Last news in Fakti

26 Януари, 2023 15:18 628 18

Рамадан Аталай: Отиваме на безсмислени избори. Не съм убеден, че ще се създаде правителство

  • рамадан аталай-
  • избори-
  • смисъл-
  • правителство

След предсрочния вот ще има възможности, но ако се пропуснат, ще се отиде на още едни избори, това обаче едва ли ще се понесе с търпение от обществото, коментира депутатът от ДПС 

Рамадан Аталай: Отиваме на безсмислени избори. Не съм убеден, че ще се създаде правителство - 1
Снимка: БГНЕС

ДПС направи всичко възможно да възстанови диалога в парламента. Опитите ни явно не бяха успешни. Най-много залагахме на първия мандат. След като първата политическа формация не намери сили в себе си да създаде необходимата организация - да определи приоритетите, върху основата на които да се създаде преходното или техническото правителство, вече беше ясно, че няма как да се оформи правителство".

Това каза пред БНР Рамадан Аталай от ДПС.

И подчерта, че ако третият мандат е бил връчен на Движението - което като партия, която два пъти е била мандатоносител и веднага е предоставяла възможността министър-председателят да бъде от друга политическа формация и е заела онова място в политиката, което ѝ се е полагало, а не много повече, е имало база за оформяне на обща визия и правителство.

"Отиваме на безсмислени избори. Не съм убеден, че ще се създаде правителство... Тезата, че лидерите трябва да поемат отговорност, дори да е недоволен избирателят им, ако интересът е за развитието на държавата. От тази позиция ДПС сме готови да седнем на масата и да разговаряме с всички политически формации".
В предаването "12+3" Аталай допълни, че след предсрочния вот ще има възможности, но ако се пропуснат, ще се отиде на още едни избори, това обаче едва ли ще се понесе с търпение от обществото.

На въпрос - кои партии имат експертизата да управляват, той отговори:

"Освен ДПС, и ГЕРБ имат експерти, които могат да понесат политическа отговорност. БСП също. В средите на "Промяната" има сериозни колеги, които също могат да вземат участие, стига да могат да е освободят от некомпетентността на лидерите си, които понякога им налагат такива решения, с които и те не са съгласни. "Български възход" също бяха диалогични. "Възраждане" не са онази крайна националистическа партия, те повече клонят към патриотичната част, ако емоцията понякога не им надделее".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 3 Отговор
    ДПС-то само ще помпа процентите занапред, докато станат нагли и поискат цялата власт по някое време. Тогава ще видите как САЩ и Великобритания ще организират референдумчето и край.
  • 2 Има ли къщи за гости?

    6 2 Отговор
    Тук , там.
  • 3 да де

    15 0 Отговор
    "Отиваме на безсмислени избори....", ами мъхнете се всички оядени стари муцуни и нещо може и да се промени. Само че никога няма да станете приживе от софрата.
  • 4 провинциалист

    2 3 Отговор
    Е как ще са безсмислени изборите? То е като с ходенето на ресторант. Аз например, като не си харесам нищо от менюто, излизам от ресторанта и влизам пак в същия и на втория тур вече ми харесват нещата.
  • 5 Последния Софиянец

    2 7 Отговор
    Щом са безмислени да обявим Президентска република.
  • 6 Някой си

    8 2 Отговор
    МУШМУРОК със самочуствие ,все едно е завършил....Харвард....най- малко...
  • 7 Госта

    14 1 Отговор
    Щом са безсмислени изборите, напускай Парламента и сдавай властта на Радев! За 30 г. на нищо не направихте за обща полза, само за собствен интерес! И недей да ни поучаваш-не ти прилича!
  • 8 Уса

    11 1 Отговор
    Ами откажете се и вървете намаината си освободете тая държава най накрая от безсмисленото си присъствие
  • 9 Тони

    3 6 Отговор
    Toзи път ще направят правителство за да въведът еврото и да вкарат България във войната .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 А НЕ БЕ..

    1 1 Отговор
    ...мижава работа....още преди шест месеца
    ВИ пишех...🐦 ще зимува до напролет под
    стряхата НА министерския съвет.....апропо
    на втори април.....
    ГЕРБ....ПП+ДБ...ДПС....КУПЕЙКИН...БСП...
    !!!! НДСВ ???...
  • 12 Български

    6 1 Отговор
    Да има избори постоянно са виновни итн-предателите.!
  • 13 Стършел

    6 1 Отговор
    "това обаче едва ли ще се понесе с търпение от обществото, коментира депутатът от ДПС " То няма общество, щом търпим такива като вашата корпорация да ни раздава порции вече толкова десетилетия! Безмерна наглост!
  • 14 тр5тр

    3 0 Отговор
    Щом изборите са безсмислени, да се отложат за есента, когато ще са местните избори. Ще се спестят стотици милиони левове.
  • 15 Казуар

    9 1 Отговор
    Ефенди Аталай, с ГЕРБ свалихте правителството на Петков без да ви е грижа какво ще стане по нататък, а сега не можело до се състави правителство.
  • 16 УРА,, Ура

    7 1 Отговор
    Този е бивш сътрудник в ДС и около 30 години в парламента. Представяте ли си какво ново и съвременно може да има в тая дърта глава?
  • 17 НЯКОЙ

    6 1 Отговор
    Силите на Промяната се обединяват и естествено на ДПС не им изнася ! Внушават да не се гласува - г....и к.....та ! Ще ви се, ама няма да стане - ще гласуваме, докато не ви натирим където ви е мястото !
  • 18 Минева

    1 0 Отговор
    Защо не. Имаше мнозинство, а именно: крушевите, дупесе, меси и кенеди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол