Last news in Fakti

2 Февруари, 2023 14:27 894 16

Какво свърши 48 НС: Най-много въпроси и питания е имало от ДБ, най-малко от ДПС. Приети са 53 закона и 90 решения

  • работа-
  • 48 народно събрание-
  • въпроси-
  • дб-
  • дпс-
  • закони-
  • решения

В 48-ото Народно събрание са постъпили общо 205 законопроекта, като 134 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата в парламента са постъпили 141 проекторешения, от които 122 от народни представители, както и 7 проекта за обръщения и декларации

Какво свърши 48 НС: Най-много въпроси и питания е имало от ДБ, най-малко от ДПС. Приети са 53 закона и  90 решения  - 1
Снимка: БГНЕС

По време на мандата си 48-ото Народно събрание е приело 53 закона, 90 решения и две декларации. Това сочи справка за периода от 19 октомври 2022 г. до 2 февруари 2023 г., подготвена от дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание и парламентарния пресцентър.

Парламентът е имал 50 пленарни заседания, като 8 от тях са били извънредни.

В 48-ото Народно събрание са постъпили общо 205 законопроекта, като 134 от тях са внесени от народни представители. По време на мандата в парламента са постъпили 141 проекторешения, от които 122 от народни представители, както и 7 проекта за обръщения и декларации.

През втората си сесия (от 4 януари до 2 февруари 2023 г.) 48-ото Народно събрание е провело 16 пленарни заседания, две от които извънредни. През този период депутатите са приели 29 закона, 32 решения и Декларация във връзка с ескалиращите агресивни антибългарски прояви в Република Северна Македония.

Парламентарен контрол

В 48-ото Народно събрание са зададени 1321 въпроса и са отправени 57 питания. Парламентарен контрол е провеждан в 6 пленарни заседания за петъчния парламентарен контрол и в 5 извънредни заседания. Блицконтрол е провеждан в 3 заседания като са зададени 35 въпроса от народни представители от всички парламентарни групи.

Използваното парламентарно време за осъществяване на контролната функция на Народното събрание за мандата е 66 часа и 36 мин.

В този период използваните форми на парламентарен контрол са въпроси и питания, изслушвания и блицконтрол. Проведени са 11 изслушвания по чл. 111 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

От зададените въпроси с писмен отговор са 1050, а 271 – с устен. При питанията 24 са били с писмен отговор, а 33 с устен. Отговорено е на 1130 въпроса и на 43 питания, а 34 въпроса и 5 питания са оттеглени.

Най-много въпроси и питания през мандата са били внесени от народни представители от ПГ „Демократична България” – 361 въпроса и 14 питания. От ПГ „Продължаваме промяната“ са отправили 331 въпроса и 17 питания, от ПГ на ГЕРБ-СДС - 232 въпроса и 6 питания, от ПГ „Възраждане“ – 157 въпроса и 11 питания. От ПГ на „БСП за България” са внесени 153 въпроса и 6 питания; от ПГ „Български възход“ – 74 въпроса и от ПГ на ДПС - 30 въпроса и 3 питания.

През втората сесия са зададени 387 въпроса и 7 питания, имало е и 3 изслушвания. Парламентарен контрол е провеждан в две петъчни пленарни заседания и в едно извънредно заседание, веднъж е имало блицконтрол – като са зададени 13 въпроса. Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на Народното събрание е 17 часа и 40 минути.

От зададените въпроси 358 са с писмен отговор, а 29 – с устен. Отговорено е на 259 въпроса, а 9 са оттеглени.

От отправените питания 3 са писмени, а 4 – устни. Отговорено е на две питания и две са били оттеглени.

Най-много въпроси и питания през втората сесия са били внесени от народни представители от ПГ на „Демократична България”, които са отправили 116 въпроса и едно питане. От ПГ „Продължаваме промяната“ са задали 97 въпроса и 3 питания, от ПГ на ГЕРБ-СДС - 60 въпроса, от ПГ „Възраждане“ – 48 въпроса и две питания, от ПГ „БСП за България“ - 45 въпроса, от ПГ „Български възход“ – 19 въпроса, от ПГ на ДПС – 7 въпроса и едно питане.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    6 0 Отговор
    Предварително се извинявам, ако греша, но освен да си вдигнат заплатите не се досещам да са свършили нещо
  • 2 Теле

    3 1 Отговор
    Разбра се че ДБ са продажници и фашисти
  • 3 ДЯДУ РОГЛЮ

    4 0 Отговор
    АБЕ ХОРА ТЕ СА ТАМ НЕ ДА МИСЛЯТ ЗА НАС А ДА СТАНАТ ОЩЕ ПО БОГАТИ
  • 4 Тома

    5 0 Отговор
    Спрямо заплатите си са свършили едно голямо нищо.Ако бяха в частния сектор щяха да ги уволнят веднага
  • 5 Варна

    6 0 Отговор
    Свършили? - Тези търтеи до един трябва да върнат парите от заплати и допълнителните разходи за тях.
    На следващите избори надявам се това население да му дойде ума, че нито един от тази в 48 НС не трябва повече по никакъв начин да влиза във властта вкл. и като чиновник на по- ниска длъжност. - Това са паразити!
  • 6 Бай Митко

    7 0 Отговор
    Уважаеми българи, тия пак ни премятат както в продължение на цели 33 години! Неуважаеми депутати абсолютно нищичко не сте свършили в ползу родину и народу!
    Увеличавате си заплатите, увеличавате си разходите за транспорт, спане, отопление, храна и пиене, развлечения и командировки! Е това сте вие!!! И да гласувам за някого от вас ли? Кога ме видите да гласувам елате и ме почерпете по бонбон! Колкото мислите за нас, толкова и ние ще помислим за вас.

    Коментиран от #7, #12

  • 7 Бай Митко

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Митко":

    Данчо ментата дето през соца за нищо не ставаше, сега 30 години го хрантутим като депутат на Ахмед. Ценен кадър на шериата.
  • 8 ДЯДУ РОГЛЮ

    4 2 Отговор
    НЯМА ДА ГЛАСУВАМЕ С МОЕТО СЕМЕИСТВО НЕКА ГИ НАКАЖЕМ

    Коментиран от #11

  • 9 Фифи сладката

    5 0 Отговор
    С 11 000 лева заплати,няма как да не са богати. После-комисиите също им носят доста пари. Храната им е с ниски цени. Допълнителни пари за секретарки,автомобили костюми и други дрехи. И Т.Н. Ленка Бориславова е била с 13 600 лева заплатка. ПростоКиро и Асенчо сигурно са били с над 20 000 лева. После:Защо нямало пари за лекарства и кувьози?
  • 10 ДАСКАЛ ГЕНЧО

    4 0 Отговор
    НИЩО НЕ СТЕ СВЪРШИЛИ ГОСПОДА МЪРЗЕЛИВЦИ.
    ЗАПЛАТИТЕ КОИТО СТЕ ПОЛУЧИЛИ СА ВИ ПОДАРЪК ОТ НАРОДА.
    ВРЕМЕ Е ДА СЕ ВЪВЕДЕ СРОК НА ПРЕБИВАВАНЕ В ПАРЛАМЕНТА. ПРЕКАЛЕНО МНОГО СТАНАХА ТЕЗИ ДЕТО ЦЯЛ ЖИВОТ СА РАБОТИЛИ ДЕПУТАТ И НИЩО НЕ СА СВЪРШИЛИ. ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ НА 78СЪБРАНИЕ ЛЪГАХТЕ БЕЗОБРАЗНО. СМЯТАМ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВАТЕ ЧЕ СТЕ БИЛИ ДЕПУТАТИ. СМЕТНАХ, ЧЕ 20ДУШИ СА ГОВОРИЛИ ГЛУПОСТИ ТЕЗИ 4 МЕСЕЦА А ОСТАНАЛИТЕ СА НАТИСКАЛИ БУТОНИТЕ БЕЗ ДА МИСЛЯТ ПО КОМАНДА И СА ПОЛУЧАВАЛИ 5000-6000ЛВ. ЕГАТИ ДЕПУТАТИТЕ.
  • 11 УРА,, УРА

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "ДЯДУ РОГЛЮ":

    С тая логика ти винаги ще си наказан, а не те. Не ти ли е неудобно турците да пътуват километри, да жертват цял ден и винаги да гласуват, а тебе те мързи да гласуваш за15 - 20 минути. Защо тогава си българин и живееш тук? Защо ползваш всичко в държавата наравно с гласуващите? Ти и твоето семейство. Затова винаги ще сме последни.
  • 12 Ела и виж

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Митко":

    И никой да не гласува в държавата политици и парламент ще има, както навсякъде.
  • 13 Фикус

    6 0 Отговор
    ДПС отдавна трябваше да бъде закрита,като СДС-то.
  • 14 Даам

    3 0 Отговор
    Позорното събрание - това е свършеното!
  • 15 Мъни мани

    1 0 Отговор
    10 бона месечно.Слава!Искаме още.
  • 16 Скапана

    1 0 Отговор
    Държава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол