Last news in Fakti

23 Януари, 2023 11:08 8 455 56

КНСБ обяви колко пари са необходими месечно на човек за издръжка на живот

  • кнсб-
  • пари-
  • издръжка-
  • пламен димитров

При месото и месните продукти за три месеца се бележи ръст с 5.8%, а на годишна база – 27.1%

КНСБ обяви колко пари са необходими месечно на човек за издръжка на живот - 1
Снимка: БГНЕС

1351 лв. е необходимият нетен месечен доход работещ, сам живеещ човек. За тричленно семейство – двама възрастни с едно дете до 14 години, необходимия доход е 2432 лв. Това показват данните на КНСБ за издръжка на живота за месец декември, представени от Пламен Димитров.

Доходът, нужен за издръжка у нас, се увеличава с 18% на годишна база. За едногодишен период са необходими 366 лв. повече за тричленно семейство и с 203 лв. увеличение за едно лице. За годишен период брутаната заплата за издръжка нараства, както следва: за едно работещо лице с 262 лв. За един работещ от тричленно семейство с 236 лв. или с 472 лв. за двамата работещи, посочи Димитров.

От КНСБ посочиха факторите, които са оказали влияние нарастване дохода за издръжка.

Цените на тока за бизнеса остават на високи нива. Подобна е ситуацията при петрола. Забелязва се стабилизиране на цените на тримесечна база, но нарастването от началото на годината е около 10%. Леко повишение се забелязва в цените на хлебната пшеница.

Ето какви са средните цени при хранителните стоки:

При месото и месните продукти за три месеца се бележи ръст с 5.8%, а на годишна база – 27.1%. При млякото и млечните продукти 10.1% ръст за три месеца, а за година 43.6%. Поскъпването на яйцата е с 55% за година и с 18% на тримесечна база. 4.7% е поскъпването при захарта и захарните изделия и 3.7% увеличение на хляба и зърнените храни. Цените на услугите в заведенията за обществено хранене бележат ръст от 4.4% на тримесечна база, а за година темпът на нарастване е 26.7%.

Групата на нехранителните стоки и услуги бележи нарастване средно с 0.2%, а на годишна база увеличението е от 12.9%. Темпът на тримесечна база се задържа заради намалението на природния газ с 47.2% за битовите потребители. Въпреки това остава с 26.9% по-висок ръста на годишна база. Около 14% увеличение на цените се наблюдава при дървата за огрев и въглищата. В групата “Електроенергия, газообрани горива” се отчита намаление с 7.9% за три месеца, но на годишна база ръстът е 21.1%. Жилищното обзавеждане бележи ръст от 2.8% на тримесечна база. Нарастване на цените бележи и сектор “Здравеопазване”. Само лекарствата нарастват с 16.8% на годишна база.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уфффф....

    69 1 Отговор
    По големи безполезници от тези няма ! От 30 години , само обявяват...

    Коментиран от #44

  • 2 Шопо

    40 2 Отговор
    А бе я знам колко пари. А тоя да каже колко от тия пари отрадна Тиквуня и за да му плаща.
  • 3 НЕМА ЛАБАВО

    28 8 Отговор
    €ВРОЗОНАТА ЩЕ ВИ ОПРАВИ !
  • 4 Чочо

    35 0 Отговор
    Суха статистика.
    Така и ще си отмине.
    Нищо ново под слънцето
  • 5 Според Нинова мафията краде

    19 9 Отговор
    от нас до 10 млрд.лева на година. Според проф.Дуранкев - 7 млрд.лева.
    Кой създаде мафията всички знаят, но си траят !
    Има два начина за справяне с проблема - или да помолим мафията да краде по-малко, или да я ликвидираме ! Русофилите да не си правят на улави и да си признаят, че със своите гласувания удължават живота на мафията !
  • 6 Емигрант

    31 0 Отговор
    Тези боклуци от самото си създаване само пресмятат необходимите пари за нормален живот, но без ефективно постигане на желаната сума ! А дали те за самите себе си се нуждаят от такава сума или просто надвишават пъти същата ?
  • 7 Освен анализи и уйдорми

    31 0 Отговор
    Стачки, протести, блокирания и т.н кога ще видим? А? Ама масови да са, а не проформа като последният. Кога за две седмици цяла България ще видим затворена докато проблема с доходите не се реши? Синдикатите са предатели и в тайни договорки в тристранки влизат. Членовете си предават и само умуват и нищо не правят.
  • 8 Двоен стандарт

    34 4 Отговор
    Как за един човек е 1351лв а за трима е 2432лв? Тия от кнсб къде са ги учили да смятат, или пак разтягат фалшиви локуми.
  • 9 Иво

    16 0 Отговор
    366лв ХАХАХАХА ТОЗ ОТ ДЕКА ГО ИЗВАДИХТЕ БЕ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    45 0 Отговор
    Ако 1351 лв. е необходимият нетен месечен доход за работещ. Прага на бедност колко трябва да е ? А минималната заплата колко трябва да е ? А средната пенсия колко трябва да е? А вие синдикатите какво правите тогава да питам? За 5 ст. работа свършихте ли? За нищо не ставате. 0 !
  • 12 НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО

    24 0 Отговор
    Европейски цени АФРИКАНСКИ ЗАПЛАТИ.😄😄😄😄 .Ама иначе тия синдикати само обявяват.Някой обаче трябва да направи нещо по въпроса но няма такъв.
  • 13 По Европа

    20 0 Отговор
    Протести с милиони човеци, а в България анализи правили синдикатите ни велики. За разпускане са тези синдикати и членска маса даже нямат реално. Крият броя на членовете си плащащи членски внос. Перат и пари впрочем. Прокси Крипто Ало виртуал са.
  • 14 вълкодав

    14 1 Отговор
    Средната заплата в България, за специалист с висше образование, е около 1000лв ...
    Това за 1300лв е добро пожелание, но надали скоро ще го видим
  • 15 КНСБ Пламен Димитров!! Филиал на ГЕРБ

    20 1 Отговор
    Тея се бяха Скрили 12 год докато Управляваше Борисов!! После като Управляваше К Петков участваха в Събарянето на Правителството му!! Сега Димитров се прави на Статистик, какво ни казваш, всичко това Народа го знае, на негов гръб е, благодарение на такива марионетки като теб!!! Б. О. К. Л. У. К!!!
  • 16 Брюкселската зелка

    18 0 Отговор
    Попитайте тоя колко плаща на служителите си. Ама сериозно го попитайте и ще разберете що за двуличен субект е
  • 17 Няма ли смяна на тия...

    18 0 Отговор
    ...,,синдикални лидери"...?!
    Тоя е бил такъв и на баба ми...!
  • 18 Това не са синдикати

    25 0 Отговор
    Това са фризирани и беззъби пуделчета, които се умилкват около властта и имитират дейност като от време на време спретват някой и друг куц протест!
  • 19 Бегай !

    17 0 Отговор
    Добре,че е тоя скъсаняк да ни каже колко сме зле .Минималната работна заплата трябва да бъде 1600лв.Нали сме в ЕС.
  • 20 1351 ама

    15 0 Отговор
    умножени по 2... Лъжци сте вие... Що не пробвате вие да живеете с толкова пари?
  • 21 СЕРИОЗНО

    2 2 Отговор
    Целта е с машините 4 партии да имат около 10 процента, в това число ВЪЗРАЖДАААНЕ 11%, БСП 8%, ДПС 9%, ИТН 6%, ДБ-ПП - 7 ПРОЦЕНТА. И ГЕРБ 23 процента, Янев 13%, ВМРО-Цветанов 7%, НДСВ 12%. Последните да имат коалиране за правителство. Българо-американският инвестиционен фонд е учреден през 1991 г. от президента на САЩ – Джордж Х. У. Буш и Конгреса на САЩ, по силата на американския Закон за подпомагане на източноевропейските демокрации. БАИФ си поставя като основна цел да насърчава предприемачеството, основано на свободни пазарни принципи, посредством дългови и капиталови инвестиции в над 5000 малки и средни предприятия. БАИФ се превръща в крупен инвеститор в недвижими имоти на българска територия, както и в инициатор за развитието на капиталовия пазар в България и създаването на фондова борса, вкл. програма за ипотечно кредитиране, първа емисия ипотечни облигации и за учредяването на първото дружество със специална инвестиционна цел. Америка за България, фондация, разполага със стотици милиони, източени от България чрез БАИФ. , която направлява икономиката от 1991 г, чрез контрол на ситуацията в политиката,КОРУПЦИЯ И ЛОБИЗЪМ, законите, направляват икономиката да печелят и да въвеждат неолиберализмът. АНТИКОМУНИСТИТЕ ДА ПРОЧЕТАТ ПОСЛЕДНАТА СТРАНИЦА НА ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ ОТ ОРУЕЛ, И ДА РАЗБЕРАТ - ЧЕ СЛУЖАТ НА ПРАСЕТАТА И ПРИЯТЕЛИТЕ НА ПРАСЕТАТА ЧОРБАДЖИИТЕ ОТ ЗАПАДЪТ, КОИТО ДРУЖНО ОГРАБВАТ НЕЩАСТНИЦИТЕ.
  • 22 Заключение

    11 0 Отговор
    Тоя човек се нуждае от психиатър. На всяка среща изпада в делириум, кара се с всички и си тръгва сърдит. Кой ли го избра за председател и какви с другите кандидати?
  • 23 По света

    8 0 Отговор
    Хората напускат браншовите синдикати. Правят местни работнически комисии, комитети. автономни ! Масово не се одобряват проекти за колективни трудови договори и синдикалисти от синдикалната олигархия се гонят и даже понякога се бият по мероприятия от собствените им членове. Обвиняват се за предатели и продажници, което е и самата истина в много от случаите. ......Но у НАС всичко е 6 и няма проблеми. То за това сме на това дередже .
  • 24 уви ФАКТ

    7 3 Отговор
    нрб-НРБ:Един лев тогава струва 7 пъти повече от сегашен лев, дори 10 пъти. Тракторист 1989 г. взима нето 360 лева купуващи колкото сега 2000 лева, плюс премии 1000 лева годишно - купуващи колкото 5-6 000 лева сега. Фризьорка 1989г. нето заплата 290 лева купуващи колкото сега 1500 лева, с 10% от заплатата си изплаща апартамента си.. високо добавена стойност????? за големи заплати??? НРБ: Едно кисело мляко тогава струва 23 ст. едно предприятие прави 700 000 млека, добавена стойност 10 ст. - 5 ст. за работни заплати - МОЖЕШЕ. Тоест за заплати 35 000 лева, при 350 работници, се пада заработка 100 лева на човек на ден. сега: СЕГА:Въпросът е докога доходите на работниците и минималната заплата ще са два пъти по-малки от времето на социализмът. ???? Каква трябва да е икономиката, че да стигне за 5 години, 60% от доходите в Германия защото никой няма да търпи повече, а с този растеж и 1000 години няма да стигнат. . Иначе гледам минималната заплата при германците е 4,5 пъти се разделя БВП на зает. Заетите в България са 2 128 574, НСИ. към 700 долара трябва да е минималната заплата.

    Коментиран от #30, #52

  • 25  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор
    Няма значение структурната безработица: ако нямате работа, то е защото не сте предприемчив. Нямат значение непосилните разходи за жилище: ако кредитната ви карта е на лимита си, вие сте безотговорен и несъобразителен. Няма значение, че децата ви вече нямат игрище в училището си: ако станат дебели, вината е ваша. В свят, управляван от конкуренцията, тези, които не могат да поддържат темпото биват дефинирани и сами дефинират себе си като губещи.... =======Неолиберализмът извади на показ
    най-лошото от нас.
    Пол Верхаге====

    Коментиран от #26

  • 26  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от " 🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️":

    Данъците и регулациите трябва да бъдат минимизирани, обществените услуги трябва да бъдат приватизирани. Организирането на трудещите се и колективните трудови договори от страна на синдикатите се представят като изкривявания на пазара, които не позволяват създаването на естествена йерархия на победители и губещи. Неравенството се преоткрива като добродетелно: награда за полезността и генератор на богатство, което се просмуква надолу, така че да обогати всички. Усилията да се създаде по-изравнено общество са едновременно контрапродуктивни и подкопаващи морала. Пазарът гарантира, че всеки получава това, което заслужава.
  • 27 Мнение

    11 0 Отговор
    Как не те е срам да се показваш бе антибългарино неден?!

    Какви синдикати в България, кви 5 лв???
    Вие имате ли си най-малка представа какво си случва по бг фирмите???
    Вие наясно ли сте, че на никой не му дреме за работниците?!
    Експлоатират ги, тровят ги, не им плащат адекватно и навреме, не ги осигуряват на пълната заплата, пълен отврат е отношението към работниците в България, именно щото ЛИПСВАТ каквито и да било синдикати!!!

    Тръгнал тоя престъпник да говори колко пари на месец трябвали...???!!!

    Пламене такива като теб продажни национални предатели, сте част от проблема с липсата на държавност в нашата държава!!!
  • 28  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор
    Ако 1351 лв. е необходимият нетен месечен доход за работещ.=======що го пишете "нетен" я го напишете брутен веднага ..... щото работодателите в България са бая прости парчета и няма да им стане много ясно.
  • 29 Бегай !

    14 0 Отговор
    И тоя нищоправец сгриба по 10 бона заплата !?! Бунак .

    Коментиран от #38

  • 30 Факт е:

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "уви ФАКТ":

    Спрямо 1989 сме още на зад. Не сме я достигнали категорично. 33 загубени години в атлантическото блато.
  • 31 КоНе

    8 0 Отговор
    Парите ще стигнат ако не се включва отопление, не се купуват дрехи, никакви излишни разходи, а в магазина се купуват продукти с ниски качество и неясен произход.
  • 32 НЕВЕРОЯТНО

    7 0 Отговор
    Какви глупости може да съчини някой си. На нас са ни необходими около 1 милион евро за да си купим остров. И още толкова годишно за поддръжка. На някои други са им необходими по 100 000 000 месечно да си правят гаргара със стадото.
  • 33 Синдикален предател е тоя

    14 0 Отговор
    Само тристранки и анализи са му в главичката. И от тези тристранки, все случайно нищо не могли горките да направят. Те са повече работодатели и членове на бордове отколкото пролетариат. Синдикати няма но синдикална олигархия категорично има.
  • 34 Искаме

    9 1 Отговор
    Революция а не уйдорми и тристранки. Нов обществен договор и пропорционално данъчно облагане с необлагаем "под" от 1351 лв.щом такава е цифрата ! .....нето ! А се да видим освен приказки какво ще направят синдикатите....
  • 35 Бгг

    6 2 Отговор
    Това означава, че 1351 лв. трябва да е минималната заплата. Не може хем да ни тикат в ЕС , хем да дават мизерни заплати. Защото по този начин унищожават народа си.
  • 36 МАРКСИСТ

    1 0 Отговор
    Гледам графики, тези над 65 г. са 28% в Япония, в България и Германия са над 21%. Но в Уганда децата от 0-14 г. са над 40%, над 65 г. са под 2%. Децата в България са 12% в Китай 17%. Колко ли в бисмаркова Гермния са стигали години за пенсия??? Когато Бисмарк създава пенсионната система. Която още е същата. ОЩЕ!?? В Турция два пъти е по-нисък процентът на хората над 65 г. Извън реалностите е бисмарковата система, но я налагат. Частната система на пенсии ги уплаши, тя е въжето което капитализмът ще продаде за да бъде обесен. (Другото въже е супербатерията, и три де принтерът, вода и енергия от въздухът.) Ако работниците влагат в акции, предприятия чрез пенсионни фондове, икономиката ще се прехвърли върху работниците и те ще са господарите и собствениците с евтини цени за себе си. .......... .... комунизъм!!! ........ За да няма комунизъм на запад, ще трябва при тях да се консумира най-много. Ето защо е идеята за съкращение на населението в светът, за да се консумира повече на запад, макар - че България има 5 декара на човек, в светът е 7 декара на човек, обработваема земя. Сахара може да изхрани 9-милиарда човека. Но за да има голяма консумация в богатите страни, те измислиха световни цени на храните и минералите, ресурсите, СВОБОДЕН ПАЗАР, и регионални заплати. Мумбай има БВП на глава по-голямо от София, но работят за 4 долара на ден. Така всички купуват на еднакви цени, но консумацията зависи от заплатите. Бедните страни изнасят за богатите страни, доба
  • 37 МАРКСИСТ

    1 0 Отговор
    За да няма комунизъм на запад, ще трябва при тях да се консумира най-много. Ето защо е идеята за съкращение на населението в светът, за да се консумира повече на запад, макар - че България има 5 декара на човек, в светът е 7 декара на човек, обработваема земя. Сахара може да изхрани 9-милиарда човека. Но за да има голяма консумация в богатите страни, те измислиха световни цени на храните и минералите, ресурсите, СВОБОДЕН ПАЗАР, и регионални заплати. Мумбай има БВП на глава по-голямо от София, но работят за 4 долара на ден. Така всички купуват на еднакви цени, но консумацията зависи от заплатите. Бедните страни изнасят за богатите страни, добавената стойност остава в банките, в бизнесът инвестирал в бедната страна, малко отива за труда - за потребление, и богатият пазар е залят- на богата страна. СВОБОДНИЯТ ПАЗАР е скрито робство, осигуряващо по-добрата консумация на страните от старите демокрации-капитали-банки-олигархии-елити. (Маркс пише, че буржазната диктатура ще прави всякакви неща - да избегне революционното напрежение)
  • 38 А Бялата Златка

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бегай !":

    А какво се издържа?Какво яде?От години и той и догледницата му са без доходи.
  • 39 На всички им е удобно да не вземаме

    7 1 Отговор
    Пари т. е. да им работим за нищо пари! За минало време ще ни компенсирате ли или ще пием една студена вода както винаги! Защо сметките и цените се вдигат на пазарен принцип, а доходите не?
  • 40  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
     в Съединените щати, центърът на световния капитализъм, където броят на стачките се е увеличил значително през 2022 г. спрямо предходната година, с 40 процента, според база данни, управлявана от Cornell Университет. Това включваше стачки на петролни работници, медицински сестри и други здравни работници, производствени работници и учители и други работници в образованието. Годината завърши със спирането на мощна стачка на 48 000 академични работници в Калифорнийския университет въз основа на концесионни договори, приети от United Auto Workers.
  • 41  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор
    Броят на стачките обаче не изразява напълно състоянието на опозицията в работническата класа. Много по-широка борба беше задържана от бюрократичния апарат, който работи в тясно сътрудничество с корпорациите и правителството в отчаян опит да овладее социалния гняв. Това беше под формата на потушаване на борбата на 100 000 железопътни работници, където синдикатите блокираха стачките въпреки многократните отхвърляния на договори и гласовете за разрешение за стачка. Това кулминира в пряката намеса на правителството за нелегализиране на стачка през декември, мярка с по същество фашистки характер, която не срещна съпротива – всъщност беше подкрепена – от профсъюзния апарат.
  • 42  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор
    следващото десетилетие ще бъде „десетилетието на социална революция“.  „Растежът на работническата класа и появата на класова борба в международен мащаб са обективната основа за революцията. Но спонтанните борби на работниците и техният инстинктивен стремеж към социализъм сами по себе си са недостатъчни. Превръщането на класовата борба в съзнателно движение за социализъм е въпрос на политическо лидерство.
  • 43  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    През изминалата година борбата за освобождаване на работниците от синдикалната бюрокрация беше мощно изразена в кампанията на Уил Леман за президент на Обединените автомобилни работници в Съединените щати, която започна през юни. Кампанията спечели широка подкрепа от редовите работници, които откликнаха на призива му за пълно премахване на профсъюзния апарат и прехвърляне на властта към работниците в цеха.Кампанията разкри огромната социална пропаст, която съществува между редовите работници и апарата на UAW, който се състои от хиляди хора, чиито доходи ги поставят в топ 5 процента и дори в топ 1 процента от населението. Принуден да проведе преки избори поради мащабния корупционен скандал, който обхвана UAW, апаратът отговори с умишлена кампания за потискане на избирателите.
  • 44 Чекмеджан ефенди

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Уфффф....":

    По времето на ЧЕКМЕДЖАН мълчаха като бити .

    Коментиран от #46

  • 45  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор
    Нужно е пълно премахване на профсъюзния апарат и прехвърляне на властта към работниците във фирмите.Нужни са работнически комитети и комисии във всяка фирма с над 200 работника. Никакви тристранки а протести и блокаж до дупка !
  • 46 И по времето на цар парцалан

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Чекмеджан ефенди":

    Същото беше ! """Ние вика му обещахме стачни действия по време на управлението му да няма......""" Гнус ! Не синдикати а сбирщина от продажни синдикални олигофрени.
  • 47 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Това е АБСОЛЮТЕН ФЕЙК!Не се нуждае от сметки въобще.За този както и за държавата е най добре да има ,млади хора,които да имат автомобил...Да карат лошо...Да имат големи заплати и да и дават за рекламираните по медиите продукти!Преди да навършат пенсионна възраст ,след като са се осигурявали максимално за пенсия да ......+++!На него търтея са му необходими такива роби!Ако провеждате другата линия,която все повече роби провеждат,ще им настръхнат косите на Бюроклатите !В момента имаме разход от +60лв за едни много готини малки кученца,които храним обилно на 4 дни .Вече Майка им ги отби.Забелязах,че има и други готини хора,които също дават пари за животинките.Иначе държавата скубе по навик,но ако намалиш"Страничните" харчове и ще видите ,че не е така,а е много по -надолу.Единственно яко работят робитечрез ДЕЦАТА им..........Правят какво ли не на много яки цени и те се лъжат ,а от там и родителите снасят.Ако ви е възможно да приучите Децата си да не са тв-РЕКЛАМОконсуматори ще е добре и за вас и за тях ...След време!
  • 48 МАРКСИСТ

    2 0 Отговор
    Карл Чапек има постановка за роботи, той измисля тази дума. Тези роботи се произвеждат и са като хора, но ядат слама. Всяка компания си купува роботи, и прави повече продукция, но потребителите - хората, нямат доходи, роботите им взимат работата, и цените падат ли падат. И светът е унищожен. Остават само два робота, мъж и жена, които вероятно имат функция за възпроизвеждане, новите Адам и Ева. Писано е 1920та година. Но сега има технология която от слама и дърво прави протеини, въглехидрати и мазнини, тоест мляко и месо, сладолед, хляб. ВСИЧКО! Скоро три де принтери ще правят всичко, и ще се възпроизвеждат. Във въздухът има енергия, заредени частици, като батерии, една огромна батерия е въздухът - зареждана от слънцето, и вода има във въздухът, прах който може да стане на храна - аминокиселини, протеини и лекарства.. И сега гъбите произвеждат протеин от слама и дърво. Чрез гъбите, сега няма възможност за гладни години, КИТАЙ МНОГО РАЗВИ ГЪБЕНИЯТ МИЦЕЛ И СОРТОВЕ, и ако има дървета, дървесина, слама, човечеството може да яде гъби. Но и микроорганизми или машини, правят мляко от дървесина и слама, дори от камък. Преди когато нямаше неолиберализъм, до 1980 г., имаше научна фантастика обещаваща прогрес. Хората зад Рейгън, въвеждащи неолиберализмът, въведоха култура и изкуство което да казва - че парите са щастие, че богатите хора са героите, преди това дори в САЩ, ФИЛМИТЕ, РОМАНИТЕ И ПЕСНИТЕ СА КРИТИКУВАЛИ ПАРИТЕ И БАГАТСТВОТО КАТО ЗЛО И ГРЯХ, И НИТО ЕДНА ПЕСЕН
  • 49 МАРКСИСТ

    1 0 Отговор
    Преди когато нямаше неолиберализъм, до 1980 г., имаше научна фантастика обещаваща прогрес. Хората зад Рейгън, въвеждащи неолиберализмът, въведоха култура и изкуство което да казва - че парите са щастие, че богатите хора са героите, преди това дори в САЩ, ФИЛМИТЕ, РОМАНИТЕ И ПЕСНИТЕ СА КРИТИКУВАЛИ ПАРИТЕ И БАГАТСТВОТО КАТО ЗЛО И ГРЯХ, И НИТО ЕДНА ПЕСЕН НЕ Е ИМАЛО ДА ГИ ВЪЗХВАЛЯВА. Но 1980 г. след това финансират такива песни, филми и книги.

    Коментиран от #50

  • 50  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор

    До коментар #49 от "МАРКСИСТ":

    """ Неолиберализмът изкара на показ най-лошото в нас """"- Автор: Пол Верхаге
  • 51 Синдикатите с бездействието си

    3 0 Отговор
    Са изключително вредни за хората в момента. Предатели.
  • 52 Дааааа

    4 0 Отговор

    До коментар #24 от "уви ФАКТ":

    Добре си беше, даже прекрасно !!! . Не като сега. Социалното неравенство в момента е потресаващо и американският неолиберален модел който приложихме се оказа най голямото зло за българите 33 г. .....
  • 53 Минева

    2 0 Отговор
    На тристранката що не промецахте, че службашите трябва да внесат в НС бюджет за 2023 г. Лицемери и безполезници!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Питащия

    4 0 Отговор
    И какво от това?
    Кучето си лае, кервана си
    върви!
    Работодателите са МНОООГО
    " ЗАТРУДНЕНИ" И НЯМАТ
    "ВЪЗМОЖНОСТ"!
    ГОЛЕМИ МИЗЕРНИЦИ!
  • 56 Анонимен

    1 0 Отговор
    Косата му побеля и не сменяем за това народа е казал Пази боже сляпо да прогледа
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове