Last news in Fakti

27 Януари, 2023 13:48 2 911 33

Поредно гениално постижение на строители, избрани от Фандъкова- дупка в пътека за колички

  • столична община-
  • фандъкова-
  • строители

Строителството на подлеза до посолството на Румъния продължава години, но за сметка на това ни сервира изненади

Банално е да се говори за недомислията на строителни фирми, ползващи се с благоволението на Столична община и лично на омръзналия ни столичен кмет Фандъкова, но пък нови и нови "постижения" в тази посока ни принуждават да се връщаме отново към темата.

Като предистория нека припомним само два от колосалните успехи на столичния градоначалник в обновяването на града, който (ако погледнем цифрите от последното преброяване) старее и не расте. Става дума за улица "Граф Игнатиев" и станалото историческо пренареждане на жълтите павета пред храма на парламентаризма у нас - Народното събрание.

Но явно до последния си ден начело на столичната община кметицата ще ни изненадва с още нови и нови хрумвания. Последното е свързано с историческия по години ремонт на подлеза пред посолството на Румъния. Преустройство, което според строители може да се направи за няколко месеца се точи вече повече от две години. За капак, в социалните мрежи се появи снимка на пътеката, по която майки с деца и колички, велосипедисти и деца с колела по наклон трябва да се придвижат от улицата към подлеза.

Вижда се ясно и на снимката, че пътеката е прекъсната. Вероятно от прекомерно чувство за хумор у строители и проектанти, ако има такива. Представете си, че майка кара количката с бебето си и минава за първи път оттам. Или че дете с колело се е засилило и не подозира какво има на пътя му. Една врата се е оказала важен елемент от строителството и пред нея е оставена тази дупка. Може би се предвижда друго решение-например подвижен мост, който да се вдига през нощта или дъски, които всеки преминаващ да си мести. Не е важно. важното е,че едни пари са усвоени от когото трябва.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    68 5 Отговор
    Йорданка е позор! Оставка и сливенски затвор!
  • 2 Делю Хайдутин

    58 6 Отговор
    Време е Фандупкова да стане съквартирантка на Иванчева.
  • 3 Сталин

    51 2 Отговор
    България,- държава на вандали,социални инвалиди и шизофреници от горе до долу

    Коментиран от #28

  • 4 да де

    58 4 Отговор
    Това е събирателен образ на всичко "изградено" по времето на гербавите даже вече не е смешно.
  • 5 ББ от Банкя

    51 6 Отговор
    За кой път че ви казвам че държим фандъчето за да пълни чекмеджето а не да поправя София
  • 6 Дедо куци

    34 5 Отговор
    За кво плащаме данъци ПИТАМ!
  • 7 Професор

    6 63 Отговор
    Поредна статия целяща да покаже в негативна светлина управлението на ГЕРБ и кметицата Фандъкова която промени изцяло София която в един град от селски тип се превърна в модерен европейски мегаполис. Голяма работа че пътеката била прекъсната. Ами престанете си че не е прекъсната и някой излезе през вратата докато някой комунист препуска с висока скорост с велосипед. Точно затова е направено така. И майките с деца да не би да са слепи. Ще видят и ще заобиколят. Какво построиха Станишев и Орешарски? Нищо. Орешарски изтегли милиарди дългове които бяха плащани от Генерал Борисов.

    Коментиран от #16, #20, #21

  • 8 Професор

    5 43 Отговор
    На следващите избори Герб ще спечели и състави кабинет. Европейски кабинет за европейско развитие на България. Фандъкова също ще спечели и ще продължи с градежа на столицата.

    Коментиран от #10, #17

  • 9 Ама строят,бе

    19 2 Отговор
    строят та пушек са вдига,евро не остана "непостроено"....
  • 10 Ела и виж

    17 2 Отговор

    До коментар #8 от "Професор":

    Мокри сънища!!
  • 11 Време е

    25 1 Отговор
    Столичния кмет да стане съквартирантка на един друг квартален столичен кмет,он е строг,но справедлив,ще я "въведе" в местните обичаи и порядки на "общежитието"
  • 12 учительница

    18 1 Отговор
    Ма не всичко откраднато беше за мен
  • 13 Касапин

    4 14 Отговор
    Красимирчо умнико там има врата на сервизно помещение а пред нея ще има мобилна решетка ама в к.....хата ти кра....туна няма да има никога нищо

    Коментиран от #22, #23

  • 14 Мнение

    13 1 Отговор
    Нивото на пътеката е високо, но това е по-скоро грешка на архитекта, отколкото на строителя. Голямата част от тия архитекти в България са отвратителни. Вземат огромни суми за некачествени проекти. На всичко отгоре са се навързали в тази Камара на Архитектите в България и е невъзможно да се обжалва решение дори да е противозаконно.
  • 15 СПОКО!

    20 1 Отговор
    Още днес Педагожката и Първа Приятелка на Буцката ще излезе с прочувствено изявление и почти разплакан вид пред медиите...!
    ,,Ще извършим спешен - Ремонт на Ремонта,а фирмата ще бъде санкционирана"......!
    И така-до следващият път -...Ганчовцииии...!
  • 16 Заради такива "професори"

    26 2 Отговор

    До коментар #7 от "Професор":

    България е на този хал. Дори в чужбина хората като чуят за Българско образование се смеят и не го признават. Искрено се надявам някой ден ГЕРБ да бъдат осъдени за разрухата, мизерията, некачествените, грозни и нецелесъобразни строителни проекти които изградиха из цяла България само и само да откраднат пари по Европейските програми.
  • 17 УРА,, УРА

    16 3 Отговор

    До коментар #8 от "Професор":

    Да, така е. Ще спечелят, но другите няма да гласуват за кабинет на ГЕРБ, точно както стана с Габровски. Само ще хвърлят много пари за купуване на гласове и няма да управляват. Това е все едно да станеш шампион и да не ти дадат купата! Хи, хи, хи, хи!
  • 18 Демократ

    10 3 Отговор
    Който харесва това, гласува за Герб.
  • 19 Смех 😆🤡🤣

    5 2 Отговор
    Не са Герп това е Уасг великите архатекти
  • 20 Не зная

    11 1 Отговор

    До коментар #7 от "Професор":

    как точно ще ,, заобиколят " и с каква маневра .
  • 21 Е професоре

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Професор":

    в коментара Ви няма нито една запетайка и доста грешки!!! Поредният неграмотен герберист!
  • 22 Може би

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Касапин":

    мобилната решетка ще е с дистанционно ? По - лесно нямаше ли да бъде , ако прагът на вратата не беше на нивото на пътеката и към сервизното помещение имаше едно - две стъпала ?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Няма ли закони за простите кокони?

    7 1 Отговор
    Тази фъндъчка е подигравка за управлението на най тъпият град в територията на източна Европа!Събрани от улицата тикви и шушони са се разположили на управляващите места в държавата на парадоксите.....

    Коментиран от #26

  • 25 Бойкот на алчните от О.Л.Х.

    5 2 Отговор
    Фандупкова - гарантирано от ГЕРБ...
  • 26 копачка на картофи

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Няма ли закони за простите кокони?":

    Ако бяха взети от улицата, щеше да е добре. Но вместо това, всички гербести столични общинари, воглаве с кметицата са доведени направо от къра.
  • 27 мдаа

    3 2 Отговор
    Прекъснали са пътеката, за да могат да търкалят оттам 🎃🎃🎃, като на боулинг. 😄
  • 28 Трай, бе,

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сталин":

    Психопат!
  • 29 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    5 0 Отговор
    Прамов казва че в офшорките има над 100 милиарда крадено от БГ. Ми вземете си ги бе толупи.
  • 30 Таково бе

    0 3 Отговор
    Да сарасодите у подлезо па да видете.Румънецо и Енчев.
  • 31 Сократ

    3 0 Отговор
    Като видим капацитета на кметицата, ясно е колко струват подчинените и.
  • 32 Мухаа,хаа! -

    3 1 Отговор
    СЛЕД МЕН И ПОТОП! Фъндъка прекрасно знае,че танцува последен валс.Толкова добре,че сама обяви това...Няма да се кандидатирам отново! Е,как да не намажеш човката за последно.До есента ще продаде и паветата в цяла София.Знае,че до някоя година " столичанъе в повече" ще са забравили и името и.Яко товарене на каруцата.Якооо! Да има и за пра пра внуците в излишък.Жалкотп е,че този Боневия унук,който точи зъби за стола и,ако седне в него,фъндък мома ще ни се стори цвете.От 1989 г все не можем да изберем читав държавник- градоначалник.То стефчо усмихнатия,то Боко,то фъндък мома.
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    Обектът не е довършен, обаче за хрътките това няма значение....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове