5 Февруари, 2023 11:10 1 216 28

Свиленски: Лидерският въпрос не е в дневния ред на БСП

  • георги свиленски-
  • бсп-
  • политика

БСП не е отстъпила от лявото

Свиленски: Лидерският въпрос не е в дневния ред на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерският въпрос не е в дневния ред на БСП. Това коментира Георги Свиленски от БСП в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. "Големият проблем е, че Нинова не допуска да съберат ГЕРБ и БСП на едно място в управлението. "Това няма да ѝ го простят никога. Тя винаги ще бъде критикувана ,че не допуска такава коалиция. Искат да си намерят лидер, който веднага след изборите да отиде и да подкрепи първият мандат на ГЕРБ. Такъв лидер им трябва, такава парламентарна група", каза Свиленски. Според него на лидерската среща с ГЕРБ не се е родило нищо.

Той посочи, че предстоящия конгрес на 11 и 12 февруари, както и днешното заседание на Националния съвет, са рутинни. Свиленски коментира, че на конгреса ще разглеждат концепция за промяна в устава, концепция за нова програма на партията. "Всички говорят за новото ляво, но никой не казва какво е то", каза Свиленски.

Според него БСП не е отстъпила от лявото, тъй като е вдигнала пенсиите, направила е безплатни детските ясли и градини.

Той коментира и появило се разследване срещу Румен Гечев, в което се твърди, че е лобирал в името на Русия и че Крим е руски. "Не е че лобирал, че Крим е руски, а че е бил наблюдател на президентски избори в Русия", каза той и уточни, че е обичайна практика депутати да наблюдават избори в други страни.

"Тези спекулации и на тях трябва по някакъв начин да се сложи край. Най-добре ще го направи проф. Гечев", смята Свиленски.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 4 Отговор
    Корнелия да каже къде са милиардите от оръжията за Украйна?Обучените укри в Англия пристигат в Украйна с български автомати.
  • 2 ТаУмВзе

    11 2 Отговор
    Харакири със Сепуко на каката си бичи. Гризни са тия 3 процента!
  • 3 Ако...

    16 0 Отговор
    Не е Корнела,такива като тоя ще гледат парламента през крив макарон.
  • 4 Българка

    16 3 Отговор
    БСП е част от статуквото и влезе в открито съглашение с мафията ГЕРБ-ДПС. КУрнела цинично лъжеше, че БСП се е реформирала и иска да участва в демонтирането на модела на ГЕРБ, а ударно под нейно ръководство групата им гласува в синхрон с ГЕРБ-ДПС.
  • 5 За какви избори говорите бе

    18 1 Отговор
    С порочния модел Нинова сте само назад , хората не искат да гласуват за БСП - Нинова.
  • 6 Първия софеанец

    9 1 Отговор
    Българска работа само кражби и далавери.
  • 7 народопсихолог

    11 0 Отговор
    поговорката орел,рак и щука за бг-то звучи с малка добавка орел,рак,щука и българин!
  • 8 Човек в 21 век

    9 0 Отговор
    Човек като е изтървал важни неща в живота си, така е било, защото не е бил на себе си!
  • 9 М3 голд

    13 2 Отговор
    Свиленски, това е ПЪРВА ТОЧКА за БСП! Сменяйте устава, право за избор да не е партийната маса, а техните избраници и махайте Нинова! Тази сегашната партия не е оная от преди 5 години. Това е НЕЙНАТА партия, която всъщност сте вие като шапка. Долу електората се стопи и продължава. Това мирише на задание от Козяк, а? Но ефектът е много добър за Козяк. Левицата в България остава без управление, което е целта. Прав ли съм?
  • 10 Вашето Мнение

    5 14 Отговор
    До втори април, войната ще е приключила, украйна ще е област на РФ, сащ ще са се сврряли в миша дупка, но аз този път ще гласувам за Възраждане.

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Стоян Александров

    7 3 Отговор
    Гледах му началото на интервюто на този и беше позорно. Още повече вече знам защо не само, че не гласувам за тези ама и още повече ги мразя. Какъв срам за майка България е туй крадливо и лъжливо БиСиПи...... Събрани измекяри.... БСП са поданици та дори роби на Козяк. Нищо общо с Руссия, нищооооооооо.....измамни чувства пръскат. НИНОВИЦА Е РАЗПИСВАЛА ДА СЕ ДАВА ОРЪЖИЕ НА НАЦИСТИТЕ ЗА ДА У ИВАТ БРАТЯТА НИ РУСССССИ

    Коментиран от #14

  • 12 Този е елеметарен лъжец

    8 2 Отговор
    Видя се многократно че Курнела работи за ГЕРБ. Разбрала се е тя опозиция а Тиквата на власт и си делят. Оставка!
  • 13 Грабвай...

    11 3 Отговор

    До коментар #10 от "Вашето Мнение":

    Куфарите и заедно с копейкин за Масква.
  • 14 Баба си ли...

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Стоян Александров":

    Търсят така наречените от теб братя руси в Украйна.Ако не бяха там никой нямаше да ги убива.

    Коментиран от #25

  • 15 Красимир Петров

    8 0 Отговор
    Ще черпя на воля ако тази уродлива партия изчезне от политиката
  • 16 Госあ

    8 0 Отговор
    Елементарен тренд на гласовете за БСП през последните няколко избори с председателя от село Крушовица показват има ли нужда от тази точка в дневния ред или не. Чао БСП. Участвахте в приватизацията, участвахте в концесиите, участвахте в ликвидирането на енергетиката, въведохте плоския данък, пращахте тонове руски оръжия срещу Русия, участвахте в ликвидирането на руската дипломатическа мисия и т.н.
  • 17 Интересно

    4 2 Отговор
    Към ФАКТИ БГ.Защо не качвате интервюто на Станислав Балабанов при Любенов защо.Докога ще манипулирате обществото.Не съм очаквал толкова ниско ниво на журналистите.Бъдете здрави но и ОБЕКТИВНИ.НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ.
  • 18 Електра

    6 1 Отговор
    Прав е Баджанака на Крадеф, Краднелия е пожизнен трибун на стопяващата се комунистическа партийка...
  • 19 Стоян Александров

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Вашето Мнение":

    Няма значение Вие господине за кого ще гласувате ! Над 90 % ще гласуват за Възраждане. Но, но, нооооо това няма никакво значение. Накрая от Козяк слагат тяхната флашка с ВСИЧКО ПРЕДВАРИТЕЛНО НАГЛАСЕНО И КРАЙ. ТОЛКОЗ. ТОВА ВЕЧЕ Е 33 ГОДИНИ. ОК
  • 20 Премъвате изборите загуби

    7 0 Отговор
    И миналите и настоящите и гарантирано ОТ Курнела БЪДЕЩИ ИЗБОРНИ ЗАГУБИ ЗА БСП!
  • 21 Кое ляво нашето или вашето ляво?

    10 0 Отговор
    Вие с простата крадла Ниновица май не разбирате дискредитирани сте като партия и ръководство! Инфлацията и износа на оръжие за Украйна са ваше дело, вие ни обрахте какво може вече да се купи с 100 лева обясни?
  • 22 Крум Зарков

    11 0 Отговор
    Сливенски е лакей на "лидера" Нинова, ако БСП свалят Нинова от лидерския пост. Свиленски ще гледа парламента, ама от външната страна. И това ще е края на депутатската заплата и депутатското кюфте от 99 стотинки за Свиленски.
  • 23 Каун

    5 0 Отговор
    Явно добре си поделяте баницата
  • 24 Банда

    2 0 Отговор
    От селяни, със самочувствие. Неприятни физиономии, разкриващи поквара.
  • 25 М3 голд

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Баба си ли...":

    А онази войска на ВСУ, 150 хилядна армия, за какво се готвеше преди година на границата на Донецка област? За парад или за погром на рускоезичното население там? Четеш и възприемаш инфо избирателно. И това, че САЩ и ЕС стоят зад Зеленски не означава, че последния не покровителства фашистките изстъпления на Бандеровци. Напротив!
  • 26 Опа

    3 0 Отговор
    Браво, само така, дръжте си я Нинова до есента най добре си я държете! Небитието ви зове, дори и с хартиеният (купен) вот.
  • 27 Анонимен

    2 0 Отговор
    Цели родове са в НС на държавна хранилка.
  • 28 Бай Х.

    1 0 Отговор
    Кой ще обладае жената-мъж?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове