3 Февруари, 2023 07:34 1 752 15

Проф. Стоян Денчев: 48 НС беше безплодно. Служебното правителство не е грешка на Радев. Той си изпълнява задълженията

  • стоян денчев-
  • 48 нс-
  • служебно правителство-
  • румен радев-
  • задължения

"Когато става въпрос за етика, на първо място застават честността, истинността и добродетелта. Това са важните качества, които трябва да притежава всеки. Има отделни хора в парламента, които се държат етично - бих посочил председателя на НС", категоричен бе председателят на Съвета на Настоятелите на УниБИТ 

Проф. Стоян Денчев: 48 НС беше безплодно. Служебното правителство не е грешка на Радев. Той си изпълнява задълженията  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Поредният безплоден парламент е вече в историята. Има ли работещата формула за правителство?

"Бях изненадан от председателя на парламента, който се обадил на ректора на университета и помолил да дойде в кабинета ми. Подари ми почетен плакет на Народното събрание - чест е за мен. Благодаря на Вежди Рашидов за тази оценка за дейността ми", каза видният общественик и председател на Съвета на Настоятелите на УниБИТ проф. Стоян Денчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той определи като безплодно 48-ото Народното събрание, а "първата липса на плод е съставянето на правителство".

"Вярно е, че имаше служебно правителство, но това не е грешка на Радев. Той си изпълнява задълженията", допълни той.

Общественикът коментира и Плана за възстановяване и устойчивост.
"Законите, които бяха приети, имат своето значение. Следващото Народно събрание ще сформира правителство, независимо на каква е основата. Бях въодушевен от начина, по който ГЕРБ постъпи с проектоправителството на проф. Габровски. Там влизаха интелигентни хора. Изведнъж се получи неразбиране", коментира гостът.

Пред Bulgaria ON AIR той акцентира и върху евентуалното обединение на "Продължаваме промяната" и ДБ.

"БСП ще бъде ключов фактор в една такава бъдеща коалиция, която би могла да управлява. От другата страна са БСП с ГЕРБ и ДПС, може би и "Български възход", ако бъде отново парламентарно представена сила. Там разковничето е в ГЕРБ", констатира проф. Денчев.

Според него народните представители трябва да мислят за страдалчеството на народа.
"Ако нямаме правителство - положението в България ще бъде много сложно", смята той и припомни грубия език в Народното събрание. "Тук беше върхът на глупостта, дори и на неприлично обличане. Не може да се явиш по маратонки", подчерта общественикът.

"Когато става въпрос за етика, на първо място застават честността, истинността и добродетелта. Това са важните качества, които трябва да притежава всеки. Има отделни хора в парламента, които се държат етично - бих посочил председателя на НС", категоричен бе гостът.

Гостът изрази надежда за разговори между системните партии.
"Ако са водени, то е било преди месец, за да се състои лидерската среща. Говорих с представители на ДПС и ГЕРБ. Те казаха, че предложеното от БСП - четири точки, свързани с евентуално формиране на работещо правителство, ги удовлетворява. Има намесени външни сили", обобщи проф. Денчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф

    21 2 Отговор
    Мнение от другаря Стоян , БКП професор.
  • 2 Ами

    9 2 Отговор
    То в народното събрание се обслужват само лобистки закони и чужди интереси. По добре да го няма. Може да се препишат законите на някоя по нормална държава .
  • 3 Гошо Тръбата

    18 2 Отговор
    Мултакът подарил подарък на другия ДС мултак, изработен с държавни пари, а овцете блеят ли, блеят
  • 4 ДС ви управлява

    14 2 Отговор
    Не, не си "изпълнява задълженията" а се намесва в ролите на властите. Задълженията на служебното правителство ясно са разписани и те са да подготви нови избори, а президента да взема решенията така, че да не блокира държавата. Фатмакът нарочно бави мандатите с различни оправдания, а служебното му правителство сключва дългосрочни договори, които няма работа да прави.
  • 5 бушприт

    3 0 Отговор
    48-мото НС беше безплодно,ЗАЩОТО НЯМАШЕ КОЙ ДА ГО ОПЛОДИ. Много несигурници-връзкари бяха навряни в него,които само дрънкаха,дрънкаха...И Т.Н. В Святото слово-Библията е написано:Не само думи,а и дела трябват,дела. Написано е така,че и най-простият човек да го разбере.
  • 6 Противната

    13 1 Отговор
    личност масон, ДС, ДПС, мултак беше награден от друг опозорен мултак.
  • 7 Напротив

    5 0 Отговор
    По-лошо е. Написаха се вредни закони.
  • 8 Демократ

    14 0 Отговор
    Друго си е баш ченгето, ректор на ченгеджийницата измислен библиотекарски институт да изплува със заклинанията си за политиката в България. Нали вече е официално награден от др.Рашидов, носител на ордена на КГБ Ломоносов в Москва на официална КГБ церемония в църквата Христос Спасител. Забележете какъв цинизъм,тази църква е била взривена лично от Сталин, както и вярата на горките руснаци. Стоян Денчев на големите християнски празници се куми в олтара на Ал.Невски до патриарха Неофит, доносник на ДС, място ,забранено за цивилни лица. Изводите остават за всички мислещи българи. Настъпило е време разделно и всички родолюбци заедно, с гласа си ,трябва на спасим България от чумата КГБ на 2.04.
  • 9 гост

    8 1 Отговор
    ДС + ДПС - ВЕЧНА ДРУЖБА! ВЕЧНА ДРУЖБА!
  • 10 Задължението на фатмашкото правителство

    7 0 Отговор
    е само едно. Да проведе честни избори а не та заробва България с 20 годишни енергийни договори.
  • 11 сусс

    3 0 Отговор
    Парламентът ли го накара да хвърли 4-тия мандат отново на БСП?? Стига вече глупости!
  • 12 Все такива дават акъл

    10 0 Отговор
    Сътрудник е на Държавна сигурност, II главно управление, 1 отдел, 1 отделение, от 8.7.1988 г. до 1990 г. 
    („Агент „СИМЕОНОВ“ – Стоян Денчев е вербуван от органите на МВР през 1988 г. Ползван е по американска линия. Във връзка с изменената оперативна обстановка предлагам агент „СИМЕОНОВ“ да бъде изключен от агентурния апарат и личното му дело да бъде свалено в архив. При необходимост същият ще бъде ползван на доверителна основа. Декларация за неразгласяване на сътрудничеството с МВР няма да бъде взета“, НСЗК, ноември 1990 г.)
  • 13 Какъв

    1 0 Отговор
    Си ти и излизаш от задкулисието да ни даваш акъл.Сигурно се готвиш за министър в следващ кабинет и излизаш на светло депесарска подлоги и ни съветваш.Гледай си пенсията мултак.Освети се,знаем вече всички кой кой е.В това НС всички свалиха маските,а теб мултака гербера турски за какво ти даде плакет ,да ни учиш на етика ли дърт лицемер.Тоя ни го пробутват ,разбрахте ли?Сигурно ще го правят председател на НС хартиената коалиция и тогава диктатурата на ДПС ще е явна.
  • 14 Какъв

    1 0 Отговор
    Си ти и излизаш от задкулисието да ни даваш акъл.Сигурно се готвиш за министър в следващ кабинет и излизаш на светло депесарска подлоги и ни съветваш.Гледай си пенсията мултак.Освети се,знаем вече всички кой кой е.В това НС всички свалиха маските,а теб мултака гербера турски за какво ти даде плакет ,да ни учиш на етика ли дърт лицемер.Тоя ни го пробутват ,разбрахте ли?Сигурно ще го правят председател на НС хартиената коалиция и тогава диктатурата на ДПС ще е явна.
  • 15 Тези

    1 0 Отговор
    Нямат нерви вече да стоят в задкулисието,излиза агент Симеонов от ДС и започва да се разпорежда кое накъде.Скрий се мултака долен.Бъдещето не е на мутрите депесарска и гербави,марш в нафталина.!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол