7 Февруари, 2023 14:04 2 210 30

Манол Пейков събра за Турция 220 хиляди лева за 24 часа

  • манол пейков-
  • дарения-
  • турция

Дарителите към момента са над 1500 души като в пунктовете в Пловдив и София продължават да пристигат дарения от сутринта

Манол Пейков събра за Турция 220 хиляди лева за 24 часа  - 1

220 хиляди лева в помощ на пострадалите от земетресението в Турция са събрани за по-малко от 24 часа от пловдивският издател Манол Пейков, съобщи БНР. Вчера той отправи призив във Фейсбук профила си за съпричастност към бедстващите. Дарителите към момента са над 1500 души като в пунктовете в Пловдив и София продължават да пристигат дарения от сутринта.

Пейков е получил и предложения за организиране на транспорт с бусове и тир. След разговор с посланика ни в Турция става ясно, че хората в района имат нужда от ръкавици, якета, шалове, шапки, от одеяла, външни отоплители на газ, палатки, столчета и маси за къмпинг, комплекти за първа помощ, спални чували и вътрешно осветление за палатки. Молбата е да не се даряват дрехи.

Пунктът в Пловдив е на бул. "Александър Стамболийски" 9.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    12 9 Отговор
    Шампион

    Коментиран от #2

  • 2 Пичага е тоз

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    Добър човек
  • 3 Последния Софиянец

    10 5 Отговор
    Да отвори пунктове в Кърджали и Велинград.

    Коментиран от #6

  • 4 Стокхолмски синдром

    20 20 Отговор
    500 години османско владичество не стигат.
  • 5 ПиПи

    21 3 Отговор
    Не са събирали пластмасови капачки.
  • 6 Гост

    9 6 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    В малките населени места има, споко!
    Хората са съпричастни с трагедията, за еазлика от едни други!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ддд

    25 2 Отговор
    Браво! Солидарността е хубаво нещо. След Украйна и Турция, да помисли и за България/ако може/. И без война и бедствия има хора, които се нуждаят от помощ. В България.

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Пръдлъо

    33 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ддд":

    Абсолютно. Може би логиката е да помага при бедствия, аварии и войни. За наводненията в Карлово не съм чул да е събрал нещо.
  • 10 Само питам

    30 1 Отговор
    Браво, много е похвално това. Обаче мен ме гложди мисълта, че никой нищо не направи за българите които са без доходи и без дом. Вече има умрял на улицата от студ българин. Колко българи още трябва да загинат от студ и глад за да направи правителството нещо за тях?

    Коментиран от #29

  • 11 Историчка

    24 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ддд":

    ПП и ДБ не мислят за България, това им е в чипа!
  • 12 ДЯДУ РОГЛЮ

    23 1 Отговор
    БРАВО АМА ЗАЩО НЕ ГИ СЪБРА ТЕЗИ ПАРИ И НЕ ГИ ДАРИ НА БОЛНИ ДЕЧИЦА КОИТО ЧАКАТ ЖИВОТОСПАСЯВАЩО ЛЕЧЕНИЕ
  • 13 ЕдинОтМногото

    31 3 Отговор
    Абе, нямам нищо против Турция и трагедията си е голяма, и да не дава Господ да случва, но защо за нашите пенсионери, пострадалите от Карловско, няма такава помощ? Много поми ярс ко отношение към собствения си народ.. В Сирия също има доста пострадали за там нищо, защо тъй?

    Коментиран от #24

  • 14 Хохохо

    25 1 Отговор
    За Карлово колко събра?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 оня с коня

    5 15 Отговор
    Г-н Пейков е взел Присърце Трагедията в Турция и е организирал Кампания за събиране на средства за постразалите.Последствията са Жестоки и събраните Пари са си "Капка в море" за възстановяване на Щетите придружени с 20000 Жертви които нямат Цена,но тия Дарения от Бълг. страна са все пак един ЖЕСТ НА ВНИМАНИЕ И СЪПРИЧАСТНОСТ към Съседната Държава,с която имаме ОБРАЗЦОВИ Полит.и Икон. Отношения още от Началото на Демокрацията.И се намират /в БГ- дал Господ такива/ ГАДОВЕ с бълг. Самоличност по Документи които няма да пропуснат да сипят Капката Катран в Кацата с Мед и да напомнят че 500г. сме били под Турско иго,катопродължават по тоя начин да развяват Изтърканата Опорка че Само Русия може да ни защити от евентуално Турско нападение!...Има и друга категория Люде които пък призовават Пейков да събере Пари и за Българи изпаднали в Паричен недоимък,независимо че същите имат Синове и Дъщери които следва да се грижат за Тях,отделно че това си е и Държавно задължение по различните Социални програми.Ама ЗАЩО ПРИЗОВАВАТЕ Пейков да събира за тях Средства бе Гьотверени,а вие само да гледате отстрани и защо самите Вие да отпочнете Кампания?!

    Коментиран от #19

  • 17 Глас божи

    5 13 Отговор
    Браво,този човек е повече от държавата България
  • 18 дедо Флашко

    8 0 Отговор
    Шиши енд къмпани нищо не събират и не дават за болните ни деца. Не съм чул Бойко Борисов да застане начело на една кампания за събиране на пари в такава насока.
  • 19 Другия с магарето

    11 6 Отговор

    До коментар #16 от "оня с коня":

    Недей писа глупости! Няма нищо лошо да си съпричастен и да помогнеш на съседна държава.
    Ама да ми разправяш за добрите отношения ми идва в повече. Турция грубо се намесва във вътрешните ни отношения, избори и вероизповедание! И да, осъществила е геноцид над българите затова сега сме има няма 5 милиона, а те са 70 . Извинения не само няма ами и напират да стигат до Босна чак. Пълно с умно-красиви говеда ...

    Коментиран от #23

  • 20 Закривай

    12 0 Отговор
    Ако и за българи в нужда (например нуждаещи се от скъпоструващо лечение) се събираха с такава скорост пари, щяхме да сме една друга фантастична държава. Но уви, не сме.
  • 21 жъллтпавет умнокрасивитет

    16 0 Отговор
    не съм чул тя да е събрал нещо за удавените хора от карловските села

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 В какво се е изразявал този геноцид?

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "Другия с магарето":

    Че от четвъртмилионно племе пред изчезване разделено в 4 псевдодържави ви разплоди за 5 века до 4 милиона ли?
  • 24 Ами кой ти пречи

    4 7 Отговор

    До коментар #13 от "ЕдинОтМногото":

    Да започнеш да събираш ти за сирийците, за удавените и за който си искаш? Човекът е решил да събира за пострадалите от земетресението и е организирал кампания. Организирай си и ти де, стига си ревало...
  • 25 Радомир

    9 2 Отговор
    А за Сирия кога?
    Питам либералистите,кръвта на сирийските деца,друг цвят ли е?
    500 г. ,, Стокхолмския синдром,,
    Лицемерие.

    Коментиран от #26

  • 26 Организирал съм събиране на средства

    2 4 Отговор

    До коментар #25 от "Радомир":

    И за Сирия. Да ти дам ли банкова сметка?
  • 27 СРАМНО Е ТОВА КОЕТО СТАВА ВЛАСТИТЕ ТРАЯБ

    2 0 Отговор
    ВА ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА , ТЕ ПРЕЧАТ НА ЖИВОТА НИ !
  • 28 БОКО И КИРО КОЛКО ЛЕВА ИЛИ КАПАЧКИ СЪБРА

    2 0 Отговор
    ХА ТИЯ ГАДОВЕ !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Митю

    0 0 Отговор
    А защо си преклони главицата към щатите
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове