАЧЕСТВО ПРАВИ КАКВОТО ИСКАШ, НО НЕ СЕ НАГЪРБВАЙ ДА ПОМАГАШ И ГОВОРИШ ОТ НАШЕ ИМЕ, ЗАЩОТО ЩЕ ТЕ СЛОЖИМ В 1 КАШОН И ЩЕ ТЕ ПРАЩАМЕ НА СЕКУНДАТА В УКРАЙНА! НЕДЕЙ ДА ГОВОРИШ ОТ ИМЕТО НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! ДОСТАТЪЧНО НИ НАТРЕСОХТЕ, ЧЕ И ЦЯЛ СВЯТ НИ РАЗБРА СЪС СКРИШНОТО ДАВАНЕ НА ОРЪЖИЕ И ТЕХНИКА! ТАКА ЛИ ГО ПРАВЯТ В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ!
  • 260 Цецко

    7 4 Отговор
    Предателю, България помни.
  • 261 Анонимен

    8 4 Отговор
    Откъде и защо в България се появиха толкова много войнолюбци? Хора с опериран морал и никакви задръжки! А родолюбие нулево!
  • 262 така било

    1 1 Отговор

    До коментар #236 от "Да знаем как":

    Фердинанд гонел за миряк жените,ама завиждал на дадо Вазов !Той не ги гони,а Те него!Той е имал /Голям/ работен до края на живота си!....
  • 263 Буквоядец

    7 4 Отговор
    Като толкова му се воюва или има друга причина да хваща автомата и да заминава.Ако въобще е ходил и в казарма.
  • 264 ПИТАМ ТЕ

    8 5 Отговор
    КОГО ЛЪГАХТЕ, БЕ ПРОД...АЖНИ ПРЕС---ТЪ..ПНИЦИ! С КАКВО ПРАВО ДАДОХТЕ СКРИШОМ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ОРЪЖИЕ, САМОЛЕТИ, ТЕХНИКА НА УКРАИНЦИТЕ?
    НАЛИ НЯМАШЕ И 1 ПАТРОН ДАДЕН НА УКРАЙНА!
    МЕР....ЗАВ..ЦИ!
  • 265 Буквоядец

    5 3 Отговор
    Поправка. Да заминава да поправя съветските самолети. Нали от това разбира.
  • 266 Еееех тагаручка...

    7 3 Отговор
    Ти си лесен... мешка, пушка и вокзал и на фронте....
    И фира да дадеш файда от теб нема... един боклук по малко!!!
  • 267 пенко

    6 3 Отговор
    БЪЛГАРИНЪТ НЕ НАЛИВА - В ПРОБИТА БЪЧВА -- САМОПРОДАЛ СЕ ТАГА ТРАЛАЛАЛЕВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 268 Ееееее

    5 3 Отговор

    До коментар #250 от "Истината":

    Разбра ли истината.... ти НЕ СИ УМЕН, знаеш си, нали!!!!
  • 269 Ха Ха

    7 3 Отговор
    Заминавай с тях......барем ти опнат кожата на някой стобор.......да я плюят мухите !
  • 270 1945

    8 4 Отговор
    Поредния национален предател или чужд агент.
    Народен съд и Белене
  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 Малчо

    6 3 Отговор
    Предател!!!!! Дано увисне на бесилото.
  • 273 тагарев

    7 4 Отговор
    През 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в СССР, а през 1994 г. – в Командно-щабния колеж на ВВС на сащ. Путин ако разбере че си агент на цру няма къде да се скриеш и танковите няма да ти помогнат.

    Коментиран от #280

  • 274 ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА

    3 6 Отговор
    До пълният разгром на путиновите пълчища
  • 275 Олд Четърхенд

    4 3 Отговор

    До коментар #200 от "ФИГУРАНТ ЮМРУКОВ РЕШЕТНИКОВ":

    Проблема е че никой не иска да ни дава нови оръжия ,дундьо.Само закупуване и то минават години докато ти го произведат. Много слушаш тия миндили дето разтягат локуми за някаква замяна . Няма такъв филм в света все още.
  • 276 сноу

    5 3 Отговор
    Тагарка-а,тагарка ...от години повтарям, че няма по-големи нищожества от тебе ,моцко и шаламанката ,а от скоро се емчи и налбантата...Не знаем обаче по кои копчета ви бутат,по дъщерите като агата и найденов ли,по синовете ли като еужени,по бащите като илейн кремова,или по бащите като про100кире...Всичките обаче сте вербувани от цру
  • 277 Азз

    5 3 Отговор
    най-добре ще е да те натоварим в един и да пратим на дЖужето Белоноско...пък ти като можеш бии се,като не можеш наведи се и се дръж за палците...
    щото тука много говорещи глупости мастии колкото щеш....
  • 278 сноу

    3 4 Отговор

    До коментар #250 от "Истината":

    Додея на всички с твоите гнусни плямпаници ...с тая куха тиква ще пробутваш идиотщините си на мегдана ...
  • 279 стоян

    3 5 Отговор

    До коментар #175 от "Бесен- _Язовец":

    До 175 ком - това не са русофили а са путинофили
  • 280 Хахаха

    9 3 Отговор

    До коментар #273 от "тагарев":

    Толкова е нищожен, че даже името му не го знаят в Русия.
  • 281 Морски

    8 3 Отговор
    Тагарев мкати продажнадаеба
  • 282 АнтиЕС

    7 3 Отговор
    Този е за Сибир!
  • 283 един от многото

    6 3 Отговор
    На едни ново провъзгласили се за държава им дадохме танкове и сега ни вършеят тръни на главата!
  • 284 9689

    5 3 Отговор
    Престъпнико,ще бъдеш съден.....
  • 285 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 286 киро

    4 3 Отговор
    ахахх клоун,голяма стратегия за сигурност ,като си подарим танковете,самолетите,РСЗО,артилерия,Нато прави последен напън да спаси 4аст от Украйна,Сащ не искат да дават Ейбрамсите,защото ще станат много на бързо ясни колко са ненадеждни и най ве4е скъпи 6млн долара,наро4но карат Германия да изпрати новите си танкове да им направи ло6а реклама,Украйна е обре4ена,първо в най добрия слу4ай за 2месеца ще съберат 200танка и то поне 4-5вида,а Руснаците закараха 240 4исто нови танка в Донбас,преди 20дена,укрите нямат поддръжка от ВКС,загубили са по4ти цялата си артилерия,затова новия пакет с оръжия е от всякаква артилерия от Нато в сме6ни коли4ества
  • 287 киро

    4 3 Отговор

    До коментар #250 от "Истината":

    ахахх ти ако можеше да мислиш ,ве4е щеше да си разбрал,4е Украйна е обре4ена,Русия никога не връща анексирани територии и следващите месеци ще ги разширява на 100%,парите за Украйна свършват,а дупката от 7-8милярда на месец само се увели4ава и тя се плаща от Запада който е в рецесия ве4е,филма свърши,тепърва Запада ще търпи последствията
  • 288 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 289 Za победу

    3 0 Отговор
    И към всеки батальон танкове - бонус по един полк умнокрасиви евроатлантици. Като теб, б0клук
  • 290 БгТопИдиот

    7 0 Отговор
    Тодор Тагарев: Спокойно можем да дадем танкове поне за един батальон на Украйна, вместо да ги държим по складовете.

    Аз съм съгласен и мисля ,че мнозинството Българи ще ме подкрепят при едно единствено условие:

    Всичкото евроатлантик Тагарчко,Муню,Плювню,Кир,Очко,ХР Мравояд.....да заминават като екипаж на тези танкове.

    Който е "ЗА "да натисне +
    Който е "ПРОТИВ" да натисне -
  • 291 човек от народа

    4 0 Отговор
    аз съм ги купувал, а мен никой не ме пита....
  • 292 СБОГОМ украйна!

    6 0 Отговор
    СТИГА С тази украйна,СТИГА С това нато-Най-Агр€$ивната Т€рори$тична Организация( made in u$a)!!!


    КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР ЩЕ ПОЖЪНЕ БУРЯ!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$тит€(нато-фаши$тит€) БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ!!!

    БОГ И РУСИЯ ДА ПАЗЯТ ПРАВОСЛАВИЕТО, БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато) ,изра€л, британия, канада, ав$тралия,нова з€ландия,япония...!!!
  • 293 Абе,

    7 0 Отговор
    този проскубан сврачок, що не се меткат в трабанта на пасито и с крадлоленче и сие,да заминават за укристан?!
  • 294 Хаха,

    6 0 Отговор

    До коментар #133 от "Българин":

    българина, от Анадола пак заработи някой цент!
  • 295 Знайко

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Истината":

    само си виж минусите и смятай колко ГОЛЯМ пропагандист си! Станах русофил заради агресията на русофобите! Ето ти още един минус!
  • 296 Знайко

    3 0 Отговор

    До коментар #256 от "Донки Хот и Сан Чопанса":

    ти пък...това са му различните самоличности с които си заработва центовете! То ако про като него бачка с един ник-срамота!
  • 297 Това магаре

    3 0 Отговор
    През живота си изработил ли е един честен лев
  • 298 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 299 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 300 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол