26 Януари, 2023 22:29 2 233 17

Ген. Румен Миланов: Управленската пирамида в Брюксел има свой механизъм, който не е в полза на България

  • румен миланов-
  • управленска пирамида-
  • брюксел-
  • полза-
  • българия

Ако в европейското пространство очакват да се справим с този тежък проблем на своята сухопътна граница с Турция, са с много наивно мислене. Границата си е една фронтова линия. Ако искахме да бъдем по-ефективни, трябваше да предприемем по-мащабни действия за оградата. Ако искаме да укрепим границата си с Турция, трябва да имаме добри контакти с турската страна, коментира генерал Миланов 

Ген. Румен Миланов: Управленската пирамида в Брюксел има свой механизъм, който не е в полза на България - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Австрия и Нидерландия казаха "не" на България за влизане в Шенген. Европейската комисия е отказала да ни предостави и 2 млрд. евро за укрепване на границата, за които австрийският канцлер обеща да помогне.

Струпаха ни се много "не"-та. Ако в европейското пространство очакват да се справим с този тежък проблем на своята сухопътна граница с Турция, са с много наивно мислене. Границата си е една фронтова линия. Ако искахме да бъдем по-ефективни, трябваше да предприемем по-мащабни действия за оградата. Ако искаме да укрепим границата си с Турция, трябва да имаме добри контакти с турската страна. Това заяви ген. Румен Миланов в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му от изключителна важност е и подмяната на техническото оборудване със съвременна техника.
"Третият важен елемент е живата сила. За нея често пъти казват да използваме ресурсите на Фронтекс. Като методология и опит има смисъл, но по моя скромен опит - най-добре в подобни ситуации се справят местните сили", отбеляза той.

Според него системата за охрана на границата не е достатъчно ефективна, а силите са ограничени.

"Трябва ЕС да ни бъде полезен и със средства, и с техника", категоричен бе гостът пред Bulgaria ON AIR.
Генерал Миланов е на мнение, че "управленската пирамида в Брюксел има свой механизъм, който не е в полза на България".

"Срещу бизнеса с трафик на хора за милиарди трябва да поставим милиарди - иначе нищо няма да стане", смята той.

Гостът не пропусна на коментира и необходимостта от реформи в системата на МВР.

"За да се направи една реформа трябва да се изготви управленско-функционален проект какво искаме да постигнем, какво искаме да променим и какво - не. Чистките са антиреформа", каза още гостът.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    12 3 Отговор
    Като си спомня този какви успехи жънеше като беше на власт...
  • 2 хммм

    16 2 Отговор
    А в полза на българия ли е да бъде управлявана от пингвин?
  • 3 Госあ

    31 12 Отговор
    Кой нормален българин изобщо го болИ за шенген. Пускайте ги тия емигранти да ходат където искат. Нали у Германия ги чакат ?
  • 4 Добри Джуров, ред лейбъл

    29 9 Отговор
    Другарю "генерал", къде ти е армията? И защо си без униформа! 3 непоряда по служба, киртак!
    Я да те питам, като си толкова "умен" какво правим ние в тази пирамида, като дори ти си осъзнал, че не е в наша полза? А?
  • 5 Ааааа добър ви ден

    31 11 Отговор
    33 години бившите соц страни сме ноеите колонии на запада изсмукаха ни ресурсите до капка и сега освен за фронт срещу Русия за друго хич не им трябваме на тия сатани нищо бог вижда всичко той ще ни спаси

    Коментиран от #8

  • 6 Ееми

    26 6 Отговор
    В колонииите е така роби вовеки българина свобода не знае що е и то само заради предатели
  • 7 Кога се осввободите

    20 9 Отговор
    От Брюкселските фараони ми се обадате да се върна

    Коментиран от #9

  • 8 КУКУКУ

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ааааа добър ви ден":

    Българите вече са в Европа, не ги интересува това което говориш:)
  • 9 Що да се обадим

    10 12 Отговор

    До коментар #7 от "Кога се осввободите":

    Ако не си при брюкселските фараони , сигурно си в Африка или в Руска Азия - ми прави си кефа , не бързай с връщането
  • 10 Хмм

    13 2 Отговор
    Миланов по-добре да си припомни пословицата "всяка жаба да си знае гьола" и да не се изхвърля с такива бомбастични твърдения.
  • 11 Да, ама не...

    19 1 Отговор
    Е то никога няма да има механизъм в полза на Българрия ако сами не го създадемили поне да предизвикаме създаването му. Ако вечно чакаме да се появи няКОЙ от някъде и да ни подреди собствения живот по добре отколкото ние сами можем да го сторим, няма да дочакаме!
  • 12 Истината

    30 2 Отговор
    Защо не е построена ограда като гръцката каза австрийския канцлер, 3 м.висока бетонна, масивна,невъзможна за преминаване,а у нас е телена за кокошки и прасета и може с ножица да се среже, защо не са оборудвани граничарите с модерна техника и автомобили,защо не са обучени както трябва? Защото средствата от ЕС са откраднати преди 10 години.Крадливият Герб 12 години това прави - лъже и краде. Гърция построи 400 км. прекрасен път през тунели в планината Епир, с което съкращава двойно пътя до Игуменица, а ние 10 години не можем 16 км.тунел да построим на Струма. Краденето е ужасяващо и никой не иска да каже истината., за да се изкарва ЕС виновен.Ще стоим на дъното като има хора,които харесват крадци и лъжци да ги управляват 15 години.Румъния използва по предназначение евросредствата и държавата се развива бързо.
  • 13 Твоя татко

    2 15 Отговор
    Така е и така би трябвало да е! Българите са проруски настроени. Те са монголци окупирали нашата балканска земя! Нямат място в Европа!
  • 14 А преди как беше

    18 0 Отговор
    "Ако искаме да укрепим границата си с Турция, трябва да имаме добри контакти с турската страна"
    Преди как си охранявахме границата без да ни помага Турция? Даже ни беше враг.
    Абе стига с тези зелени чорапи вече. Знам ги какви са им възможностите.
    Охраната на БГ граница си е наша работа и го пише в конституцията на Република България.
  • 15 Само

    1 2 Отговор
    Управленската агония в Руспуя е добра за наште копейкаджии
  • 16 Шенген

    1 0 Отговор
    То отказаха по съвсем други очевадни причини.
  • 17 резервист

    3 0 Отговор
    Братята европейци се правят на ущипани. Създадоха Фронтекс с огромни ресурси и неясни задачи. Не ни допускат в еврозоната, защото не се справяме с мигрантите, а какво са направили те за опазването на външните си граници? Стрелят по нашите полицаи като па патки, а те ми навират изфабрикувани материали за побои над имигранти. Чиновническия апарат на Евро съюза е създаден по подобие на съветския - силно раздут и малко ефективен. А нас ни държат за да ни хокат и да ни сочат с пръст. Първото нещо което направиха за България беше да ни принудят да затворим половината АЕЦ. Последното преди да се разпадне ЕС ще бъде да унищожим всички ТЕЦ. Поклон Вам!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол