29 Януари, 2023 10:55 1 211 38

Фандъкова обеща да наложи нова глоба за чупенето на жълтите павета

  • жълти павета-
  • глоба трейс-
  • полиция

След като в медиите се появи видео с поредното вандалско "подреждане" на уникалната настилка пред народното събрание, столичния кмет реагира

Двеста хиляди лева е глобата, която ще наложа на фирмата „Трейс груп холд“, ако се установи, че неин работник за втори път умишлено чупи цяло жълто керамично паве. Това написа столичният кмет Йорданка Фандъкова в профила си в социална мрежа, след разпространени в медиите кадри, съобщи БТА.

Всички записи от видеонаблюдението на Столичната община в зоната вече са свалени, по мое разпореждане те се преглеждат и беше извършена проверка на място, посочва Фандъкова. Освен това ще подадем и сигнал до СДВР, за изясняване на всички факти, информира тя и заявява, че случилото се ще бъде установено и няма да остане без последици.

Фандъкова припомня, че през октомври 2022 г. е наложена санкция от 100 000 лв. за доказано умишлено чупене на цяло керамично паве от работник на фирмата.

Налагам санкциите за увреждане на културна ценност по Закона за устройство и застрояване на Столична община, това е така нареченият Закон за София, в който успяхме да защитим санкции за увреждане на културното наследство, които са в пъти по-високи от тези в Закона за културното наследство, налагани от държавата, посочва още столичният кмет.

Пренареждането на жълтите павета по бул. „Цар Освободител“, в участъка от бул. „Васил Левски“ до БАН, е част от проекта за възстановяване на централната градска част. Площта му е под 1,5% от всички предвидени за ремонт площи в зоната, а стойността му по договор е 204 хил. лв. Заради установеното разместване на жълтите павета приемането на участъка е спряно, а разплащания за него от Столична община не са извършвани.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гого

    8 14 Отговор
    Абе не разбирам от редене на павета и плочи. Но на места където трябва половин парче дали ще го реже на машина или ще го чупи с чука не е ли един и същ крайния ефект. Само където при рязането има прахоляк до небето
  • 2 фъндупкова

    34 0 Отговор
    кой те сложи за кмет ? Строителните майстори просто ги унищожи държавата, вече никой не може да повтори нешо строено преди 100 години.
  • 3 А кой ще глоби Фъндъкова

    34 0 Отговор
    Тия делавери , много милиони за некачевена работа извършена от приближени фирми. Схема за източване парите на софиянци.
  • 4 Росен

    36 0 Отговор
    200 Хил глоба срещу 16 млн печалба, половината от които - в Чекмеджето.
  • 5 Пурко

    33 0 Отговор
    Ремонта ще струва 17 мил. За тия пари можеха да сложат жълти павета до Люлин, ако нямаше крадене. Сега каквато и глоба да им сложи, бълха ги е ухапала. А и обикновено така налагат глобите, че всеки студент по право да може да ги обжалва лесно и те да паднат в съда
  • 6 Теляк

    27 0 Отговор
    Ами какво да го прави павето бачкача? За да не го ЧУПИ трябва да е специалист със необходимото оборудване и машини. Но ако е специалист с оборудване и машини трябва да е много добре платен. Ако е много добре платен и с нужното оборудване, назначените капиталисти и политическият им слугинаж няма да крадат толкова много. А кражбата е религия в България, няма как да си атеист с толкова силна ..."вяра".
  • 7 Селски тарикат

    28 0 Отговор
    Даваш милиони за нещо което не струва толкова и после глобяваш с дребна сума. Не глоба, а основно пренареждане за сметка на фирмата. А възложителя на международен съд в Хага за прахосване на държавни пари. Би било хубаво ако става така.
  • 8 спокойно другари

    27 0 Отговор
    спокойно парите ще идат в хазната на герб наши хора са знаем се как стават нещата
  • 9 Д-р Гълъбова

    10 8 Отговор
    Абе асвалта го с жълт асвалт този площад бе! Стига сте ни занимавали с тези павета.
  • 10 Истината е

    22 0 Отговор
    Че под паветата трябва да има едър речен пясък, а не пепел от трошене на руда. Но при варианта с пясък няма бързо отмиване на материала и не може да се прави ремонт на ремонта. Всичко е за парите.
  • 11 копачка на картофи

    11 0 Отговор
    Следващият път ще им "наложи" 300 бинберици.
  • 12 Просто човек

    22 0 Отговор
    Герберска некадърнице, марш!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Жоро

    19 0 Отговор
    на 20 млн платени 2 глоби по 100К са нищо. има достатъчно за чекмеджан войводата
  • 15 Факт

    6 10 Отговор
    Колко трябва да си прозт за да подържаш морално остаррлите жълти павета вместо да асфалтираш а парите за пренареждане на павета да ги пренасочиш за ковьози медицински хеликоптери детска че даже и пенсионерска болница

    Коментиран от #19, #22, #34

  • 16 УРА,, УРА

    19 0 Отговор
    Тази съсипа града, обаче ни успокоява с глоби. Какво ме интересуват нейните глоби, след като вървим по руини и дупки? Дава на гербаджийски фирми поръчки за усвояване на милиони и после ни замазва очите със смешни санкции. Типични схеми на шайката за кражби на обществени средства. Докога бе, докога?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    16 0 Отговор
    фандакова Ева мам"ата на тоя град
  • 19 Жоро павето

    10 1 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    Така е ама трябва отнякъде и да се краде.Така ги е научил комунизма още в казармата две години беше службата и те караха да пренасяш камъни от там до тук и от тук до там.Кипи безсмислен труд покрай който много фирми от некадърници се облажиха
  • 20 Гост

    14 0 Отговор
    Прос"Тата учителница, мултимилионерка от кражби, дава поръчка за 20млн и после глобява с 100 000. Гербераска схема, винаги далавера. Как няма да се намери някой да ги бутне по затворите, тая особено е 100% за сливенския, за всички откраднати милиарди. Всичко съсипаха тия гнусни гербераси, всичко съсипаха....

    Коментиран от #26

  • 21 Адиос

    15 0 Отговор
    Довиждане, Самоковска крадло. Най хубавото нещо, което свърши като кмет е, че няма да се кандидатираш за нов мандат.
  • 22 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    Ако има пари за пренасочване, те се пренасочват само по чекмеджетата на бою и дуаня
  • 23 Стефан

    13 0 Отговор
    Тези глоби НИКОЙ НЕ ГИ ПЛАЩА!
    Фирмата е на ГЕРБ!

    Коментиран от #24

  • 24 Не е така

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Стефан":

    Данъкоплатците плащат некадърността на ГЕРБ.
  • 25 Динев

    10 0 Отговор
    Какво значи "ако се установи"?


    Има го на видеозапис , ясно се вижда кой и какво прави.

    На фона на милионите платени , 200 хил лева е нищо.
  • 26 Да ама аре на бас че

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    добитъкът пак ще избере гербаджийски кмет. Както ми каза един таксиджия “ шот фъндъкова направи толкова много за софия”. Като го питах какво точно е направила не можа да ми обясни.
  • 27 ПСР

    12 0 Отговор
    ФУндУкува/ГЕРБ е бедствието за София.
    С каквото се е захванала,е провал.Провал за десетки милиони.Тоталното безобразие и наглост на кривата усмивчица.Дай на "Трейс", поръчка за 10 милиона,пък ги глоби 2х100 хи
    ляди....Тази жена е вредна,непоносима и арогантна!
  • 28 Тони

    8 0 Отговор
    Айде бе, тая кокошка проскубана, гербаджийска да се разкара вече от София, че я съсипва с всеки изминал ден на власт. Не се ли накрадоха гербаджиите за толкова години. Поне нещо що-годе качествено да бяха построили. Да не бяха крали 99% от бюджета и проектите, ами само 90%. С 10% от това което откраднаха, София щеше да е като Сингапур. В София има страшно много пари.

    Коментиран от #31

  • 29 Подозирам

    4 0 Отговор
    Че има начин да се редят само цели павета, без да има рязане или чупене,
    но не останаха кадърни майстори.
  • 30 Тия 200 000 да й ги отрежат

    5 0 Отговор
    от комиси...онните.
  • 31 ПСР

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Тони":

    Тя и Ощинският й съвет,просто се гаврят със София.Някакъв Съд-ВКС или друг,трябва да й забранят да"ремонтира" града.Подиграва се с нас,крадейки.Не е истина-това чудо е в ход от 14 години.Но,такъв гьонсурат,природата не познава.
  • 32 Диамантената ръка

    2 4 Отговор
    Крайно време е паветата да се махнат оттам, да се асфалтира и да бъдат само за пешеходни зони
  • 33 Демократ

    7 0 Отговор
    Едно и също се повтаря 16 години,времето през което тази крадлива некадърница съсипа София и обра парите на хората. Непрекъснати скандали, безобразия,нагласен и обществени поръчки,нескопосани ремонти,ремонти на ремонтите.Вместо да я изгонят, като не я допуснем да влезе в общината, гледаме непрекъснато нагласа и физиономия. Каква е ползата за София от тези непрекъснати глоби, кой направи сметка на каква обща сума възлизат и къде са вложени? Май и тях крадат, защото никой досега не е дал отчет, а ремонта на ремонтите няма край.
  • 34 друг факт

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "Факт":

    ГЕРБ ОТДАВНА можеше да направи детска болница и линейки за деца, ковьози и т.н., ако НЕ КРАДЯХА като за последно, ако ХИЧ не ги БРИГА за хората - те нали имат пълни чекведжета, а тулупа пътуваше с дръжавната ЖИПКА и разпореждаше по колко да се даден на всеки от нашите пари, като фигуративно им ги лепеши на челото преди избори, след като му целунат ръка.

    БОКО да е коментирал събирането на капачки за детски ковьози. Тай, който плещи демагогски за ВСИЧКО.
    ИМА ли друга държава, където хората доброволно и загрижено да събират КАПАЧКИ да платят нещо, което политиците трябваше да са предвидили (ако не крадяха) и съвриши отдавта. ТОЛКОВА за грижата за хората.
    Сега пък тези сбърканяци от прецакахме промяната се загледаха в лявата политика, но понеже не им е присъща, преписват от БСП.
  • 35 Минева

    5 0 Отговор
    Кметицата се е омотала като патка в кълчища
  • 36 Да, бе, да!

    4 0 Отговор
    над 10 години упавата се старае да унищожи символа на града и така са поръчали, за да се сложи асфалт и паветата да отидат по дворовете на високопоставените.
  • 37 Тома

    1 0 Отговор
    Фандъка също се прави успешно на луда
  • 38 Цуца

    0 0 Отговор
    Толкова години на военни паради минаваха тежки военни машини, масови манифестации и непрекъснат поток от коли не успяха да помръднат жълтите павета! Сал една самоковска гербеска даскалица, ”кметица” на Сфия съсипа ТОТАЛНО София! Добре, че метрото го строяха чужденци, че иначе ”столичани” щяхме да се върнем към каруците
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове