26 Януари, 2023 05:57 668 18

Татяна Буруджиева: Всички партии са виновни да няма правителство

  • татяна буруджиева-
  • парти-
  • правителство

Държавата няма да рухне дори да ни управляват най-лошите и малоумни правителства, заяви политологът

Татяна Буруджиева: Всички партии са виновни да няма правителство - 1
Снимка: Фейсбук

Много ще е сложно да се състави правителство и след изборите. Механизмът на мандатите включва отговорността на партиите да предложат поне правителство. Има ясни критерии дали една партия е направила усилие или не. Всички партии са виновни да няма правителство.

Това заяви политологът доц. Татяна Буруджиева пред БНТ.

Според политологът Антоний Тодоров е било ясно, че ще е много трудно да се състави мнозинство. „Всички партии обаче даваха вид, че искат да съставят правителство“, посочи той.

„Много е лесно да се съгласим, че партиите не искат да управляват. Истината е, че държавата няма да рухне дори при най-лошите и малоумни правителства, поне още 20 години. Има ресурс и политическите сили би трябвало да го желаят, защото се налага да управляват по начин, който никой от тях не желае. Те трябва да седнат на една маса и да се разберат“, подчерта Буруджиева.

„Има спънка, защото бе нужно да се направи компромис. ГЕРБ имат вина, че не го направиха. Те не предложиха лидера си. Вече дори не се говори за промяната на Конституцията, предложена от ГЕРБ, а какво стана с протестите?“, пита се Тодоров.

„Избирателите са казали отношението си към партиите. Плурализмът ясно е казал, че търпиш или не – избирателите са решили с кой да седнеш на една маса, дори да не се понасяте. Коалициите в политиката не са, за да се обичате, а за да свършиш работа. Така беше и 1990 година. И тогава беше трудно да се състави правителство. Политиката разпределя ресурси. Ако не можеш да ги разпределяш, не искаш да правиш правителство, каза още доц. Буруджиева.

Според колегата ѝ предложението за президентска република е било направено набързо и лошо.

Доц. Татяна Буруджиева направи прогноза за правителство за след изборите. Тя припомни, че основните партии са направили някаква заявка, която води към идеята, че ще се съставя правителство.

„Надявам се партиите да се обърнат към гражданите и да им обяснят какво искат, за да има правителство, допълни Антоний Тодоров.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как е Танче?!

    11 3 Отговор
    Боко плаща ли,плаща ли добре,за да изливаш помия, по студиа и социални мрежи върху всичко друго,но не и върху ГЕРБ...!Мнооого си прозрачна Танче...!
  • 2 Крокодил

    13 3 Отговор
    Мисирка с отворена клоака
  • 3 Касапин

    5 7 Отговор
    Не всички Компромиси с мошеници и крадци не се правят Избори до като ПП о ДБ се отекат в Канала

    Коментиран от #8

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор
    ПАРЛАМЕНТЪТ си ОТИВА като СВЪРШИХА само 1 трета РАБОТА
  • 5 Бойкова

    9 3 Отговор
    Държанка е тази женица! До-цент си е такава!
  • 6 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    5 5 Отговор
    Виновни са избирателите, не могат да решат дали искат да остане статуквото или да дойде промяна.

    Избирателите на ГЕРБ не искат да седят на една маса с промяната, искат да запазят стагуквото досегашните си власт, привилегии, високи доходи.

    Избирателите на промяната не искат статуквото да продължава с безобразията си, искат промяна в съдебната система, най-вече в прокуратурата, искат да спре рекета на РазБойко.

    Единствения консенсус до който могат да стигнат и статуквото и промяната е запазване на сегашната данъчно-ОСИГУРИТЕЛНА система експлатираща жестоко 70% по-бедни българи и облагодетелстваща 15%-20% богати върхушки(политици от статуквото и от ппомяната, бизнесмени на държавни хранилки, висши чиновници ). За това и статуквото и промяната ще бъдат пометени от гладния беден народ и ще се появи истинска нова социалдемокротшчесща партия нямаща нищо общо с ментесоциалистите на стотуквото БСП и нейните клонинг Манолова, Дончева, Паскалев, Кадиев, Петков ...
  • 7 Орка

    4 6 Отговор
    Че защо ГЕРБ да реанимира умреляците от ПП и ДБ не ви ли писна от мазните им мутри

    Коментиран от #10

  • 8 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Касапин":

    На всички мястото им е "изтичане в канала" и на статуквото рекетьори-милиционери, менте социалисти-комунисти и менте либерали-сарайци джносници и на опозицията менте десни деморати и менте промяната.

    На свършване е "стани от стола , та да седна аз на него за да ограбвам бедния народ". Народа иска справедливи заплати и пенсии, не се задоволява с мизерните 1000 лева месечна заплата и 500 лева месечна пенсия. Иска депутатска заплата над 5000 лева месечно иска министерска заплата над 8 000 месечно, иска президентска заплата над 10 000 месечно.
  • 9 Бгг

    6 0 Отговор
    Тая не беше ли от боковите магарици ???
  • 10 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП

    7 0 Отговор

    До коментар #7 от "Орка":

    Писнало ми е най-вече от мазните мутри на мафията от статуквото: менте социалистите БСП, менте либералите ДПС и менте десните ГЕРБ, които гледам вече 34 години как ме ограбват и как живеят в охолство.

    Отвращават ме и мазните мутри на менте десните демократи и поДМЯНАТА, които гледам 2 години защото тяхното е "стани та аз да седна да ограбвам бедния народ".

    Писнало ми е и от разни менте патриоти и марионетки рубладжии като Болен, Далавери, "генерал" Шкембе Воевода, Копейкин

    Всички досегашни политици, разбирай всички л@йн@ да отиват в канализацията.
  • 11 плюс минус

    8 0 Отговор
    Тези, които управляват държавата, се отцепиха като ледник от народа и заплаваха, отдалечавайки се от човеците.
  • 12 Красимир Петров

    7 1 Отговор
    Политолозите са вредни за Българският народ
  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 0 Отговор
    НАЙ ЛЕСНО Е ........ ДА СЕ КАЖЕ , ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ .......... ФАКТ !
  • 14 Ехххх

    7 1 Отговор
    Буруджиева-подлого гербава.
  • 15 Мнение

    1 3 Отговор
    Да,и те имат вина обаче от вън се грижат те да се карат.Чужди медии като Дойче Зеле,Политико и т.н. вкарват интриги и откровени манипулации,а нашите се връзват и започват да се карат.Даже своите подлоги от ПеПето и ДеБето си атакуваха чрез Нексо само и само да не позволят правителство.Сега понеже имаме служебно атаките са към президента,за да нямаме и такова.Искат да ни потопят в кръв и да се караме.Да горят в ада и Господ да ги накаже!
  • 16 Титу

    3 0 Отговор
    Какъв е смисъла да имаме правителство ако самфиотите от Герб ДПС и БZП по добре да няма и да караме така от колкото да ни крадат и даьвикат че ни правят добро
  • 17 Любопитен

    5 0 Отговор
    Тя госпожата,не можа да разбере, че хората искат справедливост,който е откраднал,да си понесе заслуженото и да отиде в затвора.
  • 18 безпартиен

    3 0 Отговор
    Търси се един истински журналист за да изясни основния въпрос във всяко интервю-ПОЛЗВАЛ ЛИ Е ИНТЕРВЮИРАНИЯ ПРИВИЛЕГИИ ПРЕДИ 111.1989 по линия на дете на АБПФК,ЦК на БКП,ОК наБКП!?А привилегиите не са малко-за постъпване с предимство във ВУЗ у нас и зад граница,жителство,работа!Та,попитайте и тази дали е записана във ВУЗ с предимство!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове