Last news in Fakti

24 Януари, 2023 16:04 5 009 37

Прокуратурата разследва Радостин Василев

  • радостин василев-
  • прокуратура-
  • мерки

Депутати от „Има такъв народ“ (ИТН), сред които Христинка Иванова, пуснаха запис с гласа на Радостин Василев

Прокуратурата разследва Радостин Василев - 1
Снимка: БГНЕС

В Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно производство след сигнал за заплаха, отправена от министър, който понастоящем е народен представител, пише „Флагман“. За случая стана ясно на заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК) на 20 декември, съобщава още медията.

Тогава бе докладвано писмо от следовател в Следствения отдел на СГП, с което се изисква информация кога са обявени за депутати Христинка Иванова – в 47-ото Народно събрание, и Радостин Василев – в настоящото 48-о Народно събрание. Данните били нужни във връзка с разследване.

Припомняме, че депутати от „Има такъв народ“ (ИТН), сред които Христинка Иванова, пуснаха запис с гласа на Радостин Василев-тогавашен министър на спорта, който се отцепи от партията на Слави Трифонов. От него стана ясно, че Иванова първоначално е обещала да се отдели от парламентарната група на „Има такъв народ“, но след това си е променила решението. В записания телефонен разговор се чува как Радостин Василев се опитва да склони Христинка Иванова все пак да премине в групата на отцепниците. След като Иванова отказва, Василев ѝ заръчва да си подаде оставката като депутат и ѝ заявява, че ще ѝ прати хора, които да ѝ помогнат да си попълни молбата. Това бе изтълкувано като заплаха от представителите на ИТН и бе обявено, че ще бъде сезирана прокуратурата.

По информация на „Флагман“ сигнал наистина е бил подаден, а вече е образувано и досъдебно производство. По правило прокуратурата би следвало да стартира такова производство, когато има достатъчно данни за извършено престъпление.

Говорителят на СГП каза пред „Флагман“ само, че наблюдаващият прокурор ще реши дали и кога ще даде информация по случая, но на този етап такава е била отказана.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо ви Курти от село Пиперково

    47 24 Отговор
    По заповед на чехмедже-паша,каскетурата размахва бухалката...

    Коментиран от #5, #10

  • 2 Чоко

    53 12 Отговор
    А Тиквата и слугите му кога ще ги разследват?
  • 3 Пълни

    27 12 Отговор
    глупости !
  • 4 Време беше

    41 28 Отговор
    Този противар да си получи заслуженото. Това са методите на действие на променкаджиите

    Коментиран от #6, #35

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Тя пък

    23 16 Отговор

    До коментар #4 от "Време беше":

    Христинка Илийчова хич не е противна ?

    Коментиран от #14

  • 7 Тома

    32 12 Отговор
    А какво стана с боко тиквата който глас казваше кой да се изгори и удари
  • 8 Браво

    36 15 Отговор
    Време беше бацко руди да отива на топло - времето на мутрите отмина

    Коментиран от #18

  • 9 Арнолд

    22 28 Отговор
    Радостин Василев е умен и ще се справи. А ЧАЛГАРИТЕ - те просто само това го могат, да клепат !
  • 10 Агата Кристи

    14 26 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо ви Курти от село Пиперково":

    А бе, дедо Пиперко от село Куртово,
    защо онзи от Банкя все ти е в една задна част, та даже и не можеш да спиш.
    За всичко той виновен, дори и за това, че си слязъл от дърветата и си тръгнал по земята.

    Коментиран от #12

  • 11 В България се разследват

    24 6 Отговор
    компромати, заплахи, крадци на кокошки и прасета, но никога не подлежат на разследване чекмеджета, чували с милиони, кюлчета злато и едри КРАДЦИ на милиони "под прикритие" - държавна служба !
  • 12 Защо маскариш

    12 4 Отговор

    До коментар #10 от "Агата Кристи":

    името "Агата Кристи" по този овчи подход ръководен от празната ти кратунка ?

    Коментиран от #26

  • 13 Демократ

    23 9 Отговор
    ИТН непрекъснато се доказват като прокурори на Гешев. Те считат за заплаха този смешен запис, но Гешев не приема записите с гласа на мутрата Борисов за престъпление,въпреки че говорят за огромна корупция,разпореждания на брато,Борис Велчев,скандалът Мишо Бирата, осемте джуджета и още много. Българи,събудете се,наистина беззаконието става страшно а тези говорители на мафията от итн се развилняват по даден знак, 2 години наблюдаваме вредното им присъствие за България. Изпълняват сценариите на задкулисието- Герб и дпс са им началниците
    Сценариите на Герб и дпс, заедно си работят.

    Коментиран от #24

  • 14 ми, интересно

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "Тя пък":

    Много ми харесва, как всички медии пишат, че тя има фирма за тържества и обреди, а то - погребално бюро. То, големи тържества стават.

    Коментиран от #20

  • 15 Раданч Татлъту

    10 6 Отговор
    Радостин Василев е велик българин,като Киро от Цанада и Ицко от София!🐷🐷🐷🥳🤡👍
  • 16 Свидементро

    8 12 Отговор
    Това е гнусна провокация на вече изтърбушената партияИТН.Там са събрани хора,които злепоставят всеки ,който не е съгласен с тяхните идеи и виждания.Това са чалгари,които омърсяват демокрацията и с цинизми да блеснат пред обществото.Те са вредни за хората.Това са клоуни.
  • 17 СЗО

    5 4 Отговор
    Старата схема....сега ще му пришият още двама, и ще ги обявят за ОПГ.
  • 18 Преминаващ оттук

    7 6 Отговор

    До коментар #8 от "Браво":

    Буцко си е натоварил колата и сега тези парички работят за него.
    Не се заблуждавайте, че имаме прокуратурата и държава.

    Коментиран от #19

  • 19 Раданч Татлъту

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "Преминаващ оттук":

    Кво ти пука?Важното е,че имаме жълтопаветни патриоти!🐷🐷🐷🥳🤡👍
  • 20 Баба Вуна

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "ми, интересно":

    След погребението се дава обяд за Бог да прости на който има и народна музика. По време на погребението се правят снимки с покойника за спомен. Така беше едно време!
  • 21 Браво на ИТН

    11 2 Отговор
    че са сезирали прокуратурата! Продажниците, лъжците и лицемерите, трябва да бъдат наказани, за назидание на следващите, които ще си помислят да действат мутренски, в полза на мафията.
  • 22 Д-р Гълъбова

    13 2 Отговор
    Радо с Гела да заминава у панделата.
  • 23 Климент

    8 7 Отговор
    Слави Тринов не състави правителство 3 парламента,излъга хората и ги обрече на глад и мизерия.Той е предател към собствения си народ и трябва да бъде подведен към съдебна отговорност.Какво е казал Радостин Василев,че ще прати хора.Тези хора са съпартийци,които ще я агитират да си промени мнението,ако тя е съгласна.Никъде не се споменава" мутри" .Но понеже дългия чалгар е мутра от дълги години,имал е връзки с ВИС и му се привиждат само такива типове.Затова се е оградил с внушителна охрана.Може би и в съня си вижда мутренски ръкавици.
  • 24 Лъжите

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Демократ":

    на мафията на прокопиев зад ДБ и ПП, ги знаем на изуст вече! Звучът по детски тъпо, на фона на реалностите! Продажници!!! ПП и ДБ са вредни за България, партии на мафии и чужди интереси!

    Коментиран от #33

  • 25 Иван

    3 4 Отговор
    Абе цирка е пълен записи простотии това е нашата скапана държава 30 години и така ще бъде винаги затова терминала самолета и никога не се връщайте в тази кочина тя никога няма да се оправи
  • 26 Агата Кристи

    6 2 Отговор

    До коментар #12 от "Защо маскариш":

    И да ти отговоря, няма да разбереш.
    Още скачааш по клоните !!!
  • 27 Най най

    5 5 Отговор
    Най простите селяндури,излюпили се като човешки същества.Слави от кого ли не е съден за аморалните си клевети .Кукла на конци,който изпълнява поръчки.И понеже Радостин Василев им открехна мръсния кошер с поръчки,дайте да го натопим,защото вече не е от нашите.Това се нарича долнопробна ,злобна ,просташка идиотщина.
  • 28 Боримечката

    5 6 Отговор
    Зле скроена партенка от чалгари,които гледат да блеснат с Референдуми и да съживят отвратения им електорат.Празноглавци.Смотаняци, иронизиращи с цинични сатири красиви жени,които имат лично пространство и никой не трябва да се меси в личния им живот.Те могат да го живеят както си искат.И не е работа на смахнатите сценаристи и техния Вожд да им се присмиват и ги кепазят пред цяла България.Никой не е тръгнал да следи Слави с кого си ляга,кого кани на срещи и какви ги върши тук и там.Така,че и той няма право да сее евтини,порнографски внушения.
  • 29 Нерез

    6 1 Отговор
    Цигането руди гела у затворо айде чакаме го
  • 30 Абсурдистан

    7 1 Отговор
    Дано да получи това, което заслужава!
  • 31 Боримечката

    3 5 Отговор
    Зле скроена партенка от чалгари,които гледат да блеснат с Референдуми и да съживят отвратения им електорат.Празноглавци.Смотаняци, иронизиращи с цинични сатири красиви жени,които имат лично пространство и никой не трябва да се меси в личния им живот.Те могат да го живеят както си искат.И не е работа на смахнатите сценаристи и техния Вожд да им се присмиват и ги кепазят пред цяла България.Никой не е тръгнал да следи Слави с кого си ляга,кого кани на срещи и какви ги върши тук и там.Така,че и той няма право да сее евтини,порнографски внушения.
  • 32 Къде ми е нощното шкафче?

    4 2 Отговор
    Крайно време беше да разследват гелосаният,въпреки че не очаквам нещо да му се случи!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Така е

    5 3 Отговор

    До коментар #33 от "Демократ":

    Само не мислещ и продажен глупак, не вижда лъжите на онова недоразумение кирил петков, активирането на лъжците на повикване по медиите на прокопиев, на грантовете на америка за България, платените глупаци с простотии и лъжи по форумите! България не е за продан, продажници! Само глупак, би гласувал за мафиотските проекти ПП и ДБ, плащащи за лъжи! Само този факт, е достатъчен, ако имахте морал, да си заровите главата в пясъка!

    Коментиран от #36

  • 35 Aлоо 4ти, не си в час

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Време беше":

    ПРрокуратурата вместо да повдагне обвинения за големите кражби на пари по много линии- проекти, обществени поръчки, през последните 10 години, търси под вола теле да имитира дейност..цирк, толкова ног.ли!.Иде краят, и на ЕС и САЩ им писна от наш.ия кас.кет..

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Братле

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Aлоо 4ти, не си в час":

    Парите са откраднати благодарение на промени в закона, тоест законно.. Руди, Киро, Асен.. Лъжат и грабят незаконно,обвинявайки и сочейки с пръст "този е по лош от нас". Нормално ли е това?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове