Last news in Fakti

28 Януари, 2023 16:05 1 187 43

Вежди Рашидов с рецепта за правителство: Експертни премиер и министри, политици за вицепремиери

  • правителство-
  • партии-
  • шенген-
  • борисов

Как Бойко Борисов няма да го има? Негова е партията, той я създаде. Бойко е узрял, той е политик, изработен, каза още председателят на Народното събрание

Политическите партии трябва да загърбят червените линии, докато се стабилизира държавата. Това заяви пред БНР председателят на Народното събрание Вежди Рашидов.

"Дошло е време за национално спасение, а не спасение на партиите. ГЕРБ узря и е хубава партия, плътна. Тя не се е нароила, не се цепи, не намалява твърдия си електорат. ГЕРБ узря да има правителство като цяло Бългатия - без значение какво", коментира той.

Рецептата на Рашидов:

"Аз бих сложил експертен министър-председател, експертни министри и 4 политически вицепремиери, които да си разделят министерствата и всеки да отговаря ресорно за своите експертни министри".

Дошло е време не да спасяваме партиите, а народът да спасим, категоричен е той и добави:

"4 години имаме яловост в управлението. Трябва в името на стабилизрането на България да спрем инфлацията, да се обединим, да се успокои българинът малко. Не може от избори на избори".

По думите му отчетът на управлението е съзиданието.

За отиващия си парламент председателят му каза, че той се е овладял и са приети законоприекти. Но времето от 3 месеца не е било достатъчно за сериозните законопроекти. Законопроект за реформа в правосъдието не се прави за 1-2 месеца, подчерта той.

"Грешката дойде от тези по-младите, на които бащите им плащат тока и газта, които облякоха новите костюми, но останаха духом на улицата - да хвърляш яйца е едно, друго е да правиш политика, която касае съдбата на хората. Тези хора - се забавлявахме с една мантра на престъпността. 5 пъти казах от парламентарната трибуна - колеги, когато се качите на тази висока трибуна и говорите за престъпления и корупция, много моля да бъдете почтени и да посочите кой е корумпиран. Това не е анонимно поведение. Тази мантра се повтаряше", коментира Рашидов .

"Не знам Борисов как издържа такава помия. Не се прави така. Това ли е политиката? За това ли се събираме в този парламент?", попита той. Според него "да се дръвчим и да смятаме, че арогантността и омразата са политика - не е така, не са политика". Рашидов е категоричен, че всички приказки за корупция са били един политически кьорфишек.

Ако следващият парламент е в същата конфигурация, няма да е по-различно, изказа мнението си той. Според него Народното събрание е загубило много време, в което е можело да бъдат приети още текстове, които хората са очаквали.

"Ако ПП продължат да провалят законопроекти с парламентарни хватки за забавяне, ще бъде жалко", изказа мнението си председателят на парламента относно оставащите няколко дни за работа.

Вежди Рашидов заяви, че не желае да участва на следващите избори. Но ако Бойко Борисов го помоли и има нужда от него, ще отиде да помогне и ще участва отново. Той припомни, че не е искал и да бъде председател на НС.

За призива на другите партии Борисов да се оттегли, Вежди Рашидов коментира:

"Как Бойко Борисов няма да го има? Негова е партията, той я създаде. Бойко е узрял, той е политик, изработен. Има резултатите си, както и да искаме да ги забравим".

Вежди Рашидов коментира и темата с миграцията и отношенията между ЕС и Турция:

"Европа трябва да се смири и да седне на една кръгла маса с Турция и Гърция. Не може да се решат миграционните проблеми, когато единствено Европа седне да си заседава и да мисли какво да прави. /.../ Като големи политици и добри дипломати да поставят картите на масата и по пътя на дипломацията да решат проблемите. Узрели са желанията".

Той напомни, че на 8-9 февруари българският президент ще бъде в Брюксел на среща на високи равнище, а темата ще бъде именно миграцията. Според него може да се намери решение. Той подчерта, че на турската граница 4 млн. емигранти чакат своя път, а всички тези хора са голям разход.

Ердоган казва - помогнете да ги държим тук заедно, за да не вървят към Европа, посочи Рашидов и добави, че вторият транш от Европа не е изплатен.

Проблеми имаме всички, подчерта той относно темата "Шенген" и посочи: "И ние можем да говорим остро". Според него Австрия не е права в поведението си:

"Потокът идва от италианските и гръцките острови. Нашите европейски приятели не са прави. България може като Орбан да се издърви и да говори също обратно. Когато искаме да сме едно семейство, смятам, че българите запазват някаква морална хигиена. Когато искаме да сме едно европейско семейство, не е честно да се плюем един друг и да си търсим кусури. България си е изпълнила всичко, което Европа изисква от нас".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    43 5 Отговор
    Божкеее мултак да дава рецепта за правителство. Веждата да си потърси рецепти за махмурлук

    Коментиран от #6, #7, #9

  • 2 ЕС фен

    19 14 Отговор
    Дано експертите не ни вкарат отново в руската кочина.
  • 3 Българка

    36 5 Отговор
    " ГЕРБ узря и е хубава партия, плътна. Тя не се е нароила, не се цепи, не намалява твърдия си електорат. ГЕРБ узря да има правителство като цяло Бългатия - без значение какво", коментира той."
    Чудесно е търговецът на имоти да признае, че ГЕРБ и с дявола ще сключи сделка само и само да е на държавната трапеза и безнаказано върхушката да си краде. Освен това плячката/ ограбените от нас милиарди явно "плътно са наредени по чекмеджета", в офшорки.

    Коментиран от #5

  • 4 Ама

    24 1 Отговор
    На минимална заплата. Иначе не!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Деций

    31 2 Отговор
    Изчезвай,алкохолик!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българка

    27 1 Отговор
    Пияндето освен да прави далавери, явно и добре лъже. Дали алкохолът или годините са му замъглили съзнанието или следва политиката на ГЕРБ да лъже публично, цинично и нагло. Правосъдната реформа се обсъжда и чака вече 14 години. Още от 2009 напоително и обилно от ЕС, САЩ и основно българите искат върховенство на закона, отчетност от Главния прокурор и прокуратурата. Стига с мантрата, че едва ли не от вчера има проблем с върховенството на закона и основно с Каскетурата. Тази реформа се обсъжда повече от 10 години и също толкова години се саботира от мафията
  • 11 Разбиращ

    30 0 Отговор
    от далавери и мушенгии , побойник на полицаи , никакво възпитание и морал , нулева етика и съвет - и него питат за правителство ?! Що се гаврят с гражданите на България и резили гледа светът ?
  • 12 Първо

    26 1 Отговор
    Тиквата и каскета в следствието и след това всичко друго
  • 13 обективен

    30 1 Отговор
    Боко трябва да е осъден на 1000 год, затвор за убийството на държава и народ. Всичко друго ще му е награда
  • 14 Тома

    24 0 Отговор
    Веждито как така направи че обърна баничарката на таван в центъра на София.Да не е бил море пиян а
  • 15 Не знаел

    26 0 Отговор
    бил как Бою издържал такава помия ? А как го издържа него българският народ не го интересува , а ! Двама лъжци и крадци с огромен криминален потенциал се поддържат ! Отврат !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Лост

    15 0 Отговор
    Все не искат да са депутати,ама като ги помолят...! Значи нямам желание,ама ще отида до отбия номера.
  • 18 Анонимен

    15 4 Отговор
    Живеем в тревожно време. Хората се отчуждиха. А от бою вежди, нищо не зависи. Всичко се случва от външни сили, но не знаем, от кои.. Сащ турция русия
  • 19 Красимир Петров

    26 0 Отговор
    Противняк
  • 20 Реалист

    29 1 Отговор
    Този приключи с политическата си кариера. Няма какви рецепти да дава. Той и ГЕРБ са пътници.
  • 21 Не си

    23 0 Отговор
    беше ИЗКЛЮЧИЛ МИКРОФОНА и Ментата седящ до него му прошепна след изказването на депутат от ПП "Не мога да ги понасям" , а брадясалият Мултак му каза с войски "И жена ми също" ! Повече от позор от трибуната на Парламента !
  • 22 Айде бегай , бегай с рецепта

    21 0 Отговор
    Ракия пърцуца , шкембе чорбата.
  • 23 СтигаТиквИбради

    18 1 Отговор
    БЕЗ ГЕРБ и ДПС. И в момента все още заплатата на млад лекар е 1300 лв. благодарение на постните пици които веждичката тиквата и доган ни пробутваха 30 год. Нека дъртите да поотстъпят и да си "починат" за вечни времена!
    Аналогови "вежди" в нова епоха. Не разбрахте ли че сте се вкиснати тикви....
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Цуца

    18 1 Отговор
    Пиянството на един Вежди! Дядо Вазов ни гледа от горе и сигурно ни се чуди след толкова години не сме ли поумняли?! Толкова герои ни е оставил Патриарха, да не говорим за Алеко и за жалост от трибуната на Народното събрание и днес виждаме Киряк Стефчовци да обругават ценностната ни система (доколкото е останала)
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Истината

    15 0 Отговор
    Този грозния как го избраха за тази длъжност? Трябва малко визия да има човек за такъв пост!!!
  • 28 роро

    17 0 Отговор
    Още отсега си представям Боцко за заместник министър, а началника му - министър председателят - "независим експерт". Как ще стане тая пародия?! Тоя Веждю пак е прекалил с уискито и ръси глупости
  • 29 Кочан

    7 6 Отговор
    Студената война завърши с крах на социализма
    По две причини:
    След ВСВ беше "дадена възможност" на "хората от народа"
    • Дадена възможност означава назначен на висока длъжност без да е извървял стъпалата до нея.
    • Човек от народа се възприемаше простоват, но безпределно верен на партията.
    Тази комбинация направи ръководителите в държавата негодни да отговорят на предизвикателствата на НТР.
    Виждаме отново и отново че едно, две или дори три поколения нискоинтелигентни хора да бъдат поставени в оранжерийна среда, те не могат да се развиват ако не са били мотивирани да го направят.
    По тази причина сега се връщат вече родени на Запад отрочета на същите онези ДС които пропиляха България в името на възвишените си идеали.
    Примери: Румен Радев, Тримата от Харвард и т.н.
    Това просто са хора с корумпирано съзнание които възприемат трудовите хора като корумпирани, а членовете на своята банда праведни.
  • 30 Срам!

    14 0 Отговор
    Не мога да го понасям този некомпетентния и неадекватния председател на парламента! То бива простотия, ама тоя направо се излага и излага българския парламент като държавна институция!
  • 31 Мнение

    15 0 Отговор
    Вежди Рашидов не е достоен да бъде председател на народното събрание. Аман от прости селяндури с уличен език. За тази длъжност трябва добре образован, със съвременно образование, с висока култура и човек, който владее официален литературен български език, който не плещи глупости.
  • 32 Пффф

    13 0 Отговор
    С тази камба на алкохолик и мутра на гаджал направо отвращава.
  • 33 Машалла, Вежди!

    10 0 Отговор
    Веждито, като типичен ориенталец, каже нещо и все гледа да не ядоса чорбаджиите, да е в сговор с тях, да дърви общата софра. Но в Ориента са хубави само гевреците и гьобеците. Останалото е жалка работа.
  • 34 Демократ

    9 1 Отговор
    Този рядко е трезвен и величието на неукия пазач на Живков и на Симеон е проект на КГБ,както и измислената Герб, Бриго Аспарухов, агента на КГБ,който докара симеон го вкара в политиката като гл.секретар на мвр без нито ден стаж в мвр и пожарникар по образование, Първанов го направи генерал-лейтенант без нито ден стаж в армията.Вежди да спре венцехвали този неграмотен тулуп, мафиот,маша на КГБ.Трагедията на България е огромна с тези агенти на най-високи постове в държавата.

    Коментиран от #40

  • 35 българин

    5 0 Отговор
    И този мултак и той не спира да словоблудства, как бе путинец продажен, как партиите на путинците, чиято роля е да рушат България, как тези кремълски подлоги ще стабилизират държавата, та те се крепят на червената линия, КОЙ реже клона на който седи?!
  • 36 Васил

    4 0 Отговор
    Кви експерти бре Рашидка вие сте 100% мафиоти.
  • 37 Бойко

    5 0 Отговор
    Е изработен крадец и лъжец ,сикаджията и рекетьора на бизнеси е за затвора.Ти мултака си работил за собствения си джоб цял живот.Не ни се пробутвайте мутри,грабители на суверена.Нямате спирачки гадове,гладни за власт .Диктатори мръсни на никой не му дреме за вас.Спъвате развитието на България.Ами умрете най-после болшевишки подлоги,че да вдъхне тая държава.
  • 38 Бойко

    3 0 Отговор
    Е изработен крадец и лъжец ,сикаджията и рекетьора на бизнеси е за затвора.Ти мултака си работил за собствения си джоб цял живот.Не ни се пробутвайте мутри,грабители на суверена.Нямате спирачки гадове,гладни за власт .Диктатори мръсни на никой не му дреме за вас.Спъвате развитието на България.Ами умрете най-после болшевишки подлоги,че да въхне тази държава.
  • 39 Мислищ

    4 0 Отговор
    Всички художници и пожарникари на пенсиона възраст да се пенсионират а и Ментата
  • 40 Махленска клюкарка

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Демократ":

    Не харесвам тиквата и пияндето, но и ти трябва да се запознаеш с действителността. Пожарната е част от мвр, съответно е работил в системата. Не споря дали е ставал за гл сек. После стама ген, защото и в мвр имаше същите звания. Нали искаме криво да седим, право да съдим.

    Коментиран от #42

  • 41 Кога

    2 0 Отговор
    Гешефтурата ще разследва овшорката на адвоката Менков,адвоката на тиквата чии милиарди къта на Сейшелските острови.Анонимни и съчинени сигнали разследват,а документирани разследвания с факти от Бивол подминават Ами,че там е цялата хронология на престъпленията на Борисов и цялата му шайка го пази,защото всичките банкянското ги е оплел в зависимости.
  • 42 Демократ

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Махленска клюкарка":

    Пожарната не е армията, където се дава ранг генерал. Докато има такива като тебе,които оправдават безобразията, така ще е. Пожарната гаси пожари, не преследва престъпници.Като е назначен престъпник да преследва себе си,никога няма да се хване. 12 години мутрата Бойко си има и прикриватура. Какви хора живеят тука,които искат да бъдат крадени и лъгани, не ви ли стига 33 години псевдо демокрация плюс 45 години комунизъм?
  • 43 Буден

    1 0 Отговор
    Прави си скулптори ..... , ТОВА РАЗБИРАШ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове