27 Януари, 2023 10:31 1 825 73

Мартин Владимиров: АЕЦ „Белене“ е икономически необоснован проект, ползва се като средство за влияние на Кремъл

  • мартин владимиров-
  • аец белене-
  • влияние-
  • кремъл

Спирането на въглищните централи няма да застраши националната сигурност, посочи  експертът 

Мартин Владимиров: АЕЦ „Белене“ е икономически необоснован проект, ползва се като средство за влияние на Кремъл  - 1
Снимка: NovaNews

Служебният кабинет използва създаването на стратегически документ, за да оправдае запазването на въглищните централи до максимално дълъг период от време и налагането на вече мъртво – родени проекти като АЕЦ „Белене“ и нови реактори в АЕЦ „Козлодуй“. Това каза Мартин Владимиров директор програма „Енергетика и климат“ към Центъра за изследване на демокрацията в ефира на „Твоят ден“ по Nova News.

Той посочи, че въглищните електроцентрали произвеждат твърде много енергия, а България е третия износител на електроенергия. Експертът изрази позиция, че дори и при спиране на всички въглищни централи няма риск за сигурността на страната. „Бързо забравихме, че тези централи бяха губещи десетилетия. Те оцеляват благодарение на субсидии“, допълни Владимиров.

Нашият анализ показва, че при премахване на въглищните централи до 2030 г. няма рискове за сигурността на доставките, каза той. На регионално равнище има достатъчно базови мощности, за да подкрепят системата, уточни Владимиров. „Имаме АЕЦ “Козлодуй“, АЕЦ „Черна вода“ в Румъния, имаме водноелектрически централи у нас, в Румъния, и в Западните Балкани. От ключово значение е да се извърши ремонт на ПАВЕЦ „Чаира“ и да се увеличи мощността“, посочи експертът.

По негови думи АЕЦ „Белене“ е икономически необоснован проект, той застрашава не само финансовата стабилност на енергийния сектор, но и националната ни сигурност. Експертът е на мнение, че проектът се използва като средство за влияние на Кремъл. „Той захранва тези мрежи, за да могат те да контролират взимането на решения в ключови институции в страната“, допълни Владимиров.

По повод газовата сделка с Турция той посочи, че споразумението е такова, че не се отключва търговията на природен газ между Турция и България. Владимиров каза, че „Боташ“ е в ролята посредник на „Газпром“, за да осигури преференциално третиране на руския газ в Югоизточна Европа. „Опасението е, че Турция се опитва да пласира скъпия газ на клиенти в Югоизточна Европа, такъв удобен клиент е „Булгаргаз“, чието ръководство в момента иска да възстанови ролята на руския газ на българския пазар“, завърши Владимиров.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕС фен

    8 92 Отговор
    С АЕЦ Белене захранваме корупцията в БГ и се отчитаме на руснаците с данък Русия.

    Коментиран от #12, #35

  • 2 Жа омра

    103 5 Отговор
    Ехаааа представяте ли си днес вече щеше да работи АЕЦ Белене и щеше да носи огромни печалби на държавата.А тоя ви говори все едно сме 1995та година.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Още един папагал

    107 3 Отговор
    "Център за изследване на демокрацията" истински експерти няма. Има само грантояди които чуруликат каквото им се нареди. Когато някой от тези кажат нещо, във ваш интерес е да правите точно обратното!

    Коментиран от #37

  • 5 Тра-ла-ла

    80 6 Отговор
    Аман от експерти дето ми обесняват, че слънчевата енергия може да замести атомната. Сигурно затова като взмехме да слушаме полуидиоти като Грета и решихме да я караме на фотосинтеза (образно казано), изпаднахме и в енергийна криза.
  • 6 ТаУмВзе

    75 5 Отговор
    Талибанчето соросоид, да се изключи от енергото та да му е гадно на Путин! Да си кара на буболечки и соларки. Няма да е, но е Важно да се лае клекнал на хранилката!
  • 7 Варна

    75 5 Отговор
    Това недораслото момче работило в НПО.то " Центъра за изследване на демокрацията".... - " Ще да е виден енергетик и с много опит"!
    Тридесетина годишно ХХХХ, което вчера е опознал първичните си полови белези, но днес обяснява по медиите за енергетиката, ефективността и геополитиката...
    Работи в НПО! - Тези НПО-та ся като някаква социална програма за отглеждане на паразити. Имам дълбоки съмнения че това хлапе някога е изкарал и 1 лев сам.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 провинциалист

    60 4 Отговор
    Тоя не е ял бой скоро. Ако произвеждахме предостатъчно ток, защо е на такива цени? А ако произвеждаме още повече няма да има кой да го купи ли?
  • 10 французите

    55 3 Отговор
    биха включили този експерт към писането на вицове с такава експертиза....
  • 11 Явно

    62 4 Отговор
    Има доста "специалисти",които лобират за чужди интереси.Заговори се за американски реактори и ядрено гориво,но за 30 милиарда,а сега само ,защото е "модерно"да се отрича всичко руско,дай да се наредим от губещата страна.Имаме вече два,два два реактора Защо да не ги използваме.Да изпуснем питомното,а да гоним дивото.
  • 12 Опа

    36 3 Отговор

    До коментар #1 от "ЕС фен":

    Опа, само да ви светна. И вас и този (експерт?). Реакторите вече са платени и са на площадката в Белене. А за горивото вече имаме договореност с Франция и се водят преговори с САЩ. Та, да не би да имаш предвид че корупция има и в Франция и в САЩ?

    Коментиран от #17

  • 13 Азимн

    45 4 Отговор
    Аман от тъ..ци, дето са налазили по всички медии и дават мнения и акъли, винаги в ущърб на българските граждани и България.
  • 14 Да бе

    39 4 Отговор
    Още един избягал от психото на 4 километър. Д-р Гълъбова прибирайте си ги тия
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Абсолютно

    5 35 Отговор
    Прав е авторът.
  • 17 ЕС фен

    6 34 Отговор

    До коментар #12 от "Опа":

    Като ми светна се видя, че оборудването, доставено на Белене е негодно и е доставено такова
    само да вземат парите руснаците.

    Коментиран от #59

  • 18 Светослав

    46 2 Отговор
    Интересно защо,но в този сайт се канят само хора с възгледи против България!!

    Коментиран от #20

  • 19 Сандо

    37 3 Отговор
    Дърветата от София до Бургас ще са малко за да виснат на тях предателите.
  • 20 Сандо

    24 2 Отговор

    До коментар #18 от "Светослав":

    Който плаща,той поръчва материалите.
  • 21 Г.Георгиев

    48 4 Отговор
    Такива, като този продажници, ще закрият ядрената енергетика в България.

    Продавахме електроенергия на Турция и други, а сега ще ни се наложи да внасяме електроенергия на високите цени, на които вече убиват е без това умрялата ни икономика.

    В същото време сме платили 2 ядрени блока, които някой ще купи на безценица.

    Всички тези умници, които докараха България до това нещастно положение, плачат за Народен съд.

    Коментиран от #58

  • 22 Икономически

    3 34 Отговор
    Неизгоден проек е Белене ! Само амортизационните отчисления, себестойността си от минимум 40 милиарда евро не може да изплати за 50 години! А останалите необходимо присъщи разходи за АЕЦ?

    Коментиран от #61

  • 23 Хохохо

    36 3 Отговор
    Заради такива драскачи нямаме втори АЕЦ .до сега щеше да е направен и да печелим от него с тия високи цени на тока

    Коментиран от #57

  • 24 Мнение

    47 3 Отговор
    Вижте го добре тоя очилатия брадатко с цветнодъгото изражение! Ей така изглежда един истински грантаджия и национален предател!
    Ще каже всичко каквото са му наредили началниците!
    Отдалеч се познават чуждите лобисти!
    Какво сме щели да я правим тая Аец Белене, какво сме щели да ги правим тецовете?! Какво сме щели да правим наличните блокове в АЕЦ Козлодуй???
    Тока щял да поевтинее и нямало смисъл от нови мощности, пък и от старите?!
    Само ги чуйте тия майцепродавци долни!!!

    Неуважаеми слуги на чужди интереси,
    Аз като гражданин на тази република ИСКАМ ВСИЧКИ ПРЕДВИДЕНИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ ДА БЪДАТ РЕАЛИЗИРАНИ (ВКЛ И ЮЖЕН ПОТОК - АКО ТРЯБВА НОВА ТРЪБА ОТ РУСИЯ), а овладените чуждопоклонници нека си вият на умряло, и техния ред ще дойде да отговорят пред народа си!!!

    Коментиран от #41

  • 25 Гай Турий

    43 3 Отговор
    Абе очилаткаун, сега АЕЦ Белене за 2 г. щеше да се самоизплати. Откъде се пръквате все такива нищожества, че ви дават и трибуна да мърсите ефира, че и грозници за капак, да плашите гаргите!?
  • 26 Енергетик

    5 34 Отговор
    Това отдавна се знае, както и отдавна се знае,че през тези 33 години го подкрепяха и продължават само кремълските опорни политици, защото това е огромен корупционен кремълски проект. Добре е най-после в България да започнат да се публикуват цифри. Проектът Белене започна 1985 г. Сеизмолозите още тогава излязоха със становище за нецелесъобразност,поради сеизмична нестабилност.След 1989 г.започнаха протестите срещу проекта от еколози и граждани,сега почти 40 г.по-късно се крие истината, а лъжата колко милиарда от джоба на българите погълна? Енергетиката, гръбнакът на икономиката е тежко превзета от Русия и това спъва развитието на държавата ни. Румъния трябва да ни е за пример,няма руска зависимост, разработва собствени ресурси,каквито и България има в изобилие, но не иска да разработва, за да е зависима от руските корупционни схеми, и върви напред,ще и дишаме праха.

    Коментиран от #63, #68

  • 27 Никой

    4 26 Отговор
    Знаещ и умен човек не стартира производство, за което няма пазар!
  • 28 Да,да обекта Белене

    24 3 Отговор
    Е изгоден за такива паразити като теб.Прасетата имат нужда от храна!Жалки предатели на България,за едните центове и майките си ще продадете,!
  • 29 Факман

    29 3 Отговор
    Този олигофрен събрал всичко грозно в себе си,нагъл,мазен,продажен,некадърен бил експерт.Ние сме държавата с най много експерти на глава от населението.Ние трябваше да сме задминали и Китай и Япония и Германия и Франция и ФАЩ.
  • 30 Г.Георгиев

    30 3 Отговор
    С "демокрацията" си, теци пингвини превърнаха България в икономически труп .

    "Демократично" ни изкупиха земеделската земя, както ни унищожиха и промишлеността.

    Закрихме цели промишлени сектори, като химическата, текстилната, леарната, машиностроителната, стъкларската, корабостроителната и др. промишлености.

    Коментиран от #50

  • 31 Боруна Лом

    21 1 Отговор
    КАКЪВ ЕКСПЕРТ? ДОЛНА ЛЯВА ПОДЛОГА
  • 32 Гандалф

    27 2 Отговор
    Господин експерт..ако след няколко години има режим на тока и от износител на ток, българия стане вносител, ще си спомняте ли какво сте казали , и ще си посипеш ли главата с пепел, както правихте досега.. не споря...може и да си прав...но досега, се неслушах на експерти и на техните мнения...

    Коментиран от #49

  • 33 Перо

    27 2 Отговор
    Джендърски, соросистки тъпотии!
  • 34 Краси Марков

    26 1 Отговор
    Центъра за изследване на демокрацията - Сорос, Весела Чернева, Кирил Петков...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Алооооооо

    17 2 Отговор
    Още един пример че когато човек е т...п и про...дажен няма оправяне Гласувайте за ДБ и ПП тея нямат оправяне
  • 37 12"12

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Още един папагал":

    100000000000000000000000++++++++++++++++++++++++++++++
  • 38 България

    4 2 Отговор
    Използва около една трета, от производствените си мощности, за производство на електричество😳!
  • 39 Всички ли ТЕЦ да

    12 0 Отговор
    спираме или това не важи за ТЕЦ-Марица3( американската) и новопостроената АЕС., заедно около 1500МВт. А ТЕЦ-овете на Доган и Ковашки? Единият е студен резерв на газ (630МВт), а другият гори РДФ без емисии СО2 (според Парижкото споразумение).
  • 40 МАЙ

    11 2 Отговор
    Тоя още не си е изял млякото от детството и мнение дава за национални приоритети .... бебе разбирач, ама кой му плаща да плямпа толкова много глупости..
  • 41 12"12

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Мнение":

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 42 Ачо Бачо

    16 1 Отговор
    Абе що пускате разни продажници на родината да се изказват. Ако Бочко си беше седял на задника, през 2013 първия а през 2014 втория блок трябваше да заработят. Щеше да сме както е модерно сега да сме енергиен хъб на балканите. И ние щяхме да продаваме ток на всички, а не сега да се чудят откъде ще се купува ток като спрат въглищните централи. Отделно щеше да има пари за обезщетение на миньорите. Трябва всички продажници пред парламента обесени.
  • 43 Станко

    13 2 Отговор
    Само, като му видиш титлата и организацията, можеш да му кажеш .....к.
  • 44 българина

    13 1 Отговор
    на този бесилото му е малко козяшки бо клу к
  • 45 АЕЦ „Белене“ и АЕЦ „Козлодуй“

    12 1 Отговор
    Биха били икономически целесъобразни само ако са с Руски реактори и ползват Руско гориво. Всякакви други схеми, вдига цената необосновано и няма да има никаква изгода. Дори в момента Турция строи атомна централа с Руски реактори ...
  • 46 Този е

    14 1 Отговор
    американски бо..лук
  • 47 Джон

    15 2 Отговор
    За глупак като теб е икономически необоснован проект!
    Ама за Българите беше 10 пъти по-евтин начин да спасим енергетиката!
    А ти си обирай крушите и .....,при отвъдокеанските господари!
  • 48 Йоцо

    7 1 Отговор
    Центъра за изследване на демокрацията не беше ли на партизанския син Огнян Шентов?
  • 49 Енергетик

    8 1 Отговор

    До коментар #32 от "Гандалф":

    Говориш като човек,който слуша лъжците и вярва на заплахите,нали трябва хората да се страхуват. Имаме Козлодуй,който трябва да се развива, и сега от там се изнася най-евтиния ток, за да плащаме ние най- скъпия, имаме много възможности като държава да развиваме водно-електрически, слънчеви източници, в нормалния свят отдавна се развиват алтернативни източници като преработка на боклук за еленергия. Само ние сме замръзнали, преди 20 години френска фирма предлагаше да инвестира в Топлофикация-София ,като преработва Софийския боклук и използва енергията, което е изключително евтино и удобно, но не може да се краде и затова не я пуснаха, а тя е водеща в Европа. Кой държи България на дъното толкова много години - задкулисното ДС управление .
  • 50 Демократ

    2 3 Отговор

    До коментар #30 от "Г.Георгиев":

    Така говорят всички,които не мислят.Всичко ,което си написал е извършено от номенклатурата на БКП и от ДС и това е доказано, написано,публикувано, само трябва да се чете, за да се знае.

    Коментиран от #52

  • 51 Сирене

    2 0 Отговор
    Глупости, ползва се от родните политици за политически дивиденти на всеки избори... Никога няма да има АЕЦ Белене.
  • 52 Г.Георгиев

    5 0 Отговор

    До коментар #50 от "Демократ":

    Прав сте.
    Извършено е от тази част от номенклатурата на БКП, която "прие" да предаде българските интереси, срещу предложението да служат покорно на американските интереси.

    Никоя нация не обича националните предатели.

    Коментиран от #62

  • 53 Тоя боклук

    7 1 Отговор
    ако го слушаме трябва да закрием енергетиката. Аре бегай да се епилираш да не изедеш некой шамар. Електроцентралите не са на баща ти. Народът решава.
  • 54 Е*ати юпито!

    9 0 Отговор
    Тоя работи в ЦИД, соросоидна НПО. Сещайте се кои интереси защитава. Тези централи хранят хиляди хора, после Мартинчо ли ще им търси работа. Германия включва всички въглищни централи, разработват нови находища, Полша не ги е спирала. България ли е най- големия замърсител?
  • 55 Гуцанчо

    6 1 Отговор
    Поредният платен соросоид!
  • 56 Шошо

    5 0 Отговор
    А самия ти си биологично необоснован проект...
  • 57 бокоБРАВО КИРОАЛООО

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хохохо":

    Е ТЕ ЗА ТАКИВА САМО БОЙЙЙЙ ДОКАТО ПУУКНЕ И И ПОСЛЕДНАТА ЧАСТ ОТ РОДА МУ ....ЗНАЧИ ТУРЦИТЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ 6 РЕАКТОРА А ЗА БЪЛГАРИЯ БИЛИ НЕИЗГОДНИ .ШВАБИТЕ МОГАТ ДА ПОЛЗВАТ РУСКИ ЕВТИН ГАЗ А ЗА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ..САМО НА ПРАСЕТАТА В БЕЛЕНЕ ТАКИВА
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Иво

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "ЕС фен":

    Оборудването вече не е на площадката на Белене, като реакторите сме си ги върнали на руснаците, и в момента работят в други електроцентрали. А един от блочните трансформатори от Белене в момента работят в Козлодуй
  • 60 Алоо

    7 1 Отговор
    Разбирача.кое е икономически необоснован проект,Белене ли? Ей,ваш,та родителка разбираческа- експертна! Ако зависеше от такива задно проходни,и Козлодуй ще закриете.Ти към какво ни тикаш бре " чупка в кръста" ? Да увиснем изцяло ,без сигурни мощности за цял живот? Да нямаме тук,и да бъдем принудени да внасяме от комшията( той усилено си строи нови 4 броя хилядници- руски) или от мамалигарите,от тяхната Черна вода,а? Трети вариант нямаме.Европа ни тика,към електрокари- тоално.От къде толкова ток само за електродъргелите след 2030 г? Само за личните електрокари месечно ще ни трябва мощност , колкото произвежда един блок от АЕЦ.Платени клакъори,за мижави пари,сте готови да унищожите държавата.
  • 61 Иво

    4 0 Отговор

    До коментар #22 от "Икономически":

    Неизгоден?!
    Да направиме една проста сметка:
    150лв/MWh × 2000MW = 300 000лв/час
    300 000лв × 24h × 30,5дни × 12 месеца прави 2 635 200 000лв НА ГОДИНА!!!
    Таа... за 50 години колко би била печалбата, като предположим че тая цена няма да се променя, което е невъзможно
  • 62 Демократ

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "Г.Георгиев":

    Много интересно такива като вас къде се виждат американските интереси и как заробват България,не да приказвате една и съща безсмислена опорка,соросоиди,козяк. Точно и ясно, така както е точно и ясна 100% енергийна зависимост на България от Русия, руския поток за 3 млд.лв.,който Борисов подари на Путин за сметка на българския народ и България не печели нищо, руските олигарси с присъствие навсякъде в банки,фирми,бизнес центрове,молове,450,00 хиляди руснаци с български паспорти, българска територия,дадена на Русия, Камчия забранена за българи и Росенец и Варненското пристанище уж на Доган пък руско и т.н.и т.н.
  • 63 Енергетик

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Енергетик":

    Ако броя на несъгласните с истината е толкова голям, значи няма спасение, хората искат България да бъде управлявана от крадци и лъжци.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 7777

    3 0 Отговор
    Когато чуеш някой да обяснява как ВЕЦ и ПАВЕЦ са базови мощности, а Румъния може да ни осигурява товар чрез техния АЕЦ, може спокойно да зачеркнеш "експерт" от визитката
  • 67 Серсемин

    0 1 Отговор
    Абе тоА кво а завършил та разбира от сичко???
    Мисирка.
  • 68 От чужбина

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "Енергетик":

    Румъния ползва други реактори. А ти като си се нарекъл Енергетик, трябва да знаеш какви са и какъв е основния им недостатък.
  • 69 Хан Аспарух

    1 2 Отговор
    Как може да има хора подкрепящи строежа за Аец Белене. Той е доказано от специалистите корупционен руски проект. И най важното Аец Белене се намира в земетръсна зона . Нима не виждате сега последиците от земетресенията в Турция. Толкова ли сте жестоки и невежи, че искате този проект. Русия отдавна се стреми да постави на колене българската енергетика. И платените рубладжии драпат за този проект да се осъществи и изобщо не им пука за българите.
  • 70 Хан Аспарух

    1 2 Отговор
    Как може да има хора подкрепящи строежа за Аец Белене. Той е доказано от специалистите корупционен руски проект. И най важното Аец Белене се намира в земетръсна зона . Нима не виждате сега последиците от земетресенията в Турция. Толкова ли сте жестоки и невежи, че искате този проект. Русия отдавна се стреми да постави на колене българската енергетика. И платените рубладжии драпат за този проект да се осъществи и изобщо не им пука за българите.Най много търговци износители на ток са от средите на другарите. В европейска България има регистрирани над 54 хиляди руски паразитни и силно токсични фирми. Частната руска компания Лукойл е получила до сега от служебното правителство на другаря президент Радев Решетников над 250 милиона лева под формата на енергийна помощ и то в условията на наложени санкции от Ес срещу военолюбците и агресорите от Русия. Засрамете се и помислете за бедните българи, а не за милионерите от Лукойл които дори не плащаха данъци до сега в България.
  • 71 Дааааааааааа

    0 0 Отговор
    БЛЯ БЛЯ СОРОС: 120 милиарда лева е печалбата за 60 години от АЕЦ Белене. Прочетете си доклада от оная БАНКА!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 истина

    0 0 Отговор
    И какъв експерт е тоя мърльо?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол