Last news in Fakti

21 Януари, 2023 13:34 1 401 23

Зарков: Ако парламентът има воля, ще приеме закона за отговорността на главния прокурор. Радев ще им даде време

  • крум зарков-
  • депутати-
  • закон-
  • главен прокурор-
  • румен радев

Народните представители могат да дадат знак на държавния глава, ако включат в дневния ред на извънредното си заседание във вторник законопроектите за първо четене на промените в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт, смята служебният министър на правосъдието

Зарков: Ако парламентът има воля, ще приеме закона за отговорността на главния прокурор. Радев ще им даде време  - 1
Снимка: bTV

Ако депутатите покажат, че имат воля да приемат закона за отговорността на главния прокурор, президентът ще има даде време да го приемат. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ служебният министър на правосъдието Крум Зарков.
Засега е ясно, че във вторник БСП ще върне третия мандат за съставяне на редовно правителство неизпълнен. Президентът Румен Радев трябва да разпусне 48-ото Народно събрание, да насрочи избори и да назначи нов служебен кабинет. В Конституцията няма конкретни срокове, в които трябва да издаде тези укази.

Според Зарков народните представители могат да дадат знак на държавния глава, ако включат в дневния ред на извънредното си заседание във вторник законопроектите за първо четене на промените в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната власт.
„Факторът време е по-маловажен от фактора воля. Ако се констатира и това може да стане много бързо – още вторник или сряда, че има в това Народно събрание повече от половината присъстващи, които имат волята да освободят България от този товар. Защото този въпрос е страшен товар за България и за всеки един български гражданин. Ще влетим в центъра на Европа, ще имаме добри доклади, ще минем на друго ниво, ако има половината от присъстващите отговорни депутати, то съм сигурен, че няколко дена са достатъчни, не е нужно месеци. Сега дали изборите ще са последната седмица на март , или първата на април, или втората на април според мен е второстепенен въпрос спрямо това, което ще спечелим с този закон”, коментира Зарков.

По думите ма 48-ото Народно събрание няма да има време да приеме антикорупционния закон и една от причините е максимално разтегнатия срок за предложения между първо и второ четене – три седмици.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮПИТЕР

    8 16 Отговор
    НЯМА начин корупция мафия а и ГЕШЕВ има ЧАДЪР

    Коментиран от #17

  • 2 От хора на хранилки -демокрация?

    11 19 Отговор
    Това за повечето от тях е сваляне на защитата им. И няма да могат да си крадат безвъзмездно. Пример Тиквата и 12 годишните схеми за прибиране на пари.

    Коментиран от #10, #12

  • 3 666

    31 12 Отговор
    Зарков убиеца на животни вместо да го съдят за гаврата с котки, отново е захапал Гешев. Тези негодници вече пети парламент се опитват да свалят прокурора. Мафията няма търпение да разкара омразния Гешев. Той се оказа костелив орех за червената измет.
  • 4 Какво

    23 6 Отговор
    време ще дава? Парлемент който не може да състави правителство трябва незабавно да се разпусне. Винаги ще си измисляте, че има още работа за вършене. Това ли е неотложно, че няма кой да разследва и съди гл. прокурор? До сега колко пъти се е налагало това? Егати и държавата ако това и е неотложен проблем.
  • 5 Българка

    10 25 Отговор
    ГЕРБ-ДПС и вече БСП и Възхода вече са коалиционни партньори. А това са шайки на мафията. Борисов успя да "прелъсти" столетницата да върне към партиите на статуквото . Та точно това мнозинство как со представя Зарков да причме закон за съдебнареформа о контрол над Гешев и прокуратурата? Това би означавало възможност поне 1/3 от шайките да се разследват и съдят

    Коментиран от #11

  • 6 Баба Вуна

    15 3 Отговор
    Трябва ли от ЕС да спират бананите за да се събуди българина и да започне най накрая да упражнява правото си на глас?
  • 7 Роки

    21 2 Отговор
    Пребиващия котета по стените и смъркащия бели линии, работил само министър пак се пиари....Погледнете го това ПОЗОРИЩЕ!
  • 8 БСП на Бунището

    18 2 Отговор
    А закон за Отговорност на БСП за 45 годишната руска окупация и три национални катастрофи в тяхното Управления,кога ще предложиш бе,Крумчо???А ...???Кога!!!!Като закон за Лустрация ,например. .

    Коментиран от #18

  • 9 Я па тоА

    17 2 Отговор
    Този мишок, какви глупости дрънка
  • 10 Червен галош

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "От хора на хранилки -демокрация?":

    А другите престъпници преди и след него ???????
  • 11 Чупката бе!!!

    15 2 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    Кога по-точно БСП се разведе с ДПС?Щото те са в едно легло откакто съществува ДПС.Или по-точно откакто БСП създаде ДПС.Целувки на площада заедно управляваха.
  • 12 Я,стига се напъва !ЧервенШибанЧервей!!!!

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "От хора на хранилки -демокрация?":

    Гледай сега, по тази логика, трябваше цялото БСП да арестуват, заради криминалния преход, създаден от тях и за фалитите на България и банковата система срината от тях, а да не говорим за създадените олигарси и икономически и мутренски групировки от БСП!!!
  • 13 пенко

    8 2 Отговор
    ЗАЛКОВ : " АЗ НЕ СЪМ СЕ ИЗЦЯЛО ПРОДАЛ ... АЗ СЪМ ЗАЛКОВ - ИЗГЛЕЖДАМ ПЕ ДАЛ , НО НЕ СЪМ ТАКЪВ ---,НО НЯМАМ ДОКАЗАТЕЛСТВА --- АЗ СЪМ КУПЕН , НО НЕ СЪМ СЕ ПРОДАЛ --- НАПРАВО СЪМ СЕ ОТДАЛ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПОЛИТИЧЕСКАТА ЕЯКУЛАЦИЯ Е ВЪРХА !!!!!!!!!!!
  • 14 ФК Горно Уйно

    6 0 Отговор
    Клон, въже и лой..
  • 15 Го4о

    10 2 Отговор
    Най-некадърния правосъден министър работи против прокуратурата в полза на Минчо! Няма да можете да се скриете. Минчо, Рашков и Зарков ще отговаряте за деянията си! Червените фашисти ще бъдат съдени!!!!

    Коментиран от #16, #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Да попитам

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "ЮПИТЕР":

    Управителят на Нои , директорите на БНТ и бнр - и те ли имат чадъри , че още са на столчетата. Еле бнр- то! След тоя чуто вещен гаф т. н. хакерска атака и изчезването на Златния фонд, гододинчото още си е местенцето. Ни лук ял ни лук мирисал. Обвини един колега , който не издържа и Вече е покойник. Питам избраните в тая сграда глухи и слепи ли сау
  • 18 Иво

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "БСП на Бунището":

    Този внук на комунистически убийци може да предложи Гешев да го вкарат в Белене.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Рино рейс

    2 3 Отговор
    Народа е прос,спор в това няма ноо не е чак толкова прос че да не се осети че тиква и каскета се гушнаха с румбата,те вече са заедно така чее това вече не е тайна за никой,жалко за децата ни в това гето не за друг
  • 21 толупа

    2 2 Отговор
    нема да пипате гешо че че ви е...м м ...та на сите
  • 22 читател

    2 0 Отговор
    А кога ще бъде приет закона за разследване деянията на Председателя на Републиката?
  • 23 Комунист

    2 0 Отговор
    Вместо да мислят, как да вдигнат доходите и стандарта на живот на българите,комундрелите продължават да дрънкат каламбаците на каскета.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол