Last news in Fakti

31 Януари, 2023 13:25 1 830 44

Окончателно: Без реформа в НПК и механизъм за разследване на главния прокурор

  • промени в нпк-
  • съдебна реформа-
  • главен прокурор

Няма политическа воля да бъдат приети тези закони, както и измененията в Закона за противодействие на корупцията, се казва в декларация на "Продължаваме промяната"

ГЕРБ-СДС, "БСП за България", ДПС, "Български възход" и "Възраждане" нямаха волята да приемат механизъм за контрол на главния прокурор. Това заяви в декларация от името на парламентарна група Мирослав Иванов от "Продължаваме Промяната" (ПП),съобщи БТА.

В декларацията Иванов посочи, че колегите му народни представители от въпросните парламентарни групи са напуснали заседанието на правната комисия и така на практика са бламирали промените в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК), с които се въвежда механизъм за контрол на главния прокурор.

Иванов припомни изказване на служебния министър на правосъдието Крум Зарков, в което се посочва, че промените в НПК са най-важните изменения, които трябвало да бъдат приети от това Народно събрание. Този законопроект няма да бъде приет, защото няма политическа воля за това. Няма политическа воля да бъдат приети и измененията в Закона за противодействие на корупцията, заяви Иванов. Законът за противодействие на корупцията не е минал на второ четене и няма да мине, коментира депутатът.

Днес на общественото внимание се повдигна темата за механизма за разследване на главния прокурор. В медиите още от сутринта тази тема беше поставена с надеждата, че правна комисия ще разглежда измененията в Наказателно процесуалния кодекс. Уви, това не е тема за част от парламентарните групи в това Народно събрание, коментира депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    43 5 Отговор
    ЕДНО И СЪЩО...И ПРАВЯТ ТОЯ НАРОД НА МАЙМУНИ 30г...
    .КОЙТО МОЖЕ НЕ ТРЯБВА И 1 ДЕН ДА СЕДИ В ТАЯ ИМИТАЦИЯ НА ДЪРЖАВА
  • 2 12343211

    16 7 Отговор
    Верно е.. ама и вие проспахте, защо ли !?
  • 3 Как да стане,

    37 4 Отговор
    като Бочко и Каскета са ду.е и гащи. Един без друг не могат...
  • 4 Мафия

    34 2 Отговор
    По Български модел.
  • 5 залъгване

    23 16 Отговор
    Всяка партия, която е на власт иска да овладее Съдебната система, за да може да краде безнаказано! Тези промени няма да доведат до нищо съществено. С тях само се залъгва обществото, че нещо се прави! Само Президентската Република ще прекъсне корупционният модел "Партия и обръчи от фирми". И назначаването на партийни калинки навсякъде в администрацията!

    Коментиран от #7

  • 6 мани мани

    27 12 Отговор
    видяхте ли какви са баклуци тия от израждане? с лидер помак е тъй!

    Коментиран от #38

  • 7 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "залъгване":

    Ами тя, една партия е овладяла съдебната система отдавна и я стиска като куче пържола. Друга иска да овладее президентството.
  • 8 Хмм

    8 20 Отговор
    Гешев може да е всякакъв но си остава нашето лошо ченге. Когото и да сложат за прокурор е ясно че ще е от козяк и тогава ще се шамарят всички неподчинени на краварите

    Коментиран от #32, #35, #40

  • 9 Идиоти ли сте или

    12 13 Отговор
    малоумници, че не виждате кои не искат да имаме правова държава ? Партиите на шарлатаните са изредени още в началото на статията, как трябва да ви се каже, че сте прости и затова сте бедни и живеете в държава с беззаконие и корупция ? ЯВНО ВЕЧЕ ВИ СЕ ОБЯВЯВА ПРОСТОТИЯТА КОЯТО ВИ РЪКОВОДИ !

    Коментиран от #14, #21

  • 10 СКАЛАТА

    14 8 Отговор
    ДЪРЖАВАТАси има мафия

    Коментиран от #13

  • 11 Дааа

    10 9 Отговор
    Арменското в копейкин се обади( преди да приеме българското име се е казвал Гаядиб Алтиитен Ирива )

    ​Демек: Га Яди Алтъните Нирива

    Нима някой е очаквал нещо друго от мафията дпс-герб-бсп и патерици.
  • 12 Как без реформа ве....

    11 4 Отговор
    Механизма предвижда главния прокурар да се разследвна всяка година на 29, 30 и 31 фефруари
  • 13 Дааа

    10 6 Отговор

    До коментар #10 от "СКАЛАТА":

    мафия си има ДЪРЖАВАТА
  • 14 Българинът е прост

    6 3 Отговор

    До коментар #9 от "Идиоти ли сте или":

    идиот, я виж трима вече не са те разбрали за истината която си изложил.
  • 15 Ха ха ха

    8 5 Отговор
    Това беше целта на "добрите" сили и да направят така, че да не се приеме и да обвинят другите!!!!

    Коментиран от #26

  • 16 СЗО

    7 4 Отговор
    Каскета ги държи здраво за топките.
  • 17 Тома

    11 5 Отговор
    Как да имат воля след като каскета им прави чадър да не влязат в затвора милионерите от тези партии спестили пари от заплати

    Коментиран от #41

  • 18 Ами да

    15 6 Отговор
    Отново ще напиша, че съдебна реформа няма да има, до като е възможно тя да бъде блокирана в парламента от Герб, БСП, ДПС и Възраждане! Тези несменяеми партийни върхушки се страхуват от затвора! Назначават си послушни депутати и продължават да ни ограбват! Интересуват се единствено от собствения си личен интерес! За това, българи, гласувайте за ПП! На този етап в България няма други, които наистина искат и са готови България да се развива и да отива към по-добро! Задължително трябва да се въведе крайна мандатност и сменяемост във всички държавни власти!

    Коментиран от #25

  • 19 Демократ

    8 3 Отговор
    Голяма новина, известна от преди 2 години и 4 Парламента. През 2020 г.хората протестираха срещу Борисов и Гешев. 2 1/2 години мафията не разреши това да се случи,което доказва,че владее държавата. Много важно,че борисов не е премиер, нали командва Герб от сараите си както ,съпридружника му чалгаря Слави от диванчето си. Доган също е скрит зад храстите, ама командва и ние му плащаме охраната, въпреки че не заема никаква държавна длъжност. Така е в държава изцяло завладяна от мафията, няма конституция, няма закони, няма правила, има недосегаеми мафиоти и потърпевш народ.
  • 20 Смехотворци

    12 6 Отговор
    Воля има, но само от ПП и ДБ. Другото е мафия, която НИКОГА няма да прокара работещи механизми и реформи. То трябва да са луди сами да си ощетят корупционния бизнес.
  • 21 Анонимен

    8 1 Отговор

    До коментар #9 от "Идиоти ли сте или":

    Простия винаги ще отрича, че е прост, както крадеца отрича, че е крадец, пияния казва "не съм пиян"....българинът толкова е свикнал с беднотията си, че не разбира, че тя е "продукт"на простотията му, за която не иска да си признае.
  • 22 Макробиолог

    4 1 Отговор
    Реформа ще има когато държавното обвинение т.е.прокуратура бъде извадена от съдебната система и турена където и е мястото--в министерството на правосъдието.Тогава длъжността главен прокурор става излишна а координацията и администр обслужване ще се върши от съответния министър...има и логически смисъл--партията на власт има сметка да извади схемите на предходните управляващи..
  • 23 Анонимен

    7 1 Отговор
    Явно за ПП да се говорят неистини е запазена марка!
  • 24 Мафията управлява

    6 1 Отговор
    Докато стигнем и до антимафиотско законодателство, в България няма да останат вече тукашните хора. А онези, които ще дойдат, няма да се шегуват.
  • 25 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ами да":

    Теб и номер 19 под теб няма кой да ви разбере и осмисли, че това което казвате е самата истина, комунизмът е "ген" заложен в прости човекоподобия.
  • 26 Боже пази България

    8 5 Отговор

    До коментар #15 от "Ха ха ха":

    Значи според теб Герб,дпс,бсп,итн и Възраждане са добрите сили, защото 2 години и 4 Парламента пречат да се приемат законите за реформа в правосъдието, а ПП и ДБ са лошите, защото те внесоха законите за реформата? Докато има хора, облагодетелствани от мафията,които лъжат най-безсрамно и наричат черното бяло като тебе, трудна ще бъде битката.
  • 27 Сатана Z

    4 3 Отговор
    Жълтопаветният вирус налазил тялото на съдебната ни система беше успешно изолиран и премахнат.
    Следва да се унищожат и приемниците и разпространителите на тази зараза-ДБ и ПП.

    Z

    Коментиран от #31, #34, #36, #37, #39

  • 28 Гандалф

    3 1 Отговор
    На вас и без това ви беше ясно, че няма как да стане за толкова кратко време..сега ще се правите пиар акций..

    Коментиран от #33

  • 29 Дон Карлеоне

    3 3 Отговор
    То е ясно. Мафията си има държава. Няма как да гласува против себе си.
  • 30 AАааама кво стана

    4 5 Отговор
    Бре , Той Копейкин и той в Кюпа ,а .
    Или май и него го е страх ,да не го разследват от къде тия къщи, имоти и т.н
    Гласува заедно с мафията .
    Хахаха
    Замълча си като Пут. уо Марий.кин.
  • 31 Д-р Фройдашки

    5 2 Отговор

    До коментар #27 от "Сатана Z":

    Айде бегай си удари една слушалка. И да не забравяш да си пиеш хаповете. Дебилитета е опасна болест, превръща хората в скотове
  • 32 Неграмотен

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хмм":

    В главата ти свири свирката козяк,САЩ, лошите- кремълските опорки. Законите в САЩ се спазват и не закрилят никой, било то и президент,което не може да бъде разбрано от путинистите.Тръмп като се озове зад решетките ще видим как ще реагират нашите путинолизци,които много го харесват.
  • 33 Куку

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Гандалф":

    Имах желание ама не ми се гласуваше. Това е! Няма начин да няма начин стига да искаш и да ти стиска.
  • 34 Браво

    1 3 Отговор

    До коментар #27 от "Сатана Z":

    Значи има такива като теб,които мечтаят за диктатура. Имаш избор- Русия, Северна Корея,Беларус. Даже по-добре ще се чувстваш при Путин, защото той сега има нужда от такива като теб да ги изпрати да спасяват Украйна.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Преизподнев

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Сатана Z":

    Прав си дяволе. Имаш Сатанински мисли на сатанински мозък. Вие освен за разграбване и разруха за друго нямате акъл.
  • 37 Мамо мила

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Сатана Z":

    Иди се прегледай. Тиква
  • 38 Колко трябва да са тъпи

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "мани мани":

    тези 8 за сега на Копейкин които са ти писали минус, че да не разбират истината ? Срам, че българинът е толкова прост !
  • 39 4789

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Сатана Z":

    Забрави ли как избраха Гешевта- бухалката на мафията. Докараха автобуси с роми и плакати “Радост Гешвев”. Даже не знаеха къде се намират и кво правят в София. Продажници като тебе нямат място в България.
  • 40 Маргарита

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хмм":

    Пишман Комунягите на Кремъл техните внуци вече 77 години тъпчат народа и го малтретират. а на вас все козяци ви в главите. Не разбрахте ли че все едни и същи продажници са готови да се продадат и на Путин и на Козяк и на Брюксел само да си продължат разграбването и да си живеят като феодали. Това е модела на московския комунизъм, наложен след унищожаването на истинските комунисти в България. От тогава все отвън ни управляват.
  • 41 А бе каУн

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Тома":

    Каскета е единствения прокурор досега,който поспя да посегне на червената мафия. И точно за това е целия вой.Защото олигарсите се почувствах засегнати и за това наливат пари на продажниците ,като Дамаджанов, Киро Ментата, Кокорчо, Пинокио и сие.
  • 42 Грую

    2 1 Отговор
    Самия факт,че мнозинството не приема крайно некомпетентните претенции на ШАРЛАТАНИТЕ ,говори красноречиво. И всеки нормален може да си направи извода.
  • 43 ГЕРБ-БСП- ДПС-Възраждане

    2 1 Отговор
    Комбина - Статукво!!!
  • 44 Гост

    0 0 Отговор
    Ето ви коалицията! Както и да се паднат, все ще имат управленци! М...а ви да е.. ниедни ми"зерници
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове