Last news in Fakti

6 Февруари, 2023 12:04 1 816 33

Алгафари: Механичното обединяване на ДБ и ПП не значи, че ще съберат повече гласове. ПП и ГЕРБ не се искат взаимно

  • нидал алгафари-
  • обединение-
  • пп-
  • дб-
  • повече гласове

Няма приемственост, а и споровете след падането на Борисов, остават неразрешими. Така попадаме в ситуацията, че изборите са като предишните. При обединението си ДБ и ПП може да са първи на изборите, но това няма да им даде право да създадат мнозинство без участието на други партии, коментира и политологът Георги Киряков 

Алгафари: Механичното обединяване на ДБ и ПП не значи, че ще съберат повече гласове. ПП и ГЕРБ не се искат взаимно - 1
Снимка: NovaNews

В последното НС видяхме, че е възможно да се направят мнозинства в различни варианти. Ако Нинова и Борисов спуснат на партиите си да се премахнат бариерите, това ще се случи. Не става дума за волята на избирателите, а за лидерите на партиите. Това каза за "Твоят ден" политическият PR Нидал Алгафари.

"Механичното обединяване на ДБ и ПП не значи, че ще съберат повече гласове. ПП и ГЕРБ не се искат взаимно, проблемът е в натрупаната ненавист на лидерите. В един момент трябва да спрат с личното си его и да помислят как да се обединят около общи програми. Проблемът на ДБ не е съдебната реформа, а Иван Гешев. Не бива да се вторачват в него, той беше нарочен, защото един лидер на "Да, България" искаше да е на неговото място", отбеляза той.

По темата с РСМ той смята, че има нещо, което се напряга безсмислено, за да се скараме с най-близките си - македонците. Голяма грешка е подклаждането на ескалацията и да се представя пред европейския свят като буре, което може да избухне", посочи Алгафари.

Политологът Георги Киряков смята, че преди е битувало схващането, че сме едно с Македония, а изведнъж започваме да спорим за революционери. А в спора няма нищо етническо, а само политическо и историческо.

Според него трябва да се събере доста по-дълъг период от време, например 2 години, за да се види промяна в политическия живот. "Няма приемственост, а и споровете след падането на Борисов, остават неразрешими. Така попадаме в ситуацията, че изборите са като предишните. При обединението си ДБ и ПП може да са първи на изборите, но това няма да им даде право да създадат мнозинство без участието на други партии. Говорим за ГЕРБ, БСП, "Български възход'', но това са партии, с които няма да искат да правят коалиции. Новото обединение не бива да си затваря вратите за ГЕРБ, могат да направят стабилно мнозинство с тях", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПалавНИК

    15 8 Отговор
    Пак ли червените парцали се опитват да коментират?!

    Последни ще сте!!!! Заедно с урудите от израждане.
  • 2 честен ционист

    17 14 Отговор
    Спряха кранчето на ГЕРБ, Баце заминава за Малибу, спасявайте се по единично. ПП и ДБ е един добър пристан за разпадащия се ГЕРБ.
  • 3 Дтио

    9 17 Отговор
    Вероятно е ДПС да са втори и да получат мандат!
  • 4 Случаен

    23 7 Отговор
    Не знам дали обединението ще донесе повече гласове на ДБ и ПП, но не виждам какво би могло да донесе повече гласове на ГЕРБ - там е постигнат абсолютния таван от партиен актив, общинска администрация и корупционни фирми. Има-няма 500 хилки. Може би разчитат на ръчното броене на хартиите.

    Коментиран от #33

  • 5 Алгафари бе

    19 6 Отговор
    С обединението ви го сложиха качесвено.

    Коментиран от #7

  • 6 Стига сте дъвкали

    22 3 Отговор
    от сутрин до вечер за ПП, ДБ, ГЕРБ, какво правели, пък не правели, за да насаждате на хората пропагандата си! Това са вредни за България олигархични проекти, борещи се с лъжи и пропаганда, за усвояване на страната!

    Коментиран от #9

  • 7 Чалгафари

    15 6 Отговор

    До коментар #5 от "Алгафари бе":

    Хахахах, жълтпаветните без софтуера от Панама клоните към 4%, а заедно максимум 7.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хмм

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "Стига сте дъвкали":

    А най-вредни за държавата са платените тролове на митрофанова.

    Коментиран от #13

  • 10 Българка

    14 3 Отговор
    Тоя гробаджия е ПР на ГЕРБ и говорител на мафията. Мутри и техни говорители обикалят всички студиа и медии, за да ни внушат, че мафията не само, че няма да бъде отстранена от превзетата ни държава, но ище повече ще издевателства над нас, защото видите ли, че няма кой да й се противопостави/опре. Само че тоя небългарин много подценява българското гражданско общество. Не всички сме зависими крепостни и овце.
    Народе?..........
  • 11 ЮПИТЕР

    15 2 Отговор
    герб мафия
  • 12 Новичок

    14 2 Отговор
    "Политически PR" брей,много специалисти и ана-лизатори бре.Ти да видиш,друга работа нямат ли си тия айляци?Все на гърба на народа,Пфу...
  • 13 Стига сте дъвкали!

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хмм":

    Щом някой плаща за лъжи, вреден е! Та най много на платени глупаци плащат ПП и ДБ, след това възраждане и после ГЕРБ! Всичко това е вредно за България, борещо се с лъжи и пропаганда!
  • 14 БГ светлина

    11 3 Отговор
    Алгафари кой го е упълномощил да говори от името на ДБ. Това че има тесни връзки с ГЕРБ и отношение роднинско за незаконен трафик на мигранти, не му дава право да говори от името на реформаторски партии- какво искат ,какво не искат. Но основен въпрос е защо мирално нечистоплътен има медийна трибуна токсично да ни облъчва
  • 15 Анонимен

    7 7 Отговор
    Не се спира рекламата на партиите, предаващи България! И дори не се споменава за партията, единствено адекватно реагираща на политическата ситуация вътре и извън страната! Тази, която в момента провежда подписка за референдум за еврото.

    Коментиран от #30

  • 16 Отивай

    12 0 Отговор
    в Сирия да помагаш за щетите и жертвите на земетресението , не джвакай ненужни дъвки !
  • 17 12340

    13 0 Отговор
    Механичното събиране на.,, герл,, и.,, сдс,, води до псувни и смях в залата!!!
    ... само. Тлъстия Ал намаза :))
  • 18 пешо

    10 0 Отговор
    тоя да си оправи сирия , никой не му иска мнението

    Коментиран от #21

  • 19 отвратен

    2 11 Отговор
    В редиците на ДБ са тези, които поразиха с грешни реформи здравеопазване, образование, култура и т.н. Не ги жалете. Те потапят при предизборно обединение ПП. Забележете съсипаните сектори са структурно- определящи за държавност. От тях държавността страда повече от 30 години.

    Коментиран от #20

  • 20 ПП и ДБ са едно и също зло

    3 9 Отговор

    До коментар #19 от "отвратен":

    олигархични проекти на прокопиев, кръга капитал и интересите на САЩ! Отделиха кирил петков лъжеца и асен василев крадеца от ДБ, за да излъжат стадото и сега пак ще ги съберат! 😃
  • 21 Е,поне уреди

    8 0 Отговор

    До коментар #18 от "пешо":

    Синчето си да стане депутат.
  • 22 Дядо Гъдю

    4 6 Отговор
    Събирането на две прокиснати манджи не прави една годна за консумация.
    Става само за прасетата.

    Коментиран от #26

  • 23 Ха ха ха

    5 0 Отговор
    Нидале слагай овъртения шал и към Сирия подпримат текъв
  • 24 Този е

    4 0 Отговор
    Пълен сбърканяк от чужда държава .Него бе кретен
  • 25 Щом руската агентура се разрева

    6 2 Отговор
    значи ПП и ДБ са на прав път !
  • 26 ZеЛЕвСКИ

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Дядо Гъдю":

    ТАКА Е ....ВСИЧКИ ПОМНИМ ГЕйРБ + ДъПъСъ

    Коментиран от #31

  • 27 Хасковски каунь

    3 2 Отговор
    БеСиПе-то ще завъртят алката и Бочко Банкянски ще управлява. И ще има майтапи по форумите, бъзици...
  • 28 Сск

    2 0 Отговор
    При ГЕРБ и ДПС действа - сумират се купените гласове на едните и другите
  • 29 Математик обединител

    2 1 Отговор
    0 + 0 = 0 0
  • 30 Неонацистката

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Анонимен":

    хунта ли, начело с Костя, който си държи парите в евро.
  • 31 Дядо Гъдю

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "ZеЛЕвСКИ":

    Няма значение как се казват кокошките,кълвящи от ръчичката на Козяк.Важното е да снасят яйца.Златни яйца.
  • 32 Ганьо

    0 0 Отговор
    Гългафарчо що тъй жално гледЪ! Ой горкия! ВиждЪ чи залезЪ пристигЪ и и му става мъчно.
  • 33 Ганьо

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Случаен":

    Поне е важно да опитат с това обединени въпреки, че закъсняха и трябваше още миналата година да направят такова обединение. Те за това ПП и ДБ ще се явяват обединени и на местните избори но да видим?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол