Last news in Fakti

31 Януари, 2023 08:52 1 007 57

Ивайло Мирчев: С ПП преследваме голяма цел - да сме първа политическа сила и да получим първия мандат

  • ивайло мирчев-
  • пп-
  • цел-
  • първа политическа сила-
  • първи мандат

"НДСВ има по-друга роля на тези избори - да отнеме гласове от политическите сили. В момента, в който бъде вкаран отровен двойник или партия, която може да откъсне половин или един процент, това може да се окаже липсващата нишка в НС. С такава цел възкръсват зомбита", смята депутатът от ДБ

Ивайло Мирчев: С ПП преследваме голяма цел - да сме първа политическа сила и да получим първия мандат - 1
Снимка: Нова телевизия

С "Продължаваме Промяната" преследваме голяма цел - да сме първа политическа сила и да получим първия мандат. След това ГЕРБ трудно ще обясни защо не биха ни подкрепили. Не измерваме целта си в гласове, а в петте приоритета и с ясното съзнание, че няма да имаме 121 депутата. Това каза за "Здравей, България" Ивайло Мирчев от "Демократична България".

По думите му коалицията им няма да се напълни с "кухи брандове". "НДСВ има по-друга роля на тези избори - да отнеме гласове от политическите сили. В момента, в който бъде вкаран отровен двойник или партия, която може да откъсне половин или един процент, това може да се окаже липсващата нишка в НС. С такава цел възкръсват зомбита", смята той. И уточни, че Гешев не присъства на молитвена закуска по покана на конгресмени.

"Присъствието на тези закуски струва много пари. Кой плаща за присъствието му на тази молитвена закуска? Американското правителство няма нищо общо с тази работа. Той ще се върне от Вашингтон гледал молитвена закуска на видео", смята Мирчев.

По въпроса с поскъпването на "Гражданска отговорност" той обясни, че групите извън ДБ и ПП не са присъствали в Икономическа полиция, а целта е да се обслужват интересите на конкретна застрахователна група. "Лобито на определена група е изключително силно, 5 партии работят против интереса на България. На 13 февруари има среща на Еврогрупата, на която ще присъства министърът на финансите на България. Тя трябва да седне и да обясни напредъка ни по ИЕРЕМ 2. Има точка, която не можем да променим, според нея излизаме от Маастрихтските критерии - инфлацията. Ако само тя е проблем, може да преговаряме с ЕК да влезем в еврозоната, щом всички други критерии са покрити. Един от тях е да променим Кодекса за застраховане. В момента плащаме презастраховане, така че ГО по-скоро ще спадне", прогнозира той.
Според него ако коалицията на ДБ и ПП не получи достатъчно подкрепа, а ГЕРБ, БСП и ДПС го постигнат, значи това иска обществото. "Нашата работа е да не допуснем точно този сценарий. Нямаме илюзии, че ще има стабилно 4-годишно правителство, но трябва да направим този преход. Няма нищо по-хубаво от това да си в опозиция, но нашата цел е да сме първа политическа сила. Сигурно е, че ще имаме обща парламентарна група с ПП. Коалиционното ни споразумение запазва идеологическите различия. Обединяваме се не, за да станем по-леви или ПП по-десни, а около петте приоритета", заяви депутатът. И допълни, че ако някой е правил далавери с оръжия, трябва да влезе в съда.

"ГЕРБ не иска да бъде приет механизма за разследване на главния прокурор. Те приложиха процедурна хватка. 11 наши депутати бяха в зала, останалите бягахме, за да стигнем до кворум, но ГЕРБ и ДПС не се регистрираха умишлено", посочва Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 днес

    63 7 Отговор
    Колко интелект лъха от тази физиономия!!!! ДБ и ПП да си вземат и Бонбона и да развеят дружно знамето на дъгата.... Айде у лЕво!

    Коментиран от #8

  • 2 Раданч Татлъту

    63 6 Отговор
    Да ни опази Господ от вас,другарю Мирчев!🙉😎🐷😎🙉
  • 3 Знаем знаем

    44 11 Отговор
    Паси, Лорер,... Зеленски?
  • 4 Ами да,

    57 6 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    48 6 Отговор
    И да вземем властта! И да започне едно променливо крадене ...
    Ама нaнaйси!

    Коментиран от #36

  • 7 Българин

    47 5 Отговор
    Май и тоя мина на някакви кристали,щом ни бълбука бъртвежите си.
  • 8 да де

    40 5 Отговор

    До коментар #1 от "днес":

    Е под два пръста чело колко интелект да има?
  • 9 НИКИ

    48 6 Отговор
    ВИЕ НИ ДОКАРАХТЕ ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА КОЙ ЛУД БИ ГЛАСУВАЛ ЗА ВАС,ДАНО ПОВЕЧЕ ДА НА ДАВА ГОСПОД ДА ВИ ВИЖДАМЕ В ПАРЛАМЕНТА.
  • 10 знаещ

    37 5 Отговор
    Мирчев ,Мирчев ,Мирчев - и ти ,и групата "Шарлатани" имате само една-единствена цел - как пак да излъжете българите и да се сдобиете отново с депутатски имунитет ,та дано да запазите гепеното и не лежите в СЦЗ ,знаем !
  • 11 Ха ха ха

    35 4 Отговор
    Халюцинациите са безплатни ,грухтенето и бръщолевенето също ...........
  • 12 Джамбaза

    42 4 Отговор
    От цялото му интервю разбрах само, че увеличаването на цената на гражданската отговорност ще доведе до намаляване на цената.
  • 13 нЕма шанс

    42 4 Отговор
    Много ми е чудно ,всички ДеБеПроменкаджии ли са напълно луди ,като Кицата или само се правят на луди ???!!! И кокошките на село вече са наясно ,че тези жалки опити за "обединение" са с цел - прескачане на 4-те процента за влизане в НС ,щото поотделно - шанс нЕма .
  • 14 Свинаайло Свирчев

    38 4 Отговор
    Тия ептен се наркоманизираха и виждат само халюцинации. Да се благодариш, ако си пети, бе, сървул.
  • 15 нннн

    27 4 Отговор
    Мандат ще получите само ако го откраднете и ме ви видят.
  • 16 пица с "кристали"

    38 5 Отговор
    ПП и ДБ първа политическа сила??? Смееееех!!!
  • 17 Пентагончев

    32 4 Отговор
    Обединяваме се не, за да станем по-леви или ПП по-десни, а около петте приоритета",


    Като най важния приоритет за нас е КРАЖБАТА ! пропусна Мирчев
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 кюмюря от Драгалевци

    8 2 Отговор
    Единственото което трябва да направят този път българските граждани е да гласуват или за фашизма или за демокрацията или за един по добър строй .
  • 20 жалки са

    31 4 Отговор
    Тия жълтопаветни псевдодемократчета, събрани от кой от къде му видят очите, са нищо повече от обикновени измамнолицемерни нищожници .
  • 21 Свиналин Изкуфирчев

    26 5 Отговор
    Абе, хора, вервате ли си?! Желаното приемат за истина, пълни и диагностицирани луди. Един вида ако си повтарям нон стоп аз съм кралицата на Швеция и хоп ще стана. ГОЛЯМ СМЯХ. Не просто шарлатани, а хора с остри психични заболявания!
  • 22 2020

    22 5 Отговор
    В момента плащаме презастраховане, така че ГО по-скоро ще спадне

    ха ха - сега плащаме 400 лева, а после ще спадне - ще плащаме само 350 но евро
  • 23 Нели

    28 5 Отговор
    Този човек се гласи пак да влиза в парламента, защото опашките в КАТ София си оставали, а даренията за изборите от фирми като "нексото" можел да събере само той!
  • 24 ПЕТКО ЛИЛОВ от ОССЕ българска тиква

    16 7 Отговор
    Ако искате война гласувайте за тези !?
  • 25 аха , аха

    23 5 Отговор
    Аха,аха ! Ма ,как ,бе !!! ДБПП ще са /без никакво съмнение/ първа политическа сила , ама отзад-напред /ако изобщо успеят да прескочат 4-те %/.
  • 26 За протокола

    24 6 Отговор
    Ако тези се върнат на власт нещата от зле ще отидат към още по-зле.
  • 27 Унбитх

    18 4 Отговор
    Махнете Лорер това човече не знае какво говори и ще накара хора които ви подкрепят да си останат в къщи, или да идат за гъби по време на изборите.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 СМЕШНА СТАТИЯ

    17 4 Отговор
    Интересно, как внуците на комунистите говорят за демокрация. За желанието да управляват държавата е ясно. То им се полагало по наследство. И тоя младеж, сянката на ХИ и той ще ставал първа политическа сила. Като пипнете резултатите. Иначе не виждам сой нормален ще гласува за вас и тези аферисти.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 трият

    25 4 Отговор
    Тоя тюмбел бил "десен" щото така е казал. Какво му е дясното освен че така лъже не е ясно. Обича обаче да гласува да се правят подаръци на бандера фашистите. Взема от парите на българите и ги подарява на фашистите. Кои е толкова прост че да гласува за такива е загадка. Освен че лъже и говори празни приказки тоя не е произвел нищо, но подарява. Не стига че по 10 хиляди от данъците взема като заплата без да е произвел нищо, но пак от парите на българите раздава и прахосва. Никакъв глас за такива.

    Коментиран от #55

  • 32 цел мираж

    13 4 Отговор
    Преслетвате велики идеи , но те са по-бързи от вас и акъла си преследвате , но така и не го догонихте .
  • 33 Ггг

    18 5 Отговор
    Опазил ни Господ. Според мен хората вече трябва да им е станало ясно че всички избори до сега да се фалшифицирали. Едни и същи хора и наследниците им по роднинска и приятелска линия са във парламента са вече 33 години . Трябва вече да няма търпимост към тази пасмина от крадци,некадърници,мошеници ,спекуланти и подлоги. Особенно показателен е проект е проекта ПП, Киро Никаквеца и Асен педала.
  • 34 немо

    6 2 Отговор
    Всеки иска да вземе мандата, пък после като го вземе се чуди какво да прави с него.. Да видим докога ще е така. Ако единствената цел на тия сини другари е да вземат първия мандат, то да подскажем на този, че те можеха и в това народно събрание да го вземат. Законът позволява коалиция между две вече избрани парламентарни групи. Можеха да се коалират веднага след избирането и да изпреварят ГЕРБ. Не ,че това щеше да промени нещо. Така че и самата идея е глупава
  • 35 🇧🇬🇪🇺💯

    8 3 Отговор
    Забрави Ивайлуу, таз линия не мож да я удържиш, щот е ноо бела, с ноо навити лилави банкноти от 500€ йевра, comprende compradore❓
  • 36 УРА,, УРА

    5 6 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Видя ли пет поредни оплювания с много плюсове спирам да чета. Съветвам нормалните хора да правят същото.
  • 37 Красимир Петров

    11 4 Отговор
    Във всяка партия има по няколко неприятни индивида като този
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Гражданин на БГ

    5 4 Отговор
    И от улиците да спрете някой и да го попитате ще свърже „мадуровките“ с Кирил Петков и неговата изборна победа. Ти помниш ли Кирето и машините? Помним. Затова са се хванали като удавник за сламка в „мадуровките“. Петков се надява пак да спечели изборите, без да е осъзнал, че неговата песен е изпята и проектът му е приключен политически отдавна. Подклисарите от ДБ, които са съгласни със всички действия на „промяната“ също. Току-виж без машини и двете партии да споделят съдбата на ИТН, чийто тартори ни наложиха задължителните „мадуровките“. Пък сега реват, че те ги извадили от парламента за сметка на партията на Янев. Всичко рано или късно се връща.
  • 40 Даа!

    1 4 Отговор
    Влизам във властта,като направя изпитания трик от десетилетия.- предизборна коалиция.Защото Ристъо Брадата при самостоятелно явяване ще бъде под 1 %. А така, колкото откъснат от бившите седесари- реститути,все е кяр.След това,според момента.Където има кяр- ще играем.Задължитено е масово плюене и ругаене на руснака.Независимо за какво.Задължително е и още няколко милиарда за поредна порцив железария.Там ще ни подкрепят безусловно гербчо, депесе,възходи и залези.Защото преди всичко сме върли атлантици.Кеф ни МТЛбета ,кеф ни подводница трета употреба.И най важната директива - живи, мъртви но еврото от Януари 2024. Това е програмата.Другото е пълнеж и захарен памук за рогатите
  • 41 Голям вой

    1 2 Отговор
    Как може да отиде Гешев?

    Ицо беше готов с лодката да доплува до америката, но уви, никой не го бръсне за слива!

    Слугите нова и бтв веднага бяха впрегнати да покажат на стадото в бг, че тия закуски са малозначителни.
  • 42 Шенген и Еврозона

    3 2 Отговор
    Блян за покитиците на Козяк.

    Чума за народа
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 4874

    3 2 Отговор
    Гнусен ми е!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 !!!!!300

    0 2 Отговор
    ОТ КОАЛИЦИЯ НЕКСО - ИЛИ ТРИТЕ ЛЪВА БИТКОИН НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ -ЯЛОВА РАБОТА КАТО ЛОРЕР!!!АМИ ДА СИ ИДВА ГЕРБ-СДС ЧЕ ДА СЕ ОПРАВИМ!!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 !!!!!300

    0 2 Отговор
    ОТ КОАЛИЦИЯ НЕКСО - ИЛИ ТРИТЕ ЛЪВА БИТКОИН НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ -ЯЛОВА РАБОТА КАТО ЛОРЕР!!!АМИ ДА СИ ИДВА ГЕРБ-СДС ЧЕ ДА СЕ ОПРАВИМ!!!!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 ⁰⁰0⁰00⁰000

    0 2 Отговор
    Борбата за кокала на властта е безмилостна жестока само най обучените кучета ще се докопат първи до кокала, а уж боят с кучета беше забранен
  • 52 пф2у

    2 1 Отговор
    "Хората" на ГЕРБ и Възраждане много активни под статията. Яко хейт.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 волггинн

    1 0 Отговор
    Истинските реформи не са просто отричане от плоският данък и огромни пенсии за 5 процента.. Спестяванията на бизнесът са 90% от спестявянията, 100 милиарда, работниците 2 милиарда, средна класа и работещи в чужбина 14 милиарда лева, в банки. 30% данък за бизнесът и 30% от БВП на зает да е минималната заплата, а адвокатите на работниците профсъюзите да гледат средната заплата в предприятие да е 60% от добавената стойност на зает, трудещ се там, минималната 30% поне. Здравеопазването държавно. Частните болници чрез застраховки, да се финансират като в Русия. 15% от БВП за социални пенсии, НОИ към профсъюзите и с лични сметки за пенсия като акции в хранителната, битовата, и строителната промишленост, не държавни болници, аптеки, застраховане, пътища, мебели и техника иновационна, дрехи и обувки, енергията и водите, селско стопанство, оранжерии, овошни, банки кредитиране на безработни за пекарна, строителна фирма, ферма, и заеми за жилища. 10 фирми като Шаоми и Филипс, Адидас, Нестле, Бош, да имат профсъюзите, работниците, пенсионният фонд, на стойност над 2000% от БВП. Правещи 90% от БВП, или поне 65%, после и 100 процента и комунизъм.
  • 55 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "трият":

    Ааа,произвеждат,произвеждат тия депутати. Я виж справка по колко харчи Парламента за тоалетна хартия .За една година..
  • 56 Тия приоритети

    0 0 Отговор
    Ги имат и другите участници в театрото. Едни политически мурафети, грим и демагогия.
  • 57 Хихихи

    0 0 Отговор
    Точно за Лорер, Кирчо, Асен масова за тях много млади и интелигентни ще гласуват, а боби го каза, кои ще гласуват за него, простите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол